Η XΟΥΝΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

1.  Κυριάκος Μητσοτάκης: “Ας αναζητήσουμε λίγο τους τρόπους με τους οποίους η δικιά σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία που είχε, πότε την απέκτησε, με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα».
Βαριές κατηγορίες αντήλλαξαν Τσίπρας-Μητσοτάκης

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,αν κουβαλάει ένα βαρειάς μορφής μειονέκτημα ,δεν είναι,όπως θα νόμιζαν πολλοί, ο νεποτισμός, η ανηθικότητα, η διαφθορά, η δημαγωγία, και τα συναφή. Αυτά είναι και δια γυμνού οφθαλμού ορατά και μάλιστα σε μια σειρά χωρίς αρίθμηση… προτεραιότητας . Το μέγα μειονέκτημα του υιού Μητσοτάκη είναι η αμετροέπεια, το θράσος. Κι αυτά οφείλονται κυρίως σε δυο λόγους. 1. Στη έλλειψη γνώσης, κυρίως ιστορικής και πολιτικής 2. Στην άγνοια του ελλοχεύοντος κινδύνου. Κι αυτό έχει άμεση σχέση με την αυτογνωσία,που είνα παντελώς απούσα , ως αρετή από το γόνο της φαμίλιας Κων. Μητσοτάκη.
Δεν έχει συναίσθηση τις περισσσότερες φορές του τί λέει και τί κάνει. Μπορεί να σου πετάξε στα καλά καθούμενα μια τέτοια κοτσάνα , ένα κουφό τόσο παλαβό , που …σε στέλνει κανονικά και αδιάβαστο. Είναι αυτό, ακριβώς, το μειονέκτημα που τον καθιστά τρωτό, αναλώσιμο στους αντιπάλους του. Είναι πολύ λίγος, κυρίως και εξαιτίας αυτού, για να αντιμετωπίσει σε πολιτική αντιπαράθεση ακόμα και έναν…οικολόγο Βεργή (για όποιον το θυμάται). Και το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό, περισσότερο επειδή, ακριβώς, ηγείται ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία. Κι αυτό το γνωρίζουν οι περισσότεροι στη Ν.Δ
Οπότε,ας μην περιμένει κανείς απ΄έναν Κυριάκο να γνωρίζει και να συνειδητοποιεί,εκτός των άλλων, και την αξία των παροιμιών,των περιεκτικών, μεστών σοφίας, λαϊκών φράσεων. ΄Οπως για παράδειγμα , της γνωστής και με πλούσια μεταφορική έννοια ,ατάκας πως «στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί». Παντελής άγνοια της σημασίας της λαϊκής αυτής εφετμής.
Αλλιώς,πώς εξηγείται ο γιος του βασιλοχουντικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να κατηγορεί για χουντικό τον πατέρα του πρωθυπουργού; ΄Η επειδή ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία είναι ανιστόρητος, φαντάζονται εκεί στην… άγια φαμίλια πως εμείς οι υπόλοιποι και «παροικούντες την Ιερουσαλήμ»,δε γνωρίζουμε τις πομπές της; Και τις γνωρίζουμε και δεν τις ξεχνάμε.
Να, λοιπόν, ποιος ήταν ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη και ποιος ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στην προετοιμασία του πραξικοπήματος της χούντας των στρατηγών, που δεν πρόφτασε να εκδηλωθεί, γιατί τους…πρόκανε η χούντα των συνταγματαρχών.
Είναι γνωστό το πολιτικό έγκλημα «καθοσίωσης» και εσχάτης προδοσίας που διέπραξε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ,όταν ως βουλευτής της Ε.Κ, αυτομόλησε στο βασιλικό στρατόπεδο, σαφέστατα έναντι μεγάλης αμοιβής,οπως φάνηκε μετά από την οικονομική άνθιση της οικογένειας. Και τούτο,γιατί ο Κρητικός πολτικός, μπήκε σχεδόν φτωχός στην πολιτική και λίγα χρόνια μετά έγινε ένας από τους πλουσιότερους ΄Ελληνες. Πρόκειται για το έγκλημα της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ που διέπραξε, εξαιτίας,μάλιστα, της οποίας ποσέκτησε τον…τιμητικό τίτλο «Μητσοτάκη Κάθαρμα»,όπως τον αποκαλούσε ο δημοκρατικός λαός.
Ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος, μόλις οι σύμβουλοί του διαπίστωσαν πως ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος η ΄Ενωση Κέντρου να εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα διαχείρισης της εξουσίας, ως εκλεγμένη κυβέρνηση, με διακύβευμα την απώλεια και του ίδιου του θρόνου του, ξεκίνησαν οι κινήσεις για τη σύσταση συνωμοτικής ομάδας στο στράτευμα ,κυρίως με φιλοβασιλικούς στρατηγούς. Πρώτη φάση και κύρια αυτής της διαδικασίας, ήταν η περίφημη Αποστασία, το βάρος της οποίας,αν και συμμετείχαν και άλλοι αποστάτες βουλευτές, το σήκωσε σχεδόν αποκλειστικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Με την Αποστασία ξεκίνησε ουσιαστικά και η εφαρμογή του σχεδίου για την προετοιμασία από τα ανάκτορα του πραξικοπήματος της Χούντας των στρατηγών. Και εν γνώσει φυσικά των αποστατών και του πρωτοστατούντος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.  Το δεύτερο,επίσης καθοριστικό βήμα ήταν τούτο: Η τρίτη κυβέρνηση των αποστατών, προχώρησε όλως αιφνιδίως στην αποστράτευση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων,του στρατηγού Πιπιλή καθώς και του αρχηγού στρατού στρατηγού Γεννηματά. Αρχηγός Στρατού τοποθετήθηκε ο στρατηγός Γρηγόριος Σπαντιδάκης, έμπιστος άνθρωπος των Ανακτόρων.  Την προαγωγή του υπέγραψε και ο ίδιος ο Μητσοτάκης,με τον οποίο, ο Σπαντιδάκης, πέρα από το φιλοβασιλικό τους δεσμό είχαν και συγγενική (σύζυγος της πρώτης ξαδελφης του) .

