ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΕΛΕΑΣ Ι. ΑΓΓΕΛΗΣ. Ο ΑΧΥΡΑΝΘΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Φίλη , μας έστειλε μακροσκελή, οργισμένη επιστολή και καταγγέλει τη μεταχείριση των θεμάτων μας στην αναδημοσιευσή τους σε συγκεκριμένο πορνο– τζογαδορο- ναζιστικό σάιτ. Κάνει μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην τακτική του ιστότοπου, οποίος, πέρα από το γεγονός πως επιτρέπει σε Ναζιστές να μας υβρίζουν και να μας συκοφαντούν, κρατάει σε περίοπτη θέση τα ασυνάρτητα κείμενά τους, τη στιγμή που κατεβάζει τα δικά μας. Παρέχει, μάλιστα άσυλο και κάλυψη και στους «φως -φανάρι» Χρυσαυγίτες χρήστες, αλλά και σε συνομιλητές- συνοδοιπόρους τους. Οι τελευταίοι, μάλιστα, με τη μάσκα οπαδών του νόμιμου κομματικού τόξου ή με αναφορές ανεξάρτητης σκέψης , παρέχουν άλλοθι διαλόγου και νόμιμης αναγνώρισης-κάλυψης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η αποψή μας, όπως λέγαμε πάντα,παρμένει η ίδια και τώρα. Οι συνεργάτες μας δεν επιτρέπεται να αναδημοσιεύουν κείμενά μας σε τέτοια ναζιστικά «βήματα» . Και φυσικά, για κανένα λόγο και επ΄ουδενί συνδιαλέγοντα με Ναζί. Αλλά ούτε με τους συνομιλητές τους. Είναι και τούτοι ίδιοι και χειρότεροι από τους…ξεφωνημένους.

Να τελειώνουμε , με τέτοια ζητήματα, φίλοι και συνεγάτες. ΄Εχουμε πολύ δρόμο και σκληρή δουλειά μπροστά μας.

 

__________________________________________________________________

  1. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ 30 ΕΤΩΝ
    Προκαλεί ο Κινέζος υπ. Αμυνας: Απολύτως ορθή η βίαιη καταστολή της εξέγερσης στην Πλατεία Τιενανμέν

Στιγμιότυπο από τη φοιτητική εξέγερση του 1989 στο Πεκίνο και τη βίαιη καταστολή που ακολούθησε

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται την Τρίτη, 4 Ιουνίου, από τη βίαιη καταστολή της φοιτητικής εξέγερσης στην Πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου και η πολιτική ηγεσία της Κίνας δείχνει να παραμένει, αμετάκλητη, στις θέσεις που είχε εκφράσει και το 1989.

Στο ζήτημα τοποθετήθηκε ο Κινέζος υπουργός Αμύνης Ουέι Φενγκέ υποστηρίζοντας ότι η καταστολή των διαδηλώσεων στην Πλατεία Τιενανμέν ήταν η μόνη ορθή πολιτική που μπορούσε η κυβέρνηση να ακολουθήσει.

 

Δεν αξίζει ούτε για φτύσιμο ο Κινέζος . Τί χειρότερο θα έλεγε ένας Ναζί για τα κρεματόρια;  Αλλά, μήπως ήταν καλύτερος ο Μάο, με τα εκατομμύρια αθώα θύματα της…πολιτιστικής επανάστασής του;
Κίνα, Ρωσίας, Ιράν, Β. Κορέα. Τα καθεστώτα τους παραμένουν και σήμερα ακόμα οι μεγαλύτερες απειλές για την υφήλιο.

 

2.α.  Σεισμός στο ΚΙΝΑΛ με την απόφαση Φώφης να διώξει τον Βενιζέλο -Παραιτήσεις και αγωνία για τα ποσοστά

Η Φώφη Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

 

Σαν βόμβα έπεσε στο ΚΙΝΑΛ χθες το μεσημέρι, η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να θέσει ουσιαστικά εκτός κόμματος τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αρνούμενη να τον τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικράτειας.

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά ήταν φυσικά προειλημμένη, αφού η συμφωνία με τον Γιώργο Καμίνη- να είναι εκείνος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας- είχε προηγηθεί, και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ γνώριζε φυσικά ποια θα είναι η αντίδραση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Πόσο μάλλον σε μια σχεδόν ταπεινωτική πρόταση, να είναι τελευταίος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η εκτίμηση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ότι η απόφαση της Φώφης Γεννηματά- που δημιουργεί ξαφνικά μια μείζονα κρίση στο χώρο της κεντροαριστεράς, παραμονές των εθνικών εκλογών- εξυπηρετεί ένα σχέδιο σύγκλισης του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, και της το είπε και «δια ζώσης». Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν η συζήτηση των δυο στην Χαριλάου Τρικούπη, να έγινε σε πολύ υψηλούς τόνους, τουλάχιστον από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, με προσωπικές αιχμές εναντίον της κ. Γεννηματά.

