ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ  Ν.Δ!   ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΠΩΣ ΤΑ ΠΙΟ  ΓΡΑΦΙΚΑ  ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΑΚΟΜΑ.
2.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ   ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ  ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

 

1. Προσέλευση ρεκόρ στις εκλογές της ΝΔ -140.000 ψήφισαν ως το μεσημέρι
(SOOC/ NICK PALEOLOGOS)

 

Ικανοποιημένοι είναι στο «γαλάζιο» στρατόπεδο από την προσέλευση του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες πολίτες προσήλθαν στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα, για να επιλέξουν το νέο αρχηγό του κόμματος. Μάλιστα, στις 10.30 το πρωί είχαν ήδη ξεπεράσει τους 55.000 εκείνοι που είχαν ψηφίσει, ενώ εκτιμάται πως η συμμετοχή ενδέχεται να ξεπεράσει τις 300.000.

Για ένα συνειδητοποιημένο Πολίτη δεν υπάρχει χειρότερος εξευτελισμός απ΄αυτόν που βλέπουμε στις εικόνες παραπάνω. Να στήνεσαι στην ουρά και να περιμένεις πότε θα μπεις να ρίξεις στην κάλπη την επιλογή σου για  αρχηγό της Ν.Δ μεταξύ  Τζιτζικώστα, ΄Αδωνι ,Μητσοτάκη και  Βαγγέλα!  Μια καταισχύνη, μια αποσύνθεση του ατόμου σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης. Και είναι “ηλίου φαεινότερο” πως όταν κάποιο κόμμα φιλοδοξεί να έχει αρχηγό έναν από τους σημερινούς υποψήφιους, που είναι και οι …”τελευταίοι  του χωριού”, κάτι δεν πάει   καλά σ΄αυτό το κόμμα. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά, για να είμαστε πιο ακριβείς.

Και φυσικά, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σήμερα με όλα το “συνταγματικό”,  κομματικό τόξο.  Αλέξης Τσίπρας  για παράδειγμα στο ΣΥΡΙΖΑ. ΄Επρεπε να δούμε όσα είδανε τα μάτια μας (και βλέπουν) ως τώρα, για να αντιληφθεί και ο πιο  επιφυλακτικός, πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το πολιτικό σύστημα στο οποίο αποφασίζουν για την τύχη μιας χώρας, όχι μόνο οι χειρότεροι αλλά και οι…λιγότεροι. Κι ας λένε πως  έχουνε  πλειοψηφικό σύστημα.

Για να μη μένουμε σε οφθαλμοφανή και αυτονόητα και λέμε τα ίδια. Η αυτή γεύση  και στα υπόλοιπα ελληνικά κόμματα. “Πάρε το ένα και χτύπα το άλλο”,δηλαδή.  Μια  πίκρα, μια απογοήτευση από το πολιτικό αυτό  σύστημα,που “εξεμέτρησε το ζην” πλέον. Είναι φανερό και δε χρειάζεται η αναφορά ούτε ενός επιχειρήματος.

Αλλά  οι κακόπιστοι ή οι  αφελείς θα πεταχτούν να  πουν. Και τί θα γίνει, λοιπόν;  Είναι καλύτερα να μην  υπάρχουν κόμματα, εκλογές, να μην έχουμε κυβέρνηση στη χώρα; Παιδιάστικα ερωτήματα.  Από τα σχεδόν 10 εκατομμύρια που είναι οι ΄Ελληνες ψηφοφόροι, σίγουρα θα βρεθούν 100 “κουκιά” που θα πάνε στις κάλπες την καθορισμένη ημέρα των εκλογών. Απ΄αυτές και ΜΟΝΟ  τις ψήφους , θα  υπάρξει κυβέρνηση. Ουδείς φόβος να μείνει χωρίς εξουσία η χώρα. ΄Αλλωστε, και ποια η διαφορά  που πήγαν στις προηγούμενες εκλογές και ψήφισαν κάπου 6 εκατομμύρια; Τα αποτελέσματα των επιλογών των ψηφοφόρων τα βιώνουμε άπαντες στο πετσί μας.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι “τελειωμένη” εδώ και πολύ καιρό. Και μόνο από το γεγονός πως στις περισσότερες χώρες η ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές ξεπερνά το το 50%.  Αν υφίσταται ακόμα ως πολιτικό σύστημα και πολίτευμα, είναι ακριβώς επειδή, όπως έλεγε ο Τσόρτσιλ, δεν έχει βρεθεί άλλο καλύτερο.