 

Χρόνια ,μετά, ο αρχισυνωμότης   Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και κολλητός του τέως βασιλιά ,των οποίων οι σχέσεις  παρέμειναν ισχυρές μέχρι και το θάνατο  του πρώτου (δες και Νίκος Αδαμόπουλος,  ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΛΥΞΜΟΥΡΓΚ, Dreyfus,1994), δε συγχώρησε το Σπαντιδάκη, γιατί ο τελευταίος δε τήρησε τον όρκο της συνωμοτικότητας και πρόδωσε το τ.  βασιλέα. ΄Ηταν εκείνος που κάρφωσε στον Παττακό το κίνημα των στρατηγών και προσχώρησε στους συνταγματάρχες.
Γι΄αυτό και  χούντα του Παπαδόπουλου αντάμειψε τον Σπαντιδάκη  και του επιδαψίλευσε εξαιρετικές τιμές. Η συμβολή του, όντως,  ήταν  αποφασιστική για την επιτυχή εξέλιξη του στρατιωτικού κινήματος των “καραβανάδων”.  Υπήρξε  ο μοιραίος άνθρωπος για τον τ.βασιλιά,  τον Κων .Μητσοτάκη και  τους υπόλοιπους φιλοβασιλικούς στρατηγούς,που προδόθηκαν από τον ομόβαθμό τους  Γρηγόριο Σπαντιδάκη.
΄Ετσι “παρά τρίχα”, δεν κατάφεραν οι τρατηγοί να εγκαθιδρύσουν τη δική τους,  βασιλοχουντική δικτατορία.  Με τις ευλογίες,φυσικά  Μητσοτάκη και λοιπών αποστατών της Ε.Κ του Γεωργίου Παπανδρέου.
Αλλά,ας δούμε τα ιστορικά αυτά γεγονότα,έτσι όπως (αυτή τη φορά) τα περιγράφει επακριβώς (δεν το κάνει πάντα) η Μηχανή του Χρόνου.
Ποιος ήταν ο Σπαντιδάκης της χούντας που ο Μητσοτάκης παρομοίασε με τον νέο υπ. Άμυνας
16 Ιανουαρίου 2019

«Ο τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που ανέλαβε τη θέση Υπουργού Άμυνας ήταν ο Γρηγόριος Σπαντιδάκης επί χούντας». Με αυτή τη δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε πολιτική κόντρα συγκρίνοντας την υπουργοποίηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη με αυτήν του στρατηγού Σπαντιδάκη το 1967.

