07/07/07- 07/07/24. Γενέθλια σήμερα για το Homo!   Σβήνουμε … 17 κεράκια  μαζί  με εκατομμύρια επισκέπτες,  όλα αυτά τα χρόνια.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Καμία οίηση ,κανένα  θυμιατήρι δεν κρατάμε.  Η πιστοποιημένη και σταθερή  επισκεψιμότητα του σάιτ,  ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.  Χωρίς ούτε ένα ευρώ να  καταβάλουμε ως λύτρα στην Google και στις άλλες εταιρίες της απάτης  για να μας προσφέρουν δωρεάν, πέτσινη επισκεψιμότητα. Ούτε    υπολογίζουμε  τους ευκαιριακούς επισκέπτες ή όσα στατιστικά τα «έφαγε η μαρμάγκα» από την επέλαση των Βαρβάρων,  παλιότερα.

Προχωρήσαμε σήμερα ,ημέρα των γενεθλίων μας σε αυτή την ενημέρωση-αποτίμηση, μόνο και μόνο,  για να θυμίσουμε  εκείνο που λέμε εδώ πάντα:  Οι  ελεύθεροι, συνειδητοποιημένοι πολίτες είναι συντριπτικά υπέρτεροι και ισχυρότεροι  από τους κομματικούς οπαδούς.

Οι δεύτεροι , ως επισκέπτες , δε θα  πατούσαν εδώ το πόδι τους, παρά ελάχιστες  φορές     από απλή  περιέργεια. Και θα  “την έκαναν” παρευθύς   με αγανάκτηση και…  γαμοσταυρίδια.

Να μην ξεχνάμε, βέβαια  και μια άλλη κατηγορία επισκεπτών μας και μάλιστα με μόνιμη,  καθημερινή παρουσία στο σάιτ. Είναι οι υπάλληλοι     στα  γραφεία της ΕΥΠ  και στα “κοντινά” , όλου του   γκεμπελικού «ουράνιου τόξου». Γιατί,  αν δε το γνωρίζετε,  πρόκειται  για  …πρώτα  ξαδέλφια .  Καθόλου, όπως νομίζουν πολλοί,  « τρίτα και τέταρτα…πάρτα και πέτα τα». Το ίδιο Σύστημα, άλλωστε, υπηρετούν.   Οι μεν δραστηριοποιούνται στο εμπορικό και προπαγανδιστικό  κομμάτι του.  Οι δε  στη (δια)φύλαξή του.  Μαζί και των εμπόρων της είδησης, της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας.

Αν για κάποια πράγματα είμαστε υπερήφανοι είναι  συγκεκριμένα. Γιατί:

-ποτέ, παρά τις πιέσεις και προσφορές,  δε βάλαμε καμιά φορά εδώ διαφήμιση.  Από το πάμπτωχο βαλάντιό μας επιβιώνει  αυτό το σάιτ.  Αλλά ,  να βγούμε διακονιά σαν τους πενταροζήτουλες της  πιάτσας στο διαδίκτυο, καλύτερα να το κλείσουμε.

–  η ιστορική μας κρίση δεν άραξε ποτέ στην πολυτέλεια να ανήκει   σε ένα χώρο  και να έχει ταυτότητα, οποιουδήποτε  είδους. «΄Οπου γης ,πατρίς εμείς».    ΄Όταν, η ανεξάρτητη από κάθε δέσμευση αυτή  κρίση , όφειλε να είναι σκληρή  και αμείλικτη ,ακόμα και  για όποιον, πριν, ήταν επιεικής ή διθυραμβική, δε διστάσαμε. Του…δίναμε και καταλάβαινε, όταν άλλαζε βηματισμό (scripta manent).

– είναι αυτή, ακριβώς , η κατεύθυνση, η σταθερή πορεία  που κάνει   τη διαφορά τη δικιά μας  με τους «Καλύβες» και  τους «Παππάδες», αλλά και με τους συστημικούς  στα… κουκουβαγεία ,ιστορικούς  των καταστάσεων μισθοδοσίας τέτοιων χαμαιτυπείων.    Της Ιστορικής  Δημοσιογραφίας  από την εμπορική , γκεμπελική και τη   συστημική , γλαφυρή και γραφική  “ιστοριογραφία”.

-καταφέραμε να είμαστε … Αστυνομία!  Μέρα νύχτα ανοιχτά.  Με ανελλιπή παρουσία στο διαδίκτυο  από τη γέννησή μας  μέχρι  σήμερα.   Και με χιλιάδες σελίδες  φίσκα κείμενα,   που  μπορεί, όλα  να μην είναι  κομψοτεχνήματα λόγου και σκέψεων, κάποια, κάποτε  να  χτίζονται  βιαστικά από την πίεση της επικαιρότητας,   με λάθη και ημαρτημένα  ουκ ολίγα, αλλά ποτέ  σε βάρος της  ειλικρίνειας, της απλότητας και της αμεσότητας . Ακόμα, όπου χρειαζόταν  (“ποιητική αδεία”) και   με πρόσκαιρη  αυτονόμηση από τους  μορφολογικούς κανόνες της γλώσσας!  Δε θυσιάσαμε ποτέ την αλήθεια  στο βωμό του εντυπωσιασμού. Δε στολίσαμε βιτρίνες. Δε τυλίξαμε το  περιεχόμενο σε  χρυσόχαρτα

Είναι οι αρχές της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, που δεν μπορείς, ακόμα και τα τυπικά, τα ακαδημαϊκά προσόντα να διαθέτεις, αν δε διέπει την πορεία σου σε τέτοιο χώρο η…ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ.  Σε αυτήν, ακριβώς, που δεν μπορούν να ενταχθούν, ούτε να την  υπηρετήσουν,  όσοι έχουν δηλώσει αλλού και αλλιώτικη στράτευση.  Εκείνοι που  υπέκυψαν στις σειρήνες της εμπορικής δημοσιογραφίας,  γιατί τους  υπόσχεται (και μπορεί να τα προσφέρει)  από    ψευτομεροκαματάκι ή και   γερούς μισθούς , “βρέξει-χιονίσει”,   μέχρι…ράβδους χρυσού και διαμερίσματα στο Μανχάταν, αλά αισχρός (ακόμα και θανών) Γιώργος Τράγκας . Και είναι πολλοί τέτοιοι στο παγκόσμιο Γκεμπελιστάν).

Η δική μας  ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ έχει άλλες δεσμεύσεις. Δεν είναι υποχρεωτική θητεία, αλλά ελεύθερη, συνειδητοποιημένη επιλογή-κατάταξη.  Και όποιος εντάσσεται στις  τάξεις  τέτοιου στρατεύματος  , ορκίζεται , ως μαχητής , ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ με όποιο κόστος. Ακόμα και ζωής.

Κι αυτή είναι η ευχή μας, ημέρα που είναι η σημερινή για μας.  ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ,  ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΜΑΣ.

Υγεία (και σύνεση)  σε όλους!