ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.Υπεύθυνος για τη χρεοκοπία είναι ο Καραμανλής» -Αγνωστο παρασκήνιο από γεύμα με Γιούνκερ

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Η πρόσφατη ανάρτηση του Στέφανου Μάνου στον λογαριασμό του στο Facebook, όπου κατηγορούσε τον Κώστα Καραμανλή ως υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας (επειδή δεν καταλάβαινε και δεν άκουγε κανέναν), άνοιξε ξανά την κουβέντα για τη χρεοκοπία και τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή.

Κάποιοι με αφορμή την ανάρτηση του Στέφανου Μάνου, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, θυμίζουν ένα γεύμα εργασίας που έγινε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2014, με τη συμμετοχή του τότε φρεσκοεκλεγμένου προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στο γεύμα συμμετείχαν, εκτός από τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που στη συνέχεια ανέλαβε χρέη Ευρωπαίου επιτρόπου.

Παρόντες ήταν επίσης ο τότε διευθυντής του Γιούνκερ, Μάρτιν Σελμάγιερ, και ο σύμβουλος του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.
Το γεύμα έγινε στο roofgarden του ξενοδοχείου King George στο Σύνταγμα.

Κάποια στιγμή η κουβέντα έφθασε στα αίτια της χρεοκοπίας και στη διαχείρισή της από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Γιούνκερ φέρεται να είπε τότε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου, δυστυχώς, δεν είχε τις ικανότητες να χειριστεί την κρίση. Ωστόσο -πρόσθεσε- ο υπεύθυνος για τη χρεοκοπία είναι ο Καραμανλής

 Μόνο ο Αλέξς Τσίπρας ακόμα δεν τόλμησε να  συμφωνήσει. Και να προχωρήσει φυσικά εκεί που πρέπει.

Η ομερτά,το λέμε και στη συνέχεια,  δεν έληξε.΄Ομως , ελπίζουμε να έχει τέτοια ημερομηνία.

2.Ούτε ο Πατακός δεν τα έκανε αυτά» -Εξαλλος ο Καμμένος με την ορκωμοσία Κουίκ
Ο Πάνος Καμμένος/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εμείς εδώ επιμένουμε. Θέατρο η αντιπαράθεση Αλέξης Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.

Αν ήταν πραγματική,σήμερα ήδη  θα …άρχιζαν τα όργανα να παίζουν. Και θα τραγουδούσαν από το ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους και τις νότες πως υπέυθυνος για τη χρεοκοπία της χώρας είναι ο Κώστας Καραμανλής.΄Οσο ισχύει η ομερτά,  η διαμάχη είναι σικέ. Για τζέρτζελο.

 

3.α. Πρώτη κατοικία: Πού θα μπει το όριο προστασίας -Τέλος Φλεβάρη ο νέος νόμος

β.Επανέρχονται τα δώρα στο Δημόσιο, αλλά ψαλιδισμένα -Ποσά 250 και 300 ευρώ

 

Θλίψη και οργή στα Μέσα Παραπληροφόρησης του Κυριάκου Μητσοτάκη . ΤΑ ΝΕΑ,ΤΟ ΒΗΜΑ,IEFIMERIDA.GR , έβαλαν μαύρες πλερέζες. Μετράνε κυβερνητικές επιτυχίες και δεν πιστεύουν στα μάτια τους.

 Η απόγνωση κορυφώθηκε  με την έξοδο της χώρας στις αγορές και την άντληση 2,5 δισ.με επιτόκιο 3,6% στο 5ετές ομόλογο.. Το ευκταίο και σφόδρα επιθυμητό  για την αντπολίτευση   ήταν το επιτόκιο να ξεπερνούσε το 4%, και φειδωλές οι προσφορές των δανειστών.  Διαψεύστηκε, όμως, το επιτελείο του Κυριάκου και σ΄αυτό.Οι προσφορές ξεπέρασαν  τα 10 δισ. Η επιτυχία  κυβέρνησης, στηρίχτηκε αποκλειστικά στην αξιοπιστία της στους κύκλους των επενδυτών-δανειστών.  Αιχμηρός  κάρφος στο μάτι της Ν.Δ.

