ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ
Βόμβα στον προϋπολογισμό η επιστροφή των Δώρων 2,5 δισ. ευρώ -Ερχονται νέα μέτρα

 

 “Εάν δε το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται;» Το ΣτΕ ,που όφειλε σε ένα κράτους δικαίου να είναι ο κορυφαίος μη διαπλεκόμενς θεσμός, έχει , τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, καταντήσει “αλάτι…ξεμωραμένο,  για πέταμα”.

Αυτό πια δεν είναι Ανώτατο δικαστήριο,αλλά ο ισχυρότερος πυλώνας στήριξης των απόψεων -συμφερόντων της ΝεοΔημοκρατικής παράταξης . Δεν υπάρχει απόφαση με πολιτικές προεκτάσεις που να μην είναι χειραγωγημένη  και οι αποφασίζοντες  εν διατεταγμένη υπηρεσία, άνωθεν.

Εμείς έχουμε άμεση και συγκλονιστική εμπειρία-επιβεβαίωση των παραπάνω καταγγελιών. Δολοφόνησαν στην Τσασκένδη το 2006 τον καθηγητή  Τριάρχη, γιατί είχε καταγγείλει για αισχρή διαφθορά τις τότε ΥΠΕΞ και ΥΠΕΠΘ Ντόρα Μπακογιάννη και Μαριέτα Γιαννάκου. Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ και οι …αμερόληπτοι, μη διαπλεκόμενοι κομματικά δικαστές, κάλυψαν απολύτως τις δύο κυρίες και ξαναδολοφόνησαν τον τραγικό καθηγητή.

Τώρα, πάλι με την παραπάνω απόφαση, είναι ηλίου φαεινότερο πως το ΣτΕ  βάζει τρικλοποδιά στην κυβέρνηση , αφού, αν ποτέ εφαρμοστεί, τινάζει  τον προϋπολογισμό στον αέρα. Αισχρή και φανερά  “άνωθεν καταβαίνουσα” εντολή. Ελπίζουμε πως τούτη τη φορά η κυβέρνηση θα αποφασίσει να αναμετρηθεί ανοιχτά με τη σάπιο αυτό καθεστώς της διατεταγμένης  δικαοσύνης. Το ΣτΕ κατάντησε παραμάγαζο της ΝΔ. Ο ισχυρότερος βραχίονας στήριξης της  Δεξιάς. Και όχι μόνο σήμερα.

Σε μια  συντεταγμένη πολιτεία  ο  ασύγκριτα υπέρτερος  θεσμός  είναι η δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα, όμως,  πάσχει βαρύτατα.Η Ευρώπη παρακολουθεί αυτό  το κατρακύλισμα,αλλά όπως πάντα, αρνείται να εμπλακεί, πολλώ μάλλον αφού το θέμα δεν είναι καθαρά οικονομικό.  Στην “Εσπερία” τους ενδιαφέρουν να πάρουν πίσω τα δανεικά με τους τόκους. Στα άλλα, ειδικά σε θέματα δικαοσύνης, αξιοκρατίας, ατομικών δικαιωμάτων του πάσχονος δεινώς μέλους της Ε.Ε Ελλάδας …”αγρόν ηγόρασαν”.

Βέβαια, τούτη  τη φορά η συγκεκριμένη απόφαση, τινάζει στον αέρα και τα οικονομικά προγράμματα και τις άλλες εντολές της Ευρώπης για μεταρρύθμιση. Οπότε,ας  ελπίσουμε πως ό,τι δεν έκανε μέχρι σήμερα  η “Ενωμένη Ευρώπη” από ηθική ,πολιτική υποχρέωση , θα το πετύχει το συμφέρον.

Ας είναι κι έτσι. Τουλάχιστον ας γίνει. Ας καθαρίσουν την “κόπρο του Αυγεία” από το κατ΄ ευφημισμό Μέλαθρον της ελληνικής δικαιοσύνης.

____________________________________________________________________

1. Γαβρόγλου: Τέλος οι Πανελλήνιες, στα πανεπιστήμια μόνο με το απολυτήριο Λυκείου -Εξήγγειλε και χιλιάδες προσλήψεις
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

 

Είμαστε κοντά να νομοθετήσουμε την τρίτη Λυκείου που είναι τάξη φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη λυκείου και την έχει ευθύνη έχει συνολικά η κοινωνία και όχι οι εκπαιδευτικοί. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο Λυκείου να έχουμε λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και πρόσβαση στα πανεπιστήμια με μόνο το απολυτήριο».

