ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Ο Κίσινγκερ προειδοποιεί: Απροετοίμαστη η ανθρωπότητα για την τεχνητή νοημοσύνη
Ο Χένρι Κίσινγκερ. Φωτογραφία: AP

Ποιος είναι ο…  Χένρυ ,λοιπόν,  που κόπτεται για το καλό  των ανθρώπων ;  Και  ξεστομίζει  τέτοια αήθη ύβρη ;   Και για ποιους λόγους;

Ο Χένρυ Κίσινγκερ, είναι  ένας από τους αθλιότερους και ατιμώρητους πολιτικούς στον κόσμο. Υπουργός Εξωτερικών  των ΗΠΑ,  μακιαβελιστής ως το κόκαλο, ακροδεξιός στα κράσπεδα του ναζισμού,  είναι σφόδρα εθνικιστής και ο διαπρύσιος κήρυκας του άκρατου εθνικισμού. Πάνω  και πρώτα, απ΄όλες τις ιδεολογίες και τις φιλοσοφίες, είναι  το εθνικό συμφέρον υποστηρίζει. Αυτή είναι και η πεμπτουσία της…σοφής κρίσης του ανδρός.

Μα βάση αυτές τις απόψεις  δεν είναι περίεργο  γιατί έχει χρεωθεί  με πολύ αίμα, ως  τέκτονας   των δικτατοριών στην Ινδονησία,  το Μπαγκλαντές, τη Χιλή και φυσικά στην Ελλάδα και την Κύπρο. Κι αυτός που επίσης έχει χρεωθεί το σκληρό αντιαμερικανισμό των τελευταίων δεκαετιών, που κρατά σε πολλές περιπτώσεις ως σήμερα.

Οι επικριτές του τον θεωρούν αφελή και γραφικό για τις απόψεις αυτές  .Πολιτικό εκτός  τόπου και χρόνου. Φαφλατάς γενικώς, αλλά και καιροσκόπος.

Είναι, μάλιστα,  πολλοί  εκείνοι που  υποστηρίζουν πως ο Κίσινγκερ έπρεπε να έχει δικαστεί εδω και χρόνια  για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Και πως η ατιμωρησία και αυτού του εγκληματία, οδήγησε στην απαξίωση και το σκεπτικισμό απέναντι σε διεθνείς θεσμούς,  όπως το ποινικό δικαστήριο.  Αντ΄αυτού, σήμερα, 95 ετών, συνεχίζει  αμετανόητος, αισχρός και προκλητικός να προπαγανδίζει τις ακροδεξιές απόψεις του περί ΄Εθνους, κράτους και εξουσίας.

Οπότε, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς γιατί αυτός ο  φασίστας πολιτικός δε θέλει ούτε ζωγραφιστή την τεχνητή νοημοσύνη. Τρέμει τα επιτεύγματά της.  Γιατί, αν σήμερα δίκαζαν τα ρομπότ και όχι οι εξαρτημένοι  από το Σύστημα δικαστές, ο  ασυνείδητος  αυτός  νεκροθάφτης των  λαών,  θα τελείωνε την ντροπιαστική ζωή του σε ένα κελί φυλακής.

Εξ ου και η σπουδή, οι ατεκμηρίωτοι συλλογισμοί  και  η φανατική,  σφόδρα εχθρική  στάση του απέναντι σε εκείνο που θα είναι το  καθοριστικότερο  σε λίγο για το Μέλλον του ανθρώπου.   Και από τη  οριστική επικράτηση της τεχνητής νοημοσύνης είναι σίγουρο πως  στις αυριανές κοινωνίες, τέτοιοι διεστραμμένοι πολιτικοί  δεν υπήρχε περίπτωση ούτε την εγκληματική τους δραστηριότητα να αναπτύξουν, αλλά ούτε  να επιζήσουν  στιγμή με τέτοιες συμπεριφορές.

Τί νομίζατε; Νοιάστηκε για τον άνθρωπο και τη σωτηρία του κόσμου  ο  καταστροφέας τόσων χωρών, ο φονιάς τόσων ανθρώπων;  Δεν έχουν έλεος τέτοιοι τύποι.  Ο ανθρωποκεντρισμός  ούτε ως λέξη  υπάρχει στο λεξιλόγιό τους.

