ΙΡΑΝ: Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

 

 

1.α ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ
Τραμπ: Αν το Ιράν θέλει να πολεμήσει, θα είναι το επίσημο τέλος του
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περιστοιχισμένος από αμερικανικές σημαίες

«Εάν το Ιράν θέλει να πολεμήσει, θα είναι επισήμως το τέλος του Ιράν. Ποτέ μην απειλήσετε ξανά τις Ηνωμένες Πολιτείες» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

β. ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Καμμένος: Ο Ερντογάν «θα δαγκώσει»- Πάμε σε ατύχημα με μαθηματική ακρίβεια

Ο Ερντογάν θα «δαγκώσει», έχουμε μπροστά μας κρίση και στο Αιγαίο οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ατύχημα, προειδοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κύριος Καμμένος εκτίμησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι «στριμωγμένος» πολιτικά με αφορμή τις δημοτικές εκλογές και τις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και προέβλεψε οτι θα οδηγήσει τα πράγματα σε κρίση, τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο.

γ. Μπαράζ από συλλήψεις στην Τουρκία.

ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ-Στο στόχαστρο 249 υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών

Ο Πάνος Καμμένος,  εν όψει εκλογών,  αμολάει τις ίδιες εθνικιστικές κορώνες-μπαρούφες, για να  κερδίσει Τουρκοφάγους ως πολύτιμα  ψηφουλάκια, λίαν απαραίτητα, μια και κινδυνεύει ,αν μπει στη Βουλή,  να το πετύχει με την ψυχή στο στόμα. Η ουσία και η πραγματικότητα είναι διαφρετικές. Ο Ερντογάν με όλα τα μέτωπα ανοιχτά στο εσωτερικό κα το εξωτερικό,θα κάνει πραγματικό χαρακίρι, αν τολμήσει  να περάσει τα “εσκαμμένα”. Και δε θα τολμήσει, φυσικά,  γιατί γνωρίζει πως αυτό είναι το τέλος του.
Ο πραγματικός κίνδυνος στην περοχή  είναι το Ιράν αυτή την ώρα. Αν οι Μουλάδες συνεχίσουν τις προκλήσεις, θα πάρουν απάντηση σκληρή.Ο Τραμπ, δεν είναι Ομπάμα.  Πολεμοχαρής, καουμπόι- πιστολέρο, δε θα διστάσει να  τους χτυπήσει. Και θα τους συντρίψει.
Κι αν συμβεί αυτό, σκίστε  τον υπάρχοντα χάρτη στη Μ.Ανατολή. ‘ Οχι μονο στο Ιράν. ΄Ενας παλιός κόσμος πεθαίνει υπό τραγικές συνθήκες  εδώ. Ποιος γεννιέται, ουδείς μπορεί να γνωρίζει από τώρα.

 

2. Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ
Αλιβιζάτος εναντίον Τσίπρα για το κότερο: Το απέκρυψε γιατί απέβλεπε στην παραπλάνηση των πολιτών

Απολύτως νόμιμη και δικαιολογημένη η αποκάλυψη των φωτογραφιών Τσίπρα στο κότερο λέει ο Νίκος Αλιβιζάτος

