ΑΣ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Ο ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ.

1. Πόλεμος στην Ουκρανία – Κουτσούμπας: Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας – Γινόμαστε στόχος αντιποίνων

“Την αντίθεσή του εκφράζει το ΚΚΕ στην αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στον πόλεμο της Ουκρανίας με τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να ζητάει την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο τονίζοντας ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει στόχος αντιποίνων της Ρωσίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας νωρίτερα σε εκδήλωση του ΚΚΕ στη Λαμία για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ έκανε εκτενή αναφορά στον πόλεμο ζητώντας «να κλείσουν τώρα οι βάσεις»  και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας γίνεται «θύτης» άλλων λαών, όμως ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και εύκολο «θύμα». Η Ελλάδα κινδυνεύει και όχι οι ΗΠΑ που βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου».

 

2. Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: «Αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία»

Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντόμιρ Ζελένσκι

“Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντόμιρ Ζελένσκι, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Ουκρανίας.

Βασικό αντικείμενο της συνομιλίας ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων από την 19η ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι, για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων Ομογενών και Ουκρανών”

***

Αξιέπαινη η υπόσχεση στήριξης της χώρας μας στη  δοκιμαζόμενη Ουκρανία. Αλλά …μισή  η δουλειά. Γιατί η επικοινωνία αυτή να έχει πραγματοποιηθεί τόσο αργά και το χειρότερο με πρωτοβουλία Ζελένσκι; Τί φοβάται ο πρωθυπουργός; Τα άσφαιρα  πυρά  της αντιπολίτευσης που τα έκαναν, πλην Αλέξη Τσίπρα, εντελώς θάλασσα, με τον τρόπο που   αντιμετώπισαν την επαίσχυντη εισβολή του Τσάρου;

“Δυο καρπούζια στην ίδια  μασχάλη δε χωράνε”, μπαγαπόντηδες. Εδώ και τώρα σύμπας ο πολιτικός κόσμος της χώρας και ο ελεεινός, γενικώς, ελληνικός “Τύπος” ( ο θεός να τον κάνει Τύπο!)  να δείξει αμέριστη συμπαράσταση στους τραγικούς Ουκρανούς και να καταδικάσει χωρίς αμφισημίες το έγκλημα του δικτάτορα της Ρωσίας .

Ο δε Κουτσούμπας   ειδικά, ως γραμματέας του ΚΚΕ ,ας  ντρέπεται  και ας πάει να κρυφτεί.   Θα τρίζουν τα κόκαλα των παλικαριών του Ιστορικού  ΚΚΕ. Ας σιωπήσει τουλάχιστον ο αμετροεπής και εκτός τόπου και χρόνου,  Σταλίνας.

Και κάτι άλλο, άμεσης προτεραιότητας και πρακτικό ζήτημα. Ως  χώρα, οφείλουμε να υποδεχτούμε  χωρίς χρονοτριβή  και  καλόκαρδα  σε καλές συνθήκες διαβίωσης τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες από την πολύπαθη χώρα.  Είναι  καθήκον, δεν τους κάνουμε χάρη.