ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

΄Οπως είχαμε προαναγγείλει,  καιρό τώρα έχουμε ξεκινήσει και είναι  σε εξέλιξη η “δημοσκόπηση” πανελλαδικά για το  “Μακεδονικό”. Ελπίζουμε εντός των προσεχών ημερών οι φίλοι και οι συνεργάτες να μας έχουν στείλει τα συμπεράσματα  που έχουν συγκεντρώσει, για  να προχωρήσουμε στη δημοσίευσή τους.

_______________________________________________________________

1. Κικίλιας: Δεν δεχόμαστε να προχωρήσει το ονοματολογικό έναντι ανταλλάγματος για το χρέος
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

΄Η θα περάσει η  ανοησία ,ο φανατισμός, η  ανυπαρξία ιστορικής μνήμης  ή σας βυθίζουμε πάλι σε δεινότερη οικονομική κρίση, αν γίνουμε κυβέρνηση. Αυτό το μήνυμα μας δίνει ο παραπάνω… κλαρινογαμπρός και δεν ντρέπεται. Μήπως  ντρέπονται κι εκείνοι που θα τους ψηφίσουν.  Τύφλα κανονική.

2. Στη Βιέννη την Τρίτη ο Πούτιν
«Θα ήταν επιθυμητή μία αλλαγή του τρόπου σκέψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φωτογραφία: apimages

 

 Και οι 500.000 νεκροί σε Ουκρανία και Συρία; Τα εκατομμύρια άλλα θύματα κάθε κατηγορίας;

“Ψιλά γράμματα” αυτά για  την ακροδεξιά Αυστρία. Υποδέχονται  χωρίς τύψεις και τσίπα τον   υπεύθυνο  της μεγαλύτερης αιματοχυσίας μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο.  Το δικτάτορα ,  ακροδεξιό νέο Χίτλερ της Ρωσίας.  “Τα γουρούνια όλα την ίδια μούρη έχουν.” Ρώσικα και Αυστριακά.

3. α. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Συλλαλητήριο στα Σκόπια: Το όνομά μας είναι Μακεδονία, «όχι» στην αλλαγή
Φωτογραφία: ΑP/ Boris Grdanoski
β. Θεσσαλονίκη: Επί ποδός για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια, Φωτογραφία: eurokinissi

Υπάρχει λύση.   Στείλτε τους στα ελληνοσκοπιανά  σύνορα να φωνάζουν. Ας  πάρουν υπό μάλης  και τα καριοφίλια, τα γιαταγάνια από το σεντούκι των Μακεδονομάχων και τα τσεκούρια τους. Και αφήστε τους …ελεύθερους και ηρωικούς  να σφαγούνε.  ΄Οχι μόνο “δε θα χάσει η Βενετιά βελόνι”, αλλά θα ησυχάσουμε κι εμείς μια κι έξω από τους άφρονες.

Θερμοκέφαλοι, ανεγκέφαλοι, ανιστόρητοι,  κρετίνοι. Θα το διαπιστώσετε, μόλις ανεβάσουμε τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης για ποιο επίπεδο και ποιόν ατόμων μιλάμε. Πήραμε ήδη τη γεύση  από τα πρώτα στοιχεία.

Μια ζωή, μια  πορεία ίδια και απαράλλαχτη ιστορικά.  Πόλεμοι, βαρβαρότητες, εγκλήματα,  κακότητες πάσης φύσεως έχουν την υπογραφή των φανατικών και των ηλιθίων. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε  γραμμάριο μυαλού να βρεις στον  κεφάλι τους. Από παλιά και σήμερα. Λοβοτομημένα  ανθρωποειδή. Η κατάρα της ζωής.  Ούτε να τους φτύσεις δεν αξίζει!

4. ΠΡΟΣΟΧΗ,ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ!
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ» ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ  ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ!
 