Ο στρατηγός Γρηγόριος Σπαντιδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Αποφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων το 1931 και ονομάστηκε ανθυπίλαρχος. Συμμετείχε στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο 1940-41, όπου και τραυματίστηκε.

Στην κατοχή εντάχθηκε στην αντιστασιακή οργάνωση «ΟΜΗΡΟΣ» και μετά την απελευθέρωση έλαβε μέρος στον Εμφύλιο.  Ήταν διοικητής τεθωρακισμένων μονάδων και μέλος του ΙΔΕΑ, της μυστικής στρατιωτικής οργάνωσης, η οποία αποπειράθηκε να οργανώσει πραξικόπημα το 1951. Κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου κατείχε τη θέση του αρχηγού του ΓΕΣ. Είχε την ευθύνη του σχεδίου Ιέραξ ΙΙ, το οποίο είχε στόχο την οργάνωση πραξικοπήματος των στρατηγών με την συγκατάθεση του Βασιλιά Κωνσταντίνου σε περίπτωση που η Ένωση Κέντρου θα κέρδιζε τις εκλογές στις 28 Μαΐου 1967.

Η ρήξη του νεαρού βασιλιά με τον πρωθυπουργό του 52,72% Γ. Παπανδρέου έφτασε στα άκρα και τελικά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση

Η Αποστασία και το σχέδιο ανατροπής του Γ. Παπανδρέου από τον βασιλιά

Η πολιτική κρίση της εποχής είχε πρωταγωνιστή τον νεαρό βασιλιά που συγκρούστηκε με τον Γεώργιο Παπανδρέου ο οποίος είχε κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 52,72%. Ο Παπανδρέου επιθυμούσε να αντικαταστήσει τον ως τότε υπουργό άμυνας Πέτρο Γαρουφαλιά, ο οποίος είχε την πλήρη υποστήριξη του παλατιού, και αρνούνταν να εγκαταλείψει τη θέση του. Ο Γ. Παπανδρέου τον διέγραψε από την Ένωση Κέντρου και πρότεινε να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Κωνσταντίνος επέμενε να τοποθετηθεί πρόσωπο της δικής του εμπιστοσύνης και τότε ο Γ. Παπανδρέου, μη μπορώντας να αποδεχτεί ότι ο πρωθυπουργός δε μπορεί να αναλάβει όποιο υπουργείο επιθυμεί, παραιτήθηκε. Ακολούθησε η αποστασία των βουλευτών της Ένωσης Κέντρου και ο σχηματισμός βραχύβιων κυβερνήσεων με πρόσωπα του βασιλιά. Πρώτος ορκίστηκε ο Αθανασιάδης-Νόβας. Μετά τον διαδέχτηκε η κυβέρνηση του Ηλία Τσιριμώκου και ένα μήνα αργότερα πρωθυπουργός ορκίστηκε ο Στέφανος Στεφανόπουλος. Αυτή η τρίτη κυβέρνηση αποστατών αποφάσισε να αποστρατεύσει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Πιπιλή και τον αρχηγό στρατού στρατηγό Γεννηματά.

Οι αλλαγές αυτές επιβεβαίωσαν ότι η ρήξη με τον Γ. Παπανδρέου έγινε για τον έλεγχο του στρατού, καθώς Αρχηγός Στρατού τοποθετήθηκε ο στρατηγός Γρηγόριος Σπαντιδάκης, που ήταν άνθρωπος των ανακτόρων.

