ΑΠΟΨΕ. “Η ΑΡΒΕΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

  1. Τα 40 κόμματα που πήραν το πράσινο φως από τον Αρειο Πάγο για τις ευρωεκλογές

 

Συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές είναι τα εξής:
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς,
Νέα Δημοκρατία,
Λαϊκός Σύνδεσμός-Χρυσή Αυγή,
Κίνημα Αλλαγής,
ΚΚΕ,
Ποτάμι

                 ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Πήρε πράσινο φως να συμμετέχει σε εκλογές! Ποιο;  Το ναζιστικό κόμμα, που ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πια. Θα μπορούσε  να συμβεί αυτό  στη Γαλλία ή τη Σουηδία; Βέβαια, για Ελλάδιστάν μιλάμε . Δηλαδή, για  ανύπαρκτο πολιτικό, δικαιικό και νομικό πολτισμό.
Μια εγκληματική οργάνωση,όπως μετά την πίεση της Ευρώπης αναγκάστηκε να δεχτεί η ελληνική δικαιοσύνη, συμετέχει σε εκλογές ευνομούμενης πολιτείας!  Αν δεν είναι εγκληματικό, παρανοϊκό,ανήθικο,τότε οι λέξεις έχουν χάσει πια τη σημασία τους,
Ποιος έβαλε την υπογραφή του κάτω από αυτό το ντροπιαστικό κείμενο της αναγνώρισης μια ναζιστικής οργάνωσης ως νόμιμο κόμμα;  Φαίνετα πως η  Ευτέρπη Κουτζαμάνη δεν είναι η πρώτη και η τελευταία.
Και δεν ντρέπονται! Εκατομμύρια κραυγές στον αέρα των αθώων θυμάτων. Μονο στην Αλεξάνδρας δε φτάνουν. Αίσχος!

 

2. Πόλεμος για την «επταήμερη εργασία» -ΝΔ: «Γκάφα Μαξίμου» -Τσίπρας: Χορηγός μας ο Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας στα Ιωάννινα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική

Το Μαξίμου έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι και στη διακαναλική συνέντευξη, όχι μόνο δεν δεσμεύεται για την 13η σύνταξη αλλά προχωρά ένα βήμα ακόμα στο νεοφιλελεύθερο δρόμο, μιλώντας για επταήμερη εργασία !

«Ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του. Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη «ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα». Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί» αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Μαξίμου: Ανατριχιαστική η θέση Μητσοτάκη για 7ήμερη εργασία

 

Μα, δεν ήταν ποτέ ανατριχιαστικό για τη Δεξιά (αλλιώς τί Δεξιά θα ήταν;)  να είναι ο εργαζόμενος  κανονικός  σκλάβος. Ποιος επί αιώνες επέβαλε την καταναγκαστική εργασία από ανατολής μέχρι δύσης και αργότερα τα 15ωρα  και τα 10άωρα; Πόσο αίμα χύθηκε  για τις κατακτήσεις των εργαζομένων και την απαίτηση να μην είναι ζώα;
Ο Μητσοτάκης και η παράταξη της Ν.Δ  ενδιαφέρονται πρωτίστως για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.Κι αυτό στήριζε και θα στηρίζει πάντα.  Διαφθορά και έλλειψη ευαισθησίας παντού. “Ο θάνατός σας η ζωή μου”. Το ευαγγέλιο του Δεξιού.

 

3. ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ
Ελένη Αρβελέρ: Στη Βεργίνα είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος

Ελενη Αρβελέρ σε ομιλία στους Δελφούς

 