Επιτέλους, να δούμε αυτή τη  εξαγγελία δεκαετιών να παίρνει σάρκα και οστά και ας… αναχωρήσουμε. Πώς και πώς την περιμέναμε χρόνια. Ελεύθερη είσοδο στα πανεπιστήμια, σημαίνει χτύπημα, οριστικό και αμετάκληστο στην παραπαιδεία.Παράλληλα, το σημαντικότερο, ενισχύεται αποφασιστικά ο παιδαγωγικός,  μορφωτικός και ο γνωσιολογικός  ρόλος του σχολείου.

Ο υπουργός είπε αλήθειες που τσούζουν. Αλλά, πώς να το κάνουμε; Είναι αλήθειες! ΄Οχι μόνο τρίτη Λυκείου δεν υπάρχει ,αλλά ούτε πρώτη και δεύτερη τάξη. Σε όλο το Λύκειο οι μαθητές προετοιμάζονται ΜΟΝΟ για τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο και ό,τι δεν έχει σχέση με αυτές, απορρίπτεται. Διαβάζουν και παπαγαλίζουντην ύλη από  4 μαθήματα και όλα τα άλλα τα “φορτώνουν  στον κόκορα”.

Να ξαναβάλουμε μια δικιά μας καταγραμμένη εδώ εμπειρία από την εποχή που δίδασκα σε τάξεις Λυκείου μαθήματα πανελλαδικών.

 (5/10/2016)
Με την ευκαιρία. Θυμάμαι σε ένα Λύκειο της Πεντέλης, πριν χρόνια. Δίδασκα στη Β Λυκείου Ιστορία ,που ήταν μάθημα εξεταζόμενο στις πανελλαδικές εξετάσεις. Από την ύλη, έλειπαν ολόκληρες ιστορικές περίοδοι. Ελληνιστικοί  και ρωμαϊκοί χρόνοι. ΄Ενα φοβερά ακατανόητο άλμα, για να φτάσει η έναρξη του μαθήματος με πρώτο κεφάλαιο τον Ιουστινιανό!
Φυσικά, θα ήταν και αντιεπιστημονικό-αντιπαιδαγωγικό ,αλλά και αδόκιμο, ατελέσφορο να ξεκινήσω το μάθημα από τη περίοδο του Ιουστινιανού ,  χωρίς έστω και μια στοιχειώδη μνεία της τεράστιας  ύλης που είχαν στείλει οι ανεγκέφαλο του υπουργείου στον κάλαθο των αχρήστων. ΄Εκατσα, λοιπόν, και έκανα ένα  δικό μου πρόγραμα, που προέβλεπε πως  για 3 εβδομάδες θα δίδασκα συνοπτικά στην τάξη μου τα πετσοκομμένα κομμάτια της ύλης. Το πρόγραμμα το κοινοποίησα  και στη σχολική σύμβουλο φιλολόγων  και ξεκίνησαν να το εφαρμόζω. Τί ήταν να  το κάνω; Χαμός .
΄Εξαλλη η  σύμβουλος (με μοναδικό προσόν της κατάληψης της θέσης την ιδιότητα της… πρασινοφρουρού), γιατί θα έμενα πίσω  3 εβδομάδες από τους άλλους στην εκπαιδευτική της περιφέρεια, που μπήκαν κατευθείαν να διδάξουν την ύλη των πανελλαδικών . Της αντέτεινα πως κάτω να χτυπιόταν τέτοιο εκπαιδευτικό «ανοσιούργημα» δεν επρόκειτο να κάνω.
Να μην τα πολυλογώ, ξεσήκωσε τους πάντες. Αναφορές στο υπουργείο, το διευθυντή εκπαίδευσης, τους γονείς πως διδάσκω κεφάλαια εκτός ύλης, πως προχώρησα σε εκπαιδευτικό πραξικόπημα στο πρόγραμμα  του σχολείου και τέτοια ηλίθια και «μικρά».
Φυσικά,δεν της έκανα τη χάρη να κάνω πίσω. Παράτησα την τάξη και ανάθεσαν σε άλλη… βολικιά συνάδελφο να εφαρμόσει το αντιεπιστημονικό, αντιεκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ήθελαν οι μανδαρίνοι του ΥΠΕΠΘ. Εκείνοι για το μόνο που  νοιάζονταν ήταν, όχι αν θα μάθουν και τί τα παιδιά, αλλά πώς θα τηρηθούν τα προσχήματα και ο τύπος και πώς θα είναι καλοί παπαγάλοι οι μαθητές, για να ανταποκριθούν στον εξευτελιστικό για την εκπαίδευση τρόπο επιλογής των υποψηφίων για τα ΑΕΙ.
Πανάθλια ελληνική εκπαίδευση, όπως την έχουν καταντήσει  οι κομματικές επιλογές πολλών χρόνων τώρα.   Μαθαίνουν άπαντες να «κουρεύον στου κασιδιάρη το κεφάλι». Και δε διστάζουν να του το πάρουν κιόλας, τέτοιοιο που είναι , αν πρόκειται να ικανοποιήσουν τις διεστραμμένες , δημαγωγικές ορέξεις τους.

