“ΠΕΡΙΣΣΟΣ”. Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ,ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΚΕ

 

ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ»
«Εχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;» -Το αιχμηρό σποτ της ΚΝΕ για τον «σκαφάτο» Τσίπρα

Ο Κώστας Βουτσάς και η Ρένα Βλαχοπούλου από την ταινία «Κορίτσια για φίλημα»

Εμπνευσμένο από τις αποκαλύψεις για τις σκαφάτες διακοπές του Μετά από τέτοιες διακοπές είναι το νέο προεκλογικό σποτ της ΚΝΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζαλισμένος ο Τσίπρας με τις φωτογραφίες στο κότερο -Τι δικαιολογίες ψελλίζει η κυβέρνηση

 

#Κότερο_Παναγόπουλου: Σάλος στα social media με την αποκάλυψη για τις σκαφάτες διακοπές Τσίπρα

Η Κατερίνα Παναγοπούλου επιβεβαιώνει: Στο σκάφος μας έκανε διακοπές ο Τσίπρας

Μετά την παραδοχή της Κατερίνας Παναγοπούλου ότι ο πρωθυπουργός έκανε διακοπές στο σκάφος της οικογένειας του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στο προεκλογικό σποτ κυριαρχεί η κλασική ατάκα του Κώστα Βουτσά «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;» από την ταινία «Κορίτσια για Φίλημα».

 

Το μετά-Ιστορικό ΚΚΕ, ως μη παράνομο και  αστικό πλέον  κόμμα, δεν κατάφερε τόσα χρόνια από τη Μεταπολίτευση και εντεύθεν,  να αρθρώσει σωστό καθαρό, ,ακέραιο, πολιτικό λόγο.Αναμηρυκάζει τα ίδια λαϊκίστικα τσιτάτα,τις συνηθισμένες  φτηνές ατάκες  και  πολιτικά, όπως όλοι οι νουνεχείς   διαπιστώνουν σε αυτή τη χώρα ,βρίσκεται  εκτός τόπου και χρόνου και σε καθοδική πλέον προς τη διάλυση πορεία.

Το χειρότερο, στις τάξεις του δεν υπάρχει πια διανόηση, ακτιβισμός, ιδεολογία. Αν,η Ελλάδα ευτύχησε να δει συσπειρωμένο και αγωνιστικό το διανοούμενο κομμάτι της σε πρωτοφανή σύμπνοια, αλληλεγγύγη και δυναμικότητα με το άλλο της, εκείνο  του εργάτη, του αγρότη, του  αγράμματου, αυτό έγινε  μια και μόνη  φορά και ποτέ άλλοτε. Και συνέβη  από τις γραμμές   του  ιστρικού ΚΚΕ στα χρόνια της αγωνιστικής, επαναστατικής του  θητείας.

Σήμερα Σταλίνες, με ακραίες, κάποτε και με  τραμπούκικες συμπεριφορές  πολλοί από την παράταξη , π.χ της συνομοταξίας ΠΑΜΕ, πέταξαν έξω τους ελάχιστους σοβαρούς και σώφρονες,που παρέμεναν ακόμα στις τάξεις του παλιότερου ΚΚΕ. Με όλα τούτα τα καμώματα, τα λάθη, την πολιτική αφασία, αλλά και  τη νοοτροπία του φανατισμού και της τύφλας, κατάφεραν  να οδηγήσουν το ιστορικό κόμμα στο μαρασμό. Και το χειρότερο,  να καθηλώσουν την μεταλαμπάδευση  της  (ανεφάρμοστης ως σήμερα) ιδεολογίας του κομμουνισμού  σε επίπεδα… Γιαχωβίτικης τακτικής και νοοτροπίας .

