ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ
Ο Βαρθολομαίος στο μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια -Κατέταξε σε Αγιο τον Οσιο Ιάκωβο
ekklisiaonline.gr

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν απόψε την Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ στο Δήμο Ελυμνίων της Βόρειας Εύβοιας, για να υποδεχτούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, ενώ αναγνώστηκε η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου (του πρώην ηγουμένου της μονής, Ιάκωβου Τσαλίκη).

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησαν ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Το παρών έδωσαν ακόμα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, βουλευτές του Νομού, η επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου και πολλοί Μητροπολίτες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ο οποίος τελικά δεν παρέστη στην εκδήλωση.

Ο Όσιος Ιάκωβος έζησε επί σαράντα ολόκληρα χρόνια στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ. Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1920 στο Λιβίσιο της Μικράς Ασίας. Σε ηλικία 32 ετών ο Ιάκωβος γίνεται δόκιμος μοναχός και στις 19 Δεκεμβρίου 1952 στην Χαλκίδα ο Μητροπολίτης Γρηγόριος τον χειροτόνησε ιερέα. Στις 25 Ιουνίου 1975 ο γέροντας Ιάκωβος ανέλαβε το πηδάλιο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ έως και το θάνατό του τον Νοέμβριο του 1991.

Αν, μετά από κάποιες δεκαετίες, έβλεπαν οι άνθρωποι της εποχής εκείνης τις παραπάνω φωτογραφίες, χωρίς τις λεζάντες  τους, θα πίστευαν πως είναι από την εποχή του Μεσαίωνα. Απλά θα αναρωτιόντουσαν   πώς στα κομάτια τραβήχτηκαν και γιατί κάποιοι είναι ντυμένοι με κουστούμια και γραβάτες. Αποκλείεται να πίστευαν πως είναι ντοκουμέντα,  “Μεσαίωνα”, βέβαια,  αλλά του 21ο αιώνα. Τί θλίψη!

2.α. Εξοργίζει η μητέρα από τη Λέρο: Δεν πιστεύω ότι κάναμε κάτι κακό
Εξοργίζει η μητέρα από τη Λέρο: Δεν πιστεύω ότι κάναμε κάτι κακό
 iefimerida.gr 
β. Ανησυχητικά στοιχεία: Αύξηση των καταγγελιών για βιασμούς και κακοποιήσεις ανηλίκωνiefimerida.gr
γ. ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Βασίλειος Κωστέτσος: Ημουν 10 ετών όταν αποπειράθηκαν να με βιάσουν
Βασίλειος Κωστέτσος /Φωτογραφία Αρχείου: NDP

Τα παιδάκια, όμως, δεν μπορούσαν να το καταλάβουν και εξέφραζαν μια ομοφοβία. Δεν θα ξεχάσω μια φορά, όταν ήμουν δέκα χρονών, που είχαν αποπειραθεί να με βιάσουν. Με είχαν βρει μόνο μου, αλλά, ευτυχώς, κάποια μεγαλύτερα παιδιά πρόλαβαν και με έσωσαν. Διαφορετικά… Ήταν η στιγμή που μου είχαν κατεβάσει το παντελόνι κι εγώ από το σοκ που είχα πάθει δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Τους ενοχλούσε, γιατί ήμουν και το πιο καλοντυμένο παιδί στο σχολείο, ήμουν ένα ωραίο αγόρι, ποτέ extreme, αλλά τους δημιουργούσε πρόβλημα, γιατί εντυπωσίαζα τα κορίτσια, επειδή ασχολιόμουν με τη μόδα.Espresso

 

Ντελίριο στις φυλλάδες με  τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τους βιασμούς κα τις  κακοποιήσεις ανηλίκων. Φαινόμενα, βέβαια,  που και στην Ελλάδα  συνέβαιναν ανέκαθεν, αλλά   έμεναν στο σκοτάδι (κι ευτυχώς).

Αντίθετα.  Σήμερα, πατσαβούρες, καλή ώρα η Espresso  και iefmerida.gr ,δημοσιεύουν πανηγυρικά , ανατριχιαστικά τέτοια θέματα, χωρίς αιδώ και  τσίπα, όπως η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη Λέρο από τους γονείς τους. Μάλιστα,  πρωτοσέλιδα και με πηχυαίους, χρωματιστούς τίτλους να κρέμονται με τα μανταλάκια  στα περίπτερα!

Τέτοιου είδους θέματα δεν είναι ειδήσεις και πληροφόρηση.  Είναι νοσηρότητα και ανωμαλία. Κανονικά σκουπίδια, μιας κοινωνίας που δυστυχώς πολλά μέλης της, ως μοναδική  πηγή τροφής , έχουν  αυτού τους είδους τις  χωματερές.

Φυσικά, ούτε καλύτερες γίνονται οι κοινωνίες με την πλατιά διάδοση τέτοιων  άρρωστων φαινομένων, ούτε αποθαρύνονται άλλα όμοια τέρατα από τέτοιες πράξεις. Εξυπηρετούνται μόνο τα  συμφέροντα των φυλλάδων και φυσικά οι  διεστραμμένες ορέξεις των σκουπιδοφάγων τους.