Και δεν έχει βρεθεί, γιατί δεν  τολμήσαμε ακόμα να αναζητήσουμε άλλους τρόπους διακυβέρνησης μιας χώρας, μιας κοινωνίας. Οι άνθρωποι πάντα αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Κατατρύχονται από  ανθρώπινες αδυναμίες και από ανικανότητα να αρθούν στο ύψος τον περιστάσεων ή  να καταφέρουν να υπερβούν τους εαυτούς τους. Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Αδυναμία στη διαχείριση της εξουσίας, αναξιοκρατία, διαφθορά, διαπλοκή, πελατειακή σχέση.

΄Ηρθε η ώρα να τολμήσει ο άνθρωπος να αναθέσει στην “ψυχρή Μηχανή” να καταφέρει, όσα δεν κατάφερε ο ίδιος με την… καυτή ιδιοσυγκρασία του. Φαίνεται πως το συναίσθημα, τα ένστικτα, τα αρρωστήματα των θνητών είναι πάνω από τις ιδέες και τις διαχρονικές αρχές-αξίες, που παραμένουν μόνο ως  πομπώδεις και χρησμοθηρικοί  όροι  στα “μπαλκόνια” της δημαγωγίας και  ποτέ δε χρησιμοποιήθηκαν ως πραγματικά εργαλεία για την καλυτέρευση  της  ανθρώπινης ζωής.

Η μηχανή λειτουργεί, όπως θα την προγραμματίσεις. ΄Οπως ο αυτόματος πιλότος που  πιλοτάρει το αεροπλάνο, χωρίς την παρέμβαση του πιλότου. Και …το πάει καλά  , μια χαρά μάλιστα, και  στα πολύ δύσκολα, “βγάζει παλικάρι” τον πιλότο, αφού είναι προγραμματισμένος γι΄αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Πάντα υπάρχουν στις ανθρώπινες κοινωνίες οι άξιοι, οι υπεράνω, εκείνοι που εμφορούνται από υψηλά οράματα, ανθρωποκεντρικές ιδέες, από τη φυσική ηθική. Οι “΄Αριστοι”  στην ορολογία της ελληνικής αρχαιότητας (στη μεταφορική  της έννοια). Αυτοί ας αναλάβουν να προγραμματίσουν σωστά και να  παρακολουθούν τη “Μηχανή” που θα αναλάβει να διοικήσει, να απονείμει δικαιοσύνη, να εκπαιδεύσει τον υπήκοο-οπαδό να γίνει Πολίτης.

“Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω”. Ούτε η ιστορία.΄Ο,τι και να κάνουν,  στο τέλος θα επικρατήσει η λογική, η σωφροσύνη,η καλή πλευρά του ανθρώπου. Επειδή έχει και τέτοια. Ως τότε, θα αναγκαζόμαστε να βλέπουμε μετά βδελυγμίας και τρόμου τον… Τζιτζικώστα να φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός ,έστω και της Ν.Δ.  Ω,θεοί!

 

2. ΕΩΣ ΚΑΙ 33% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ
Αυστρία: Προβάδισμα της Ακροδεξιάς σε νέες δημοσκοπήσεις
Αυστρία: Προβάδισμα της Ακροδεξιάς σε νέες δημοσκοπήσεις

 

Εικοσιεπτά μήνες μετά από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία -στις 29 Σεπτεμβρίου 2013- το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, εμφανίζεται σε νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα, ως η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα με ποσοστό, μάλιστα, έως και 33 %, ενώ τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό και το συντηρητικό Λαικό, ακολουθούν με ποσοστά που υπολείπονται αρκετά εκείνου των Ελευθέρων.

“Ρεαλιστικότερο”, σύμφωνα με παρατηρητές στη Βιέννη, φέρεται να είναι το ποσοστό των Ελευθέρων στη δημοσκόπηση για λογαριασμό της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία αυστριακής εφημερίδας “Κρόνεν Τσάιτουνγκ”, στην οποία και κυμαίνεται ανάμεσα στο 26 % και στο 28 %, με το κόμμα αυτό ωστόσο να είναι στην πρώτη θέση.

