ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ-ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ. “ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ”;

  1. ΑΣ ΜΗ ΘΑΡΡΟΥΝ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΔΩ»
    Τσίπρας για τον έναν χρόνο χωρίς μνημόνια: «Οι μνηστήρες επιχειρούν να γκρεμίσουν όσα με κόπο χτίσαμε»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά το διάγγελμά του στην Ιθάκη

Ακριβώς πριν έναν χρόνο, στις 21 Αυγούστου 2018, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό από την Ιθάκη, για το τέλος του τρίτου μνημονίου.

Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση ενός έτους από το διάγγελμά του, έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, υπογραμμίζοντας πως «αυτό που δεν κατάφεραν τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις των κομμάτων της κρίσης, το κατάφερε η κυβέρνηση της Αριστεράς».

*****

Η Ιστορία δε διαγράψει ,Αλέξη Τσίπρα, το όποιο σημαντικό  έργο πέτυχες. Αλλά οφείλεις να γνωρίζεις  πως θα πάψει να ασχολείται μαζί σου και θα σε προσπεράσει,αν συνεχίσεις   να κουβαλάς βαρίδια σαν την “Ομερτά”με το Κώστα Καραμανλή. Αν δεν ξεκόψεις εντελώς από τακτικές και στρατηγικές του παλαιοκομματισμού,αν παραμείνεις  ένας κομματικός σωσίας του Ανδρέα Παπανδρέου, το Μέλλον δε θα ασχοληθεί μαζί σου. Ανήκει σε άλλους.

 

2. Στο Παρίσι αύριο ο Μητσοτάκης – Επενδύσεις και ελληνοτουρκικά η ατζέντα με Μακρόν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει την Πέμπτη 22/08 στο Παρίσι

Επενδύσεις; Σίγουρα! Σου λέει ο σοβαρός επιχειρηματίας. “Σε μια χώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της είναι στη θέση  που είναι,  γιατί είναι Υιός, αποκλείεται να μπορεί έντιμος και αξιοπρεπής να σταθεί. Μέχρι και δικό τους πρόεδρο Ανταγωνισμού θέλουν να διορίσουν.  Και πού να προσφύγω εγώ, αν πέσω θύμα άρρωστου ανταγωνισμού; ΄Ασ΄το, καλύτερα.. Δε θα πάρω”.

΄Οσο αυτή η εικόνα με ταυτότητα  “Μητσοτάκης” ,σύμβολο  συμφοράς και  υποκρισίας  φιγουράρει ανερυθρίαστα, ο πάτος είναι κοντά. Ας έρθει ο Οκτώβριος και τα λέμε.

 

3.Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

 

Βοά η δημοσιογραφική πιάτσα ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης επιστρέφει με εκπομπή στη μικρή οθόνη με τη νέα σεζόν από τη συχνότητα του One, του αφεντικού του, δηλαδή, του Βαγγέλη Μαρινάκη.

*****

 

Αν ζούσε και ήξερε η  κυρά Παναγιώτα η μάνα μου το βίο και την πολιτεία αμφοτέρων των εν-δια-πλεκομένων  παραπάνω …λουλουδιών ,εν μέσω  απλότητος , αφελείας και  δεινής   εκπλήξεως,  είμαστε σίγουροι πως θα ανέκραζε   :   “και τί ψυχή θα παραδώσουνε, παιδάκι μου; Ούτε θεό ούτε  άνθρωπο δε φοβούνται οι παλιανθρώποι;”

Εμείς, τουλάχιστον ολιγότερο αφελείς από τη συχωρεμένη και πλέον υποψιασμένοι,ως  και καλώς ενήμεροι  για το τί σόι μούτρα είναι το αφεντικό και ο  αχυράνθρωπος  υπάλληλός του, ανακράζουμε επίσης έμπλεοι αγανάκτησης και οργής :- Καλά, τσίπα δεν έχουν οι πανάθλιοι, γνωστό.  Πολιτεία με στοιχειώδη πολιτική  ευαισθησία δεν υπήρχε;

