ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΕΥΗΜΕΡΕΙ Η ΑΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ   ΕΛΛΑΔΑ,  ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΝΕΡΓΙΑ,  ΠΡΟΣ  ΑΦΑΤΗ ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ  ΤΩΝ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΩΝ.
  2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ. ΕΝΑΣ  ΚΛΟΥΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ .
΄Eσπασαν το φράγμα του 1 εκατ. οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ
Eσπασαν το φράγμα του 1 εκατ. οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, φθάνοντας σε 1.034.730 άτομα, από 965.985 τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Με βάση τα συγκριτικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2015, οι αναζητούντες εργασία άνεργοι αυξήθηκαν κατά 3,62% και οι μη αναζητούντες εργασία κατά 29,95%, κυρίως λόγω της διακοπής των εποχικών επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, οι αναζητούντες εργασία εγγεγραμμένοι στον Οργανισμό άνεργοι έφτασαν τις 844.308 από 814.798 τον Οκτώβριο και 854.517 που ήταν τον Νοέμβριο του 2014. Από αυτούς οι 457.934, ήτοι το 54,24%, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες είναι 330.885 (39,19%) και οι γυναίκες 513.423 (60,81%), ηλικίας 30 – 44 ετών σε ποσοστό 40,12% και 45 – 54 ετών το 22,14%.

Αντίστοιχα, οι εγγεγραμμένοι «μη αναζητούντες εργασία» αυξήθηκαν σε 190.422 άτομα από 151.187 τον Οκτώβριο και 205.550 που ήταν τον περυσινό Νοέμβριο. Οι 66.476, ήτοι 34,91%, είναι μακροχρόνια άνεργοι και το 61,10% γυναίκες.

Η αύξηση του αριθμού των ανέργων είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ. Συνολικά τον Νοέμβριο επιδοτήθηκαν 128.625 άτομα έναντι 112.489 τον προηγούμενο μήνα (+16.136 άτομα και σε ποσοστό + 14,34%) και των 120.353 που ελάμβαναν επίδομα ανεργίας τον περυσινό Νοέμβριο (+8.272 άτομα και σε ποσοστό +6,87%). Παρά την αύξηση αυτή, ο αριθμός των επιδοτούμενων στο σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων παραμένει χαμηλός σε ποσοστό, καθώς ανέρχεται σε 12,4%.

Κι απ΄αυτό το 1.000.000 των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ,για να τσεπώνουν το επίδομα, οι πραγματικοί  άνεργοι είναι ελάχιστοι. Οι υπόλοιποι είναι ΑΕΡΓΟΙ. Δηλαδή  λαμόγια,  απατεώνες,  τεμπέληδες, αεριτζήδες.

Δε θέλουν να δουλέψουν με λίγα λόγια. Προπαντός σε…πακιστανικές δουλειές.  Μόνο ως γραμματείς και λογιστές κι  ας μην έχουμε πια επιχειρήσεις. Ως υπάλληλοι, στελέχη, “προσωπικό”  σε βιομηχανίες και ας μη βγάζουμε ούτε καρφίτσες στην Ελλάδα. Να στήσουν καμιά δικιά τους “πονηρή” δουλίτσα,για  να τσεπώσουν ως αφεντικοί τίποτα επιδοτήσεις  από την Ευρώπη.  Κι αν έχουν μάλιστα και κανένα πτυχίο (και  “η κουτσή Μαριώ” το διαθέτει σήμερα, ακόμα και μεταπτυχιακά με τη σέσουλα), αν δε βρουν θέση της ειδικότητάς τους, δεν… καταδέχονται άλλη. (Παρατήρηση. Στην Αμερική οι περισσότεροι εργαζόμενοι αλλάζουν στη ζωή τους ακόμα και 10-15 δουλειές και πολλές φορές η μια , είναι εντελώς διαφορετική από την άλλη).

Στο μεταξύ, σ΄εμάς εδώ είναι σίγουρο πως στις περιοχές που θα σαπίσουν πάλι οι ελιές στα δέντρα, γιατί δεν πάει κανείς να τις μαζέψει,  ο ΟΑΕΔ θα έχει τίγκα  εγγραφές και  τα ποσά των επιδομάτων  που θα εισπράττουν οι “δικαιούχοι”, αστρονομικά! Γελάνε καθημερινώς οι ξένοι μ΄αυτές τις διαπιστώσεις. Παρουσιάζουν οι τηλεοράσεις τους τέτοια φαινόμενα και παθαίνουν πλάκα, όσοι τα βλέπουν.

