ΔΙΩΧΝΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ … ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΑΥΡΕΣ.

1. Η δολοφονία του Παύλου πέρασε από την ιεραρχία

Η δολοφονία του Παύλου πέρασε από την ιεραρχία

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος:

Πώς μπορεί, λοιπόν, ένας άνθρωπος που δεν χρησιμοποιεί το μαχαίρι και όταν βλέπει αίμα τρέμει να σκοτώσει έναν άνθρωπο τον οποίο δεν γνωρίζει; Οι Λατίνοι έλεγαν: “Οι συγκλητικοί είναι καλοί άνθρωποι, η σύγκλητος κακό θεριό”. Εχουμε διαβάσει, για παράδειγμα, για αξιωματικούς του Γ΄ Ράιχ που στην προσωπική τους ζωή ήταν εντελώς διαφορετικοί, για παράδειγμα ως γονείς μπορεί να ήταν πολύ τρυφεροί με τα παιδιά τους, αλλά φορώντας τη στολή αποκτούσαν το μεγαλείο και τη δύναμη αυτού που πίστευαν ότι αντιπροσωπεύει η στολή. Εχουμε δει τη “μετάλλαξη” ενός κατηγορουμένου με πολύ σκληρές και βίαιες δηλώσεις στο παρελθόν, που σε μεταγενέστερο χρόνο, με κλάματα από βήματος Βουλής, θέλησε να απεμπλακεί από το σημείο αναφοράς του, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή, που άλλοτε του έδινε δύναμη να εκφράζεται και να δρα με βίαιο τρόπο. Η ατομική αδυναμία του ανθρώπου αναπληρώνεται από τη δύναμη της εξουσίας στην οποία έχει υπαχθεί και την οποία όταν ασκεί ως κομμάτι ενός συνόλου, αποκτά δύναμη που υπερβαίνει ασύλληπτα τις ατομικές του δυνατότητες».

 

***

Η καλύτερη (διάβαζε μοναδική)  ερμηνεία της αφροσύνης της εξουσίας. Της όποιας εξουσίας με ή χωρίς στολή. Μικρής και μεγάλης.

Σε απλή γλώσσα “ψωνίζονται” τα άτομα με το που οσμίζονται  εξουσία. Ιδιαίτερα εκείνα που δεν έχουν υποδομή στοχασμού και αυτογνωσίας. ΄Ενας άνθρωπος  (δια)μορφωμένος, συνετός, φιλοσοφημένος, δεν υπάρχει περίπτωση να καταντήσει κατά την  άσκηση οποιασδήποτε  εξουσίας,  αυταρχικός και αλαζόνας. Κοινώς…ρόμπα.

 

2. ΕΣΚΙΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Τσαβούσογλου σε Λαγό: Πετάμε στη θάλασσα όσους επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας

Ο Γιάννης Λαγός σκίζει την τουρκική σημαία

Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού», πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

****

Καλά, αυτό το (Νεο)Ναζιστικό έκτρωμα-νούμερο  με iq …Χρυσαυγίτη, έφτασε η χάρη του να τολμά  να κάνει τέτοια καραγκιοζιλίκα και   στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο; Μετά απ΄αυτή την εντελώς ρατσιστική  ενέργεια,  δεν υπάρχει στον κανονισμό πρόβλεψη να τον πετάξουν κλωτσηδόν?

_____________________________

1. Μαγείρευαν» διαγραφή Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία

Δημητριάδης, Γεραπετρίτης και Βλαστάρης το πρότειναν την Τετάρτη το βράδυ στον Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν στο Παρίσι.

Εντός και εκτός ΝΔ ήταν για λίγες ώρες χθες ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αφού το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου εξέταζε το ενδεχόμενο διαγραφής του με αφορμή την απουσία του από την ψηφοφορία στην Βουλή για την τροπολογία με την οποία έπεσε στα μαλακά ο ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα από την στιγμή που διαπιστώθηκε η απουσία του από την ψηφοφορία άρχισαν οι προσπάθειες να επικοινωνήσουν μαζί του. Όταν με τα πολλά απάντησε στα τηλέφωνα είπε ορθά κοφτά ότι «δεν προσήλθε γιατί είχε προσωπικούς λόγους».

Στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε σύσκεψη με τους Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιώργο Γεραπετρίτη και Γιάννη Βλαστάρη, ενώ γνώστες του θέματος ήταν και οι Στέλιος Πέτσας και Δημήτρης Τσιόδρας. Η τριανδρία αποφάσισε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να διαγραφεί ο Αντώνης Σαμαράς. Επικοινώνησαν με τον πρωθυπουργό που βρισκόταν στο Παρίσι, πριν την συνάντησή του με τον Εμμανουέλ Μακρόν, του το εισηγήθηκαν για να πάρουν την έγκριση να ξεκινήσουν τις διαδικασίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με ορισμένους υπουργούς της εμπιστοσύνης του για να ζητήσει την γνώμη τους. Τελικά αποφασίστηκε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και δόθηκε λήξη συναγερμού.

****

“΄Αρχισαν τα όργανα να παίζουν”…Καλαματιανό, μια και ο  Μεσσήνιος  πολιτικός είναι πλέον  εν   δυνάμει εκτός Ν.Δ.  Υποψήφιος εν παντί   εγκατάλειψης του Νεοδημοκρατικού σκάφους.

Δεν το πάει το Μητσοτακέικο ο Σαμαράς. ΄Εχουν κόντρα μεγάλη με τη “φαμίλια”  από την εποχή που ο εθνικιστής πολιτικός, έριξε την κυβέρνηση του πατέρα του Κούλη. Κι αμέσως μετά, ίδρυσε  την Πολιτική ΄Ανοιξη.

Το ίδιο θα κάνε και τώρα.΄Η θα τον διώξουν ή θα φύγει μόνος του. Και τότε τα όργανα που λέγαμε, από Καλαματιανό συρτό  θα το γυρίσουν σε… Ρουμελιώτικο τσάμικο. Λεβέντικο και..αντρίκιο  με φουστανέλα, τσαρούχι και  φέσι. ΄Αλα Μπαρμαγιώργος! Που σημαίνει πως το νέο κόμμα που θα ιδρύσει ο π.πρωθυπουργός,  θα  πουλάει με τη σέσουλα    ακροδεξιά πατριωτοσύνη και Μακεδονομα(ζο)χισμό.  ΄Ολη η ακροδεξιά και η λάιτ Χρυσή Αυγή θα πέσουν στην αγκαλιά του Αντωνάκη τους και φυσικά μαζί του θα είναι  ΟΛΟΙ οι Βορίδηδες, Γεωργιάδηδες , Μπογδάνοι και λοιπά  σημερινά  φρούτα της παράταξης.

Η υπόλοιπη Ν.Δ που θα περισσέψει και  θα είναι ο μεγαλύτερο κομμάτι,αφού σουτάρει τον Κυριάκο θα συσπειρωθεί γύρω από άνθρωπο του Κώστα Καραμανλή.Ποιος θα είναι αυτός,δεν ξέρουμε ακόμα,εκτός κι αν τον ανακοινώσει, έστω και με φερετζέ,  ο Αντώναρος που  είναι ο εξ απορρήτων του Καραμανλή. Ο “Κωστάκης”  θα  βγει  μπροστά ,αλλά όχι ως αρχηγός. Δεν τον θέλουν στην Ευρώπη. Του έχουν χρεώσει τη χρεοκοπία.

Α,ναι. Ξεχάσαμε. Στην ομήγυρη Καραμανλή θα επιστρέψει και ο βαμμένος Καραμανλικός  Πάνος Καμμένος. Η αποστολή του τελείωσε.Κι την έφερε εις πέρας.Κι αυτή δεν ήταν άλλη από την Ομερτά Αλέξη Τσίπρα- Κώστα Καραμανλή.  Αλέξης:.Σε σώζω από ειδικό δικαστήριο για τη χρεοκοπία. Κωστάκης: Σου δίνω τον Καμμένο  να κάνεις κυβέρνηση. Δόθηκαν τα χέρια,κλείστηκε η συμφωνία και αφού όλα κύλησαν σύμφωνα με το σχέδιο, ο Πάνος γυρίζει πίσω  στη στρούγκα.

