ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΤΣΟΛ
Εφτασε στις ΗΠΑ ο απεσταλμένος του Κιμ Γιονγκ Ουν
Φωτογραφία AP

Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, απεσταλμένος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αφίχθη την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον, όπου αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και πιθανόν μια σύντομη συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εντός των ορίων της προετοιμασίας για μια δεύτερη σύνοδο κορυφής των δύο χωρών.

Ο απεσταλμένος έφθασε στην αμερικανική πρωτεύουσα την ημέρα που ο Τραμπ παρουσίασε το νέο στρατηγικό σχέδιο των ΗΠΑ για την αντιπυραυλική άμυνα, στο οποίο συμπεριλήφθηκε ιδιαίτερη αναφορά στη Βόρεια Κορέα, η οποία χαρακτηρίζεται «εξαιρετική απειλή», επτά μήνες αφότου ο ένοικος του Λευκού Οίκου δήλωνε ότι η απειλή της Πιονγκγιάνγκ είναι παρελθόν.

Ιστορική στιγμή για τις δύο χώρες, αλλά και για τον κόσμο  ολόκληρο.   Συναντήσεις τέτοιου είδους ,είναι ο καλύτερος οιωνός για τη διασφάλιση μιας πραγματικής και  εξακολουθητικής ειρήνης στον κόσμο.

Πάντα τέτοια!

 

2. ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Τσίπρας και Φώφη μαζί στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη -Μια συνάντηση με νόημα
Ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά στο Μαξίμου / Φωτογραφία eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά στο Μαξίμου /

Σάλο θα προκαλέσει στον χώρο της κεντροαριστεράς η αποκάλυψη ότι χθές βράδυ έγινε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Φώφη Γεννηματά, στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη, του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πιο στενού συνεργάτη για δεκαετίες του Ανδρέα Παπανδρέου.

Εκ πρώτης όψεως η συνάντηση ήταν απλά μια κοινωνική εκδήλωση καθώς βρέθηκαν μαζί, στο ίδιο σπίτι, με αφορμή την ονομαστική εορτή του Αντώνη Λιβάνη, που κάθε χρόνο υποδέχεται σπίτι του τους φίλους του.

Είναι όμως έτσι; Οι πληροφορίες λένε ότι ο αριθμός των προσώπων που παραβρέθηκαν, η χρονική συγκυρία αλλά και η εκτίμηση πολλών ότι η συνάντηση ήταν προσχεδιασμένη από ανθρώπους που βλέπουν θετικά την σύγκλιση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, δίνει άλλη, πολιτική διάσταση στην συνάντηση και αναμένεται να πυροδοτήσει τεράστιες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη, ο γιός του οποίου Ηλίας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, και χρηματοδοτεί ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν εκτός του Αλέξη Τσίπρα και ο Νίκος Παππάς, και ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η Ολγα Γεροβασίλη, και ο Χρήστος Σπίρτζης αλλά και πρόσωπα όπως ο Δημ. Τζανακοπουλος και η Εφη Αχτσιόγλου, γεγονόςπου φυσικά δίνει άλλες διαστάσεις στην ιστορία. Πόσο μάλλον που εκτός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο σπίτι του κ. Λιβάνη και πρόσωπα όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Παναγιώτης Κουρουπλής, που έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και συνεργάζονται ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αλλά και η πρώην συνεργάτης του Πρωθυπουργού, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νύν πρόεδρος της επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου. Επίσης εθεάθησαν και η Ρένα Δούρου με τον συντροφό της αλλά και ο Φώτης Κουβέλης.

