ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΕΡΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Ορκίστηκε «σουλτάνος» ο Ερντογάν -Δείτε live την τελετή
Ορκίστηκε «σουλτάνος» ο Ερντογάν -Φωτογραφία: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Πολυχρονεμένε μας,  Σουλτάνε, πες…αλεύρι.

Το   ΔΝΤ σύντομα σε γυρεύει.

Κι αν  μέσα  μπεις… το τέλος  σου εγγύς!

2. Παραιτήθηκε και ο Μπόρις Τζόνσον -«Τρίζει» η κυβέρνηση της Μέι
Την παραίτησή του υπέβαλε ο βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον -Φωτογραφία: AP

΄Ολα εδώ πληρώνονται. Και ο εθνικισμός, η υπεροψία, η αλαζονεία των υπερφίαλων αντιευρωπαϊστών    Εγγλέζων  είναι πρώτα στη λίστα.

Αλλά, αυτά σήμερα, δεν είναι τίποτα, μπροστά σε όσα θα συναντήσει σύντομα η Μέι (“με το μουσμουλί γοβάκι”).  Και τότε, σύσσωμη η γηραιά Αλβιών και πάλαι ποτέ κοσμοκράτειρα,θα αναφωνήσει  στεντορεία τη φωνή, “στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα”.

Αλλάξανε οι εποχές, ανιστόρητοι. Το ποτάμι πάει μπροστά. Δεν  το είδαμε ποτέ να γυρίζει πίσω. Θα γίνει τώρα με σας νομίζετε;

3. Εισαγγελική παρέμβαση για την αυτοκτονία του 14χρονου στην Αργυρούπολη
Εισαγγελική παρέμβαση για την αυτοκτονία του 14χρονου στην Αργυρούπολη
Το σημείωμα του μαθητή που απαγχονίστηκε λόγω bullying: «Αυτοί οι 6 με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους»

 

Δε θα βρει δικαίωση κι αυτό το παιδί , όπως δε βρήκε και ο Γιακουμάκης στα Γιάννενα.

Πώς το έλεγε ο επίσης αυτόχειρας  Κώστας Καρυωτακής;

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία…
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.
4. ΜΕΣΩ ΑΡΘΡΩΝ
«Οπαδός του Άδωνι; Οχι, ευχαριστώ!» -«Οπαδός του Άδωνη; Εννοείται!» -Μαραντζίδης και Ψυχογιός σφάζονται για τη «νέα Δεξιά»

Διαβάστε τα δυο κείμενα ,αν έχετε καλό στομάχι. Αλλιώς,  θα νιώσετε αναταραχές. ΄Οπως κι  εγώ. “Ο καλός και ο κακός  μπάτσος” ανακρίνουν τη Δεξιά- ΝεοΔεξιά και τη βγάζουν  αμφότεροι λάδι.

Μην ψάχνετε για επιχειρήματα, δεν υπάρχουν στην προπαγάνδα των κειμενογράφων.΄Ολα είναι ίσιωμα  μπροστά τους ,αλλά  και…αυτονόητα για τους …χορτοφάγους ομοϊδεάτες τους, που δεν απαιτούν και  πολλές- πολλές εξηγήσεις.

΄Ενα παράδειγμα, φτάνει.  Μας διαβεβαιώνει ο “κακός”: Το   εγκληματικό Ισλάμ ,  δεν  συγκρίνεται   με τον ανώτερο  Χριστιανισμό!

Ναι ,λέμε κι  εμείς, δεν υπάρχει σύγκριση. Επειδή τα εγκλήματα του Χριστιανισμού  στην Ιστορία  είναι τόσα και τόσο ειδεχθή, που αυτά του Ισλάμ είναι  μπροστά του… παραπτώματα.

(Ανα)μαϊμουδίζουν οι  τύποι  τα γνωστά φληναφήματα  της (επάρατης) Δεξιάς (και της παγκόσμιας).  Ξεχνούν πως  η κοσμοθεωρία της παράταξης (π.χ σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, οικονομία, παιδεία, περιβάλλον, αλληλεγγύη και λοιποί κορυφαίοι  τομείς  της ζωής), είναι εχθρός του ανθρώπου και η η ιστορική της πορεία  εξ ολοκλήρου λάθος.