 

2. ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
Για τους Ελληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη συζήτησαν Βαρθολομαίος-Ιερώνυμος
Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Φωτογραφία: eurokinissi / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

 

Είμαστε γραφικοί ως χώρα και λαός. Θεοκρατικό, εκτός από διεφθαρμένο, κράτος. Συζήτησαν, λέει, οι δυο παπάδες για το κρίσιμο θέμα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με αφορμή τους στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη!

Φαντάζεται κανείς, δηλαδή, να έβγαινε ο αρχιπάστορας των Πεντηκοστιανών και ο αρχιραβίνος των Εβραίων στην Αμερική   και στις συναντήσεις τους να συζητούν για τα εκάστοτε πολιτικά, εθνικά, κρατικά ζητήματα της χώρας; “Θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι”. Εδώ,όμως, γελάμε μόνο εμείς κι εμείς με τα καραγκιοζιλίκια του παπαδαριού .

Έλεος, πατέρες! Περιοριστείτε στα του οίκου σας.

3. ΕΝΩ ΑΘΩΩΘΗΚΕ
Ζητάει και τα ρέστα ο Φωτόπουλος για το «πάρτι» στη ΔΕΗ -Καταγγέλλει προσπάθεια σπίλωσης
Ζητάει και τα ρέστα ο Φωτόπουλος για το «πάρτι» στη ΔΕΗ -Καταγγέλλει προσπάθεια σπίλωσης

 

Ας είχε στοιχειώδη δικαικό και  νομικό πολιτισμό αυτή η χώρα και φυσικά δικαστές με επάρκεια και  μη εξαρτημένους  και θα σου έλεγα εγώ σε ποιο κελί στον Κορυδαλλό θα  έκανε  τις διακοπές του  ένας από τους…λαμογιότερους εργατοπατέρες ΔΕΗτζήδες που μου θέλουν διακοπές στις “Μπαχάμες” με τα δικά μας λεφτά.  Σιχτίρ πια!

4. ΕΥΛΟΓΙΑ Η ΚΑΤΑΡΑ ΟΙ ΑΘΡΟΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ;
Guardian: Γιατί ο τουρισμός στα ελληνικά νησιά μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ

Φωτογραφία: ΑΡ

Ελλάδα ετοιμάζεται να καταγράψει νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών, που αναμένεται να φθάσουν φέτος τα 32 εκατομμύρια, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά από τότε που τηρούνται τα σχετικά αρχεία.

Είτε  σημειώσει νέο ρεκόρ αφίξεων είτε πάει κατά διαβόλου ο τουρισμός της Ελλάδας, τους μόνους που ενδιαφέρει είναι οι  έμποροι  και οι επιχειρηματίες στα νησιά και στις αρχαιολογικές περιοχές που τον εκμεταλλεύονται. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι έξω από το  φαγοπότι αυτό  των λίγων, της συντεχνίας.

Αισχροί προσφυγοφάγοι, απάνθρωποι, αλλά και δεινοί φορο-φυγάδο-κλέφτες (“μαύρο” το 70-80% του χρήματος  που εισπράττουν) αρπακτικοί, εκμεταλλευτές (μια τρύπα  3Χ3 στην υπόγα που δεν παίρνεις ανάσα το καλοκαίρι , τη χρεώνουν ένα πενηντάρικο!) οι βαρόνοι αλλά και  οι ευκαιριακοί  μικρομεσαίοι με τις   αρπαχτές   του τουρισμού . Κι αντί να συνεισφέρουν, έστω και ένα ελάχιστο  στο δημόσιο κορβανά, όπως  εμείς οι υπόλοιποι ΄Ελληνες, αχόρταγοι όπως είναι,   εκτινάσσουν τις τιμές στον αέρα, εκμεταλλεύονται  ασύστολα ΄Ελληνες και ξένους  και σε τρεις μήνες μέσα, βγάζουν τόσα, όσα οι υπόλοιποι΄Ελληνες ούτε στα όνειρα τους  δεν τολμούν να  χαρούν.