Από πλευράς ΚΙΝΑΛ παρών ήταν και ο Κώστας Λαλιώτης-που οι πληροφορίες θέλουν να υποστηρίζει την άποψη της προσέγγισης ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και άλλα στελέχη όπως ο Νίκος Σηφουνάκης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Θανάσης Τσούρας, ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης και ο Κίμων Κουλούρης. Οι πληροφορίες ακόμα υποστηρίζουν οτι η συζήτηση που ακολούθησε δεν ήταν καθόλου τυπική αλλά πολιτική και φυσικά στο μενού ήταν η σύγκλιση των δυο χώρων που είναι το μεγάλο project του Αλέξη Τσίπρα τώρα που αποχωρίστηκε από τον Πάνο Καμμένο.

Αυτό κι αν είναι είδηση! Και δεν είναι σίγουρα μια  τυχαία συνάντηση σε σπίτι εορτάζοντα. Κι ας το επικαλεστούν κατόπιν εορτής. Μια…προσχεδιασμένη και με νόημα “κοινωνική επίσκεψη” είναι, που σηματοδοτεί την περαιτέρω πορεία των δυο κομμάτων. Φτάνει η Φώφη να κλαδέψει την υπεροψία και την αλαζονεία που την διακρίνουν, γιατί πλην των άλλων, ουδείς λησμονεί πως είναι “θυγατέρα”.

Μια συνεργασία με το έστω και  μικρό πια ΠΑΣΟΚ  (7-8% δίνουν τα δικά μας στοιχεία την εκλογική του δύναμη),θα ακολουθήσει  κι εκείνη του Αντώναρου και των  κεντροδεξιών του Κώστα Καραμανλή,αν τελικά  το πιθανότεροι κατέβουν στις εκλογές ως κεντροδεξιό  κόμμα.

  Πάντως, το ευοίωνο  σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως  φράζεται  ο δρόμος προς την εξουσία του “υιού” με τέτοιες συνεργασίες. Από την άλλη, αν  η κεντροδεξιά του Αντώναρου και λοιπών Καραμανλικών τολμήσει να στηρίξει κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι συνεταίροι πια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσουν να καθίσουν στο σκαμνί τον Κώστα Καραμανλή για τη χρεοκοπία της χώρας.  Το πλέον ,πέρα από ευήκοον, εφικτό και ασφααλώς ευκταίο. Η ατιμωρησία των υπεύθυνων της χρεοκοπίας συνεχίζει να είναι  το χειρότερο βαρίδι στην αλλαγή πορείας της χώρας,ειδικά σε νοσηρή , κομματική νοοτροπία.

Από την άλλη, με Βενιζέλο και λοιπά λαμόγια της  Novartis από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν μπορεί να υπάρξει καμιά αξιοπιστία για τις καλές τους προθέσεις  στους  δύο κομματικούς εταίρους. Δεν μπορεί μια ζωή ο ΣΥΡΙΖΑ να δίνει συγχωροχάρτι, αλλά και να  συγκαλύπτει για κομματικά οφέλη  τέτοια  προκλητικά  εγκλήματα

3. ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ
Πάτρα: Εκδικάστηκε η αυτοκτονία 32χρονης -Είχε αφήσει μήνυμα με το αίμα της

Μία αυτοκτονία που το 2011 είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης στην Πάτρα, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Πρόκειται για την ιστορία μίας 32χρονης, μητέρας ενός βρέφους, που έδωσε τέλος στη ζωή της, μέσα σε κρατητήριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, όπου βρισκόταν, καθώς είχε συλληφθεί για κλοπή ρούχων από κατάστημα της Αγίου Νικολάου.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο best.gr, η 32χρονη αφού έκοψε τις φλέβες της, στη συνέχεια απαγχονίστηκε φτιάχνοντας μία αυτοσχέδια θηλιά. Συγκλονιστικό ήταν το γεγονός ότι πριν βάλει τέλος στη ζωή της, έγραψε με το αίμα της στον τοίχο του κρατητηρίου τη φράση: «Η αδικία δεν έχει τέλος».

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν αστυνομικοί που αναφέρθηκαν στις δυσμενείς συνθήκες που υπάρχουν στη φύλαξη των κρατουμένων καθώς και στην έλλειψη που υπάρχει στα μέτρα ασφαλείας.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή τους, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σήμερα.