Από κοντά, πάντως,  και κάποια… σελεμπριτάκια , της μορφής  του παραπάνω μόδιστρου, που επ΄’  ευκαιρία της έξαρσης των δημοσιευμάτων περί  σεξουαλικής κακοποίησης  παιδιών, μας πληροφόρησε  (μη χάσουμε) πως επειδή ήταν  καλοντυμένο και ωραίο αγόρι (προφανώς σε αντίθεση με τους συμμαθητές του) εκείνα, από ζήλεια , αποπειράθηκαν να τον βιάσουν! Μιλάμε πριν  δεκαετίες, δηλαδή ,αλλά σήμερα  με την επικαιρότητα των  διαστροφών ,  το θυμήθηκε!

Ποσώς μας ενδιαφέρει αν είναι αλήθεια ή όχι όσα ισχυρίζεται ο τύπος παραπάνω. Μας αηδιάζει πρώτα ο χρόνος που επέλεξε  να το πει και ύστερα η απαξιωτική αναφορά του σε άλλα παιδάκια-τέρατα που σε αντίθεση με δαύτον   ήταν… άσχημα και φτωχά.  Σιχτίρ,ψώνια!

3. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπουν το κυβερνών κόμμα» -Πώς διαβάζει η ΝΔ τη δημοσκόπηση της Rass
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της ΝΔ /Φωτογραφία Αρχείου: Sooc

Παλιότερα,όταν  κάναμε εδώ εκείνες τις…ιστορικές επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορούσαμε για τη δημαγωγική, λαϊκίστικη κατηφόρα που είχε πάρει ,   μιλούσαμε  και για την κομματική του βάση που είχε  ξεκινήσει να συγκροτείται. Και χαρακτηρίζαμε αυτούς τους οπαδούς των “πλατειών”  που εντάσσονταν σε αυτό το κόμμα , ως αχταρμά,  “κέραμοι και λίθοι ατάκτως εριμμένα”.

Είναι η περίφημη “κινούμενη άμμος”, που ως γνωστό, πολλά χρόνια τώρα, μετακινείται κομματικά, όπου τη μαυλίζουν με πιο πολλά και  με  μεδούλι  κόκαλα.  Στη Μεταπολίτευση ήταν  οπαδοί του Καραμανλή. Μετά το ΄81, πολιτογραφήθηκαν Πασόκοι . ΄Υστερα, πάλι Νεοδημοκράτες. Και τέλος ΣυριζοΠασόκοι.

Τώρα ,ξαναγυρίζουν στη Ν.Δ, αφού ο Μητσοτάκης τους διαβεβαιώνει …επί λόγου τιμής του  πως  οι συντάξεις τους δε θα μειωθούν. Αντίθετα,αν κάτι μειωθεί, θα είναι   η φορολογία τους .  Και ως δια μαγείας οι επενδύσεις στη χώρα θα έρχονται η μια μετά την άλλη ,έτσι που να μην ξέρει η κυβέρνηση τί να τον κάνει τόσο παρά που θα εισρεύσει στο δημόσιο κορβανά.    ΄Ολα αυτά, βέβαια, αν   ο κόσμος ψηφίσει   Κυριάκο  ,για να ξεκουμπιστεί  ο …λαοπλάνος Αλέξης.

Είναι η πιο αισχρή φάρα  ψηφοφόρων. Ανέντιμοι, αναξιοπρεπείς, επικίνδυνοι. Τέτοιους, όμως,  θέλουν τα κόμματα. Για όσο καιρό τους έχουν πελάτες,οι πολιτικοί φέρνουν σε πέρας τις διαπλοκές και τις λαμογιές τους. Μετά ,ουδείς χρειάζεται ουδένα.  Αλλάζουν  μαγαζί.  Και άντε πάλι από την αρχή

 

4. Στα άδυτα του παλατιού του Κιμ -Ρώσοι δημοσιογράφοι μπήκαν σ’ ένα από τα μέγαρα του Βορειοκορεάτη
Ένα από τα μέγαρα του Κιμ κοντά στην Πιονγιάνγκ (Φωτογραφία: ΥοuTube/RT)

 

Στα άδυτα ενός από τα πολυτελή παλάτια του Κιμ Γιονγκ Ουν κατάφερε να μπει συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου RT, που συνόδευε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Πιονγιάνγκ.

Οι εικόνες που τραβήχτηκαν σε άγνωστη τοποθεσία κοντά στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας επιτρέπουν στο θεατή να ρίξει μια ματιά στην μοντέρνα κατοικία του δικτάτορα με τους υπέροχους κήπους και το μινιμαλιστικό ντεκόρ.