Κι αναρωτιούνται  δικαίως οι άνθρωποι εκεί. Πώς γίνεται να υπάρχει ανεργία στην Ελλάδα και να μαζεύουν τους καρπούς “ξένια”  χέρια, να μένουν ακαλλιέργητα εκατομμύρια στρέμματα, όταν η Ελλάδα είναι ΜΟΝΟ γεωργική και κτηνοτροφική χώρα,  να μη βρίσκεις ΄Ελληνα να σου κάνει μια μεταφορά οικοσκευής ή να σκάψει έναν κήπο και ο υδραυλικός να χρεώνει 50άευρω για να σου αλλάξει ένα σιφόνι;

Μια τρέλα είναι αυτή η χώρα. Και οι πελατειακές σχέσεις καλά κρατούν.  Κυβερνήσεις  αγοράζουν με  τις σωρηδόν παροχές επιδομάτων του ΟΑΕΔ σωρό ψήφους. Κόβουν με το ένα χέρι  τη σύνταξη από τον ανθρωπάκο που δούλεψε 40 χρόνια σκληρής δουλειάς και πλήρωνε το  ασφαλιστικό του ταμείο ανελλιπώς, για να πάρει 800 ευρώ σύνταξη και με το άλλο,  όσα  κλέψανε απ΄αυτόν, τα δίνουν στον ταβλαδόρο παραπάνω  ως επίδομα ΑΝΕΡΓΟΥ μέσω ΟΑΕΔ. Και για να μη χάσουν,φυσικά και την ψήφο  του συνταξιούχου που τον αδίκησαν , τον απειλούν πως θα του πάρει ολόκληρη τη σύνταξη  η τρόικα, αν δε στηρίξει κι αυτός την κυβέρνηση, που δίνει…αγώνα για να του την κρατήσει έστω και κουτσουρεμένη.

Δε βρίσκεις άκρη στην Ελλάδα. Οι γενιές  που έρχονται, θα τα διαβάζουν αυτά και θα ντρέπονται για τους πατεράδες τους. Κι αν δεν σπεύσει  η Ευρώπη δυναμικά με “μαστίγιο”  να βάλει τάξη σ΄αυτή τη χώρα, να πάει “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” και οι γενιές που θα έρθουν έτσι θα βολοδέρνουν, όπως οι σημερινοί ΄Ελληνες.  Θα αναπαράγουν κι αυτές τις παθογένειες και τα αρρωστήματα της φυλής. Τα δικά μας σήμερα και των πατεράδων μας  χτες.

2. Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας θυμήθηκε τη Δραπετσώνα δύο ημέρες πριν από το ξεπούλημα
Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας θυμήθηκε τη Δραπετσώνα δύο ημέρες πριν από το ξεπούλημα

«Ο Αλ. Τσίπρας θυμήθηκε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα δυο μέρες πριν το ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά, μόνο και μόνο για να χρυσώσει το χάπι αυτού του μεγάλου εθνικού εγκλήματος, για το οποίο ο ίδιος είναι υπεύθυνος και ότι και να κάνει δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει.

Παναγιώτης Λαφαζάνης. O πιο ανισόρροπος, ανεύθυνος και  γραφικός πολιτικός των τελευταίων χρόνων. Και δεν ξεχνάμε φυσικά πως είναι και δωσίλογος για όσα ανεκδιήγητα και εγκληματικά  διέπραξε στη Ρωσία, όταν συνωμοτούσε με το δικτάτορα Πούτιν να βγάλουν τη χώρα από την Ε.Ε και να τη βυθίσουν στο χάος. Οφείλει μια μέρα να λογοδοτήσει για εκείνη την εποχή, όταν λειτουργήσει  και στη χώρα μας θεσμός  δικαιοσύνης.

Για να είμαστε, όμως,  δίκαιοι δεν είναι ο μόνος. ΄Ιδιοι σαν κι αυτόν είναι ο περισσότεροι  από εκείνους που το παίζανε … μεγάλοι  δραχμιστές επαναστάτες  και εισέπραξαν τελικά εξιτήριο (και ελπίζουμε μόνιμο)  από τη Βουλή (π.χ Γλέζος, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης).

Οι ανοησίες και οι παλικαρισμοί όλων αυτών, όσο διαφέντευαν στην κυβέρνηση που προήρθε από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ,έμειναν στην ιστορία χωρίς προηγούμενο. Σπάνια συναντάς στη σύγχρονη ελληνική, πολιτική ιστορία   άτομα που άσκησαν εξουσία  με τέτοιο πολιτικό αμοραλισμό, ανευθυνότητα, άγνοια βασικών αρχών της οικονομίας και φυσικά έμπλεοι  γελοιότητας-γραφικότητας.

 Ακόμα και τώρα, μετά την ηχηρή σφαλιάρα που έφαγε ο Λαφαζάνης,  συνεχίζει να είναι ο  κλόουν  της  πολιτικής ζωής της χώρας με όσα κατά καιρούς παλαβά  ξεστομίζει.  “Τσιμέντο” αυτοί οι άνθρωποι. “Δεν καταλαβαίνουν χριστό”. ΄Οπως και στο ΚΚΕ. Δεν έχουν, άλλωστε,  και μεγάλες διαφορές εδώ που τα λέμε μεταξύ τους. Παλιομοδίτες, ανεπίκαιροι, ανεδαφικοί, μυρίζουν μούχλα και ναφθαλίνη. Οι καιροί τους έχουν αφήσει πίσω, μόνους και αστείους.