ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ-ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

1. α. Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μαρτίνος μεταφέρουν το πετρέλαιο του Πούτιν εν μέσω πολέμου  β. Η επασφράγιστη διαθήκη Κοντομηνά – Σπίτια, ρολόγια 1 εκατ, πίνακες – Πήγαν να του φάνε την περιουσία

Και με τη βούλα «μπροστινός» της συμμαχίας ο Αλαφούζος!

Σπυροπούλου- Κοντομηνάς: Σπάνια κοινή εμφάνιση [photo] | κοσμικα , gossip | womenonly.gr

Αυτές οι “μούρες” ,ενώ από την ευρύτερη ελληνική κοινωνία  θεωρούνται εξώλης  και προώλης και “φτύνεις τον κόρφο” σου  στο συναπάντημά τους ,  για  τους ελληνικούς θεσμούς  τα κατορθώματά τους είναι προσόντα.   Και  μάλιστα τέτοια ,που ακόμα και τον πιο ευαίσθητο από όλους τους θεσμούς, μια και κρίνει τους άλλους, αυτόν του Τύπου , τέτοια  μούτρα ΜΟΝΟ μπορούν να τον (εξ) αγοράσουν.  Με κάθε είδους “αργύρια”, βρώμικο, επαίσχυντο  και εγκληματικό χρήμα, όπως οι  παραπάνω.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ διέπραξε ως κυβέρνηση, ένα (και δε χρειαζόταν  άλλο)  μεγάλο έγκλημα. Επέτρεψε με τη νομοθετική της εξουσία  στον Κοντομηνά, τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο  και σε όλη αυτή τη μαφιόζικη φαμίλια με τους επίσης μαφιόζους υπαλλήλους της γκεμπελίσκους ,  να αποπατούν  σε κάθε έννοια εντιμότητας, αξιοπρέπειας,  ανθρωπισμού και δικαιοσύνης.

Θα κάνεις τα ίδια ,Αλέξη Τσίπρα και στη νέα σου κυβερνητική  θητεία; Θα αφήσεις τους  νέους Κοντομηνάδες να αγοράζουν και να πουλάνε  την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού; Τους Μαρινάκηδες να διορίζουν πρωθυπουργούς  σαν τον Κυριάκο Μητσοστάκη;  Τους Αλαφούζους να δολοφονούν καθημερινά  τις διαχρονικές αξίες  που αγωνίστηκαν σε όλες τις εποχές και τις γωνιές της γης εκατομμύρια άνθρωποι;

Αν ,πάλι, το κάνεις, αν αύριο που θα κυβερνήσεις δεν απαγορεύσεις σε τέτοια  υποκείμενα  να  ασελγούν στον κορυφαίο θεσμό του Τύπου  και  δε στείλεις φυλακή αυτόν  τον υπόκοσμο  που σήμερα τον ελέγχει ,θα  καταγραφείς κι εσύ στις “Μαύρες σελίδες” της Ιστορίας.

Σε περιμένουμε στη…γωνία.  Διάλεξε δρόμο. Από  πού θα περάσεις;

 

2.  Μια ζεστή ουκρανική αγκαλιά στα Εξάρχεια και τα δάκρυα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Μια ζεστή ουκρανική αγκαλιά στα Εξάρχεια και τα δάκρυα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

“Το γεύμα στο ουκρανικό bistro 67 στην περιοχή των Εξαρχείων, είχε προετοιμαστεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η συζήτηση με την Πρόεδρο περιστράφηκε, όπως ήταν φυσικό, γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η χώρα μας στους χιλιάδες πρόσφυγες, αλλά και σε όσους μένουν στις εμπόλεμες ζώνες.

Η κ. Σακελλαροπούλου θα πάει την Τετάρτη το πρωί σε ένα ουκρανικό σχολείο στην Αθήνα. Είναι το Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια». Εκεί όπου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο γίνονται μαθήματα σε παιδιά από την Ουκρανία που μένουν χρόνια στη χώρα μας. Αλλά που πλέον δυστυχώς, καλείται να φιλοξενήσει 30 από τα «παιδιά του πολέμου».

***

Το έχουμε ξαναπεί. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έμεινε στην ελληνική Ιστορία, ως παράδειγμα  ατόμου χωρίς ιδεολογική συγκρότηση, με  διπολική ,ακατανόητη συμπεριφορά και επαμφοτερίζουσα  στάση  επί πολλών  κορυφαίων ζητημάτων που άπτονται της έννοιας ΄Ανθρωπος .   Με  υποκριτική, επίσης,  δημαγωγική παρουσία στη δημόσια ζωή της χώρας , όπως εκείνη  της παλιάς κοπής  πολιτικών, ούσα η ίδια στο παρελθόν ανώτατη δικαστίνα. Επαναλαμβάνουμε, όσα πάλι έχουμε εκθέσει παλιά , με αφορμή  αυτό το γεύμα  στο παραδοσιακό  ουκρανικό μαγαζάκι, που συμμετείχε.