 Να επισημάνουε ακόμα πως το αστικό  ΚΚΕ δε δίστασε ποτέ να συνεργαστεί με τον “εχθρό” του, τη Δεξιά, η οποία  τις περισσότερες φορές, ειδικά σε κομματικό και συνδικαλιστικό  επίπεδο,   αποδείχτηκε ο καλύτερος φίλος. Να θυμίσουμε την ανιστόρητη, ασχρή και ανήθικη πολιτικά  συνεργασία του  ΚΚΕ του Χαρίλαου Φλωράκη το “βρώμικο 1989” με τον πατριάρχη της ανομίας και του πολιτικού αμοραλισμού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μια συνεργασία, με μοναδικό και   απώτερο στόχο τη διάλυση του  πανίσχυρου ακόμα ΠΑΣΟΚ και το “διαμερισμό των ιματίων” του, μετά τη “σταύρωση  του τότε  αρχηγού του.

Φυσικά,ουδείς σώφρων σήμερα αρνείται (τα ντοκουμέντα είναι πλέον ή επαρκή) πως ο αρχηγός τότε του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας  χρηματίστηκε ασύστολα  από τον μεγαλοτραπεζίτη Γιώργο  Κοσκωτά. Είναι κατανοητό πως  η βίλα της Εκάλης δε χτίστηκε με το ρεφενέ των μεγαλόσχημων “συντρόφων”, όπως υπιστήριζε ο συνεργάτης και μάρτυρας υπεράσπισης  του χασάπη της  Σερμπένιτσα  , μετέπειτα πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Κάρολος Παπούλιας.  Το “κωλόσπιτο”, όπως σκωπτικώς το αποκάλεσε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος,  φτιάχτηκε με τα λεφτά του Κοσκωτά.

΄Ομως, εκείνη  η δίκη  δεν έγινε για να τιμωρηθεί ο  διεφθαρμένος   πρωθυπουργός. Στήθηκε ένα ολόκληρο σκηνικό , για να κερδιθούν οι εντυπώσεις, για να  εξασφαλστεί το κομματικό όφελος  των συνεταίρων . Και μάλιστα μέσα από το δικαστικό θέατρο που μετέδιδε νυχθημερόν η τότε νεοεμφανιζόμενη ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα.

Το ίδιο το ΚΚΕ, στην αρχή  της οικονομικής  κρίσης, όταν  η χώρα ολίσθαινε πλέον σε άτακτη χρεοκοπία, προτίμησε να δει τη χώρα “Αλβανία”, παρά να καταγγείλει και συνεργαστεί με όσες δυνάμεις διέβλεπαν τον έσχταο κίνδυνο , ήδη από το 2008, για να μη συντριβεί το σκάφος της χώρας στην “ξέρα”, όπως κι έγινε. Κράτησε μα αναίσχυντη,προδοτική στάση και στην αρχή,αλλά και  σε όλα τα χρόνια της κρίσης, που συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα.

Και όταν λες στους… συντρόφους, αν η περίοδος της συνεργασίας Φλωράκη-Μητσοτακη ήταν πιο κρίσιμη και απαραίτη από την εποχή της χρεοκοπίας της χώρας, κι  αν όχι, γιατί αυτή την πραγματικά κρίσιμη περίοδο δε συνεργάστηκε το Κόμμα της Αλέκας , για να σωθεί η χώρα από τον όλεθρο ,σου λένε… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε .

Το σημερινό  ΚΚΕ είναι συνυπεύθυνο με τα άλλα αστικά κόμματα για τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Δε γνώριζε,τάχα,  το οικονομικό επιτελείο του Περισσού πως το χρέος είχε καταστή ήδη από το 2007 μη βιώσιμο, όταν η επάρατη Δεξιά του αφασικού π.πρωθυπουργού  Κώστα Καραμανλή είχε διπλασιάσει το χρέος,για να ταϊσει τα …γαλάζια ακριδόπουλα και άφησε το έλλειμμα να αγγίξει  το 15,5% ,ενώ   την ίδια στιγμή το έδινε έξω 3,8% ; Ούτε σε μια καταγγελία δεν προχώρησε το ΚΚΕ,ούτε μια κραυγή αγωνίας δεν ακούστηκε από τον Περισσό.