Εδώ θα είμαστε.

 

2. ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σύλληψη «τοξοβόλου»: Είχε μαζί του όπλα με σφαίρα στη θαλάμη -Ετοιμα να χρησιμοποιηθούν

Σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην Αγία Παρασκευή, ο δραπέτης που είναι γνωστός και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έφτασε στα ίχνη του «τοξοβόλου», Γιάννη Μιχαηλίδη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32χρονος ήταν υπό παρακολούθηση εδώ και αρκετό καιρό. Υπενθυμίζεται ότι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε αποδράσει από τις φυλακές Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο.
Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι ετοίμαζαν «χτύπημα». Ερευνάται και το ενδεχόμενο να έχουν κάποιο κρησφύγετο στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

 Σχετικά με το τόξο, όταν ρωτήθηκε, εκείνος υποστήριξε πως ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο. Τόνισε επίσης ότι το είχε πάρει μαζί του για συμβολικούς λόγους.

β. Θεσσαλονίκη: Καρέ καρέ ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο -Η στιγμή που μπουκάρουν κουκουλοφόροι με όπλα

Ληστεία

https://www.iefimerida.gr/ellada/thessaloniki-enopli-listeia-kosmimatopoleio-peraia

Τρόμο προκαλεί ένα βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα από την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου σε κοσμηματοπωλείο στη Θεσσαλονίκη.

Οπως φαίνεται χαρακτηριστικά από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, τέσσερις μαυροφορεμένοι άνδρες εισβάλουν στο κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην περιοχή της Περαίας. Οι δύο από τους δράστες κρατούν όπλα απειλώντας τον ιδιοκτήτη, ενώ οι άλλοι δύο αρπάζουν ότι βρουν μπροστά τους. Αφού βάζουν ολόκληρες κασετίνες με χρυσαφικά μέσα σε τσάντες τρέπονται σε φυγή.

Οπως έγινε γνωστό, εκτός από τα χρυσαφικά οι δράστες κατευθύνθηκαν και προς το χρηματοκιβώτιο του κοσμηματοπωλείου το οποίο επίσης άδειασαν. Σύμφωνα με πληροφορίες η λεία των δραστών ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

***

Πρωτοσέλιδο ο Τοξοβόλος. Και μάλιστα  πρώτο- πρώτο θέμα, έκτακτη είδηση στα ΜΕΣΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ!

Οι κουκουλοφόροι που κάνανε ντου  μέρα μεσημέρι στο  μαγαζί, είναι …ειδησούλα για  κάτω χαμηλά. Τέτοια καφρίλα οι  φυλλάδες.

Σπάει ρεκόρ η εγκληματικότητα στην Ελλάδα ,7  μήνες τώρα. Πρωτοφανής στα ελληνικά  χρονικά. ΄Ολη  Ελλάδα απογυμνωμένη από αστυνόμευση, αφημένη στο έλεος των κακοποιών.

Αλλά, ο  Υπουργός … προστάτης του πολίτη (!) έχει άλλες προτεραιότητες.  Το κόλλημα με τα Εξάρχεια. ΄Εχει  μείνει στο 2002 στη 17 Ν. Βλέπει παντού συλλήψεις για  ένοπλη λαϊκή πάλη, άσπρα γιλέκα και μαύρα, βαριά τζιπ να  τρέχουν του σκοτωμού με τις σειρήνες στο ξεκούφωτο από ΓΑΔΑ σε Ευελπίδων με νέους  Κουφοντίνες  κρατούμενους.   Είναι άρρωστος με αυτό, κανονικός ψυχαναγκασμός.

Γιατί δεν τον σουτάρουν; Μια απλή δημοσκόπηση να κάνουν. Ας ρωτήσουν το κόσμο. Τον Τοξοβόλο  με τα βελάκια  φοβόσαστε  ή τους κουκουλοφόρος ληστές ,ναρκομανείς πιθανότατα, που μπορούν να σε καθαρίσουν για πέντε ευρώ;  Το σκορ θα είναι  σίγουρο στα 100, 95-5 . Το πέντε βαθμολογία στο παιδί  με τη… σφεντόνα.  Και θα είναι και ακροδεξιοί.