 
«Υπάρχουν όμως και κάποιες/οι που δεν ξεχνούν. Για εμάς, τα πράγματα είναι κάπως αλλιώς. Δε χωράμε στην εθνική ενότητα, δε συμπαθούμε κανένα πατριώτη, δε θέλουμε την εθνική σας αφήγηση, αυτό που θέλουμε είναι να σας κάνουμε τη ζωή πιο δύσκολη, και να σας τσεκουρώσουμε τα εθνικά σας όνειρα. Γι’ αυτό, επιλέξαμε στις 31/5/2018 να επιτεθούμε καταδρομικά και να «ανακαινίσουμε» τη βιτρίνα του Εναλλακτικού Βιβλιοπωλείου.»
5. Πάγωσε» το Σκοπιανό -Αλλά όχι ακόμη οριστικό ναυάγιο
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ANDREA BONETTI

Νέα εμπλοκή φαίνεται πως υπάρχει στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Σκοπιανού, στο πιο κομβικό σημείο τους, τα τελευταία 24ωρα.

Τα Σκόπια κάνουν πίσω, αναφορικά με τα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Νικολά Ντιμιτρόφ, καθώς φαίνεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ αντιμετωπίζει δυσκολίες προκειμένου να προωθήσει τα σημεία στα οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές.

  Το ευαγγέλιο λέει . “΄Οποιος  βάζει το χέρι στο αλέτρι , τη βγάζεις την αυλακιά, δεν την αφήνει στη μέση”.  Και είναι ο κανόνας.

Θα τελειώσει η ιστορία αυτή.  Βόρεια ή Νέα Μακεδονία έχουν αποφασίσει. Το πιθανότερο, όπως αποκαλύπτει και ο κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφος  , Κώστας  Βαξεβάνης, κατέληξαν στο Βόρεια.

Τα υπόλοιπα  περί εμπλοκής ,είναι πολιτικά κόλπα για τους ανεγκέφαλους οπαδούς. Η Ευρώπη βιάζεται να βάλει τα Σκόπια στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. “Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω”. Πολύ σύντομα θα έχουμε τη χαρμόσυνη είδηση να ενταχθεί και η “Βόρεια Μακεδονία” στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το περιμένουμε με αγωνία και χαρά.

6. α. ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Ζάκυνθος: Προσωρινά κρατούμενος ο 26χρονος πατροκτόνος
Η ομολογία ξεκίνησε στις 11 το πρωί και κράτησε για περίπου έξι ώρες, Φωτογραφία: imerazante

 

β. Ζάκυνθος: Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν στα δικαστήρια τον 26χρονο πατροκτόνο

 

Στα δικαστήρια Ζακύνθου οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του 70χρονου συνταξιούχου ταχυδρόμου. Ο κόσμος υποδέχτηκε τον 26χρονο δράστη και γιο του θύματος με χειροκροτήματα και επευφημίες «είμαστε μαζί σου»!

Τι είπε η ετεροθαλής αδελφή του δράστη

«Δε χρειάζεται να πούμε κάτι. Ξέρουμε τι παιδί είναι. Βλέπουμε όλοι που υποστηρίζουν. Ένιωσα πολύ υπερήφανη που τον έχω αδερφό. Δεν με νοιάζει τίποτα ότι και αν έχει γίνει», δήλωσε η ετεροθαλής αδελφή του 26χρονου που βρέθηκε κοντά του έξω από το δικαστήριο.

«Άξιος και μπράβο»

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας των Βολιμών Ζακύνθου που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια του νησιού και όπως οι ίδιοι δηλώνουν σκοπός της παρουσίας τους ήταν να εκφράσουν προς τον 26χρονο τα αισθήματα στήριξης και συμπαράστασης. Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις «άξιος και μπράβο», «είμαστε μαζί σου», «σε στηρίζουμε» που ακούγονταν.

