63 πρώην βουλευτές και υπουργοί της φέικ Αριστεράς στηρίζουν Κυριάκο Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που παριστάνουν τους αντιπάλους του!

63 πρώην βουλευτές και υπουργοί στηρίζουν τη Νέα Αριστερά

Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές και χθες δόθηκε στη δημοσιότητα ένα κείμενο με το οποίο 63 πρώην υπουργοί, βουλευτές και πολιτικά στελέχη εκφράζουν τη στήριξή τους στη Νέα Αριστερά εν όψει των ευρωεκλογών. Οι λόγοι στήριξης αναλύονται στο κείμενο και είναι οι εξής:

● «Στηρίζουμε τη Νέα Αριστερά γιατί το προγραμματικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η Νέα Αριστερά και οι προγραμματικές κατευθύνσεις που προβάλλει ανταποκρίνονται με πληρότητα στις δύσκολες απαιτήσεις της περιόδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

● Γιατί η παρουσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς υπήρξε αυτούς τους λίγους μήνες υποδειγματική. Οχι μόνο δικαίωσε απόλυτα τον σχηματισμό της, αλλά με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της, τις ομιλίες των στελεχών της εντός και εκτός Βουλής, τις ερωτήσεις και επερωτήσεις της κατέδειξε τι σημαίνει πολιτική ευστοχία, πολιτική σοβαρότητα και πολιτικό ήθος.

● Γιατί το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς αντανακλά με σαφήνεια την επιτακτική ανάγκη να οικοδομηθεί και να επικρατήσει μια προοπτική που θα θεμελιώνει εκ νέου την Ε.Ε. ως διακρατικό θεσμό ειρήνης, συμπεριληπτικής δημοκρατίας, ενεργού και ισχυρής κοινωνικής και οικολογικής ευαισθησίας παράλληλα με την προοπτική να επέλθει επιτέλους προοδευτική διέξοδος στη διακυβέρνηση της χώρας. Η καταστροφική κυβέρνηση της Ν.Δ. πρέπει να ηττηθεί.

● Γιατί εκείνες και εκείνοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς έχουν διακριθεί στους χώρους της δραστηριότητάς τους, στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες με την ενεργό και δημιουργική παρουσία, την κατάρτιση, την ανιδιοτέλεια, το ήθος και την αποτελεσματικότητά τους.

Οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες έχουμε κατά καιρούς αναλάβει σημαντικές πολιτικές ευθύνες. Εχουμε θητεύσει στην κυβέρνηση, στο Κοινοβούλιο, στις διοικήσεις δημόσιων οργανισμών, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κρίνουμε ότι είναι επιτακτική η αξιοποίηση αυτής της συλλογικής εμπειρίας και απαραίτητος ο κριτικός αναστοχασμός προκειμένου να επανέλθει η πολιτική στο προσκήνιο και να ανακάμψει ενεργά η ελπίδα ότι οι αναγκαίες ριζικές τομές είναι εφικτές».

Το κείμενο υπογράφουν οι: Αγαθοπούλου Ειρήνη, Αθανασίου Νάσος, Αλεξόπουλος Απόστολος, Αποστόλου Βαγγέλης, Βαγιωνάκη Βάλια, Βάκη Φωτεινή, Βαρεμένος Γιώργος, Βίτσας Δημήτρης, Βούτσης Νίκος, Γάκης Δημήτρης, Γιαννακάκη Μαρία (υποψ. ευρωβουλεύτρια), Γιαννακίδης Στάθης, Γκιόλας Γιάννης, Δέδες Γιάννης, Δρίτσας Θοδωρής, Ζουράρις Κώστας, Θηβαίος Νίκος, Θραψιανιώτης Μανώλης, Ιγγλέζη Κατερίνα, Καββαδία Αννέτα, Κανελλοπούλου Μαρία, Καραγιαννίδης Χρήστος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Καραγιουσούφ Αϊχάν, Καστόρης Αστέριος, Κατριβάνου Βασιλική, Κυρίτσης Γιώργος, Κωστοπαναγιώτου Ηλίας, Μαντάς Χρήστος, Μάρκου Κωνσταντίνος, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μιχαλάκης Νίκος, Μπαλαούρας Μάκης, Μπαξεβανάκης Δημήτρης, Μπαλτάς Αριστείδης, Ξυδάκης Νίκος, Ξανθός Ανδρέας, Πάντζας Γιώργος, Παπαδόπουλος Σάκης, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παπανάτσιου Κατερίνα, Παπαφιλίππου Γιώργος, Παπαχριστόπουλος Θανάσης, Παρασκευόπουλος Νίκος, Πρατσόλης Τάσος, Πάλλης Γιώργος, Πελεγρίνης Θεοδόσης, Ριζούλης Ανδρέας, Ρουπακιώτης Αντώνης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης (υποψ. ευρωβουλευτής), Σηφάκης Γιάννης, Σκουρλέτης Πάνος, Σμίας Χρήστος, Σπαρτινός Κώστας, Σταθάκης Γιώργος (υποψ. ευρωβουλευτής), Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Συρμαλένιος Νίκος, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Φίλης Νίκος (υποψ. ευρωβουλευτής), Φωτάκης Κώστας, Χατζησοφιά Αννα, Χριστοδουλοπούλου Τασία.

****

Ασφαλώς,  όπως όλοι  οι Μαυρογυαλούροι του  συστημικού – συνταγματικού  (!) ,κομματικού  τόξου της χώρας,  φαντάζονται  πως με πολύ  μπλα-μπλα και φληναφήματα σαν τα παραπάνω…καθάρισαν ! (Ξε)καθάρισαν τη θέση τους για το πού και γιατί βάζουν την υπογραφή τους.