Οι υποκριτικές συστημικές, κρατικές  υπηρεσίες, μέσα σ΄αυτές  και το δικαστήριο φυσικά, όφειλαν να ερευνήσουν γιατί και πώς αυτή η μάνα με μωρό πήγε στη φυλακή.  Και μάλιστα για κλοπή ρούχων! Ποιος δικαστής τη δίκασε, το εξέτασαν; Είναι ακόμα όσοι την καταδίκασαν στις έδρες τους και δικάζουν;

Το είπε η τραγική κοπέλα και μάνα  Η ΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!

Ώρα, 12.30

 

4. Πόσα χρήματα πήρε ο σύζυγος της Κουντουρά – Η αποκάλυψη του Χατζηνικολάου και ο διασυρμός του Άδωνι
Η Έλενα Κουντουρά με τον σύζυγό της
Όσο για τη συζήτηση που ακούω ότι άνοιξε σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ και χρήματα που πήραν περιοδικά του συζύγου της κυρίας Κουντουρά το 2008, δηλαδή πριν από την κρίση, και μάλιστα χρήματα που τα έδωσε ο Αβραμόπουλος, επειδή άκουγα και διάβαζα περί ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ, το έψαξα και τελικά είναι 120.000 ευρώ σε δύο χρόνια. Είναι τα μόνα χρήματα που έχει πάρει από το δημόσιο αυτός ο συγκεκριμένος όμιλος περιοδικών σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Και εν πάση περιπτώσει τα 120.000 ευρώ για δύο χρόνια, δηλαδή 60.000 τον χρόνο στα περιοδικά εκείνη την περίοδο, που ήταν περίοδος παχέων αγελάδων, προ κρίσης επαναλαμβάνω, ήταν ένα συνηθισμένο ποσόν, το έπαιρναν και εταιρίες Μέσων Ενημέρωσης πολύ μικρότερες από αυτό της κυρίας Κουντουρά και της συζύγου της».

Το θέμα μας δεν είναι ο σύζυγος της Κουντουρά κι αν πήρε 120.000 ή ποσό με ένα μηδενικό ακόμα. Δε γνωρίζουμε την υπόθεση, δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση/ Και αν κάποιος είναι μαέστρος στην παραπληροφόρηση, είναι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος που έκανε την…αποκάλυψη της αθωότητας του ζεύγους Κουντουρά .Και ως εκ τούτου,λόγω ονόματος, βίου και πολιτείας του, είναι εντελώς αναξιόπιστος.

Το θέμα μας,λοιπόν,  εδώ είναι ακριβώς ο Νίκος Χατζηνικολάου. Για πολλοστή φορά μάλιστα …φιλοξενούμε στο σάιτ μας  τον πολυαμαρτωλό του βίο.

Λέει ο  δημισογραφικός αστέρας της βιομηχανίας παραπληροφόρησης:

…”Τα  χρήματα που πήραν περιοδικά του συζύγου της κυρίας Κουντουρά το 2008, δηλαδή πριν από την κρίση, και μάλιστα χρήματα που τα έδωσε ο Αβραμόπουλο…. εκείνη την περίοδο, που ήταν περίοδος παχέων αγελάδων, προ κρίσης επαναλαμβάνω…”

 

Ο Νίκος Χατζηνικολάου έπρεπε σήμερα,όπως άπειρες φορές έχουμε ξαναγράψει εδώ, να είναι φυλακή. Κι αν ήταν  “μέσα” ο πανάθλιος αυτός αστέρας της εμπορικής δημοσιογραφίας,που,εκτός των άλλών, έχει άμεση και  κύρια ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας,δε τολμούσε  προκλητικά με θράσος …καρατίων να μας λέει πως  το 2008, που εκείνος έπαιζε τα τάχα μου σκάνδαλα με τον Εφραίμ και το Ζαχόπουλο. δεν υπήρχε οικονομική κρίση.Και θρασύς και κουτοπόνηρος και αμετανόητος.