Ο Κιμ είναι γνωστό ότι διαθέτει έναν αριθμό μεγάρων σ’ ολόκληρη τη χώρα, αλλά η πρόσβαση σ’ αυτά είναι αυστηρά περιορισμένη, λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχει επιβάλει το κομμουνιστικό καθεστώς. Σύμφωνα με τον πρώην σωματοφύλακά του, Λι Γιανγκ Κουκ, ο «Υπέρτατος Ηγέτης» έχει τουλάχιστον οκτώ παλάτια εκτός της Πιονγιάνγκ.

Ένα απ’ αυτά ήταν που επισκέφθηκε ο δημοσιογράφος του RT, Ίλια Πετρένκο συνοδεύοντας τον επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Ρώσου Υπ Εξ με τον Κιμ την Πέμπτη, ο Πετρένκο κι οι συνάδελφοί του συγκεντρώθηκαν στο χώρο ενός «πολυτελούς για τα δεδομένα της Βόρειας Κορέας ξενοδοχείου» κι αφού τους έλεγξαν και τους αφαίρεσαν όλες τις συσκευές επικοινωνίας, τους συνόδευσαν σ’ ένα μικρό λεωφορείο.

«Δεν είχαμε ιδέα που πηγαίναμε, ο οδηγός δεν μιλούσε ούτε Αγγλικά, ούτε Ρωσικά», λέει ο Πετρένκο. «Όσο μακρύτερα ταξιδεύαμε τόσο λιγότερους ανθρώπους βλέπαμε, μέχρι που οι δρόμοι ήταν εντελώς άδειοι αν και δεν είχαμε αστυνομική συνοδεία».

Τελικά πρόβαλε μπροστά τους ένα επιβλητικό κτίριο, διακοσμημένο με δύο τεράστια πορτρέτα του παππού και του πατέρα του Κιμ και λίγο πιο κάτω σ’ ένα πιο απόμερο μέρος εμφανίστηκε μια μικρότερη πολυτελής βίλα, το «Περίπτερο των Εκατό Κήπων», δηλαδή ο προσωπικός χώρος υποδοχής της ηγεσίας.

Μια ξύλινη πόρτα άνοιξε κι εμφανίστηκε μπροστά τους η αδελφή του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αποκαλούμενη και «πριγκίπισσα της Πιονγιάνγκ», ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, που έχει αναλάβει την εκστρατεία γοητείας του καθεστώτος στον έξω κόσμο.

Δίνοντας την εντύπωση της οικοδέσποινας υποδέχθηκε τους εκπροσώπους των ρωσικών ΜΜΕ στα Αγγλικά μ’ ένα πλατύ χαμόγελο.

Στη συνέχεια βγήκε έξω κι ο ίδιος ο Κιμ, μαυρισμένος, μ’ ένα πανάκριβο ρολόι στο χέρι, δείχνοντας χαλαρός, «μακριά από την εικόνα του ανθρώπου που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα», σημειώνει ο Πετρένκο.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Λαβρόφ είχε μαζί του μια ομάδα επτά διαπραγματευτών και διερμηνέων, ενώ ο Κιμ κάθισε στην άλλη πλευρά του τραπεζιού με μόνο έναν διερμηνέα για να τον βοηθάει.

Όταν τέλειωσε η φωτογράφιση οι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν έξω αφήνοντας τους δύο άνδρες να συζητήσουν επί περίπου μια ώρα. Μετά τη συνάντηση εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι με τον Ρώσο υπ Εξ να χαρίζει στον Κιμ ένα παραδοσιακό ρωσικό κουτί με κλειδαριά «για να φυλάει τα μυστικά του».

O δημοσιογράφος του RT, Ίλια Πετρένκο στο μέγαρο του Κιμ (Φωτογραφία: YouTube/RT) O δημοσιογράφος του RT, Ίλια Πετρένκο στο μέγαρο του Κιμ (Φωτογραφία: YouTube/RT)

Πριν προλάβουν οι δημοσιογράφοι να συνειδητοποιήσουν τι συνέβαινε, τους είχαν βάλει βιαστικά σε οχήματα, τους επέστρεψαν τα κινητά τους και τους οδήγησαν κατευθείαν στο αεροδρόμιο.

«Δεν έχω λόγια. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι Βορειοκορεάτες δημοσιογράφοι δεν έχουν την παραμικρή ευκαιρία να πάνε στα μέρη που βρεθήκαμε», λέει ο Πετρένκο. «Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία».

O αχυράθρωπος  δημοσιογράφος του μαφιόζικου καθεστώτος  της Ρωσίας , γνωρίζει πολύ καλά, απλά δεν τολμά να το  ξεστομίσει, πως τα παλάτια  και η χλίδα του δικτάτορα της Ρωσίας,είναι απείρως  φαντασμαγορικότερα εκείνων  του Βόρειο- Κορεάτη ομολόγο του. Τί μας παριστάνει τώρα ο πληρωμένος κονδυλοφόρος με τις τάχα μου άγνωστες και συγκλονιστικές  αποκαλύψεις  του για  τον “Μπούλη” της Πιονγιάνγκ; Ο νέος Χίτλερ της Ρωσίας είναι  λιγότερο ψωνισμένος;