ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.ΘΑ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Συνταγματική Αναθεώρηση: Θα μπει τέλος στην ασυλία υπουργών -Καταργείται το Ειδικό Δικαστήριο

Όπως για την αλλαγή του «νόμου περί ευθύνης υπουργών», όπως λέγεται, που ουσιαστικά προέβλεπε το ακαταδίωκτο των υπουργών και υφυπουργών, αφού το όποιο αδίκημα είχαν τελέσει στη διάρκεια των υπουργικών τους καθηκόντων παραγραφόταν σε σύντομο διάστημα μετά τις εκλογές. Υπουργοί και υφυπουργοί μετά τις εκλογές δεν κινδύνευαν από ποινική δίωξη, αφού το όποιο αδίκημά τους είχε παραγραφεί…

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στην κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας όπως ονομάζεται, δηλαδή στην πρόβλεψη ότι η δίωξη μπορεί να γίνει μόνο «μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος», αλλά και στην κατάργηση της διάταξης που προβλέπει ότι οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί δικάζονται από Ειδικό Δικαστήριο και όχι από την τακτική Δικαιοσύνη. Το Ειδικό Δικαστήριο παίρνει τέλοςκαι οι υπουργοί και υφυπουργοί θα δικάζονται από τα κοινά δικαστήρια, όπως όλος ο κόσμος.

Επιτέλους!  Τέτοιο έγκλημα “καθοσίωσης” ,όπως ήταν για χρόνια η ασυλία των υπουργών, δε θα έπρεπε ποτέ να έχει διαπραχτεί στην πολιτική ιστορία της χώρας μας. Και τη γλίτωσαν ουκ ολίγοι μεγαλόσχημοι  με την  παραγραφή κακουργηματικών πράξεων.

Αλλά, ας είναι. Κάλλιο αργά,παρά ποτέ!

2. Όσα έγιναν backstage στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ελλη Στάη και στο OPEN

«Τα χέρια σου είναι παγωμένα», «Θα έπρεπε να πολιτευτούμε μαζί» -Ο απρόσμενος διάλογος Τσίπρα-Στάη [βίντεο]

Η συνέντευξη έγινε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, ωστόσο το βίντεο με την backstage συνομιλία της παρουσιάστριας με τον πρωθυπουργό είδε τώρα το φως της δημοσιότητας.

Στο σύντομο διάλογο που είχαν, ο πρωθυπουργός σχολίασε τα κρύα χέρια της δημοσιογράφου, ενώ χαρακτήρισε «εκτυφλωτική» την Έλλη Στάη.

Κρίμα στον Αλέξη Τσίπρα. Αντιγράφει παλαιοκομματικές  συμπεροφορές . Και μια απ΄αυτές είναι “να γλείφεις εκεί που έπρεπε να φτύνεις”.΄

‘Οπως εν προκειμένω με τη  Στάη. Η   εγκληματική πορεία της οποίας,  στην εμπορική δημσιογραφία , αργότερα στις σχολές δημοσιογραφίας ενός καλύτερου κόσμου , θα διδάσκεται  ως παράδειγμα εξευτελισμού και εκπόρνευσης   της επιστήμης της δημοσιογραφίας.

3. ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Ανακάλυψη επιστημόνων εγείρει νέα ερωτήματα για την ιστορία της ζωής στη Γη [εικόνα]
αποκαλύψεις για τη ζωή στη Γη/Φωτογραφία: pexels

 

Μια διεθνής επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε απολιθώματα με τα αρχαιότερα ίχνη κινητικότητας στη Γη, ηλικίας 2,1 δισεκ. ετών, πολύ παλαιότερα από ό,τι είχαν έως τώρα βρεθεί (570 εκατ. ετών).

Η ανακάλυψη έγινε στην αφρικανική Γκαμπόν, εκεί όπου είχαν στο παρελθόν ανακαλυφθεί -από την ίδια ερευνητική ομάδα- οι αρχαιότεροι πολυκύτταροι οργανισμοί στον πλανήτη. Τώρα αποκαλύπτεται ότι στην ίδια περιοχή η ζωή έπαψε να είναι στατική.

Η ζωή εμφανίστηκε στις θάλασσες της Γης με τη μορφή μονοκύτταρων οργανισμών, πριν περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά για πολύ καιρό δεν είχε την ικανότητα της κινητικότητας από μέρος σε μέρος με τις δικές της δυνάμεις.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωλόγο Αμπντεραζάκ Ελ Αλμπανί του Ινστιτούτου Χημείας του Πανεπιστημίου του Πουατιέ και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μερικοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι ζούσαν σε ένα ρηχό και ήρεμο θαλάσσιο οικοσύστημα, απέκτησαν κάποια στιγμή την ικανότητα να κινούνται μόνοι τους στη λάσπη του βυθού, που είναι πλούσια σε οργανική ύλη, άρα κατάλληλη για την αναζήτηση τροφής.

Τα ίχνη που ανακαλύφθηκαν πάνω σε ιζηματογενή πετρώματα, είναι ελικοειδή και σωληνοειδή, με διάμετρο έως έξι χιλιοστών και μήκος έως 170 χιλιοστών. Η χημική ανάλυσή τους έδειξε ότι έχουν βιολογική και όχι γεωλογική προέλευση, ενώ δημιουργήθηκαν την ίδια εποχή με την εναπόθεση του ιζήματος στο βυθό.