Εμείς ήδη από το 2008 είχαμε σε αλληπάλληλα κείμενά μας εδώ  επισημάνει το κακό που έρχόταν. Και ενημερώναμε μάλιστα  συνεχώς ΟΛΟΥΣ αυτούς τους θρασύτατους κονδυλοφόρους, (“ο καλύερος απο δαύτους έχει σκοτώσει τη μάνα του”). Και  ειδκά τον  Χατζηνικολάου.  Αλλά, οι… άνωθεν εντολές ήταν τσιμουδιά!  Κομματικά και οικονομικά συμφέροντα απαιτούσαν η κρίση που είχε δείξει τα δόντια της από το τέλος του 2007 να μείνει κρυφή, ώστε να υπάρξουν οι προετοιμασίες της εγκατάλειψης του σκάφους.

΄Ενοχοι εσχάτης προδοσίας αυτά ‘ολα τα ζόμπι της βιομηχανίας  παραπληροφόρησης. Και πρώτα απ΄όλα οι αστέρες της.

Παραθέτουθμε αποσπάσματα  ενός μέρους από   εκείνα τα κέιμενα των  καυτών των ημερών του 2008,που η κρίση είχε δείξει για καλά πια τα δόντια της κι εμείς τρέχαμε έντρομοι να χτυπάμε τις καμπάνες. Αλλά, οι “Χατζηνικολάου” έβγαιναν και  έλεγαν τότε πως τρομοκρατούμε τον κόσμο! Και η καταστροφή ήρθε. Πανάθλιοι,εγκληματίες.

1. ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ,ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ!
27.11.08
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ
Η Ελλάδα, είναι μια από τις πλέον χρεωμένες χώρες στον κόσμο και με το υψηλότερο κόστος δανεισμού. Παρ΄όλα αυτά, συνεχίζει να δανείζεται ασύστολα, αφού  τα χρέη του παρελθόντος, τα έξοδα εξοπλισμών, τις αστρονομικές επιδοτήσεις των κομμάτων, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις κ.λπ τα εξοφλεί κατά κανόνα με δανεικά. Κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει επακριβώς ούτε τα ποσά, που αναλογούν σε κάθε σημερινό ΄Ελληνα να καταβάλει γι αυτά τα χρέη, ούτε και πόσες γενιές μελλοντικά έχουν επιβαρυνθεί με  τα συγκεκριμένα χρέη και τα ελλείμματα της οικονομίας.
Για την κατάσταση αυτή είναι  υπεύθυνα, φυσικά,  και τα δύο μεγάλα κόμματα, που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια. Συνένοχα, όμως, είναι και τα μικρότερα, που για τους δικούς τους λόγους το καθένα, ή απεσιώπησαν την τραγικότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας ή αποπροσανατόλισαν την κοινή γνώμη, στρέφοντάς την από  το μείζον αυτό θέμα-σκάνδαλο σε άλλα ήσσονος σημασίας.
Σοβαρή είδηση, μεγάλο θέμα,  απίστευτο σκάνδαλο δεν ήταν ούτε είναι στην Ελλάδα εκείνα που όντως είναι τέτοια, αλλά εκείνα που θα κατασκευάσουν και θα αναδείξουν ως τέτοια  τα ΜΜΕ και τα κόμματα του κοινοβουλίου για διαφορετικούς ή  κοινού συμφέροντος λόγους.

