ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. α. Διαψεύδει η ΝΔ δημοσίευμα της FAZ για Μητσοτάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για Μητσοτακης εξαλλος

Αποτέλεσμα εικόνας για ουρμπαν

 

β. Δημοσιογράφος της FAZ απαντά στον Μητσοτάκη: Διαψεύδετε, αλλά έχετε δεσμευθεί για τη συμφωνία
Δημοσιογράφος της FAZ απαντά στον Μητσοτάκη: Διαψεύδετε, αλλά έχετε δεσμευθεί για τη συμφωνία

Αγριος καβγάς ξέσπασε μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα της FAZ η οποία υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι δεν θα ακυρώσει συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ. Το Μαξίμου επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ απάντησε διαψεύδοντας το δημοσίευμα.

Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διαψεύσει το δημοσίευμα θα είναι «πατριδοκάπηλος αλλά και τσάμπα μάγκας». Απαντώντας, πηγές της ΝΔ τόνιζαν πως το ρεπορτάζ της FAZ «είναι απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία λέξη».

 

Μετά απ΄όσα είπε και έκανε ο “Βίκτορ ΄Ορμπαν” της Ελλάδας, οφείλει,  αν έχει ίχνος τσίπας, να ακυρώσει τη συμφωνία. Αλλιώς, (την αποφράδα ημέρα) αν  γίνει πρωθυπουργός και… σφυρίζει κλέφτικα για το ονοματολογικό, να δηλώσει από τώρα πως θα στηθεί  όρθιος στο έδρανό του στη  Βουλή, για να περνούν και να τον φτύνουν  σε όσους σήμερα κάνει το ίδιο ο   λαϊκιστής  κολλητός   του   ακροδεξιού …Αδώνιδος.

Δε θα το κάνει. Δε θα ακύρωσει τη συμφωνία. Οι κραυγές τους στη ΝΔ είναι για να κερδίσουν ψήφους από την Ακροδεξιά και τους Ναζί.

Η  γνωστή  κατάπτυστη  ελληνική Δεξιά. Παλιότερα, έκαναν τα  ίδια για να προσελκύσουν   χουντικούς και  βασιλικούς ψήφους. “Παλιά μου τέχνη κόσκινο”.

 

2. Παππάς: Με τα 6 αδειοδοτημένα κανάλια θα έχουμε 2.400 εργαζόμενους, ενώ τώρα είναι 1.800
«Η ΕΡΤ έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης», Φωτογραφία: eurokinissi

Η επιτυχία και η ουσία, λοιπόν, με τα αδειοδοτημένα κανάλια είναι   ,όπως θα έλεγε και ο μακαρίτης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, πως  θα έχουμε 600 “τενεκέδες ξεγάνωτους” (αν είναι όλοι τους δημοσιογράφοι) παραπάνω από όσους σήμερα εργάζονται στα κανάλια. Το γεγονός πως οι βιομηχανίες αυτές της παραπληροφόρησης με ή χωρίς άδεια, κατακρεουργούν  στη θεωρία και στην πράξη την έννοια της είδησης της ενημέρωσης της πληροφορίας, είναι ήσσονος (ή και ανύπαρκτης) σημασίας για τον Παππά.

Η  ακατέργαστη είδηση και η κριτική της, όπως παλιά και σήμερα, διασώζοναι  μόνο στην ιστορική δημοσιογραφία. Που ούτε έχει λεφτά να πληρώσει για να…αδειοδοτηθεί, αλλά ούτε χρειάζεται άδεια, για να κάνει σωστά τη δουλειά της.

Ούτως ή άλλος ,ουδείς σοβαρός και όχι μόνο στην Ελλάδα, λαμβάνει πια   υπόψη του την είδηση και την κριτική από τις σελίδες, διαδικτυακές ή έντυπες, των ταμπλόιντ.  Και ας παρουσιάζονται κάποια  ως σοβαρός Τύπος, επειδή τα γυμνά τους είναι στις μέσα σελίδες και λιγότερο προκλητικά.

Κανέναν δεν πείθουν πια. ΄Ολοι ξέρουν πως “ο καλύτερος δημοσιάγραφος έχει σκοτώσει τη μάνα του”. Ο χειρότερος στην Ελλάδα  υπηρετεί την  είδηση στα αδειοδοτημένα από τον …πολύ Παππά,  κανάλια. Τί αίσχος!

 

3.ΣΤΟ ΑΒΑΕΙΟ Η ΤΕΦΡΑ ΤΟΥ

Χόκινγκ

1942-2018: «Ενθάδε κείται ό,τι ήταν θνητό από τον Στίβεν Χόκινγκ»
Στη «γωνία των επιστημόνων», φωτογραφίες: apimages

 

Ωραιότερο και κυριολεκτικότερο κείμενο  επιγραφής σε τάφο  από το παραπάνω, δε θα μπορούσε να υπάρξει .Το πνεύμα του μεγάλου αστροφυσικού θα ζει και θα βασιλεύει στους αιώνες.

Δε σου λέμε αντίο , Στήβεν.  Είσαι δίπλα μας, είσαι μέσα μας.

 

4. ΘΑ ΜΕ ΛΕΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ»
«Πάρε πτυχίο, βρες δουλειά και μετά κάνε επανάσταση» – Ο Εμανουέλ Μακρόν τα χώνει άγρια σε πιτσιρικά
«Πάρε πτυχίο, βρες δουλειά και μετά κάνε επανάσταση» - Ο Εμανουέλ Μακρόν τα χώνει άγρια σε πιτσιρικά [βίντεο]

 

Στο πλαίσιο των εορτασμών της 18ης Ιουνίου 1940, ένας μαθητής θεώρησε καλό να αποκαλέσει τον Γάλλο πρόεδρο χαϊδευτικά με το μικρό του όνομα.