 

3. Παναγιωτόπουλος: Θέλουμε περισσότερα Mirage με τα όπλα τους να «σκεπάζουν» το Αιγαίο

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθιστός, με γαλάζιο πουκάμισο

Ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. ανέφερε σήμερα πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα μαχητικά Mirage πάνω από το Αιγαίο για να απαντά στην τουρκική προκλητικότητα.

***

Να τη  πάλι η ορντινάντσα  του Κούλη.  Θέλει  λέει να γεμίσει με μιράζ το Αιγαίο. Διάβαζε να γεμίσει με μίζες την τσέπη του αφεντικού του  και τη δικά του. Τόσο προκλητικός και ξεδιάντροπος.

Μόνο που δε θα σε αφήσουμε,  στρατόκαυλο πιόνι της διαπλεκόμενης  Μητσοτακικής εξουσίας να το γλεντήσεις. ΄Εστω κι αν έχετε σύμπαντα τον πουλημένο “Τύπο” στη χώρα να σας στηρίζει στο φαγοπότι των  εξοπλισμών.

Ακόμα και οι δυο -τρεις φυλλάδες που δεν έχουν δεξιά αφεντικά και  απλώς  δίνουν λογαριασμό  στην τσέπη τους, σιωπούν…ηχηρά  για το σκηνικό που έστησαν ο Κούλης , για να ξεχυθεί ο πακτωλός  με τις μίζες. Το παίζουν βλέπεις  κι αυτές πατριωτισμό και εθνικοφροσύνη.

Πού να τολμήσουν να βγουν και να προβάλουν το σοβαρότερο αυτή τη στιγμή σκάνδαλο  στη χώρα με τον εν εξελίξει σχέδιο αγοράς  των αμερικανικών φρεγατών και των F35; Τσιμουδιά για τον περίφημο διάλογο  Τραμπ και Κούλη  στο Λευκό Οίκο:

Κούλης: Κάνουμε πόλεμο.

Τραμπα:Κι αν τον χάσετε;

Κούλης (μέσω ορντινάντσας που λέγαμε): Δεν θα το χάσουμε.  Θα γεμίσουμε το  Αιγαίο με μαχητικά αεροσκάφη και φρεγάτες από τη δική σας πλούσια αγορά.Και χωρίς παζάρια θα τα πάρουμε, μας βρήκατε στην ανάγκη  βλέπετε.

  Ούτε σήμερα που επιβεβαιώθηκαν όσα λέγαμε παλιότερα εδώ για την αγαστή συνεργασία Τραμπ-Ερντογάν , συγκινήθηκε η εμπορική δημοσιογραφία*. Και φυσικά, ως μανούλες που είναι  στην παραπληροφόρηση, δεν τόλμησαν να πουν  πως στην ομάδα τώρα πια ανήκει και ο Κούλης. Το τρίο έδεσε καλά. Και με κοινό σκοπό.

Θα τραβήξουν το σκοινί και οι 3, μέχρι να γίνει η δουλειά τους.Να πάνε οι μίζες στην τσέπη .Και η …ειρήνη θα επανέλθη  σε Αιγαίο-Μεσόγειο-Μέση Ανατολή. Ευθύς, όταν  ένας της παρέας ξεκουμπιστεί από τη καρέκλα  με οποιοδήποτε τρόπο.