 

….Σήμερα και μετά το 1988-9, χρονιές έναρξης της λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και μέσω αυτής ,ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, η κόρη του «Κίτσου» της Ελευθεροτυπίας, οι ανεκδιήγητοι Κουρήδες, ο Ρίζος, ο Κύρτσος, ο  Χατζηνικολάου, ο Τριανταφυλλόπουλος ο Ευαγγελάτος, ο Παπαχελάς,ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης και οι λοιποί,  συνεχίζουν απτόητοι να κατασκευάζουν ή να αποσιωπούν ειδήσεις, να επινοούν ή να αποκρύπτουν  σκάνδαλα, αρκεί τα «προϊόντα» που λανσάρουν να έχουν ακροαματικότητα, διάρκεια, σασπένς, με απώτερο στόχο το χρήμα φυσικά, αφού αυτό θα αυξήσει τις διαφημίσεις και θα καλύψει απέραντο χρόνο που χρειάζονται οι εκφωνητές-σχολιαστές στα τηλεοπτικά παράθυρα, για  να καλύψουν. Τα κόμματα, όμηροι τις περισσότερες φορές, αυτής της νοοτροπίας  όχι μόνο δεν τολμούν να αντισταθούν στην κατασκευασμένη πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλά συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής και τηλεοπτικής της  εξέλιξης, για να αποκομίσουν ανάλογα μικρό ή μεγάλο κομματικό όφελος.

 

….Τέτοια,λοιπόν, είναι τα.. μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα μας και αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούν η κατασκευή και το φούσκωμά τους από τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Το γεγονός ότι ήδη η χώρα έχει πτωχεύσει, πως δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε καν τα εφ άπαξ να πληρωθούν, πως η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο οικονομικά, όπως τα ξένα ΜΜΕ καθημερινά σχεδόν επισημαίνουν, ότι πολύ γρήγορα δεν αποκλείεται ακόμα και τις συντάξεις-μισθούς να κατάσχουν οι Τράπεζες για χρέη ή  να ορίσουν όριο στην ανάληψη ποσών από τις καταθέσεις, γι αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, κανείς δε μιλά. Αλλά, αν μιλήσουν, ο κόσμος θα σπεύσει να σηκώσει τις καταθέσεις του με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να βάλουν λουκέτο και το σύστημα να τιναχτεί στον αέρα από τη μια στιγμή στην άλλη. Και τότε, από πού θα πάρουν τα κόμματα τις  επιδοτήσεις τους-μαμούθ  και οι βουλευτές τις παχυλότατες αμοιβές τους? Πώς θα συνεχίσει το σύστημα να δουλεύει και να διαιωνίζει την απάτη και τον αποπροσανατολισμό των υπηκόων του? Ακούει κανείς?
2. ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ:ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
05.12.08
 