Εξαλλος ο Εμανουέλ Μακρόν του έδωσε ένα μικρό και αυστηρό μάθημα.

Η σκηνή συνέβη τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο  Mont Valérien, κοντά στο Παρίσι, όπου παρέστη ο Γάλλος πρόεδρος στους εορτασμούς για την εθνική εορτή. Ο Μακρόν πλησίασε κάποιους παρισταμένους που τον παρακολουθούσαν πίσω από τα κάγκελα. Και την ώρα που χαιρετούσε κάποιους μαθητές που βρέθηκαν στις εκδηλώσεις, ένας από αυτούς άρχισε να τραγουδάει την Διεθνή και είπε στον Εμανουέλ Μακρόν: «Είσαι καλά, Μανιού;» [από το Εμανουέλ].

Ο τόνος του νεαρού δεν άρεσε καθόλου στον Γάλλο πρόεδρο ο οποίος απάντησε έξαλλος: «Οχι, αυτό δεν γίνεται, όχι, όχι, όχι, όχι». Ο νεαρός απάντησε αμήχανα «Συγγνώμη Κύριε Πρόεδρε» αλλά o Μακρόν συνέχισε:

«Είσαι εδώ σε έναν επίσημο εορτασμό, πρέπει να συμπεριφέρεσαι όπως πρέπει. Επομένως μπορεί γενικά να φέρεσαι σαν βλάκας, αλλά σήμερα είναι η μέρα της Μασσαλιώτιδας, και επομένως πρέπει να με αποκαλείς «Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας» ή «Κύριε». Εντάξει; Αντε», είπε σε έντονο ύφος.


Παρά τη συγγνώμη του νεαρού, ο Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε και συνέχισε στον ίδιο τόνο:

«Και πρέπει να μάθεις να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Τη μέρα που θα θέλεις να κάνεις επανάσταση θα πρέπει πρώτα να έχεις πτυχίο και δουλειά, να τρέφεσαι μόνος σου, εντάξει; Τότε να πας να δώσεις μαθήματα και σε άλλους», είπε μπροστά στην κάμερα

 

Το να είναι επιτυχημένος πρόεδρος (αν είναι τελικά) ο Μακρόν δε σημαίνει πως θα μπορούσε να είναι και επιτυχημένος δάσκαλος ή γονιός.  Με τη θυμική του αυτή αντίδραση δείχνει, εκτός των άλλων,  πως έχει άγνοια της στοιχειώδους παιδαγωγικής και της ψυχολογίας του εφήβου.

Ο μαθητής αντέδρασε φυσιολογικά, ανθρώπινα, ζεστά, κατανοητά.  Εφηβικά τελικά.  Τον  Ανδρέα Παπανδρέου να θυμίσουμε,  ακόμα και τα μικρά παιδιά τον αποκαλούσαν Ανδρέα. Δεν ενοχλήθηκε ποτέ. Πρέπει ή να είσαι ή ψώνιο ή κομπλεξικός για να  σε πειράζει, αν σου δείχνουν οικειότητα  και συναισθηματισμό οι άλλοι.

Η αντίδραση του προέδρου και τα σχόλιά του ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Οι έφηβοι έτσι δείχνουν τη χαρά τους, την οικειότητά τους, το σεβασμό τους αν θες.  Αλλά, είναι  “ψιλά γράμματα” αυτά για τον Εμμανουέλ ,που στο κάτω- κάτω αποδείχτηκε “δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις”.

“Πρέπει να μάθεις να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά”, μάλωσε το νεαρό. Ναι, αλλά ο ίδιος ως έφηβος   ακόμα, και μόνιμη ερωτική σχέση και  μάλιστα  με τη δασκάλα του έκανε, μάλιστα, πριν ακόμα πάει στο πανεπιστήμιο, βρει δουλειά και ενταχθεί στην κοινωνία. Ας μην δίνει τώρα μαθήματα σε άλλους. Ο μόνος που δεν το δικαιούται.

Δε συμπεριφέρονται έτσι σε παιδιά ,πρόεδρε της Γαλλίας. Είσαι εκτός τόπου ,χρόνου και παιδαγωγικής.

 

5. 23 ΕΤΩΝ
Η φοιτήτρια, σούπερ σέξι κόρη του Ζόραν Ζάεφ -«Βασίλισσα» της σέξι πόζας στο Instagram
Η φοιτήτρια, σούπερ σέξι κόρη του Ζόραν Ζάεφ -«Βασίλισσα» της σέξι πόζας στο Instagram [εικόνες]

Δε θα την ανακάλυπταν κι εδώ τα κοράκια  από τις πορνοφυλλάδες; Πριν μάθουμε  κάτι ουσιαστικό για τους γείτονες μας στη Β. Μακεδονία, ας πούμε για την  ποιότητα ζωής τους, ποια είναι η κουλτούρα τους, οι συνήθειές τους ως  λαός, προφτάσαμε και μάθαμε  πόσο καλλίγραμμο είναι το  κορμί της 23χρονης φοιτήτρας, κόρης του Ζόραν Ζάεφ.

    Οι πατσαβούρες  ξέρουν τί κάνου. Πώς αλλιώς  θα  χορτάσουν  τους άρρωστους σεξιστές – σκουπιδοφάγους πελάτες τους;