 

4. Στα Προπύλαια το απόγευμα οι συγκεντρώσεις κατά των βάσεων

5. Έλληνας νευροεπιστήμονας εγκαταλείπει τη Γερμανία μετά από κατηγορίες για πειράματα

Πηγή Max Planck

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ ο Έλληνας νευροεπιστήμονας Νίκος Λογοθέτης, ο οποίος εδώ και χρόνια έκανε καριέρα στο γερμανικό Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Γερμανία και να μετακινηθεί στην Κίνα, μαζί με σχεδόν όλο το ερευνητικό εργαστήριο του. Αιτία για τη μετακίνησή του είναι τα προβλήματα που αντιμετώπισε με γερμανικές ακτιβιστικές οργανώσεις προστασίας των ζώων, που είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθεί κατηγορούμενος για κακομεταχείριση πειραματόζωων, κάτι που του στοίχισε προσωρινά και τη διευθυντική θέση του στο Ινστιτούτο Βιολογικής Κυβερνητικής Μαξ Πλανκ στο Τίμπινγκεν. Τώρα ο 69χρονος Ν. Λογοθέτης, ο οποίος υπήρξε μέλος του γνωστού ελληνικού ροκ συγκροτήματος «Πελόμα Μποκιού» στη δεκαετία του 1970, μαζί με τον Βλάση Μπονάτσο και άλλους (με πιο γνωστή επιτυχία τους το τραγούδι «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε»), δήλωσε -σύμφωνα με το “Science”- ότι τα πρώτα μέλη του ερευνητικού εργαστηρίου του θα μετακινηθούν τους επόμενους μήνες στο νέο Διεθνές Κέντρο Έρευνας Εγκεφάλου Πρωτευόντων (ICPBR) στη Σαγκάη, το οποίο θα συνδιευθύνει μαζί με τον νευροεπιστήμονα Που Μου-Σινγκ της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών. Ο ίδιος ο Λογοθέτης θα μετακινηθεί στην Κίνα αργότερα, στο τέλος του 2020 ή αρχές του 2021, μόλις ολοκληρώσει κάποια εκκρεμή ερευνητικά προγράμματα του στο Μαξ Πλανκ. Το νέο ερευνητικό Κέντρο στη Σαγκάη θα φιλοξενεί περίπου 6.000 πρωτεύοντα (πιθήκους και μαϊμούδες, μεταξύ των οποίων αρκετές διαγονιδιακές). «Από επιστημονική άποψη, οι συνθήκες εκεί είναι απίστευτες. Έχουν εξαιρετικές ερευνητικές ομάδες που δουλεύουν με την τεχνική CRISPR και τη γενετική μηχανική», δήλωσε και τόνισε ότι στην Κίνα τόσο οι αρχές όσο και το κοινό αποδέχονται πολύ περισσότερο την έρευνα σε μεγάλα ζώα από ό,τι στην Ευρώπη. «Γνωρίζουν ότι κανένας άλλος εγκέφαλος, πέρα από τον ανθρώπινο, δεν μπορεί να βοηθήσει πραγματικά για να γίνουν πρόοδοι», ανέφερε. Ο Λογοθέτης, ο οποίος μελετά κυρίως τους μηχανισμούς της οπτικής αντίληψης στον εγκέφαλο, απογοητεύτηκε από την έλλειψη υποστήριξης του από την ηγεσία του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ στη διάρκεια της «περιπέτειας» του με τους ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων. Αν και υπήρξε από το 1996 διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογικής Κυβερνητικής, εργαζόμενος για σχεδόν δύο δεκαετίες κυρίως πάνω στους μακάκους και αποκτώντας διεθνή φήμη με τα πειράματα του, το 2014 η καριέρα του πήρε άλλη τροπή, όταν μπήκε στο στόχαστρο των ακτιβιστών. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του αρνήθηκαν ότι κακομεταχειρίζονται τα ζώα, αλλά αυτό δεν απέτρεψε μια επίσημη έρευνα πάνω στις πρακτικές του εργαστηρίου του, μια αστυνομική επιδρομή στο Ινστιτούτο του, απειλές θανάτου από ανώνυμους και τελικά εισαγγελική παρέμβαση το 2017, με την κατηγορία ότι είχε παραβιάσει τη γερμανική νομοθεσία για την προστασία των ζώων, κυρίως όσον αφορά την καθυστέρηση στην ευθανασία πειραματόζωων που πλέον ήσαν άρρωστα. Τον Δεκέμβριο του 2018 όλες αυτές οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, ενώ στο μεταξύ ο Λογοθέτης είχε σταματήσει να κάνει πειράματα σε μακάκους και είχε περιοριστεί σε ποντίκια. Παράλληλα είχε ξεσηκωθεί υπέρ του ένα διεθνές κύμα συμπαράστασης από νευροεπιστήμονες και άλλους συναδέλφους του. Ανοικτές επιστολές με χιλιάδες υπογραφές επέκριναν τη διοίκηση του Μαξ Πλανκ ότι είχε αφήσει έκθετο τον Λογοθέτη. Τελικά ο Έλληνας επιστήμονας αποφάσισε να μην αυτοπεριοριστεί στα ποντίκια και επέλεξε να μετεγκατασταθεί στην Κίνα. Στην απόφαση του θα τον ακολουθήσουν και οι πέντε επικεφαλής των ερευνητικών ομάδων που επιβλέπει, καθώς και το μισό περίπου ερευνητικό προσωπικό του εργαστηρίου του στη Γερμανία.