….Εκεί, όμως ,που «δίνουν ρεσιτάλ»,όσον αφορά την αγαστή συνεργασία, την ασυλία και την υποκρισία ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι στο μέγα θέμα του καταστροφικού δανεισμού της χώρας. Όπως και σε άλλο  μπλογκ  με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ» αναπτύξαμε, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά (πτωχεύσει) και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των οικονομικών κύκλων της Ευρώπης και των Βρυξελών, φυσικά. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι απίστευτα τεράστια. Μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, παροχές διάφορες και κονδύλια, καταβάλλονται πλέον μόνο από δανεικά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό κορβανά. Ο δανεισμός (αν βρεθούν δανειστές) της επόμενης χρονιάς( 2009), για παράδειγμα, θα πλησιάσει τα 50-55 δις, ευρώ και με επιτόκιο 2% μεγαλύτερο της…Γερμανίας.
 Και ενώ αυτή είναι η τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια από τους ΄Ελληνες, τα δε λοιπά κόμματα, ενώ γνωρίζουν κι αυτά πολύ καλά πως  η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας είναι οριστική και αμετάκλητη, όχι μόνο δεν  προβαίνουν σε «σταυροφορία» ενημέρωσης, αλλά τη συγκαλύπτουν κιόλας. Φωνάζουν, τάχα μου, ελάχιστες φορές, αλλά στην ουσία προτιμούν να ασχολούνται με τα …αποδοτικά σε κομματικό όφελος σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου-Εφραιμ, γιατί είναι «πιασάρικα» και τηλεοπτικά, παρά με το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης.
 Αλλά, γιατί αυτή η στάση  και των πέντε ελληνικών κομμάτων-συνεταίρων? Τα δύο μεγάλα κόμματα, βέβαια, έχουν τους ίδιους λόγους να καμώνονται πως δε βλέπουν τίποτα. Αυτό, γιατί και τα δύο, όταν ασκούν κυβερνητική εξουσία, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δανείζονται ασύστολα, επειδή ακριβώς ούτε έχουν να προτείνουν ούτε να εφαρμόσουν κάποιο πρόγραμμα πλουτοπαραγωγικό για τη χώρα. Η εύκολη και συνηθισμένη λύση, λοιπόν, είναι ο αναπόφευκτος και σκληρός δανεισμός. Και την εφαρμόζουν ανελλιπώς και αδιαλείπτως από τη μεταπολίτευση και μετά. Τις συνέπεις από  αυτόν τον άκρατο δανεισμό, τις υφιστάμεθα πια όλοι στο πετσί μας. Ευτυχώς, που με την γενική οικονομική κρίση έγινε απόλυτα εμφανές το πρόβλημα και δε γίνεται να το αποκρύψουν άλλο
 Αλλά, καλά τα μεγάλα κόμματα. ΄Εχουν τους λόγους τους να  «κάνουν τη σουπιά».Τα μικρά, όμως, που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατα και βλέπεις, παραδείγματος χάριν, στη Βουλή τον Αλαβάνο να «βγάζει αφρούς» και τον Καρατζαφέρη να …γρονθοκοπεί  την κυβέρνηση, γιατί στο θέμα του δανεισμού κρατούν χαμηλούς τόνους ή τους ψηλώνουν σπάνια? Πήρε, ας πούμε, αυτό το θέμα ποτέ την έκταση του Βατοπεδίου, της Ζίμενς και των άλλων σκανδάλων? Όχι, βέβαια. Και ο λόγος? Πολύ απλός και καθόλου μαχητός.