Η παράθεση  και μόνο  δύο παραδειγμάτων, προσφέρει  ισχυρή τεκμηρίωση των  χαρακτηρισμών που της προσάπτουμε παραπάνω:

1. Σήμερα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας κλαίουσα  και ολοφυρόμενη  , ασπάζεται Ουκρανές στα Εξάρχεια,   συμπάσχουσα  και  δηλούσα τη συμπαράστασή της σε όσους πλήττονται αυτή την ώρα  από πόλεμο, προσφυγιά,  φτώχεια και πόνο.    Είναι η ίδια, όμως, που   λίγο καιρό πριν,   προκλητικά,  κυνικά, ρατσιστικά, διαπράξασα    πασιφανώς ΄Υβριν στην αρχαία ελληνική σημασία του όρου, στάθηκε  προσοχή μπροστά στο λεγόμενο “τείχος του ΄Εβρου”. Μια συμβολική πράξη  αποδοχής  από τον ανώτατο θεσμό της χώρας και έγκρισης  των εγκλημάτων της κυβέρνησης που διαπράττει καθημερινά με τις δολοφονίες προσφύγων   στις απάνθρωπες και κτηνώδεις   επαναπροωθήσεις

2. Τον περασμένο Ιούλιο στη λεγόμενη  γιορτή της  Δημοκρατίας αρνήθηκε να προσκαλέσει τον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο και να τιμήσει στο πρόσωπό  του εκείνους τους ηρωικούς  ακτιβιστές  που θαλασσοπνίγονται  για να σώσουν πρόσφυγες με παιδιά στα χέρια από τον πνιγμό. Δεν αρνήθηκε,  πάντως,  να προκαλέσει  “μαινάδες”-σύμβολα   του έμφυλου ρατσισμού  και μάλιστα …ξώβυζες,  για να τιμήσουν τους…αντιστασιακούς  της Δικτατορίας!

3. “Το αίσθημα ευαλωτότητας και το ισχυρό φιλορωσικό ρεύμα εντός της ελληνικής κοινωνίας

“ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ● ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ EUROSKOPIA** ΣΕ ΕΞΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

Συνολικά καταγράφεται μια πανευρωπαϊκή τάση απόρριψης της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, η οποία είτε έχει συντριπτικό χαρακτήρα (Ολλανδία, Ισπανία), είτε όχι (Ελλάδα, Ιταλία). Παράλληλα ανιχνεύεται πλειοψηφική προτίμηση ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος της Ουκρανίας για είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία είναι ιδιαίτερα ισχυρή μεταξύ των Ισπανών και όχι ιδιαίτερα ισχυρή μεταξύ της ελληνικής κοινωνίας, που σε ποσοστό 39% δεν επιθυμεί την είσοδο της χώρας στην Ε.Ε, ούτε άμεσα αλλά ούτε και σε χρόνο μελλοντικό.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Euroskopia**Δείγμα: 1.000 ενήλικα άτομα ανά χώρα (Σύνολο: 6.000 άτομα) με αναλογική αντιπροσώπευση ως προς το φύλο, την ηλικία και τον τόπο διαμονής *Μέθοδος Συλλογής Δεδομένων: μικτό μοντέλο CATI-CAWI *Περίοδος διεξαγωγής έρευνας: 8-11 Μαρτίου 2022 *Μέγιστο Στατιστικό Τυπικό Σφάλμα για κάθε χώρα: +/- 3,1%”

***

Να σχολιάσεις μια έρευνα , που μόνο τέτοια δεν είναι ,αφού αφορά σε δείγμα…1.000 ατόμων…άστο  καλύτερα. Στατιστικό σφάλμα 100%.  Ακόμα και σε  δείγμα 15.000 συμμετεχόντων, υπάρχει μέγιστος κίνδυνος η έρευνα να έχει πέσει έξω. Και αυτές οι κατ΄ ευφημισμό  δημοσκοπήσεις, πρέπει στις μελλοντικές κοινωνίες να σταματήσουν.

Επί της εν λόγω  “έρευνας”,  έχουμε να παρατηρήσουμε το εξής. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι διεξάγοντες θέλουν να μας που πως στους δρόμους της Ελλάδας συναντάς πια μόνο… Χρυσαυγίτες ,Ακροδεξιούς, Σταλίνες και Μπαχαλάκηδες.  Τούτοι μόνοι εξ όλων των λοιπών Ελλήνων, είναι  Πουτινόκαυλοι -Πουτινιστές.  ΄Ολοι οι άλλοι  δεν έμαθαν μάλλον πως το lockdown  έχει  λήξει εδώ και μήνες,  για να  βγουν κι αυτοί  στους δρόμους.

Δεν πάμε, καλά. Καθόλου καλά, φίλοι από την Ευρώπη. Φαίνεται πως  και στην Εσπερία, δε λείπουν οι Φαναράδες και οι  Παναγόπουλοι.  Αρρώστια Μαμωνά   δείχνει να  ενδημεί παγκοσμίως   σε αυτό το  ανεπάγγελτο… επάγγελμα .