Μερικοί παλαιοντολόγοι, γεωολόγοι αλλά και βιολόγοι και άλλοι , συναφών επιστημών θα ήταν καλύτερα  να ασχοληθούν με το μυθιστόρημα.Θα διέπρεπαν αναμφισβήτητα.Τέτοια φαντασία και μυθοπλασία  σε επιστήμη, δεν έχει ξαναγίνει

 

4. 18.000 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ
Συναγερμός: To ΙSIS έχει μαζέψει τεράστια ποσά για νέες μεγάλες επιθέσεις
Έως και 18.000 τζιχαντιστές του ISIS βρίσκονται σε Συρία και Ιράκ, εκτιμά ο ΟΗΕ (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Και όλα αυτά στο Ιράκ και τη Συρία. Χώρες τις οποίες αιματοκύλησαν για τα δικά τους συμφέροντα η Αμερική και η Ρωσία.

Τύποι σαν τον Τζόρτζ  Μπους το νεότερο και τον Πούτιν που θα έπρεπε να έχουν οδηγηθεί  στο διεθνές ποινικό δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, θα πεθάνουν πολύχρονοι ,ήσυχοι και καλοζωισμένοι.

Πράξη  ντροπής της ανθρωπότητας και του πολιτισμού μας!

‘ Ωρα 16.30

 

5. Παραμένουν μόνιμοι οι ιερείς -Πώς «ξεκλειδώνουν» 10.000 θέσεις στο Δημόσιο
Από τη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας / Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

Σε όλα τα θεοκρατικά κράτη,η  θρησκεία, σε μας η εκκλησία, είνα κράτος εν κράτει.Και η Ελλάδα, ως γνωστό, είναι  τύποις δημοκρατία και στην ουσία θεοκρατικο κράτος (εκτός από Μπανανία). Σαν το Ιράν ας πούμε .

 

6. ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ
Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης κόντρα σε fund του Λονδίνου -Οχι σε κατάσχεση εφάπαξ λόγω «κόκκινου» δανείου

Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης vs Fund του Λονδίνου. «Μπλόκο» στην κατάσχεση του εφάπαξ εφοριακού έβαλε το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, με μία πρωτοποριακή απόφασή του.

Το δικαστήριο διέταξε την αποδέσμευση μέρους του εφάπαξ που είχε κατασχεθεί λόγω κόκκινου στεγαστικού δανείου, το οποίο νωρίτερα είχε πουληθεί σε ξένο fund (στο Λονδίνο).

Η εφοριακός είχε πάρει στεγαστικό δάνειο, ύψους 130.000 ευρώ, το 2003, με τις δόσεις να πληρώνονται απευθείας από τον μισθό της. Όμως, η εφοριακός επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί και σύμφωνα με ρήτρα της δανειακής σύμβασης που είχε υπογράψει, τα ¾ του εφάπαξ, έπρεπε να πάνε για την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο fund που το είχε αγοράσει.

Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι «λόγω της ανυπαίτιας περιέλευσης της σε αδυναμία πληρωμής, η οποία οφείλεται στην μείωση των μισθών της, αλλά και των συντάξεων σε σχέση με τις προσδοκώμενες λόγω πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής και προς εκπλήρωση του σκοπού των ενδίκων ρυθμίσεων απαιτείται η διατήρηση της υπάρχουσας περιουσίας της, ώστε χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη ρύθμιση των χρεών της και την απαλλαγή της από αυτά».

Με την ίδια δικαστική απόφαση απαγορεύτηκε η παρακράτηση οποιουδήποτε ποσού από την σύνταξη της εφοριακού.

Διασώζουν το κύρος της δικαιοσύνης. Θαρραλέα, τεκμηριωμένη και προπαντός ανθρώπινη και δίκαιη απόφαση.

Μπράβο  στο ειρηνοδικείο Θεσσσαλονίκης. ΄Ονομα δικαστή δε θα  μάθουμε να τον τιμήσουμε ;

 

7. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ
«Κεραυνοί» Πομπέο κατά Πούτιν: Απειλή για τις δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο
Ο Μάικ Πομπέο/ Φωτογραφία: AP- Petr David Josek

 

΄Αντε να τα λένε αυτά  και οι… έχοντες τα γένια και τα χτένια.ψΚαι όχι μόνο εμείς εδώ ,που διαθέτουμε μόνο γένια!

Το θέμα είναι άλλο. Και κρίσιμο. Τί θα κάνει η Αμερική για να συνετίσει  τον ασύνετο, ιμπεριαλιστή και παρανοϊκό δικτάτορα της Ρωσίας;

8.ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκλεισαν της εθνική οδό Πατρών-Πύργου στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ.

Αγρότες έκλεισαν της εθνική οδό Πατρών-Πύργου στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ.(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

 

Εγώ ξέρω πως τα τανκς σε όλο τον κόσμο τα αντιμετωπίζει ο λαός δυναμικά. Τί κάνουν οι συμπολίτες μας στις περιοχές που οι τρακτεράδες Πατακοί βγάζουν στους δρόμους τα μηχανοκίνητα και εκβιάζουν, απειλούν, βρίζουν ,καταστρατηγούν το Σύνταγμα;

9.Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΤΑΒΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Βενιζέλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: Η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αμετροεπή συνταγματολόγε,άστα αυτά που ξέρεις και  σε βολεύουν. Για τη Novartis έχεις κάτι να μας πεις;

Και επιτέλους μίλα μια φορά σαν άνθρωπος.΄Ολο γλωσσικό τραλαλά είσαι.  Αυτή δεν είναι γλώσσα. Είναι  ξύλινη, τσιτάτο, πομπώδη  φληναφήματα.

΄Ωρα 21.30