 

2.ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΕΣΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΑΡΦΙΝ
Βόμβα στον ΣΚΑΪ: «Προοδευτικοί νέοι κουκουλοφόροι» πίσω από το χτύπημα λέει ο Ψαριανός
Ο Γρηγόρης Ψαριανός στο βήμα της Βουλής -Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Η βέρσιον Θεόδωρου  Πάγκαλου σε πιο λάιτ (γενικώς) εκδοχή και …ινστρούχτορας της μύησης  Δήμητρας Λιάνη στο…σοσιαλισμό, μίλησε. Και τί είπε; ΄Οπως πάντα, ανοησίες.

Τους ανθρώπους της Μαρφίν τους έκαψαν οι χρυσαυγίτες σε αγαστή συνεργασία με άλλους μπαχαλάκηδες κουκουλοφόρους. ΄Οσο για τους  βομβιστές δεν είναι τέτοιοι χούλιγκαν,αλλά ,ούτε και  “Ρουβίκωνες”. Νεαροί είναι, που μάθανε πέντε μαρξιστικές,λενινιστικές και Μαρκουζικές  αλήθειες, έφτιαξαν έναν ιδεοληπτικό αχταρμά, τον  καλούπωσαν ως ένοπλη λαϊκή βία, τον αναγνώρισαν ως ιδεολογία και εκτονώνουν   τώρα   με τέτοια άλλοθι σε μπόμπες  τα διάφορα ελλείμματα της ιδιοσυγρασίας τους.

Ψαριανέ, δεν είναι όλα φρου-φρού και αρώματα. Μπλα-μπλα και δημαγωγία.

3.ΣΕ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΙΦΟΖΙ ΤΗΣ ΜΙΛΑΝ
Σάλο προκαλεί στην Ιταλία φωτογραφία του Σαλβίνι με έμπορο ναρκωτικών
O υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Σαλβίνι με τον Λούκα Λούτσι, καταδικασμένο για διακίνηση ναρκωτικών (Φωτογραφία: newnotizie.it)

 

Γιατί μόνο στην Ιταλία  γίνονται τέτοια συμπεθεριά και αγκαλιάσματα; Ο δικός μας εδω “Σαλβίνι”,ο Κυριάκος Μητσοτάκης,δεν είναι κολλητός  γνωστού κατηγορούμενου για μεταφορά τόνων ηρωίνης; “΄Ολα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουν”

 

4. Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Καμμένος είναι κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη
Ντόρα Μπακογιάννη

Πέρα από τη φρασεολογία της κυρίας. Υπονοεί  κιόλας πως ο Καμμένος είναι γκέη; Κι αν είναι,τί την πειράζει τη Ντόρα;

Για άλλα πρέπει να ντρέπεται κανείς. Δολφονίες, διαφθορά, λαμογιές,΄Οχι, γιατί κάποιος είναι…κόττα. Αν είναι.

Και στο κάτω κάτω από πού   ξέρει πως είναι ο Καμμένο  κότα;.Τον έψαξε  η Ντόρα αν… έχει αυγό στον πισινό του;

 

5. Τα κίτρινα γιλέκα έριξαν στα τάρταρα τη δημοτικότητα Μακρόν -Πανηγυρίζει η Λεπέν
Εμανουελ Μακρόν, φωτογραφία: apimages

 

Η Λεπέν, αχυράνθρωπος του δικτάτορα της Ρωσίας,ήταν ο βασικός υποκινητής των ακροδεξιοναζιστών που τα έκαναν μπάχαλο στη Γαλλία. Το γεγονός πως κάποιοι αφελείς διαδηλωτές  χωρίς ακροδεξιά ταυτότητα ,συμετείχαν κι αυτοί στις κινητοποιήσεις- πλιάτσικο δεν,  αλλάζει την ακροδεξιό προφίλ ων κιτρινιάρηδων.