Μάρτυράς μας  ο Ριζοσπάστης. Διαβάστε τς σελίδες του τα χρόνα εκείνα. ΄Οταν εμείς εδώ από το Homo-Naturalis. gr το 2008, στέλναμε και στα κομματικά γραφεία τους και στο  Ριζοσπάστη κείμενα και τους καλούσαμε να  συστρατευτούν στον αγώνα  ενημέρωσης για την επερχόμενη χρεοκοπία, η Αλέκα και το πάλαι ποτέ  ιστορικό, κομματικό έντυπο του Ριζοσπάστη “εποιούντο  την νήσσαν”.Τέτοια πολιτική αβελτηρία και Αβδηριστισμός.  Γράφαμε τότε.

ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ:ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
05.12.08
  (Απόσπασμα)

 

 … Εκεί, όμως ,που «δίνουν ρεσιτάλ»,όσον αφορά την αγαστή συνεργασία, την ασυλία και την υποκρισία ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι στο μέγα θέμα του καταστροφικού δανεισμού της χώρας. Όπως και σε άλλο  μπλογκ  με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ» αναπτύξαμε, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά (πτωχεύσει) και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των οικονομικών κύκλων της Ευρώπης και των Βρυξελών, φυσικά. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι απίστευτα τεράστια. Μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, παροχές διάφορες και κονδύλια, καταβάλλονται πλέον μόνο από δανεικά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό κορβανά. Ο δανεισμός (αν βρεθούν δανειστές) της επόμενης χρονιάς( 2009), για παράδειγμα, θα πλησιάσει τα 50-55 δις, ευρώ και με επιτόκιο 2% μεγαλύτερο της…Γερμανίας.
 Και ενώ αυτή είναι η τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια από τους ΄Ελληνες, τα δε λοιπά κόμματα, ενώ γνωρίζουν κι αυτά πολύ καλά πως  η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας είναι οριστική και αμετάκλητη, όχι μόνο δεν  προβαίνουν σε «σταυροφορία» ενημέρωσης, αλλά τη συγκαλύπτουν κιόλας. Φωνάζουν, τάχα μου, ελάχιστες φορές, αλλά στην ουσία προτιμούν να ασχολούνται με τα …αποδοτικά σε κομματικό όφελος σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου-Εφραιμ, γιατί είναι «πιασάρικα» και τηλεοπτικά, παρά με το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης.
 Αλλά, γιατί αυτή η στάση  και των πέντε ελληνικών κομμάτων-συνεταίρων? Τα δύο μεγάλα κόμματα, βέβαια, έχουν τους ίδιους λόγους να καμώνονται πως δε βλέπουν τίποτα. Αυτό, γιατί και τα δύο, όταν ασκούν κυβερνητική εξουσία, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δανείζονται ασύστολα, επειδή ακριβώς ούτε έχουν να προτείνουν ούτε να εφαρμόσουν κάποιο πρόγραμμα πλουτοπαραγωγικό για τη χώρα. Η εύκολη και συνηθισμένη λύση, λοιπόν, είναι ο αναπόφευκτος και σκληρός δανεισμός. Και την εφαρμόζουν ανελλιπώς και αδιαλείπτως από τη μεταπολίτευση και μετά. Τις συνέπεις από  αυτόν τον άκρατο δανεισμό, τις υφιστάμεθα πια όλοι στο πετσί μας. Ευτυχώς, που με την γενική οικονομική κρίση έγινε απόλυτα εμφανές το πρόβλημα και δε γίνεται να το αποκρύψουν άλλο.
 Αλλά, καλά τα μεγάλα κόμματα. ΄Εχουν τους λόγους τους να  «κάνουν τη σουπιά».Τα μικρά, όμως, που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατα και βλέπεις, παραδείγματος χάριν, στη Βουλή τον Αλαβάνο να «βγάζει αφρούς» και τον Καρατζαφέρη να …γρονθοκοπεί  την κυβέρνηση, γιατί στο θέμα του δανεισμού κρατούν χαμηλούς τόνους ή τους ψηλώνουν σπάνια? Πήρε, ας πούμε, αυτό το θέμα ποτέ την έκταση του Βατοπεδίου, της Ζίμενς και των άλλων σκανδάλων? Όχι, βέβαια. Και ο λόγος? Πολύ απλός και καθόλου μαχητός.
  Αν μιλήσουν τα μικρά κόμματα, πολλώ μάλλον, αν ξεσπαθώσουν ή ξεκινήσουν σταυροφορία, οι δύο «μεγάλοι», ειδικά το κυβερνών κόμμα, θα ερωτήσουν, πρώτα την κυρία Παπαρήγα : -Εσείς, τι προτείνετε ,δηλαδή, να κανουμε ? Η απάντηση της Παπαρρήγα: -Να τα πάρετε από τους έχηδες, τους Βαρδηνογιάννηδες και…( τα λοιπά μπλα-μπλα της Αλέκας). Εκείνοι, όμως, επιμένουν: -Ακούστε, αυτό το έχουμε στο πρόγραμμα μελλοντικά και όσοι χρωστάνε θα πληρώσουν, δεν το συζητάμε(!).Εμείς μιλάμε, όμως, για τώρα. Σε λίγες ημέρες θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Όπως πολύ καλά ξέρετε, αυτοί οι μισθοί θα καταβληθούν  από τα δανεικά. Το ίδιο θα γίνει και για τους μισθούς τους του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου κ.λπ, που κι αυτοί θα καταβληθούν από δανεικά. Προτείνετε, λοιπόν, κυρία Παπαρρήγα, να μην πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις και δώρα στους εργαζόμενους?
  Κι εδώ, φυσικά, η κυρία, όπως και οι έτεροι κύριοι των δύο άλλων μικρών κομμάτων, «ποιούνται τη νήσσαν». Αλλοίμονό τους ,αν πρότειναν να σταματήσουν εδώ και τώρα οι καταβολές μισθών και συντάξεων, για να ορθοποδήσει η οικονομία. Αυτοί, που κόπτονται για το μικροσυνταξιούχο και το μισθωτό,  που «πίνουν νερό στο όνομά του» (που είναι και ο οπαδός τους στο τέλος τέλος), να ζητήσουν να μην καταβληθούν οι αποδοχές του? Την επομένη θα έπρεπε να βάλουν λουκέτα στα κομματικά τους μαγαζιά, όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, ελλείψει πελατείας, γιατί θα είχε λακίσει προς  κάθε κατεύθυνση και δε θα μπορούσε να συμμαζευτεί με τίποτα!