Καταλάβατε τώρα ποιο ανεύθυνο και διαπλεκόμενο ποικιλοτρόπως κατεστημένο (κατ)είχε και (κατ)έχει έδρες και λόγο στην καθεστωτική (διάβαζε ελεγχόμενη κρατική) , ακαδημαϊκή εκπαίδευση σε ολόκληρο τον κόσμο; Οι χειρότεροι . Δουλικά στις υπηρεσίες των κυβερνήσεων,της αγοράς, των εταιριών , του κεφαλαίου, εν ολίγοις, αλλά και της εξουσιαστικής , εθνικιστιστικής ιστορίας όλων των πολιτευμάτων και των εθνών. Τέτοιοι τύποι αναπαράγουν την παραπληροφόρηση και την τερατώδη παραποίηση του ιστορικού γίγνεσθαι αιώνες τώρα.
Δείτε την κυρία από τας …Σορμπόννας με πόση ανευθυνότητα και ευκολία αποφαίνεται ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ επιστημονικό ΣΤΟΙΧΕΙΟ πως ο ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Αλέξανδρου !Ξύπνησε ένα πρωί και φαντασιώθηκε τον ήρωά της να αναπαύεται δίπλα της. Από κει και πέρα, ήταν θέμα χρόνου να μπερδέψει το όνειρο με την πραγματικότητα. Σύνηθες φαινόμενο της παραίσθησης στους φανατικούς κάθ είδους.
Κυρία μου,δεν είναι «στιχάκια» η ιστορία σαν αυτά που έδινες κάποια εποχή στο Νταλάρα να τα τραγουδήσει. Και ο άνθρωπος, φυσικά, κατάλαβε περί τίνος …καλαμίου πρόκειται και ευγενικά σας παρέπεμψε στις καλένδες .
Νροπή ! ΄Εγινες ο απόλυτος εξευτελισμός με τις νέες ανοησίες περί Μεγαλέξαντρου. Και θέμα ,αν ζούσε , να σε περιλάβαινε ο μακαρίτης ο Σπαθάρης, “να μη σε πλένει της Καλλιρρόης το ποτάμι”.
Μαζέψτε την οι συγγενείς. Θα συνεχίζει την κατηφόρα μέχρι ολοκληρωτικής πτώσης και συντριβής. Κανόνας σε τέτοιες περιπτώσεις.
Πάντα   η παρουσία (κυρίως ο λόγος) αυτής της γυναίκας ,που συμβαίνει να είναι και ιστορικός, πέρα από θεατρική , δημοσιοσχεσίτικη και άνευ σοβαρότητας, δεν είχε ποτέ επιστημονική και ερευνητική τεκμηρίωση. ΄Οπως όλοι οι καθεστωτικοί ιστορικοί , θεωρεί την ιστορία ως ιστοριογραφία και μυθοπλασία.
Το έχουμε χρόνια επισημάνει. Υπάρχουν και στην επισήμη…σελεμπριτάδες.Η Ελένη Αρβελέρ κάθεται στις πρώτες θέσεις. Ρηχή, επιπόλαιη και προπαντός, επαναλαμάνουμε, εντελώς ατεκμηρίωτες οι απόψεις της. ΄Οπως στο παρόν εγχείρημα ,που…έλυσε οριστικώς και τελεσιδίκως το ιστορικό αίνιγμα για το πού βρίσκεται ο νέκυς του Αλέξανδρου. Με το σπαθί της. Σαν το Γόρδιο δεσμό. Δεν τον λύνουμε, τον κόβουμε και ησυχάζουμε.
Αλλά,δεν είναι προβληματική μόνο η ιστορική της κρίση. Πάσχει και στις πολτικές της αναφορές και διαπιστώσεις. Δείτε την άποψή της για τους Χρυσαυγίτες και την απάντησή μας εδώ παλιότερα σε αυτήν την αφελή και λίαν επικίνδυνη πολιτική άποψη.
Αρβελέρ: Οι Έλληνες δεν έχουν όραμα, πάνε με όποιον δίνει τα λεφτά
29/07/2013)»
Είπε η ιστορικός: «Σε παίρνει το αγόρι της Χρυσής Αυγής, σε πηγαίνει πιο κάτω, οπότε το λες στον εγγονό, στην κόρη, στον γιο. Δεν ήρθαν οι δικοί σου να σε πάνε και σε πήγε η «Χρυσή Αυγή». Oπότε να ψηφίσουμε
Λοιπόν, καλή μας κυρία Αρβελέρ, συστημική βυζαντινολόγε της Σορβόννης .