****

Δεν είναι ακτιβιστές, που λένε, ανεγκέφαλοι είναι. Όπως οι μπαχαλάκηδες με τα ρόπαλα, που δηλώνουν αναρχικοί.

΄Εχουμε τους χριστιανούς, που …απαγορεύουν   το σεξ εκτός γάμου, την άμβλωση (εντός  κι εκτός),τις μεταμοσχεύσεις οργάνων (με το… γιγάντιο  επιχείρημα πως το πτώμα δεν πρέπει να καίγεται ούτε να διαμελίζεται, γιατί πρέπει να είναι ακέραιο στην ανάσταση νεκρών!), τις κλωνοποιήσεις (τί κατάρες που έφαγε η μακαρίτισσα η Ντόλυ!). Και εν πάση περιπτώσει, εξοβελιστέο  ,όποιο επιστημονικό επίτευγμα  το θεωρούν  του Οξαποδώ  στο άχρηστο ή ανύπαρκτο μυαλό τους.

Οι ανεγκέφαλοι, που έβαλαν  στο στόχαστρο τον παγκόσμιας φήμης νευροεπιστήμονα, θα είναι τίποτα  κολλημένα ούφο, που …εδώ πατούν  κι αλλού  βρίσκονται, λόγω τρικυμίας εν τω κρανίω. Κάπου πρέπει να ανήκουν, κάτι πρέπει να κάμουν. Τάχα μου νοιάζονται για τα πειραματόζωα. Ας ζήσουν οι  καημένοι οι αρουραίοι   και ο τραγικός νεφροπαθής που αλλάζει κάθε δεύτερη μέρα αίμα και παρακαλάει  πως και πώς να βρεθεί ένα  τεχνητό νεφρό , ας περιμένει.

Σαν κάτι σκυλογατόφιλους τάχα που δίνουν  τα ρέστα τους για το κατοικίδιό τους,αλλά για να δώσουν ένα ευρώ στους γιατρούς χωρίς σύνορα ,έχουν καβούρια στην  τσέπη τους. Δεν είναι ζωόφιλοι.  Για υποτακτικά ψάχνουν, να βγάζουν το αφεντιλίκι που έχουν μέσα τους.

 

6. Αν ζούσαν σήμερα η Μόνα Λίζα, η Νεφερτίτη, ο Μέγας Αλέξανδρος, η Κλεοπάτρα, θα ήταν κάπως έτσι

Η γραφίστρια Becca Saladin, αφού ξόδεψε ώρες επί ώρες ερευνώντας ποτρέτα και αγάλματα διάσημων ιστορικών μορφών, αλλά και φωτό σταρ του Χόλιγουντ, παλαιότερων γενιών όμως, προσπάθησε να αποτυπώσει πώς θα ήταν όλοι αυτοί αν ζούσαν στον 21ο αιώνα.

Η Becca Saladin από το Τέξας ξεκίνησε την εργασία της αυτή ένα χρόνο πριν και είδε τη δημοτικότητά της στο Instagram να μεγαλώνει ταχύτατα.
«Ο σκοπός μου είναι πραγματικά να κρατήσω ζωντανό το πάθος των ανθρώπων για την ιστορία και να τους δείξω ότι οι άνθρωποι από το παρελθόν έκαναν τους ίδιους αγώνες και έζησαν τους ίδιους θρίαμβους που βιώνουμε και εμείς σήμερα», λέει η Becca μιλώντας στη Daily Mail.