Δεν είναι μόνο η γραβάτα, το ύφος, το σκούρο κουστούμι, που θυμίζουν θεολόγο Γυμνασιάρχη,  εποχής  ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ. Το έχουν,φαίνεται  στην κούτρα και  στο αίμα  τους κάποιοι σοβαροφανείς και αστόχαστοι τύποι την ισοπεδωτική ομοιομορφία της εμφάνισης. Σαρτζετακικής νοοτροπίας και κουλτούρας  ,σαν τον κύριο Συνταγματολόγο παραπάνω, λανσάρουν ως καθεστωτικά πρότυπα αυτή την παρουσία. Ακόμα χειρότερα, γατί μιλούν με …χιλίων καρδιναλίων στόμφο,  σαν να “έχουν πιάσει  τον Πάπα από τα …γένια”. Γα να μη μλήσουμε για τη δοκησοφία και την  αυθεντία,που τις εκλαβάνουν ως… σοφία!
Ο Κύριος (προσοχή κειμενογράφε, το Κ κεφαλαίο), Αλιβιζάτος ισχυρίζετα, βάσει ποιου άρθρου του Συντάγματος δε μας λέει,πως ένα δημόσιο πρόσωπο (εν ποκειμένω πόλιτικός)  πρέπει να “βγάζει βούκινο” τις προσωπικές, ιδιωτικές του στιγμές και ιδιαιτερότητες.
Αν είνα ας πούμε ….swinger , οφείλει να καλέσει τους παπαράτσι και να τους ανακοινώσει  επισήμως πως αντάλλασσει τη συζυγό του με τη σύζυγο του ανταλλάξαντος τη δική του, προς τέρψιν και ηδονήν αμφοτέρων των ζευγών.΄Η πως στη σύζυγο αρέσει  στο σεξ ή  ποζα dog  και όχι του….ιεραπόστολου.
Με την ίδια λογική και ο  εκπαιδευτικός  στο Λύκειο, ως δημόσιο πρόσωπο, και μάλιστα οσονούπω που οι βαθμοί του σχολείου θα είναι καθοριστικοί για την είσοδο του μαθητή στα ΑΕΙ, οφείλει να ανακοινώνει για να είναι (διάβαζε να φαίνεται) αμέπτου ηθικής στους εκάστοτε μαθητές του, τις  όποιες μη…ορθόδοξες συμπεριφορές η άλλες αγαπητές του ενασχολήσεις. Απαραίτητα για να κρίνεται η ηθική και η εν γένει υπόστασή του. Κι ακόμα, να ενημερώνει τη σχολική κοινότητα  για τις…κακές παρέες του.  Ειδικά, ,αν συμβαίνει να έχει φίλο ,γείτονα  η συγγενή πατέρα μαθητή του,για να γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι,   αν χαρίζει βαθμούς στον γιο του κολλητού-γνωστού  ή όχι.
Εντελώς απαράδεκτες δηλώσεις, και φυσικά που ταιριάζουν μόνο στην “τύφλα” και  την  κομματική εξάρτηση.Και πάντως, εντελώς έξω από το ίματζ ενός φορέα τέτοιου θεσμού.
Δεν επιτρέπεται ένας συνταγματολόγος να υποβαθμίζει σε τέτοιο σημείο το κύρος του κορυφαίου “χάρτη” της χώρας. Μας φτάνει ο Βενιζέλος. Αρκετό κακό  έκανε στο χώρο τους  με τα αλαμπουρνέζικια που ξεφουρνίζει κάθε τόσο, αλλά και τη επιρρέπειά του στη διαφθορά.
Λες και το έχουν  βάλει… αμέτι μουχαμέτι  εκεί στη συντεχνία   να εξευτελίζουν την ιδιότητα τους. Τί πάθανε οι Συνταγματολόγοι αλήθεια,εδώ και πολλά χρόνια τώρα;
3. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
Χαμός στην Ιταλία για τον Σαλβίνι: Με ένα κομποσκοίνι στο χέρι και την επίκληση της… Παναγίας, ζήτησε την ψήφο όλων

Ο Ματέο Σαλβίνι

Απίστευτο,αυτός ο πολιτικός κετρίνος να συγκυβερνά σε  μια Ιταλία. Και δίπλα του, μια επίσης ανεγκέφαλη εθνικίστρια, να τα έχουν κάνει ακροδεξιά… πλακάκια.
Γυρίζουν τον κόσμο  σε αλήστου μνήμης εποχές. Και είναι τραγικό, γιατί στην Ευρπη οι νοήμονες,οι συνετοί,οι σοβαροί πολίτες είναι συντριπτικά  περισσότεροι. Γιατί επιτρέπουμε στους βρυκόλακες να βρυχώνται;