Βεβαίως, ουδείς από  δαύτους,  διαθέτει, δε λέμε τσίπα και  στοιχειώδη αξιοπρέπεια,  ούτε  αυτογνωσία και  ειλικρίνεια, που μόνο αυτονόητα δεν είναι. Αντίθετα, μιλάμε για   είδος ανύπαρκτο σε τέτοιες συντεχνίες  δημαγωγών.

Ζητάμε  μόνο  και προς στιγμή, να τολμήσουν να απεκδυθούν τα  λαϊκίστικα  κουρέλια τους, που μόνο οι ίδιοι τα  θεωρούν ως  καινουργή και λαμπερά ιμάτια και   να απαντήσουν σε απλά, κατανοητά και πρωτίστως «καυτά» για τον κόσμο   ερωτήματα αυτή την ώρα:

-Είμαστε στην τροχιά της δεύτερης χρεοκοπίας ; Ναι ή  όχι;  ΄Εφερε  η  κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  για άλλη μια φορά  στο χείλος του γκρεμού  (αλά Κώστας Καραμανλής) την  ελληνική οικονομία;

-Φτωχοποίησε ένα  μεγάλο και το οικονομικά ασθενέστερο και ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού ;

-Στοιχειοθετούν ηθική αυτουργία, ενδεχόμενο δόλο και ενσυνείδητη αμέλεια  οι δολοφονίες  χιλιάδων  αθώων  θυμάτων  (20.000 οι νεκροί της πανδημίας εκτός ΜΕΘ, 700  μετανάστες «κολασμένοι της γης» πνιγμένοι με τα παιδιά στο χέρι, κοντά  στους 60    οι αθώοι  επιβάτες που “εξαϋλώθηκαν” οι  περισσότεροι   στα   Τέμπη);

-Καταχράστηκε η διεφθαρμένη κυβέρνηση  το δημόσιο χρήμα για μίζες των ίδιων  των στελεχών της και το  φαγοπότι  της γαλάζιας ακρίδας της;

-Με μια κυβερνητική  θητεία που δεν μπορεί να διεκδικήσει ούτε η Νέα Αριστερά σας, ούτε τα  συγγενή  αποκόμματα-μορφώματα της, αλλά είναι εφικτή  η  κατάκτησής με το Νέο  ΣΥΡΙΖΑ  και τον αρχηγό του , δεν θα είχε αναστραφεί  η σημερονή , τραγική  κατάσταση υπέρ του  αδύνατου  και ευάλωτου πληθυσμού  της χώρας, που είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι του;

-Με την υπογραφή του ανιστόρητου και απολίτικου , κειμένου σας  ,όπως παραπάνω, και έμπλεοι τύφλας και  προσωπικών ιδεασμών και συμφερόντων,  δεν παραδίδετε  ξανά τη χώρα στα χέρια της ίδιας εγκληματικής  και διεφθαρμένης παράταξης  και τη μοίρα μιας χώρας στην ολοκληρωτική  εξόντωση και μη αναστρέψιμο  όλεθρο;

 -Μπορείτε, έστω και μια φορά, να βάλετε το χέρι στην καρδιά, να αποστασιοποιηθείτε  από τις φιλοδοξίες ,το φανατισμό και την ηθική κατεβασμένη στα δικά σας μέτρα και να απαντήσετε με υπευθυνότητα και  ειλικρίνεια, για να την καταγράψει την απάντησή  σας η Ιστορία;

 

Εμείς είμαστε εδώ για να ακούσουμε την αντίκρουσή σας σε όσα σας καταμαρτυρούμε. Να  μας πείσετε με απλά, της λογικής και της φυσικής ηθικής επιχειρήματα, πως δεν είναι δίκαιο  και τίμιο να  καταγράψουμε τα ονόματά σας στις  λίστες των μαύρων σελίδων της Ιστορίας.  Τολμήστε, έστω και ένας  σας να απολογηθεί!  

Είμαστε σίγουροι πως δε θα το κάνετε. Η ηθική σας σήψη, ζέχνει από χιλιόμετρα μακριά.

 Μπορείτε, ως Γραμματείς και Φαρισαίοι που είστε , να διαρρηγνύετε τα  ιερά …αριστερά σας ιμάτια,  να εξαπολύετε πέτσινους μύδρους κατά της κυβέρνησης , να φωνασκείτε και να  ζητάτε την κεφαλήν Μητσοτάκη επί πίνακι.  ΄Ομως,  η αλήθεια είναι άλλη.  Αν λέτε πως είναι αντίπαλός σας ο Μητσοτακης, είναι μόνο για το θεαθήναι.  Η πολιτική πραγματικότητα είναι πως είστε δεκανίκι του,από τα πλέον μάλιστα ισχυρά. Και αντίπαλός σας είναι μόνο ο αδύνατος και ευάλωτος ΄Ελληνας.   Είστε δημαγωγοί, ,λαϊκιστές, φέικ αριστεροί  και υποκριτές. Δεν έχετε πολιτικές αξίες, και αρχές, δε σας διακρίνει η αιδώς, η  αισχύνη των έντιμων και συνετών!

Αλλά,  θυμηθείτε τη σοφή  ατάκα:

“Μπορείτε να κοροϊδεύετε όλους κάποιες φορές. Και μερικούς,  όλες τις φορές.

΄Ολους, όμως, όλες τις φορές, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ”!