 

Χρόνια αποκοιμίζουν  με αυτό το μύθο της μεγάλης σημασίας και της  προσφοράς του τουρισμού  στους ΄Ελληνες. Ο  άμοιρος Ηπειρώτης, ακούει για τέτοια νούμερα   τουριστών  και  φαντάζεται  πως έχει κι αυτός κέρδος από την αύξηση του αριθμού τους   . Η πραγματικότητα ,όμως, είναι πως, έτσι  όπως  έχει αφήσει μπάχαλο το κράτος τα πάντα, και  στον  τουρισμό,   αν  πλουτίζουν κάποιοι, είναι  μόνο οι ξενοδόχοι, οι  ταβερνιάρηδες και οι …  ρουμάδες  στα νησιά και τις άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας.

Καιρός να  γκρεμίσουμε κι αυτό το  μύθο,που έφτιαξε η  ίδια η συντεχνία, το  συνάφι  των εμπόρων του τουρισμού.  Και δεν κόβουν που δεν κόβουν ποτέ αποδείξεις. Ας αποδίδουν τουλάχιστον τον αναθεματισμένο  ΦΠΑ που τους τον καταβάλουμε κας (ζεστό χρήμα) .Κι ας κρατάνε τις βρωμοκάμερες και  τη χωριάτικη σαλάτα τους σε λογικές τιμές τώρα στην κρίση, για να μπορεί και ο μέσος ΄Ελληνας να πάει μια εβδομάδα διακοπές.

Συνομοταξία κι αυτή!

5.ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ
Ο πιο άτυχος κάτοικος της Πομπηίας και του… πλανήτη; Τι δείχνει σκελετός που βρέθηκε με μια κοτρόνα καρφωμένη πάνω του
Ο πιο άτυχος κάτοικος της Πομπηίας και του... πλανήτη; Τι δείχνει σκελετός που βρέθηκε με μια κοτρόνα καρφωμένη πάνω του [εικόνες]

 

Τον σκελετό ενός ανθρώπου που γνώρισε ένα τρομακτικό τέλος, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη θανατηφόρα έκρηξη του Βεζούβιου, βρήκαν οι αρχαιολόγοι στην Πομπηία.

Το θύμα, φαίνεται να πέθανε όταν χτυπήθηκε και αποκεφαλίστηκε από έναν βράχο 300 κιλών, που έπεσε επάνω του από την δύναμη των ηφαιστειακών ροών. Το κρανίο του δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Οι πρώτες αναλύσεις του σκελετού του, δείχνουν ότι ήταν ηλικίας άνω των 30 ετών, με σημάδια οστικής λοίμωξης στο πόδι. Πιθανότατα αντιμετώπιζε δυσκολίες στο βάδισμα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ανασκαφής Μάσιμο Οζάνα και επομένως δεν μπορούσε να εγκαταλείψει αρκετά γρήγορα την έκρηξη του 79 μ.Χ.

Ο Οζάνα δήλωσε πως ο σκελετός ήταν ένα «εξαιρετικό εύρημα» και ήταν παρόμοιο με αυτό ενός άλλου θύματος με ειδικές ανάγκες που είχε βρεθεί στο παρελθόν.

Ο σκελετός βρέθηκε κοντά στο πρόσφατα ανακαλυφθέν Alley of Balconies,μία από τις νέες ανακαλύψεις στο συγκεκριμένο σημείο τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ανασκαφές βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια βορειοανατολική περιοχή του αρχαιολογικού πάρκου που δεν είχε ανασκαφεί από την μεταπολεμική περίοδο, προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι τοίχοι που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.


Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ένα σπίτι με εντυπωσιακές πολύχρωμες τοιχογραφίες και στα μέσα Μαϊου, οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να σχηματίσουν την πλήρη μορφή ενός αλόγου για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μέρος. Μαζί με ένα γουρούνι και ένα σκύλο, είναι ένα από τα λίγα ζώα οποιουδήποτε είδους που βρέθηκαν στην Πομπηία.

Μια ευλογία είναι η αρχαιολογία. Για όλους. Και πρώτα για εκείνους που έχουν το μοναδικό προνόμιο να πιάνουν ζωντανά στα χέρια τους το απώτερο παρελθόν της ανθρωπότητας. Συγκλονιστική εμπειρία!