Και αν προσέξατε, δε λέμε αν υπάρχει στη σημερινή πολιτεία ευαισθησία, γιατί είναι απολύτως ορατό και δεδομένο πως δεν υπάρχει. Αντίθετα, κράτος σήμερα  είναι ο Μαρινάκης, ο Χριστοφοράκος,ο Φουρζής και  τα μέλη  της κυβέρνησης  αχυράνθρωποί τους. Γιατί, αν άνοιγε ένας από δαύτους το στόμα του να καταγγείλει το μαφιόζικο τημ  που κυβερνά σήμερα τη χώρα, ούτε λεπτό δε θα μπορούσαν να μείνουν στις καρέκλες τους οι κυβερνητικές μαριονέτες.

Μιλάμε για την προηγούμενη κυβέρνηση. ΄Ελεγε και συνεχίζει να ισχυρίζεται πως είναι αριστερή.Αν είναι έτσι και  λογαριάσουμε πως το ήθος και η πολιτική ευαισθησία  είναι από τα βασικά συστατικά ενός αριστερού, τότε πώς εξηγείται πως  επί των ημερών τους  ο Τύπος παραδόθηκε στα χέρια μα αισχρής, μαφιόζικης μειοψηφίας, τα μέλη της οποίας  βαρύνονται  με τις χειρότερες κατηγορίες ,όπως για εμπόριο ναρκωτικών , χρηματισμούς εκατομμυρίων,διαπλοκές  και συμπεριφορά ποινικού υπόκοσμου;

Δε λέμε πως ο Λαμπράκης,ο Μπόμπολας,ο  Αθανασιάδης,ο Μομφερράτος, οι παλιοί “μεγιστάνες” του ελληνικού Τύπου  ήταν καλύτεροι.  Σε καμιά περίπτωση. Μέσα στη βρώμα, τη δυσωδία και τη διαπλοκή ήταν και τούτοι βουτηγμένοι. Και ούτε καν  τα προσχήματα κρατούσαν. Αλλά, τουλάχιστον, είχαν φόβο.  Με βαριές ποινικές βρωμοδουλειές ,όπως  το ναρκεμπόριο, φανερά τουλάχιστον, δεν είχαν εμπλακεί.  Σε τέτοιο βρωμερό υπόνομο,μόνο οι νυν “βαρόνοι” του Τύπου κολυμπάνε.

Και όμως! Η  απελθούσα κυβέρνηση, δε δίστασε να παραδώσει  την  Τέταρτη εξουσία στα χέρια τέτοιας μαφίας που χρησιμοποίησαν  τα ναρκολεφτά τους για να εξαγοράσουν σχεδόν  το σύνολο των Μέσων του ελληνικού Τύπου.  Γι΄αυτό το έγκλημα έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Όφειλε να βάλει κανόνες,δεσμεύσεις σε ποια χέρια  και με τι  “ποινικό μητρώο”  περνούν τα Μέσα ενημέρωσης. Δεν το έκανε,από φόβο κι αυτό.

Από την άλλη, στη συντεχνία  του Πρετεντέρη, του Παπαχρήστου, της ΄Ελενας   Ακρίτα, που ως γνωστόν, τούτοι ειδικά δεν είναι και οι “καλύτεροι, ώστε να έχουν μόνο τη μάνα τους σκοτώσει και βασανίσει πριν, δεν περιμέναμε να  αρνηθούν  να σιτίζονται  από τις  ναρκολίστες  των αφεντικών τους.   Είναι αυτονόητο πως θα κολυμπούσαν και τούτοι στα “σκατά”.

 

4.Μπογδάνος κατά Κώστα Αρβανίτη: Δεν ξέρει πώς λένε τον ποιητή Λόρκα!