β. Κακλαμάνης: Ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να μπει σε κανένα ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης στη Βουλή

 

Ο Ευάγγελος Βανιζέλος, αν εξαιρέσουμε τη καλή παρένθεση της  κυβερνητικής συνεργασίας του με  τον Αντώνη Σαμαρά,που στην εποχή της ήταν  ό,τι πιο απαραίτητο και σωτήριο για τη χώρα ,όλη του η λοιπή “πολιτική” πορεία, υπήρξε φρικτή. Απόφοιτος της  κλασικής  σχολής των παλαιοκομματικών, καλλιέργησε και προήγαγε, το δημαγωγικό λόγο, όσο ελάχιστοι.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, είναι από τα πρωτοκλασάτα στελέχη ,μαζί με τον παλιό, συνεγάτη του π.πρωθυπουργ΄Αντώνη Σαμαρά που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis . Είναι υπόδικος και ελπίζουμε σύντομα μια μέρα να βρεθεί ομού με τους λοιπούς  10 διεφθαρμένους κομματικούς στο σκαμνί της  δικαιοσύνης.
Τώρα, μετά το κάζο της εκδίωξής του από το ΚΙΝΑΛ το πιο σιγουρο είναι πως ,ως  Δεξιάς κοπής παλαιοκομματκός, θα προσχωρήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι ας λέει ο Κακλαμάνης όχι. Δε θα μπει τώρα στα ψηφοδέλτια , γιατί δεν προλαβαίνει. Εκτός,αν ως αχυράνθρωπος πλέον του Μητσοτακέικου, του κάνουν τη χάρη από τώρα.  Ενδοιασμούς πολτικούς και ηθικούς ένα τέτοιο άτομο, δεν έχει, Για τον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, ούτως η άλλως, μετά την εμπλοκή του στο σκάναδαλο του χρηματισμού, βαρίδι  ήταν. Καλύτερα ,που αποσπάστηκε .
Γράφαμε πλαιότερα για τον ασυνάρτητο  λόγο (έχει κι αυτό το κοσούρι)  του Ευάγγελου:
Ο Βενιζέλος στο λόγο και τη διατύπωση είναι το alter ego  του Βύρωνα Πολύδωρα. Τάλε κουάλε!  Γλώσσα που   δείχνει φανερά την τρικυμμία εν τω κρανίω αμφοτέρων. Και την ιδεολογική τους σύγχυση, πρωτίστως.
Πομπώδης, ασύνατκτος, ασυνάρτητος,  αποδυναμωμένος από σοβαρά νοήματα και έννοιες λόγος .Λαϊκότερα …παρλαπίπες. Φαφλατάς  κανονικός ο Ευάγγελος.
Κρύβουν  την  ιδεολογική και λοιπή γύμνια σε κούφιες εξεζητημένες  λέξεις. «Η απλότητα στη διατύπωση είναι αρετή μόνο των σοβαρών και των μετρημένων ανθρώπων». Το έλεγε πάντα ο  σεμνός γλωσσολόγος  Εμανουήλ Κριαράς.

 

3. Ι.ΑΓΓΕΛΗΣ. ΘΕΤΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
Novartis: Παραδικαστικό κύκλωμα που στόχευε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα καταγγέλλει ο αντιεισαγγελέας Α.Π.

Το σήμα της Novartis στα γραφεία της στην Αθήνα

΄Ωστε έτσυ κύριε (…θου ,Κύριε!), Αγγελή. Το σκάναδαλο το έστησαν συνάδελφοί σας! ΄Οπως ακριβώς το λέει και  ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οπότε ,σεις που το γνωρίζατε, αρνηθήκατε να παραλάβετε τα στοιχεία που σας παρακαλούσαν οι Αμερικανοί  να πάρετε. Και ήταν ακριβώς οι αποδείξεις,που  στήριζαν τα αντίθετα απ΄όσα σείς λέτε σήμερα. Πως,δηλαδή,  δεν το έστησε ούτε η κυβέρνηση ούτε οι συνάδελφοί σας, που ανερυθρίαστα και ανήθικα  τους κατηγορείτε.
Τέτοια πρόκληση, τέτοιο θράσος!.  Μάλιστα ,ζητάει να καθίσουν στο σκαμνί οι άλλοι και όχι ελόγου του για συγκάλυψη εγκλήματος,  παράβαση καθήκοντος και ένα σωρό άλλα βαρβάτα ποινικά αδικήματα,πέρα από τη συκοφαντική δυσφήμιση..
Ιωάννης Αγγελής. ΄Οταν ο άνθρωπος αποσυντίθεται σε μόρια εσχατης  εξαθλίωσης!
Ντροπή,  Αντιεισαγγελέα!  Σε σένα κα τη φυλλάδα που διάλεξες να ξεράσεις τον οχετό των συκοφαντιών σου  κατά έντιμων και αξιοπρεπών συναδέλφων σου.
Βάλε,λοιπόν,   κι εσύ, παραμονές εκλογών ένα χεράκι να γίνει πρωθυπουργός ο Υιός του Αποστάτη. Και θα σε επαναφέρει ως ήρωα σε καποια θέση, ως αμοιβή των υπηρεσιών σου.  Ντροπή!