«Πολλοί άνθρωποι μού γράφουν πόσο ενδιαφέρουσα βρίσκουν τη δουλειά μου και πώς τους κάνει να αισθάνονται πιο απτά την ιστορία, κάτι το οποίο είναι ακριβώς ο στόχος μου».

 

 

Αλέξανδρος.

pos-tha-itan-simera-megas-alexandros

 

Αυτοκράτορας Αύγουστος

0000

 

Κλεοπάτρα

pos-tha-itan-simera-kleopatra

 

Ιούλιος  Καίσαρας.

pos-tha-itan-simera-ioulios-kaisaras

Μόνα Λίζα

pos-tha-itan-simera-mona-liza

 

Αβραάμ Λίνκολ

pos-tha-itan-simera-linkoln

Εξαιρετική έμπνευση.Και απολύτως επιτυχημένη. ΄Οντως, κάπως έτσι φανταζόμαστε αυτά τα πρόσωπα.

______________________________________

*Τραμπ-Ερντογάν: Αποκαλύψεις «φωτιά» σε βιβλίο για τα χατίρια του Αμερικανού στον Τούρκο πρόεδρο

νας πρόεδρος που τα έχει καλά και με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ με σκοπό να εξυπηρετήσει προσωπικά του συμφέροντα.

Κάπως έτσι παρουσιάζεται ο Ντόναλντ Τραμπ στο βιβλίο του Τζον Μπόλτον, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.
Αποσπάσματα από το βιβλίο αναδημοσιεύει η εφημερίδα New York Times. Η πλευρά του αμερικανού προέδρου διαψεύδει  όσα αναφέρονται στο βιβλίο του πρώην συμβούλου, ενώ δεν έχει δώσει άδεια για την έκδοσή του, και παράλληλα ο ίδιος ο Τζον Μπόλτον αρνείται ότι έδωσε το προσχέδιο του βιβλίου του στους New York Times.
Το βιβλίο περιέχει αποκαλύψεις και για τη σχέση του Τραμπ με την Ουκρανία, μια υπόθεση που οδήγησε στην παραπομπή του σε δίκη.

Οταν ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Τραμπ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημεριδας το 2018 ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας τηλεφώνησε με ένα ασυνήθιστο αίτημα για τον πρόεδρο Τραμπ. Τον ρώτησε εάν θα μπορούσε να παρέμβει ώστε να σταματήσει μια έρευνα για την Halkbank, μια από τις μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες της Τουρκίας, η οποία βρισκόταν υπό έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές για πιθανή παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν. Και αυτή δεν ήταν η μόνη προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να επηρεάσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Τραμπ προσέφερε διευκολύνσεις στον Ερντογάν»
Σύμφωνα με την New York Times η τουρκική κυβέρνηση είχε προσλάβει μια γνωστή εταιρεία lobbying που ανήκει σε έναν στενό φίλο και χρηματοδότη του προέδρου Τραμπ, ώστε να πιέσει τον Λευκό Οίκο και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Η εκστρατεία επιρροής του Ερντογάν επανεξετάζεται στην Ουάσινγκτον, ύστερα από την αποκάλυψη ότι ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, εξέφρασε την ανησυχία το για το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσέφερε διευκολύνσεις στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Σι Τζινπίνγκ».

«Ο Τραμπ διαδραματίζει έναν ενίοτε ενοχλητικό ρόλο»
«Αρκετά μέλη της κυβέρνησης είχαν ανησυχίες για τις σχέσεις του προέδρου με αυταρχικούς ηγέτες» δήλωσε ο Γερουσιαστής Τσακ Σούμπερτ. «Μήπως ο πρόεδρος διακυβεύει οικονομικά συμφέροντα όταν μιλάει με τον Ερντογάν και άλλους; Ίσως τα παιδιά του να έχουν κάποιο οικονομικό συμφέρον», πρόσθεσε ο Γερουσιαστής.