1. Δεν πρόκειται απλά για τη Χ. Α (έτσι τη λένε αυτοί), αλλά για τρελαμένους Νέο-Ναζί, «απογόνους» των Ναζί, τους οποίους, όπως αναφέρεις στη συνέντευξή σου, «πρόλαβες» ,οπότε έζησες τις θηριωδίες τους στην Κατοχή. (΄Αρα, γνωρίζεις τα εγκλήματά τους καλύτερα από μας κι από «πρώτο χέρι.») . Αυτά, λοιπόν, τα εκτρώματα της Ιστορίας (και της κοινωνίας) , στα “εύκολα» σεμνύνονται γι΄αυτή τους την ιδιότητα,αλλά την απαρνούνται άνανδρα στα «δύσκολα», όταν πιάνονται, δηλαδή, στα «πράσσα» να διαπράττουν εγκλήματα, κατά μεταναστών κυρίως.
2. Το…”αγόρι» ( φανερό το σεξουαλικό υπονοούμενο στο συνειρμό της μεγάλης ,σε ηλικία, κυρίας, η οποία δεν αποκλείεται να φαντασιώνεται ακόμα εκείνο το παλιό «αγόρι με τα μάτια τα μελιά») , δεν είναι καθόλου τέτοιο. Είναι (συνήθως) ένας κουρεμένος- με την ψιλή- φασίστας, «ορμονικός» τύπος με ή χωρίς «βιονικούς» μυς, θαμώνας (ή υπάλληλος) συνήθως γυμναστηρίων , νυκτερινών κέντρων διασκέδασης και λοιπών τέτοιων «θαυμαστών τόπων», ο οποίος ,εκτός των άλλων , συχνά μπερδεύει το αντριλίκι με τις σφαλιάρες και το τσαμπουκαλίκι στις…γκόμενες . Τέτοιο, λοιπόν ( και με άλλες σαν τις παραπάνω συνώνυμες και συγγενικές αρετές ) είναι το «αγόρι» ,που τάχα μου βοηθάει τη γριούλα και την περνάει στο απένατι πεζοδρόμιο, κατά Αρβελέρ!
3. Καθόλου δεν ψηφίζουν τους Νεο-Ναζί γριούλες (και δεν είναι χαζές ούτε και γριούλες, οι περισσότερες απ΄αυτές. ΄Οπως και σύ,κι εκείνες βίωσαν την Κατοχή των Ναζί και γνωρίζουν τί εστί βερίκοκο). Αντίθετα, οι ψηφοφόροι τους είναι τύποι σαν το…αγορούδι που περιγράψαμε παραπάνω ,κάποιοι ημιμαθείς, δηλαδή, ή εντελώς αναλφάβητοι τύποι -χούλιγκανς (με iq σε μονοψήφιο αριθμό), υπόκοσμος των σκυλάδικων και άλλων τέτοιων χώρων υψηλής αναψυχής ,αλλά και λάτρεις του τσαμπουκά,του υβρεολογίου,της κουτοπονηριάς. Με άλλα λόγια, κάτι λούμπεν και περιθωριακά στοιχεία ,που,ως γνωστόν, αφθονούν στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας».
΄Ολοι αυτοί δεν είναι καινούρια «φρούτα». Υπήρχαν πάντα διασκορπισμένοι στην Ακροδεξιά και στις χουντικές συνομοταξίες (κάποιοι και στην ακραιφνή Δεξιά της Ν.Δ) και σε όλες τις εθνικές εκλογές της μεταπολίτευσης συγκέντρωναν το…ευκαταφρόνητο 7-9% των ψηφισάντων (Σε αριθμούς αυτά τα ποσοστά υπολογίζονται από 400 μέχρι 750.000 στην «καλύτερή» τους) . Ο Μιχαλολιάκος, βοηθούσης της συγκυρίας της οικονομικής κρίσης και ελέω αφροσύνης κάποιων Ελλήνων δικαστών, απλά συμμάζεψε όλο αυτό τον «συρφετό»,τους συσπείρωσε, τους «γάνωσε» το (ούτως ή άλλως λίγο) μυαλό με το απλοϊκά τσιτάτα πως για όλα τα δεινά του ΄Εθνους φταίνε οι πολιτικοί και οι…Πακιστανοί και τους ξαμόλησε να μαχαιρώνουν και να κακοποιούν φτωχά μεταναστάκια . Τα εν λόγω φαιδρά υποκείμενα θα υπάρχουν και θα συμφύρονται «τήδε κακείσε», ως «κινούμενη άμμος», σε συγγενείς, θνησιγενείς παρατάξεις, μέχρι (πολύ γρήγορα πιστεύουμε) που κάποια «κίνηση Πολιτών» θα κινήσει τις νομικές διαδικασίες κι εδώ και στην Ευρώπη για την αποβολή αυτών των ξεδιάντροπων και γραφικών τύπων από τον κοινοβουλευτισμό, την πολιτική και την κομματική κονίστρα,όπως γίνεται σε όλες τις πολιτσμένες χώρες.
Αυτά, έτσι απλά ,αλλά τεκμηριωμένα ιστορικά, κυρία Ελένη Γλύκαντζη-Αρβελέρ.