  Αν μιλήσουν τα μικρά κόμματα, πολλώ μάλλον, αν ξεσπαθώσουν ή ξεκινήσουν σταυροφορία, οι δύο «μεγάλοι», ειδικά το κυβερνών κόμμα, θα ερωτήσουν, πρώτα την κυρία Παπαρήγα : -Εσείς, τι προτείνετε ,δηλαδή, να κανουμε ? Η απάντηση της Παπαρρήγα: -Να τα πάρετε από τους έχηδες, τους Βαρδηνογιάννηδες και…( τα λοιπά μπλα-μπλα της Αλέκας). Εκείνοι, όμως, επιμένουν: -Ακούστε, αυτό το έχουμε στο πρόγραμμα μελλοντικά και όσοι χρωστάνε θα πληρώσουν, δεν το συζητάμε(!).Εμείς μιλάμε, όμως, για τώρα. Σε λίγες ημέρες θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Όπως πολύ καλά ξέρετε, αυτοί οι μισθοί θα καταβληθούν  από τα δανεικά. Το ίδιο θα γίνει και για τους μισθούς τους του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου κ.λπ, που κι αυτοί θα καταβληθούν από δανεικά. Προτείνετε, λοιπόν, κυρία Παπαρρήγα, να μην πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις και δώρα στους εργαζόμενους?
  Κι εδώ, φυσικά, η κυρία, όπως και οι έτεροι κύριοι των δύο άλλων μικρών κομμάτων, «ποιούν τη νήσσα». Αλλοίμονό τους ,αν πρότειναν να σταματήσουν εδώ και τώρα οι καταβολές μισθών και συντάξεων, για να ορθοποδήσει η οικονομία. Αυτοί, που κόπτονται για το μικροσυνταξιούχο και το μισθωτό,  που «πίνουν νερό στο όνομά του» (που είναι και ο οπαδός τους στο τέλος τέλος), να ζητήσουν να μην καταβληθούν οι αποδοχές του? Την επομένη θα έπρεπε να βάλουν λουκέτα στα κομματικά τους μαγαζιά, όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, ελλείψει πελατείας, γιατί θα είχε λακίσει προς  κάθε κατεύθυνση και δε θα μπορούσε να συμμαζευτεί με τίποτα!
Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ;
Στην ανάλυσή μας  ((ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ,με τίτλο “ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ: ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ…”, 23/12/2001 ),έχουμε αναφέρει και εξηγήσει τους λόγους,που τεκμηριώνουν την άποψή μας πως σήμερα όλοι αυτοί οι “θεατρίνοι” της πληροφόρησης θα έπρεπε να είναι φυλακή. Το μέγα τους έγκλημα είναι ότι κατασκευάζουν την “είδηση”,παρέχουν τεχνητή πληροφόρηση, χαλκεύουν-παραποιούν στοιχεία με δόλιο σκοπό ,που είναι ο αποπροσανατολισμός, η σύγχυση,η παραπαληροφόρηση του “πελατειακού” τους κοινού. Στο άρθρο που μνημονεύσαμε πριν, αναφέραμε συγκεκριμένο παράδειγμα,που επιβεβαιώνει την κρίση μας για την εγκληματική δημοσιογραφική συμπεριφορά αυτών των κυρίων. Λέγαμε,πως ήδη από το 2008 και ενώ η κρίση είχε αναφανεί και έδειχνε επικίνδυνα τα “δόντια” της,οι καθεστωτικοί και χρησιμοθήρες αυτοί “δημοσιογράφοι” και ιδιοκτήτες ΜΜΕ,ενώ γνώριζαν και έβλεπαν την απειλή, αποσιωπούσαν-απέκρυβαν σκόπιμα την αλήθεια και τον κίνδυνο και επέλεγαν συνειδητά και δόλια να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το τεράστιο αυτό πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και να τον στρέφουν  σε θέματα -προβλήματα “ήσσονος” σημασίας, σε μικροσκάνδαλα (τύπου Βατοπέδι) ή σε “αίμα”, “θέαμα”, “σπέρμα”.