Στη δεύτερη θέση αυτής της δημοσκόπησης βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα – το οποίο ηγείται του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού – με ποσοστό 25-27 %, στην τρίτη το Λαικό Κόμμα με ποσοστό 24-26 % και ακολουθούν οι Πράσινοι (12-14 %) και το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (4-6 %).

Σε άλλη δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του εβδομαδιαίου ποιλιτικο-οικονομικού περιοδικού “Προφίλ” που κυκλοφορεί αύριο, το Κόμμα των Ελευθέρων εμφανίζεται με ποσοστό 31 % και ακολουθούν : Λαικό Κόμμα (24 %), Σοσιαλδημοκράτες (22 %), Πράσινοι (13 %), ΝΕΟΣ (8 %).

Το υψηλότερο ποσοστό για το Κόμμα των Ελευθέρων, στο 33 %, διαπιστώνει η δημοσκόπηση της εφημερίδας “΄Εστεραιχ”, με τους Σοσιαλδημοκράτες να βρίσκονται στην δεύτερη θέση (ποσοστό 23 %), το Λαικό Κόμμα στην τρίτη θέση (21 %) και να έπονται Πράσινοι (12 %) και ΝΕΟΣ (8 %).

Επανειλημμένα εφέτος το Κόμμα των Ελευθέρων εμφανίζεται πρώτο σε δημοσκοπήσεις, και αυτό, όπως σημειώνουν οι πολιτικοί αναλυτές, χωρίς ο αρχηγός του, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε -ο οποίος θεωρείται η σκληρότερη εκδοχή του διαβόητου πρώην ηγέτη των Ελευθέρων, του Γεργκ Χάιντερ- να έχει καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες.

Από μόνες τους πρόσφατες εξελίξεις, όπως οι τεράστιες προσφυγικές ροές με τη μεγάλη αύξηση των αιτήσεων χορήγησης ασύλου στην Αυστρία, όπως επίσης η άνοδος της ανεργίας – που τελευταία έχει ξεπεράσει τις 400.000 έστω και αν η χώρα έχει (μετά τη Γερμανία) το δεύτερο χαμηλό ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαική Ενωση – ευνοούν εξαιρετικά το κόμμα των Ελευθέρων.

Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο αυτά τα ζητήματα – και ιδιαίτερα το Προσφυγικό – οι Ελεύθεροι σημείωσαν εντυπωσιακές επιτυχίες στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Ανω Αυστρίας, όπου διπλασίασαν τη δύναμή τους φτάνοντας ποσοστό πάνω από το 30 %, όπως και στο δήμο και στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης, όπου άγγιξαν επίσης το 30 %.

Τί, δηλαδή; Να μην ευδοκιμούν  και στην Αυστρία οι  “Χατζηνικολάου” ,οι “Νικολακόπουλοι”, οι λοιποί  αστέρες  εκλογολόγοι και δημοσκόποι (πχ. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας);  Να μην πουλήσουν κι αυτοί εκεί πανικό, σύγχυση, αποπροσανατολισμό, για να εισπράξουν;

Πρόσφατα με τη Λεπέν  και τη συμπεριφορά της Γαλλικής  “Βιομηχανίας παραπληροφόρησης”, γράψαμε πως ο  τρόμος και ο αποπροσανατολισμός  είναι τα ισχυρότερα όπλα στα χέρια  της  εμπορικής δημοσιογραφίας. Γι΄αυτό, όπως λέγαμε, είναι χειρότερος κίνδυνος ακόμα κι από την…πυρηνική βόμβα.

Αδίστακτοι, χωρίς  ηθικές αναστολές, καιροσκόποι και  αχόρταγοι, οι ιδιοκτήτες  και οι υπάλληλοι , που εκμεταλλεύονται τα κέρδη της.  Ο συνειδητοποιημένος πολίτης οφείλει πόλεμο “μέχρις εσχάτων” εναντίον τους. Καμιά ανοχή, κανένας συμβιβασμός.

 Αυτά τα τέρατα είναι η χειρότερη εκδοχή    της παθογένειας του ανθρώπου.΄Η όπως έλεγε, ο μακαρίτης Νίκος Κακαουνάκης  για τους ανθρώπους του  συναφιού του “ο καλύτερος απ΄αυτούς έχει σκοτώσει τη μάνα του”. “Αφού προηγουμένως την έχει βιάσει”, συμπληρώνουμε εμείς,  “μετά λόγου γνώσεως”.