λλλΚαταλάβατε τώρα ποιο ανεύθυνο  και διαπλεκόμενο ποικιλοτρόπως κατεστημένο είχε και έχει έδρες και λόγο στην καθεστωτική (διάβαζε ελεγχόμενη κρατική)  ακαδημαϊκή εκπαίδευση σε ολόκληρο τον κόσμο; Οι χειρότεροι . Δουλικά στις υπηρεσίες των κυβερνήσεων,της αγοράς, των εταιριών , του κεφαλαίου, εν ολίγοις,   αλλά και  της εξουσιαστικής , εθνικιστιστικής ιστορίας όλων των πολιτευμάτων και των εθνών. Τέτοιοι τύποι  αναπαράγουν την παραπληροφόρηση και την τερατώδη παραπόιηση του ιστορικού γίγνεσθαι αιώνες τώρα.
Δείτε την κυρία από τας …Σορμπόννας με πόση ανευθυνότητα και ευκολία  αποφαίνεται ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ επιστημονικό ΣΤΟΙΧΕΙΟ πως ο  ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Αλέξανδρου !Ξύπνησε ένα πρωί και  φαντασιώθηκε τον ήρωά της να αναπάυεται δίπλα της. Από κει και πέρα, δε δίστασε να κάνει  την μπούρδα και βιβλίο!
Κυρία μου,δεν είναι “στιχάκια” η ιστορία σαν αυτά που έδινες κάποια επχή  στο Νταλάρα να τα τραγουδήσει. (Ο άνθρωπος, φυσικά, κατάλαβε περί τίνος ψωνίσματος πρόκειται και  χωρίς περιστροφές στα επέστρεψε).
Νροπή πια! ΄Εγινες ο απόλυτος εξευτελισμός με τις νέες ανοησίες περί Μεγαλέξαντρου.Και θέμα να σε ζουε να σε περιλάβαινε  ο μακαρίτης ο Σπαθάρης,  να μη σε πλένει της Καλλιρρόης το ποτάμι.
Μαζεύτε την οι  συγγενείς. Θα συνεχίζει την κατηφόρα  μέχρι ολοκληρωτικής πτώσης και συντριβής.  κανόνας και νομοτέλεια.
Πάντα η παρουσία και ο λόγος αυτης της γυναίκας ,που συμβαίνει να είναι και ιστρορικός,  πέρα από  θεατρικός , δημοσιοσχεσίτικος  και άνευ σοβαρότητας,  δεν είχε ποτέ  επιστημονική  και  ερυενητική τεκμηρίωση.  ΄Οπως όλοι οι καθεστωτικοί  ιστορικοί , θεωρεί την ιστορία ως ιστοριογραφία.
Το έχουμε χρόνια επισημάνει. Υπάρχουν  και στην επισήμη… σελεμπριτάδες.Η Ελένη Αρβελέρ   κάθεται στις πρώτες θέσεις.  Ρηχή, επιπόλαιη και ποπαντός, επαναλαμάνουμε, εντελώς  ατεκμηρίωτες οι απόψεις της.   ΄Οπως  στο παρόν εγχείρημα ,που …έλυσε το αίνιγμα για  του πού βρίσκεται ο νέκυς του Αλέξανδρου.  Επιστήμη με το σπαθί. Σαν το  Γόρδιο δεσμό. Δεν τον λύνουμε, τον κόβουμε και  ησυχάζουμε.
 Αλλά,δεν είναι προβληματική  μόνο η ιστορική της κρίση. Πάσχει και στις πολτικές της αναφορές και διαπιστώσεις.  Δείτε την άποψή της για τους Χρυσαυγίτες και την απάντησή μας εδω παλιότερα σε αυτήν την αφελή και  λίαν επικίνδυνη  πολιτική άποψη
Αρβελέρ: Οι Έλληνες δεν έχουν όραμα, πάνε με όποιον δίνει τα λεφτά
29/07/2013)»
Είπε  η ιστορικός: «Σε παίρνει το αγόρι της Χρυσής Αυγής, σε πηγαίνει πιο κάτω, οπότε το λες στον εγγονό, στην κόρη, στον γιο. Δεν ήρθαν οι δικοί σου να σε πάνε και σε πήγε η «Χρυσή Αυγή». Oπότε να ψηφίσουμε Χ.Α».
Λοιπόν, καλή μας κυρία Αρβελέρ, συστημική βυζαντινολόγε της Σορβόννης .