τη μελλοντική δίκη που θα προσαχθούν (και θα προσαχθούν,όταν ανασυσταθεί ο θεσμός της δικαιοσύνης και σ΄αυτη τη χώρα) ,θα υποστηρίξουν ασφαλώς πως δεν μπορούσαν να προβλέψουν την επερχόμενη κρίση. Ψέματα, Η κρίση ήταν προβλέψιμη,ειδικά από εκείνους που είναι υπεύθυνοι και αρμόδιοι να την προβλέψουν (π.χ πολιτικοί, ΜΜΕ, ιστορικοί, οικονομολόγοι). Αυτή ήταν η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ .Αν δεν μπορούσαν να την προβλέψουν, τότε είναι μειωμένης -ελλειμματικής επαγγελματικής ικανότητας, ανεπαρκείς και τέτοια επίκληση δικαιολογίας-ισχυρισμός δεν τους απαλλάσσει καθόλου από την ευθύνη τους,αντίθετα. Τουλάχιστον, ας φρόντιζαν,όπως πάλι ήταν υποχρέωσή τους, να δημοσιοποιήσουν το θέμα,όπως τους είχαμε ενημερώσει, να το κάνουν “ΣΗΜΑΙΑ”,αφού ήταν ζήτημα “ζωής και θανάτου” για τη χώρα. Γνώριζαν να γίνουν εκατομμυριούχοι ή έστω να “τρώνε ψωμί ή παντεσπάνι” απ΄αυτό το “επάγγελμα” και δεν ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά τους; Θα μπορούσε ένας γιατρός, ένας πιλότος μετά από ένα “κακό”, να προβάλουν τέτοιον ισχυρισμό,τέτοια ανόητη δικαιολογία;
  Έστω,λοιπόν, και αν δεχτούμε πως δε γνώριζαν από δική τους ικανότητα, δεν ήταν υποψιασμένοι για το κακό που ζύγωνε,είχαν ενημερωθεί,όπως είπαμε, από μας προσωπικά με άρθρα και αναλύσεις που είχαν σταλεί στα γραφεία τους επανειλημμένα.Αλλά, και πάλι,αν ισχυριστούν πως ούτε από μας έλαβαν ενημέρωση, όταν ξέσπασε η κρίση, γιατί ΕΝΑΣ, έστω ΕΝΑΣ, απ΄ αυτούς δεν ντράπηκε,δεν ένιωσε την ευθύνη για το κακό που έκανε και δε βγήκε να παραιτηθεί ή να ζητήσει συγγνώμη ,επειδή  στάθηκε “μικρός” στις επάλξεις που εκείνος είχε διαλέξει να πολεμήσει; Κανένας απ΄αυτούς τους ανέντιμους “κοδυλοφόρους” δεν έκανε το αυτονόητο,το λιγότερο που θα έπρεπε. Να ζητήσει,δηλαδή, μια συγγνώμη,να υποβάλει μια παραίτηση, να αποχωρήσει απ΄αυτό το χώρο, να δείξει πως διαθέτει ίχνη συνείδησης πολίτη. Αντίθετα, ΟΛΟΙ τους σήμερα το “παίζουν” αθώοι, άσχετοι με το έγκλημα,ξαφνιασμένοι,θύματα κι αυτοί.  Και το χειρότερο, δίνουν συμβουλές “προβλέπουν”, κατακρίνουν άλλους, όπως στο παραπάνω κείμενο που παραθέσαμε της εφημερίδας του ο πανάθλιος Χατζηνικολάου.
Γι΄αυτό και στη μια και στην άλλη περίπτωση (και στην… “παράλλη”),δεν έχουν καμιά δικαιολογία, κανένα απαλλακτικό. Σκόπιμα παραπληροφόρησαν και δημιούργησαν σκοτεινό και ανυπόστατο τοπίο,με σκοπό να κερδίσουν χρόνο,όσο να φτάσει η κρίση ,να εισπράξουν περισσότερο χρήματα , να μπορέσουν να τα επενδύσουν καλύτερα ή να το “κρύψουν-διαφυλάξουν” στις απόρρητες θυρίδες των τραπεζών του εξωτερικού. Σκόπιμα σήμερα “νίπτουν τας χείρας” τους και συνεχίζουν να παραπληροφορούν,να συσκοτίζουν,να υποδεικνύουν άλλους ενόχους,ενώ οι ίδιοι είναι υπόδικοι και κατ΄εξοχήν ένοχοι. (“΄Αλλων ιατρός,αυτός έλκεσι βρύων”=κάνει το γιατρό στους άλλους,ενώ ο ίδιος είναι γιομάτος απ΄ αρρώστιες).
Αυτή είναι η πραγματικότητα,αυτή είναι η πικρή για τους ίδιους αλήθεια. ΄Οσο κι αν προσπαθεί τώρα ο κάθε Χατζηνικολάου να αποσείσει τις ευθύνες του ,δε θα καταφέρει απολύτως τίποτα. ΄Ερχονται για όλους μας ιδιαίτερα “άγριες” ημέρες, αλλά γι΄αυτούς που πρωταρχικά ευθύνονται γι το κακό,που βρήκε τη χώρα, έρχονται ακόμα σκληρότερες.Δεν είναι σίγουρο πως η σημερινή ανυπόληπτη δικαιοσύνη θα τους προστατεύσει,όπως πάντα ,γιατί κι αυτή είναι υπόδικη και θα έχει καταρρεύσει σύντομα από το μέγεθος της ευθύνης της.
΄Ωρα, 200.00