Τα χαστούκια,όμως  δε σταμάτησαν εκεί. Η αύξηση του κατώτατου μισθού, οι εξαγγγελλίες για την επαναφορά του δώρου,έστω και μειωμένου, η προγραμματισμένη  εντός των προσεχών εβδομάδων  εφαρμογή των 120 δόσεων για την εξόφληση των φορορολογικών χρεών, ήταν σκληρές και αλλεπάλληλες κατραπακιές στο σβέρκο της αντιπολίτευσης

Ακόμα και στις   περίφημες  δημοσκοπικές εταιρίες  τύπου Metron Analysis,που δεν ορρωδούν μπροστά στο κέρδος να  παρουσιάσουν το αποτέλεσμα που ορέγεται  ο καλοπληρωτής πελάτης, επικράτησε πανικός.  ‘ ΄Αλλαξαν επί τόπου  κασέττα. Κι εκεί που λίγες ημέρες πριν,  έδιναν στο κόμμα τυης Ν.Δ  ποσοστά νίκης  με διαφορά  ακόμα και πάνω από 15% , τα μείωσαν, αρχικά σε 10 μονάδες και τελευταία ,για να μην γίνει  ο εξευτελισμός και η γελοιποποίηση   απόλυτα, περιόρισαν τη διαφορά στο…4% και με  καθοδική, φθίνουσα  την πορεία της  στο εξής ανεμένουμε.

Ο κοπετός και ο οδυρμός όμως της Δεξιάς παράταξης  δεν έχουν  τελειωμό.   Κορυφώνονται και με τη νέα εξαγγελία για την ανάληψη πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, στη ρύθμιση των κόκινων δανείων. Θα είναι προφανέστατα και η χαριστική βολή για τη δημαγωγική τακτική των Νεο-Δημοκρατών που περίμεναν να δουν και να ανακοινώσουν   πως στο τέλος της κυβενητικής θητείας όλα έχουν  γίνει στάκτη και μπούρμπερη.

Να μερικά αποσπάσματα θρήνουν από αλιεύσαμε   στα έντυπά τους .Παλεύουν  απεγνωσμένα να  εμποδίσουν μια ρύθμιση ευνοϊκή για τους χιλιάδες δανειολήπτες και  συντηρούν ένα νέο κλίμα φοβίας, υφέρπουσας φήμης περί  κουρέματος των καταθέσεων και νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.  ΄Ονειρο του Κυριάκου είναι οι οφειλέτες των συγκεκριμένων αυτών μη εξυπηρετούμενων  δανείνων, να πάνε ως τις εκλογές αιχμάλωτοι στους τραπεζίτες.

Γράφουν:

“…Η νάρκη απασφάλισε  Προεκλογικά παιχνίδια με τα κόκκινα δάνεια παίζει η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία των τραπεζών, που είναι το όχημα που θα επιτρέψει στην οικονομία να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας”
“Αλλά οι πληροφορίες που κυκλοφορούν για τα σχέδια της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει «πανικό» στους τραπεζίτες και μεγάλη ενόχληση στις Βρυξέλλες”.
“…αν και η εμπειρία με τον νόμο Κατσέλη έδειξε ότι κατεξοχήν ωφέλησε τους κακοπληρωτές. Tέτοιου είδους διεύρυνση πλαισίου οι τράπεζες το απορρίπτουν κατηγορηματικά, καθώς εκτιμούν ότι θα πλήξει την κεφαλαιακή τους επάρκεια και θα ανατρέψει τα σχέδια για εξυγίανση των τραπεζών”.

  Δεν τους κάθισε. Και όσο οδεύουμε  προς στις εκλογές και η κυβέρνηση ανοίγει περισσότερο την ψαλίδα σε κοινωνικές παραχές, θα δείτε κλάμα η …Σπυριδάκη. Το γλεντάμε!

4. Βαγγέλης Γιακουμάκης: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πατέρας του
Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη (Φωτο: Eurokinissi)

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να κάτσει μέσα στον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Μάρτιο, ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Ανδρέας Γιακουμάκης εγκαλείται από τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Τι έχει συμβεί μεταξύ τους; Όπως αναφέρει το Star, όταν είχε γίνει η διεξαγωγή της δίκης του πρώην διευθυντή για παράβαση καθήκοντος, στην οποία πρωτόδικα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια με τριετή αναστολή και στη συνέχεια στο εφετείο σε έξι μήνες με τριετή αναστολή, φεύγοντας από το δικαστήριο, ο πρώην διευθυντής, πέρασε χαμογελώντας μπροστά από το ξενοδοχείο όπου έμενε η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η οικογένεια εξέλαβε το χαμόγελο του διευθυντή ως ειρωνεία, με αποτέλεσμα να υπάρξει διένεξη μεταξύ των δύο ανδρών. Στο κλητήριο θέσπισμα που έλαβε μετά το επεισόδιο ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή του πρώην διευθυντή, λέγοντάς του «δεν ντρέπεσαι παλιοτόμαρο, τομάρι της κοινωνίας;».

 

Κι εμείςς λέμε “δεν πας να  βάλεις μια πέτρα στο λαιμό και να φουντάρεις κατά Λήμνη Ιωαννίνων μεριά”,  κύριε διευθυντά Γαλακτοκόμε;  Αντί να πέσει στα πόδια του τραγικού πατέρα  για έλεος,ζητάει και τα ρέστα το “παλιοτόμαρο”,που λέει  ο χαρακαμμένος γονιός.

 

΄Ωρα, 21.00