1. Δεν πρόκειται απλά  για  τη Χ. Α  (έτσι τη λένε αυτοί),  αλλά για   τρελαμένους Νέο-Ναζί, «απογόνους» των Ναζί, τους οποίους, όπως αναφέρεις στη συνέντευξή σου, «πρόλαβες» ,οπότε έζησες τις θηριωδίες τους στην Κατοχή. (΄Αρα, γνωρίζεις  τα εγκλήματά τους καλύτερα από μας κι από «πρώτο χέρι.») . Αυτά, λοιπόν, τα εκτρώματα της Ιστορίας (και της κοινωνίας) , στα » εύκολα»  σεμνύνονται γι΄αυτή τους την ιδιότητα,αλλά την απαρνούνται άνανδρα στα «δύσκολα», όταν πιάνονται, δηλαδή, στα «πράσσα»  να διαπράττουν εγκλήματα, κατά μεταναστών κυρίως.
2. Το…»αγόρι» ( φανερό το σεξουαλικό υπονοούμενο στο συνειρμό  της  μεγάλης ,σε ηλικία, κυρίας, η οποία δεν αποκλείεται   να φαντασιώνεται ακόμα εκείνο το παλιό «αγόρι με τα μάτια τα μελιά») , δεν είναι καθόλου τέτοιο. Είναι (συνήθως)  ένας κουρεμένος- με την ψιλή- φασίστας, «ορμονικός» τύπος με ή χωρίς «βιονικούς»  μυς,  θαμώνας (ή υπάλληλος)  συνήθως γυμναστηρίων , νυκτερινών κέντρων διασκέδασης και λοιπών τέτοιων  «θαυμαστών τόπων», ο οποίος ,εκτός των άλλων , συχνά μπερδεύει το  αντριλίκι με τις σφαλιάρες και το τσαμπουκαλίκι  στις…γκόμενες . Τέτοιο, λοιπόν ( και με άλλες σαν τις παραπάνω συνώνυμες και συγγενικές … αρετές ) είναι το «αγόρι» ,που τάχα μου βοηθάει τη γριούλα και την  περνάει στο απένατι πεζοδρόμιο, κατά   Αρβελέρ!
3. Καθόλου δεν ψηφίζουν τους Νεο-Ναζί  γριούλες (και δεν είναι χαζές ούτε και γριούλες, οι περισσότερες απ΄αυτές.  ΄Οπως και σύ,κι εκείνες  βίωσαν την Κατοχή των Ναζί και γνωρίζουν  τί εστί…βερίκοκο). Αντίθετα, οι ψηφοφόροι τους είναι  τύποι  σαν το… αγορούδι που περιγράψαμε παραπάνω ,κάποιοι ημιμαθείς, δηλαδή, ή εντελώς αναλφάβητοι τύποι -χούλιγκανς (με  iq σε μονοψήφιο αριθμό), υπόκοσμος  των σκυλάδικων και άλλων τέτοιων χώρων… υψηλής αναψυχής ,αλλά  και λάτρεις  του τσαμπουκά,του υβρεολογίου,της  κουτοπονηριάς. Με  άλλα  λόγια, κάτι  λούμπεν και περιθωριακά στοιχεία ,που,ως γνωστόν,  αφθονούν στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας».
  ΄Ολοι αυτοί δεν είναι καινούρια «φρούτα». Υπήρχαν πάντα  διασκορπισμένοι στην Ακροδεξιά και στις χουντικές συνομοταξίες (κάποιοι και στην ακραιφνή Δεξιά της Ν.Δ) και σε όλες τις εθνικές εκλογές της μεταπολίτευσης συγκέντρωναν το… ευκαταφρόνητο  7-9% των ψηφισάντων (Σε αριθμούς αυτά τα ποσοστά  υπολογίζονται από 400 μέχρι 750.000 στην «καλύτερή» τους) .  Ο Μιχαλολιάκος, βοηθούσης  της συγκυρίας της οικονομικής κρίσης και ελέω αφροσύνης κάποιων Ελλήνων δικαστών, απλά συμμάζεψε όλο αυτό τον «συρφετό»,τους συσπείρωσε, τους «γάνωσε» το (ούτως ή άλλως λίγο) μυαλό με το απλοϊκά τσιτάτα  πως για όλα τα δεινά του ΄Εθνους φταίνε οι πολιτικοί και οι…Πακιστανοί και τους ξαμόλησε να μαχαιρώνουν και να κακοποιούν φτωχά μεταναστάκια . Τα εν λόγω φαιδρά υποκείμενα θα υπάρχουν   και θα συμφύρονται «τήδε κακείσε», ως «κινούμενη άμμος», σε συγγενείς, θνησιγενείς παρατάξεις, μέχρι (πολύ γρήγορα πιστεύουμε) που  κάποια «κίνηση Πολιτών»  θα κινήσει τις νομικές διαδικασίες κι εδώ και στην Ευρώπη για την αποβολή  αυτών των ξεδιάντροπων και  γραφικών τύπων από τον κοινοβουλευτισμό, την πολιτική και την κομματική κονίστρα,όπως γίνεται σε όλες τις πολιτσμένες χώρες.
 Αυτά, έτσι απλά ,αλλά τεκμηριωμένα ιστορικά, κυρία Ελένη Γλύκαντζη-Αρβελέρ.