Κι αυτό για ένα και μοναδικό λόγο. Είναι  ΑΦΥΣΙΚΗ, είτε είναι Παλιά είτε Νέα Δεξιά. ΄Ερχεται σε παντελή αντίθεση με  τους Νόμους της Φύσης και πάνω απ΄όλα  με το υπέρτατο δώρο της στον ΄Ανθρωπο , το Νου. Δε χρειάζονται  περισσότερα επιχειρήματα. Είναι ισχυρά και οφθαλμοφανή.

5. ΟΤΑΝ Η ΘΕΛΗΣΗ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μεγαλείο ψυχής: Κατάδυση στον βυθό της Κύθνου με τον πρώτο παραπληγικό εκπαιδευτή
Εκπαιδευτη καταδύσεων στην Κύθνο/ Φωτογραφία: AΠΕ-ΜΠΕ

 

Ο Μάνθος Μάρρας είναι ο πρώτος παραπληγικός στην Ελλάδα που πήρε δίπλωμα εκπαιδευτή κατάδυσης. Η πορεία της ζωής του άλλαξε ύστερα από τροχαίο ατύχημα σε ηλικία 20 ετών και ενώ ήταν υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Και μπορεί αρχικά να ένιωσε όλα του τα όνειρα να γκρεμίζονται, σύντομα άλλαξε σκεπτικό και βρήκε διέξοδο μέσα στη θάλασσα.

«Ήμουν αρκετά νέος, όταν έπαθα το ατύχημα. Στην αρχή πίστεψα ότι καταστράφηκε το σύμπαν, μετά όμως συνειδητοποίησα τι έχει συμβεί. Από το νοσοκομείο ακόμη, δεν έμενα σε αυτά που μου έλεγαν οι γιατροί. Πήγαινα στη βιβλιοθήκη κι έψαχνα να δω εάν μπορώ να θεραπευτώ. Με στήριξε πολύ το Πολεμικό Ναυτικό που μ’ έστειλε σ’ ένα ειδικό κέντρο στη Γερμανία. Και κατάλαβα πως δεν υπάρχει θεραπεία. Τότε αποφάσισα να δω την επόμενη μέρα διαφορετικά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 52χρονος σήμερα Μάνθος Μάρρας.

Τα μετάλλια ηρωισμού δεν τα παίρνει κανείς στα πεδία των μαχών. Οι ήρωες είναι καθημερινοί άνθρωποι σαν το  Μάρρα.  Υποκλινόμαστε ,Μάνθο!

 

6. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
Στο Φεστιβάλ Αθηνών οι ακτιβιστές καλλιτέχνες που έχει συλλάβει 9 φορές ο Τραμπ
Στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου και στην Πλατεία Συντάγματος

Ο Reverend Billy και το The Shop Stopping Choir είναι ριζοσπάστες οικολόγοι από τη Νέα Υόρκη. Από τότε που εξελέγη ο Τραμπ έχουν τραγουδήσει υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος σε μέρη όπως ο Πύργος Τραμπ στην καρδιά του Μανχάταν και η είσοδος του ομοσπονδιακού κέντρου κράτησης μεταναστών.

Τραγουδώντας «τα πιο σωστά τραγούδια στα πιο λάθος μέρη», όπως αναφέρουν, η ακτιβιστική ομάδα έχει συλληφθεί εννέα φορές.

Στην Αθήνα θα τους ακούσουμε σήμερα και αύριο στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου στις 19:00 και Πέμπτη, Παρασκευή την ίδια ώρα στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Αιδεσιμότατος Μπίλλυ σατιρίζει τους Ευαγγελιστές που στηρίζουν τον Τραμπ ενώ με την χορωδία του παρωδεί έως και τον Μεσσία του Χαίντελ, ψέλλοντας «Earthalujah! Earthalujah!» («Αλληλούια ΓΗ, Αλληλούια ΓΗ») με στόχο να προκαλέσει τη χριστιανική δεξιά.
Ο Μπίλλυ και το «ποίμνιό» του κηρύσσουν ότι το χιούμορ, η μουσική και το οικολογικό πνεύμα είναι εξίσου σημαντικά για τον ακτιβισμό όσο και η πολιτική ή η θεωρία. «Σταματήστε τα ψώνια! Ξεκινήστε να ζείτε!»

Ας παραβρεθούμε νοερά  κοντά τους , όσοι  βρισκόμαστε μακριά  από την Αθήνα. Κι ας ψάλλουμε μαζί τους

Earthalujah! Earthalujah!» («Αλληλούια ΓΗ, Αλληλούια ΓΗ»!