΄Ωρα,13.00
6. Γαλλία: Χάος στους δρόμους-Τα «κίτρινα γιλέκα» πυρπολούν διόδια
Τα «κίτρινα γιλέκα» πυρπόλησαν διόδια και ραντάρ τροχαίας -Φωτογραφία: Youtube

Οι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» προκάλεσαν χάος στις μετακινήσεις σήμερα, αφού προχώρησαν σε καταλήψεις σε διόδια και πυρπόλησαν ορισμένα εξ αυτών.

Η μεγαλύτερη εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια στη Γαλλία, η Vinci Autoroutes, ανέφερε πως κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε περίπου 40 σημεία του δικτύου της και ότι αρκετοί κόμβοι αυτοκινητόδρομων έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ιδίως στο νότιο τμήμα της Γαλλίας.

Τα διόδια του Μπαντόλ, ανατολικά της Μασσαλίας, υπέστησαν ζημίες από τη φωτιά που έβαλαν οι διαδηλωτές χθες τη νύχτα και ο αυτοκινητόδρομος Α50 έκλεισε, εξήγησε η Vinci.

«Οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ, καθώς προσεγγίζουν τις πύλες των διοδίων και τις ράμπες εισόδου και εξόδου των αυτοκινητοδρόμων λόγω της παρουσίας πολλών πεζών» τονίζεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία διαχείρισης των διοδίων.

Επιπλέον, οι διαδηλωτές προκαλούν φθορές ή πυρπολούν εκατοντάδες ραντάρ καταγραφής της κυκλοφορίας στη Γαλλία.

Ο ιστότοπος Radars-auto.com υπολογίζει ότι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας τουλάχιστον 1.600 ραντάρ, σχεδόν το 50% του συνόλου των ραντάρ κυκλοφορίας στη Γαλλία, έχουν υποστεί ζημιές. Περισσότερα από 250 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Η εταιρεία Vinci εκτιμά ότι οι ζημιές στις εγκαταστάσεις της θα στοιχίσουν «αρκετές δεκάδες εκατομμύρια» ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται τα χαμένα έσοδα, καθώς οι διαδηλωτές επιτρέπουν σε χιλιάδες οδηγούς να περνούν από τα διόδια χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο

Eμείς εδώ τους ξέρουμε, τους ζήσαμε ως “Αγανακτισμένους”, “Δεν πληρώνω” κ.λπ, λίγα χρόνια πριν. Ακροδεξιο-Ναζί, μπαχαλάκηδες, εθνικιστές, “Λαφαζανοειδή” . Καμιά πολιτική υποδομή, ούτε άρθρωση πολιτικού λόγου ή συνθήματος στις κίτρινες  επελάσεις τους. Ούτε ένα χαρακτηριστικό, στοιχειώδους ακτιβισμού. “Μπάτε χίλιοι αλέστε”. Αρκεί να μην πληρώνουν ρεύμα, διόδια, πρόστιμα για  τροχονομικές παραβάσεις, δόσεις στην εφορία.

΄Ενα νέο,  απολίτικο, χωρίς ήθος γενικότερα, πλήθος που θυμίζει ιστορικά το ρωμαϊκό όχλο (Vulgus). ” ΄Αρτος, θεάματα” και   φτηνά καύσιμα- διόδια. Δε θέλουν περισσότερα.

Βρισκόμαστε στην παρακμή και την έκπτωση όλων των αρχών, των στόχων  και των δεσμεύσεων  ενός κινήματος, μιας πολιτικής ,έστω συνδικαλιστικής διαδήλωσης και  διαμαρτυρίας. “Κέραμοι και λίθοι, ατάκτως ερριμένα”. Ενεργούμενα ,μάλιστα, γι αυτό και ακροδεξιά και ναζιστικά μορφώματα ,του δικτάτορα της Ρωσίας. ΄Οταν ο νεότερος “πατερούλης” εξαφανιστεί (ελπίζουμε σύντομα), θα λείψουν και αυτά εδώ τα κίτρινα  τα ζόμπι,  εν ριπή οφθαλμού.

΄Ωρα, 19.30