Ο Σπαντιδάκης από τη θέση του αρχηγού του Στρατού, έπαιξε λίγο αργότερα καθοριστικό ρόλο στο πλευρό των πραξικοπηματιών. Ήδη από το 1965 άρχισε τις μεταθέσεις σε θέσεις-κλειδιά έμπιστων του αξιωματικών. Ο Σπαντιδάκης, σύμφωνα με την έρευνα του Αλέξη Παπαχελά που δημοσίευσε στο βιβλίο του «Ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας», είχε επικοινωνία με τις αμερικανικές υπηρεσίες τις οποίες ενημέρωσε ότι είχε βάλει σε εφαρμογή το μυστικό σχέδιο πραξικοπήματος των στρατηγών με την έγκριση του βασιλιά. Μάλιστα είχε αναθέσει σε έμπιστους αξιωματικούς του στρατού και της αεροπορίας συγκεκριμένα καθήκοντα για την προετοιμασία του σχεδίου κατάληψης της εξουσίας.

Το σχέδιο ονομάστηκε «Ιεράξ ΙΙ» και αποτελούσε παραλλαγή του νατοϊκού σχεδίου έκτακτης ανάγκης «Προμηθεύς». Ο «Προμηθεύς» προέβλεπε την κατάληψη νευραλγικών κτιρίων και εγκαταστάσεων από το στρατό και τη σύλληψη στελεχών της κομμουνιστικής αριστεράς. Το σχέδιο «Ιεράξ ΙΙ» ακολουθούσε τον ίδιο μηχανισμό, μόνο που προέβλεπε και τη σύλληψη πολιτικών προσώπων.

Ο Σπαντιδάκης ετοίμαζε βασιλικό πραξικόπημα και περίμενε την τελική εντολή του Κωνσταντίνου. Δεν γνώριζε όμως ότι κατώτεροι αξιωματικοί ετοίμαζαν το δικό τους. Η φήμη ενός πραξικοπήματος έγινε βεβαιότητα και η εφημερίδα «Ελευθερία» που παρέμενε πιστή στον Γ. Παπανδρέου στις 16 Απριλίου έγραφε: «Οι αμερικανοί φοβούνται ότι εις την Ελλάδα υπάρχει Κίνδυνος Δικτατορίας. Σύμβουλοι και στρατηγοί και σκληροί της ΕΡΕ ωθούν τον Βασιλέα εις εκτροπήν.»

Κωνσταντίνος Κόλλιας, Γρηγόριος Σπαντιδάκης, Γεώργιος Ζωιτάκης, Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’, Βασίλισσα Άννα Μαρία.

Η σύσκεψη των Στρατηγών

Στις 20 Απριλίου στο Πεντάγωνο έγινε μυστική σύσκεψη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Επικεφαλής ήταν ο αρχηγός του ΓΕΣ, Γρηγόριος Σπαντιδάκης, ο οποίος έκρινε ότι η επέμβαση του στρατού ήταν αναγκαία. Ρώτησε τους στρατηγούς αν συμφωνούν να γίνει στρατιωτική δικτατορία και αν κατά τη γνώμη τους πρέπει να ενημερωθεί ο νεαρός βασιλιάς. Και οι 5 παρόντες στρατηγοί απήντησαν ότι συμφωνούν και ότι πρέπει να παρέμβει ο στρατός. Οι δύο ζήτησαν την έγκριση του βασιλιά και οι τρεις συμφώνησαν να προχωρήσουν χωρίς την έγκριση του βασιλιά. Τότε ο Σπαντιδάκης είπε «αφήστε, να δούμε τι θα γίνει την Δευτέρα. Θα συναντηθώ με τον βασιλιά την Δευτέρα, και θα του θέσω το θέμα». Οι στρατηγοί συμφώνησαν ότι ακόμη και αν ο βασιλιάς δεν τους έδινε σαφείς οδηγίες, θα συνεδρίαζαν ξανά τη Δευτέρα 24 Απριλίου, για να επανεξετάσουν την κατάσταση.

Η χούντα των Συνταγματαρχών

Την ίδια ώρα οι κατώτεροι αξιωματικοί συνωμοτούσαν στο σπίτι του ταξίαρχου Πατακού. Εκεί αποφάσισαν να προλάβουν τους στρατηγούς και να επιβάλουν δικτατορία πρώτοι. Οι συνταγματάρχες ειδοποιήθηκαν ότι ο βασιλιάς είχε αντιρρήσεις, αλλά δεν πτοήθηκαν. Οι πραξικοπηματίες έφτασαν στο Πεντάγωνο με αυτοκίνητο, περίμεναν την ΕΣΑ να εξουδετερώσει το φρουρό της βόρειας πύλης και να επέμβουν.

