ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ (ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ) “ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΑΛΙ” ΣΤΟΝ ΤΣΑΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Για τον π. πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα,  τα έχουμε πει πολλές φορές εδώ. Είναι ο βασικός υπεύθυνος του  εκτραχηλισμού του δικτάτορα της Ρωσίας. Αυτός  του επέτρεψε σήμερα να απειλεί με το ολοκαύτωμα ενός Τρίτου Παγκοσμίου πολέμου την ανθρωπότητα.

΄Οταν το 2014 ο Τσάρος της Ρωσίας  πραγματοποίησε την πρόβα τζενεράλε στην Αν Ουκρανία,  για να δοκιμάσει τις αντοχές και τα κότσια της Αμερικής, ο ανιστόρητος Ομπάμα με τους αδαείς συμβούλους του, αντί από εκείνη την ώρα να το έχει  κόψει  πόδια και βήχα και να απαντήσει με ακαριαίο  στρατιωτικό χτύπημα στην αφροσύνη και την παράνοια ενός  Νέου Χίτλερ, εξάντλησε  τη…. δύναμη και την  αποφασιστικότητα του  σε απειλές και  χαζές κυρώσεις  που στην ουσία  δεν πτόησαν στο παραμικρό τον αποδέκτη τους.  Μετά απ΄αυτή την ουδετερότητα και τη αδυναμία του  τότε Αμερικανού  προέδρου,  , ο δικτάτορας κατάλαβε πως ο δρόμος ήταν ανοιχτός πια  να ολοκληρώσει τα σχέδιά του.  Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε μπροστά  μας τούτη την ώρα.

Ο έτερος Αμερικανός Καπαδόκης Χένρι Κίσσινγκερ (*) , γνωστός και μη εξαιρετέος τούτος από πολύ παλιά, ειδικά στην Ελλάδα  και Κύπρο, άγνωστο γιατί, μπορεί και με το…αζημίωτο σε ρούβλια,  έστρωσε   επίσης  το χαλί στον τύραννο. Του πρόσφερε ισχυρό ιστορικό και διπλωματικό  άλλοθι   για τη σημερινή εισβολή στην Ουκρανία με όσα  κατά καιρούς έλεγε (ή τον…πλήρωναν  να λέει) για αυτήν, ακριβώς, την ιστορική ανάγκη (!) της εισβολής του  Τσάρου στη χώρα.  Ο Κίσσινγκερ  θα λέγαμε πως είναι ένα από τους βασικούς  δασκάλους του δικτάτορα της Ρωσίας, έχουν ακριβώς τις ίδιες  πολιτικές κοσμοθεωρίες και είναι αυτός που καθοδήγησε  τον Πούτιν στο σχεδιασμό όσων ακολούθησαν της κατάληψης της Κριμαίας .

Έγραφε ο Κίσσινγκερ το 2014:

«… Η Δύση πρέπει να καταλάβει ότι, για τη Ρωσία, η Ουκρανία δεν μπορεί ποτέ να είναι απλώς μια ξένη χώρα. Η ρωσική ιστορία ξεκίνησε σε αυτό που ονομαζόταν Κιέβο-Ρωσ. Η ρωσική θρησκεία διαδόθηκε από εκεί. Η Ουκρανία ήταν μέρος της Ρωσίας για αιώνες και οι ιστορίες τους ήταν αλληλένδετες πριν από τότε. Μερικές από τις πιο σημαντικές μάχες για τη ρωσική ελευθερία, ξεκινώντας με τη Μάχη της Πολτάβα το 1709, έγιναν σε ουκρανικό έδαφος. Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας -το μέσο προβολής ισχύος της Ρωσίας στη Μεσόγειο- βασίζεται με μακροχρόνια μίσθωση στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία. Ακόμη και διάσημοι αντιφρονούντες όπως ο Αλεξάντερ Σολζενίτσιν και ο Γιόζεφ Μπρότσκυ επέμειναν ότι η Ουκρανία ήταν αναπόσπαστο μέρος της ρωσικής ιστορίας και, μάλιστα, της Ρωσίας»

Η Ουκρανία δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία θα πρέπει να είναι ελεύθερη να δημιουργήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση συμβατή με την εκφρασμένη βούληση του λαού της. Οι σοφοί Ουκρανοί ηγέτες θα επέλεγαν τότε μια πολιτική συμφιλίωσης μεταξύ των διαφόρων περιοχών της χώρας τους. Σε διεθνές επίπεδο, θα πρέπει να ακολουθούν μια στάση παρόμοια με αυτή της Φινλανδίας. Αυτό το έθνος δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την απόλυτη ανεξαρτησία του και συνεργάζεται με τη Δύση στους περισσότερους τομείς, αλλά αποφεύγει προσεκτικά τη θεσμική εχθρότητα προς τη Ρωσία.

Αυτά έλεγε κάποια χρόνια πριν ο  π. υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής και στυλοβάτης, αν όχι ο εμπνευστής τη ελληνικής Χούντας των συνταγματαρχών και της δικτατορίας του Αουγούστο  Πινοσέτ στη Χιλή. Ο   Ρώσος Νέος Χίτλερ  ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.  ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ Ο  ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ  ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ.

_________________________

(*) Ο Κίσινγκερ είναι   υποστηρικτής της σχολής του ρεαλισμού στις διεθνείς σχέσεις, που διδάσκει ότι η εξωτερική πολιτική ενός κράτους πρέπει να χαράσσεται με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. ΄Ολοι οι άλλοι  παράγοντες, όπως οι ηθικές-φιλοσοφικές  αναστολές, ανθρώπινα δικαιώματα, ευαισθησίες  και άλλες  πεποιθήσεις των κυβερνώντων  δεν έχουν θέση στη βούληση του ηγέτη. ΄Ωρες- ώρες,  αν δει κανείς με προσοχή τα γραπτά του, οι απόψεις του, πέρα από μακιαβελικές και απάνθρωπες-ωμές,  είναι αφελείς και ανιστόρητες.

Ο  Αμερικανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς , μάλιστα,  στο βιβλίο του «Η Δίκη του Χένρυ Κίσσινγκερ   υποστηρίζει  ότι αυτός ο αδίστακτος διπλωμάτης, θα έπρεπε να δικαστεί για «εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και άλλα.  Ο συγγραφέας  δίνει και συγκλονιστικά  στοιχεία για την εγκληματική ανάμειξή του στα πολεμικά και   λοιπά  δρώμενα στην  Ινδονησία, Χιλή, Μπαγκλαντές, Κύπρο και Ανατολικό Τιμόρ.

Κίσινγκερ  και  Κυπριακό

Επί υπουργίας του, έγινε και  το πραξικόπημα της ελληνικής Χούντας  και η  εισβολή στην Κύπρο  τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Σε  εμπιστευτικά έγγραφα του Foreign Office, αναφέρεται πως βασικός στόχος της πολιτικής του Κίσινγκερ στο Κυπριακό ήταν να ικανοποιηθεί η Τουρκία

Ο τότε βουλευτής της Ένωσης Κέντρου, Ιωάννης Ζίγδης μάλιστα,  είχε δηλώσει   σε αθηναϊκή εφημερίδα της εποχής ότι ο Κίσσινγκερ «όχι μόνο  γνώριζε το πραξικόπημα για την ανατροπή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου πριν από τις 15 Ιουλίου αλλά και το είχε ενθαρρύνει, αν όχι παρακινήσει»!