Ζούμε σε εποχή αφασίας. Στη Ζάκυνθο μια δράκα  παλιανθρώπων, προφανώς φιλοναζιστών, ανόητων ,  με  βάρβαρα ένστικα, που φέρνουν πίσω  τις κατακτήσεις του ανθρώπινου  πολιτισμού,  επικροτούν το έγκλημα. Επευφημούσαν   και συμπαραστάθηκαν σε ένα πατροκτόνο!

Τί τρέχει, αλήθεια , στη Ζάκυνθο; Και δεν είναι η πρώτη φορά, που το νησί μπλέκεται σε… άγριες ιστορίες.΄Οπως εκείνη που άπαντες οι “Νιόνηδες” κατέστησαν, εν μια νυκτί… στραβοί και αόματοι , για να ξεκοκαλίζουν επιδόματα.

Τώρα πάλι, ποιοι ανεγκέφαλοι χειροκρότησαν ένα φονιά; και πώς  εισαγγελέας και ανακριτής αποδέχτηκαν τέτοιες εκδηλώσεις και δεν τους έχωσαν μέσα; Και όχι μόνο. Αλλά  έκριναν και οι ίδιοι  με βαριά καρδιά ,έστω και  προσωρινά κρατούμενο , ένα  πατροκτόνο!

Καλά, δεν τον άφηναν ελεύθερο καλύτερα; Να κυκλοφορεί  όπως ο φονιάς του Φύσσα έξω και να χλευάζει και τούτος την κρίση της.. αδέκαστης ελληνικής δκαιοσύνη. Αίσχος!

 “Πριονίζουν το κλαρί που κάθονται” κάποιοι στο χώρο της δικαιοσύνης με τέτοιες αποφάσεις και συμπεριφορές. Γυρίζουν πίσω τις κοινωνίες στην αυτοδικία και την  τυφλή εκδίκηση.

Μπορεί το θύμα να ήταν ένα καθίκι, να κακοποιούσε την οικογένειά του, να ήταν τραμπούκος.  Εγώ ξέρω τη μισή ελληνική κοινωνία πως είναι τέτοια.  Και άλλοι  χειρότεροι.

΄Οποιος είναι αντικοινωνικός, βίαιος  ή τον θεωρώ  κακό, όποιος δε μου αρέσει, παίρνω ένα μπαλτά και του κόβω το κεφάλι; ΄Ετσι διδάσκει τους Χρυσαυγίτες ο Μιχαλολιάκος.  Θα καταντήσουμε Ναζί, ως κοινωνία; Κι αν έχω κάνει λάθος στην εκτίμησή  μου;  Κι αν ο φανατισμός μου ή τα προσωπικά μου δε με αφήνουν να δω καθαρά;

Αλλοίμονο, αν αρχίζουμε να παίρνουμε ο καθένας το δίκαιο στα χέρια του. Ξέρουμε, βέβαια, τί δικαστές έχουμε και τί δικαιοσύνη αποδίδουν. Αλλά και  η αυτοδικία αυτού του είδους , δεν είνα λύση.  Πρόκειται για εκβαρβαρισμό του ανθρώπου.

Δε θα  εκτελούσα ούτε καν ένα Ναζί, φορτωμένο με χίλια εγκλήματα. Αλλά ούτε δικαστής θα μπορούσα να υπάρξω. Και ο οπαδός της αυτοδικίας και ο δικαστής, έστω κι αν διατείνονται πως αποδίδουν δικαιοσύνη ,λειτουργούν αντίθετα από τους νόμους της Φύσης. Το παίζουν θεοί. Κανείς δεν έχει αυτό το δικαίωμα.  ΄Εναν αθώο να πάρεις  στο λαιμό σου,  όλα τα γκρέμισες.

Ντροπή στη Ζάκυνθο για άλλη μια φορά! Ντροπή και στους εκπροσώπους της δικαιοσύνης στο νησί, που παίρνουν αποφάσεις   ως εκφραστές  της κοινής γνώμης και όχι ως υπεύθυνοι επαγγελματίες.