Παπαδόπουλος, Πατακός, Σπαντιδάκης

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού, Σπαντιδάκης αρχικά συνελήφθη σπίτι του και οδηγήθηκε στο γραφείο του. Εκεί ο Πατακός του είπε «κύριε Αρχηγέ έγινε επανάσταση». Ο Σπαντιδάκης του απάντησε «προσχωρώ και ηγούμαι». Αργότερα στη δίκη της Χούντας ο Σπαντιδάκης υποστήριξε ότι δέχτηκε να προσχωρήσει γιατί πίστευσε ότι η παρουσία του θα αποτρέψει κάποιες εξελίξεις. Όπως όμως προέκυψε από τις καταθέσεις Κ. Εγκολφόπουλου, Α. Μπούρα, Δ. Ομπροπούλου, Β. Μαράντου, Ι. Κατσαδήμα κ.α. ο Σπαντιδάκης προσχώρησε στους στασιαστές και εξέδωσε ως αρχηγός ΓΕΣ τις διαταγές προς όλες τις ένοπλες δυνάμεις για να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού, οι οποίες εφάρμοσαν το σχέδιο «Προμηθεύς». Το σχέδιο αυτό ο Παπαδόπουλος και ο Μακαρέζος είχαν αναπροσαρμόσει στις ανάγκες του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Τον Αύγουστο του 1975 καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε ισόβια κάθειρξη για εσχάτη προδοσία και στάση, λόγω συμμετοχής του στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Εικονίζεται κάτω δεξιά δίπλα στον αστυνομικό.

Ο στρατηγός Γρηγόριος Σπαντιδάκης  διετέλεσε αντιπρόεδρος της πρώτης δικτατορικής κυβέρνησης Κόλλια και πρώτος υπουργός Άμυνας της Χούντας.

Ωστόσο δε συμμετείχε στην νέα κυβέρνηση, του Γεώργιου Παπαδόπουλου, που σχηματίστηκε μετά την αποτυχία της κίνησης της 13 Δεκεμβρίου επειδή θεωρήθηκε ότι είχε επιδείξει καιροσκοπική στάση και δεν τάχθηκε από την αρχή με το πλευρό της Χούντας. Στις 23 Μαΐου 1975 ο Σπαντιδάκης μαζί με άλλους έξι αρχιπραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν. Τον Αύγουστο του 1975 καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε ισόβια κάθειρξη για εσχάτη προδοσία και στάση, λόγω συμμετοχής του στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967….

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Αυτή είναι η αλήθεια για το βασιλοχουντκό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τους στρατηγούς και το νεαρό τότε βασιλιά, που σχεδίασαν τη ανατροπή. Αλλά, δεν πρόφτασαν τους συνταγματάρχες ,που τους έπιασαν στον ύπνο και επέβαλαν τη δική τους δικταρία.
Τώρα,το μόνο που θα μπορούσαμε πια να συζητήσουμε, είναι το υποθετικό ερώτημα: Θα ήταν… καλύτερη η χούντα των στρατηγών με επικεφαλής το βασιλιά ή αυτή του Παπαδόπουλου-Παττακού και Μακαρέζου,που τελικά επικράτησε; Εμείς λέμε «όλα τα γουρούνια έχουν ίδια μούρη».
Τα άλλα, είναι εκ του πονηρού. Και πάντως , όχι ζητούμενα της Ιστορίας.
2. Κυμπουρόπουλος για τη δήλωση-σοκ Τσίπρα περί «γλάστρας»: Είναι άδικο αυτό που είπατε για μένα

 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος μίλησε σε κατάμεστη αίθουσα μεγάλου ξενοδοχείου και σχολίασε τα όσα είπε γι’ αυτόν ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος απάντησε και στην κριτική που του άσκησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντάς του «είναι άδικο αυτό που είπατε για εμένα».