Αγαπητοί, Σταλίνες και παλαιόθεν  …σύντροφοι. Εμείς αυτά τα γράφαμε το 2008!  Και βλέπαμε το κακό που θα χτυπούσε σύντομα την πόρτα μας. Και σας καλούσαμε τότε με αγωνία να αναλάβετε κι εσείς εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου. Δεν το κάνατε. Είστε συνένοχοι.

Τώρα πια, “δεν δικαιούσθε, δια να ομιλήτε”, όπως συνήθιζε να λέει ο πατριάρχης της πολιτικής απάτης και συνεταίρός σας Κωνσταντίνος Μητσοτάκη. ΄Εχετε προ πολλού χάσει την έξωθεν καλή, πολιτική  μαρτυρία.

Και μην αυταπατάστε. Την Ιστορία δεν τη  γράφουν ούτε οι δικοί σας Κορδάτοι  ούτε οι δικοί τους Παπαρρηγόπουλοι. Αυτή είναι  μυθιστορία, στρατευμένη και κατευθυνόμενη. ΄Εχει πήλινα πόδια γι αυτό και ήδη έχουν καταρρεύσει αμφότερες.

Η ιστορία δε γράφεται στα κομματικά γραφεία,δεν εξυπηρετει ανομολόγητους και όχι μόνο κομματικούς ή άλλου είδους ιδεοληπτικούς  στόχους.Γράφεται  στην…ύπαιθρο χώρα ,ανάμεσα  στο πλούσο οξυγόνο, δίπλα στην απεραντοσύνη της θάλασσας, κάτω από το γαλάζιο, καθάριο δέρας του ουρανού. Και είναι αυτός ο λόγος που δεν μπορείτε να την αντικρύσετε.Τυφλώνει με το δυνατό κα ξάστερο προβολέα  της.