Σαν σήμερα 19 Αυγούστου 1936 εκτελείται ο Ισπανός ποιητής Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Σαν σήμερα 19 Αυγούστου 1936 εκτελείται ο Ισπανός ποιητής Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

 

Αυτό το θέμα επέλεξε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος για να ψέξει τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης πρώην δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη: το όνομα του Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Με αφορμή ανάρτηση του Κώστα Αρβανίτη για την επέτειο εκτέλεσης του παγκοσμίου φήμης Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (19 Αυγούστου 1936, ξημερώματα) από το καθεστώς του Ισπανού δικτάτορα Φράνκο, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σχολίασε στο meaculpa.gr:

Ως γνωστόν, η τέχνη και η ποίηση είναι πράγματα αριστερά. Κι ο αριστερός οφείλει να τα τιμά, για να έχει ηθικό πλεονέκτημα. Για να είναι «πιο άνθρωπος» από τους άλλους και γενικώς ανώτερος. Κάπως έτσι σκέφτηκε κι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, κι είπε να ποστάρει κάτι τιμητικό για τον Λόρκα, επ´ευκαιρία της επετείου θανάτου του.

Έτσι, κατέληξε να ποστάρει την τιμητική του ανάρτηση δίνοντας στον ποιητή λάθος όνομα! Αντί για Φεντερίκο, ο Αρβανίτης είπε να φανεί γαλαντόμος και να προσθέσει κι ένα ρω παραπάνω, κι έγραψε τον Λόρκα ΦΡεντερίκο

*******

΄Εχω την τιμή να ΜΗ γνωρίζω κανένα από τα  καλόπαιδα παραπάνω που πλακώθηκαν για ένα ρω. Το γεγονός μόνο πως αμφότεροι είναι δημοσιογράφοι από μόνο του δείχνει και το ποιον των ανδρών και το επίπεδο μόρφωσης.Για το ανύπαρκτο ηθικό ανάστημα της δημοσιογραφικής κλίκας, έχουμε μιλήσει άπειρες φορές. Ωσαύτως και για τη παιδεία τους. Στο σύνολο τους είναι  “αδιάβαστοι”,χωρίς ιδιαίτερη  παιδεία και τίτλους σπουδών. Δείτε για παράδειγμα τους… αστέρες και θα καταλάβετε το επίπεδο μόρφωσης: Γιώργος Τράγκας, Κώστας Χαρδαβέλας, Νίκος Χατζηνικολάου,  Γιάννης Πρετεντέρης, Νίκος Ευαγγελάτος,Κώστας  Βαξεβάνης, Μάκης Τριαταφυλλόπουλος .Με  πρόχειρη, επιφανειακή μόρφωση και παντελή έλλειψη αυτογνωσίας,πρόκοψαν  μόνο και μόνο,  γιατί  υπάρχουν στη χώρα εκατομμύρια χαχόλοι  και ύστερα , γιατί οι συνετοί, οι αξιοπρεπείς, ελάχιστοι στο χώρο, δεν έχουν φωνή και βήμα. Γνωστά αυτά.

Αλλά, η εν λόγω διαμάχη των κοντυλοφόρων και Εθνοπατέρων σχολιάζεται  για ένα μόνο λόγο. Πόσο μικροπρεπής πρέπει να είναι αυτός  βουλευτής  της Ν.Δ που μέμφεται, τον άλλο Καππαδόκη, γιατί δεν είχε, λέει,  τα προσόντα να γίνει βουλευτής (ενώ  ατός του  τα διαθέτει!). Αλλά, και για ένα λάθος, για ένα ρω που ο καθένας θα μπορούσε να κάνει,αν γράφει γρήγορα,αν έχει το μυαλό το αλλού,αν …για χίλιους λόγους. Και   βγαίνει να κάνει τον καμπόσο. Τόσο “μικρός” και ανύπαρκτος. Πόσο μάλλον που βρήκε ευκαιρία “να τα χώσει” στο  συνάρρωστο συνάδελφό του,  πατώντας σε  ένα ποιητή του διαμετρήματος  του Φ(ρ)εντερίκου Λόρκα.

Δημοσιογράφοι! Βρώμα και δυσωδία όπου κι αν τους πιάσει. Δεν έχουν ταίρι. Αλλά ούτε  και λυτρωμό.