«Είναι άδικο να αποτυπώνεται η προσπάθεια μου με αυτόν τον τρόπο. Ότι δηλαδή ο πρόεδρος της ΝΔ με εκμεταλλεύεται αφού μπορώ και θέλω να είμαι κοντά στον κόσμο και να διαδώσω το όνειρό μου και τη θέλησή μου να κάνω κάτι για την Ελλάδα μας», σημείωσε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

«Θέλω και μπορώ να σας εκπροσωπήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θέλω να σας εκπροσωπήσω γιατί έχω όνειρα. Ένα από αυτά είναι να επαναφέρουμε στην Ελλάδα την αριστεία. Την αριστεία που τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάς την έχουν καταπατήσει και κοροϊδέψει», είπε.

«Έχω μάθει στη ζωή μου να κάνω διάφορα πράγματα που είναι άριστα. Αυτή τη φορά ζητώ τη βοήθειά σας για να γίνω άριστος. Να φτάσω εκεί ψηλά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», τόνισε ο κ. Κυμπουρόπουλος και πρόσθεσε:
«Κάθε φορά φοβάμαι και ανησυχώ ότι δεν θα βγάλω κάποιο πολιτικό λόγο ή σκέψη. Κάθε φορά όμως καταλαβαίνω ότι η ίδια μου η υποψηφιότητα έχει σκοπό να αλλάξει τον πολιτικό τρόπο, ο οποίος δεν είναι να καβγαδίζουμε σε κάποια πάνελ. Ο νέος πολιτικός λόγος που θέλω να εκφράσω είναι εδώ και θέλω να τον εκφράσω εδώ μαζί σας, είμαι εδώ, η ζωή μου, η πορεία μου, και ζητώ να τον κρίνεται και να τον αξιολογήσετε για να καταλάβετε».

«Η Μακεδονία είναι ελληνική»
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κυμπουρόπουλος τη χαρακτήρισε ένα χαρτί γιατί, όπως τόνισε, δεν θέλει να δώσει ούτε τις Πρέσπες ούτε κανένα κομμάτι της Ελλάδας.

«Είναι σαν να παίρνουν κάτι από την Ελλάδα. Αυτό είναι άδικο. Θα προσπαθήσω με τη φωνή μου για να μπορέσω να πείσω, να αλλάξω κάτι, να σεβαστεί ο κόσμος τη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι ελληνική», σημείωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Μαζί να κάνουμε μια καλύτερη Ελλάδα, όπως την έχουμε φανταστεί. Αφού μπορώ εγώ, μπορείτε και εσείς. Όλοι μαζί θέλω να με κρίνετε και να με αξιολογήσετε και μετά. Μετά σας χρειάζομαι ακόμα περισσότερο», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κυμπουρόπουλος.

 

Η Μακεδονία είναι ελληνική, λοιπόν. Κατά τα άλλα ο υποψήφιος βουλευτής θέλει να υπηρετήσει το… νέο ήθος στην πολιτική. Κι αυτό είναι τα …αριστεία και  ο εθνικισμός! Και οι παλαιοκομματικοί τί λιγότερο λένε ,δηλαδή;
Ντροπή! Μόνο και μόνο που  τόλμησε να ξεστομίσει τέτοιες κουβέντες. ΄Οταν μάλιστα απευθύνεται περισσότερο   στην ευαίσθητη ομάδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τί αριστεία να επιδιώκει, Στέλιο,  ένας άνθρωπος αυτής της κατηγορίας, όταν δεν είναι όλοι τυχεροί σαν και σένα ,που βρήκες  εύκολα πόρτες ανοιχτές και όταν ο αγώνας του είναι να επιβιώσει και όχι να αναδειχθεί;
Η Δεξιά βέβαια δεν ασχύνεται.  Δεν έχει ιερό και όσιο.΄Εβγαλε στο σφυρί  για πούλημα τόσο ευαίσθητα θέματα, όπως είναι αυτα των ΑμΕΑ. Και ασελγεί ασύστολα με μοχλό τον Κυμπουρόπουλο πάνω σε αυτή την ομάδα των συνανθρώπων μας, που μόνο το Μητσοτάκη και τον Κυμπουρόπουλο δεν χρειάζονται στα τεράστια προβήματα που αντμετωπίζουν.
Ντροπή , Στέλιο!