ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

  1. ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
  2. “ΚΟΥΤΣΟ”,ΕΥΤΥΧΩΣ,   ΤΟ “ΑΛΟΓΟ” ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ
1.α.  Ισπανία στο 100% των ψήφων: Πρώτο το Λαϊκό κόμμα με 28,72% χωρίς αυτοδυναμία, τρίτοι οι Podemos με 20,66%
Για την κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας απαιτούνται 176 σε σύνολο 350 εδρών στο ισπανικό Κοινοβούλιο – Δηλώσεις Ιγκλέσιας
 Ισπανία στο 100% των ψήφων: Πρώτο το Λαϊκό κόμμα με 28,72% χωρίς αυτοδυναμία, τρίτοι οι Podemos με 20,66%

 

Το τέλος του δικομματισμού στην Ισπανία επισφραγίζει η κάλπη των πλέον κρίσιμων και αμφίρροπων εκλογών μετά το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο.

Στο 100% των καταμετρημένων ψήφων το Λαϊκό Κόμμα με 28,72% έχει 123 βουλευτές, το Σοσιαλιστικό Κόμμα με 22,01% 90 βουλευτές, οι Podemos με 20,66% 69 βουλευτές και οι φιλελεύθεροι Ciudadanos με 13,93% 40 βουλευτές.

β. Βαρουφάκης για τις εκλογές της Ισπανίας: «Μπράβο Podemos»
Βαρουφάκης για τις εκλογές της Ισπανίας: «Μπράβο Podemos»

 

Αν δει κανείς στον  ευρωπαϊκό “Τύπο” τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών θα καταλάβει, γιατί επιμένουμε να αποκαλούμε εντελώς διεφθαρμένη τη “Βιομηχανία παραπληροφόρησης”. Για όσους δεν τα πάνε καλά με τις…ξένες γλώσσες, ας ψάξουν και στο δικό μας  εδώ Τύπο και θα διαπιστώσουν  πως μέχρι αυτή τη στιγμή η δημοσιογραφική ομερτά -αλητεία (φυσικά και η ελληνική δημοσιογραφική αγυρτεία) έχει αποκρύψει τα πραγματικά αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών. Την πέραν πάσης αμφιβολίας αλήθεια που προέκυψε χτες ΚΑΙ από τις κάλπες  των εθνικών εκλογών της Ισπανίας.(Την προηγούμενη Κυριακή η ίδια αλήθεια επιβεβαιώθηκε στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας)

Κι αυτή είναι μία και μοναδική. ΄Οπως σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης , πραγματικός νικητής και στις χτεσινές ισπανικές εκλογές,  είναι η ΑΠΟΧΗ.  Σχεδόν ξεπέρασε το 60% . Ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια,όμως, το πραγματικό ποσοστό, γιατί, όπως συμβαίνει παντού, οι επίσημες κρατικές υπηρεσίες σε απόλυτη συνεργασία-συστοίχιση με τη διαπλεκόμενη εμπορική δημοσιογραφία, αποφεύγουν “όπως ο διάβολος το λιβάνι” να δίνουν καθαρά, πραγματικά, στην ώρα τους και με τη σειρά που η εντιμότητα, η συνταγματική νομιμότητα και η δημοκρατία απαιτούν, τα ποσοστά της Αποχής.

Και όχι μόνο τα αποκρύπτουν ή τα αναφέρουν με “ψιλά γράμματα”. Ούτε καν τα αναλύουν επιγραμματικά, δεν τους δίνουν καν την έκταση και τη σημασία που έχουν. Ούτε μνημονεύουν, φυσικά, τα μηνύματα που εμπερικλείουν-εκπέμπουν.  Αρνούνται συνειδητά να  επισημάνουν την οφθαλμοφανή πλέον  αλήθεια πως το πολίτευμα της “δημοκρατίας”, εδώ και καιρό “πνέει τα λοίσθια” ,αφού  έχει αποκτήσει πια όλα τα χαρακτηριστικά της ολιγαρχίας, με λίγους να αποφασίζουν για όλους εμάς τους πολλούς. Μια “κοινοβουλευτική δικτατορία” θα ταίριαζε καλύτερα.

Σήμερα, τα διεθνή μέσα παραπληροφόρησης έχουν αποδυθεί σε έναν πραγματικό μαραθώνιο αποπροσανατολιστικών αναλύσεων, προβλέψεων, συγκρίσεων των αποτελεσμάτων των ισπανικών εκλογών σαν να μη συμβαίνει ….τίποτα σπουδαίο!  Η πασιφανής δυσαρμονία των αποτελεσμάτων με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ισπανών Πολιτών αποκρύπεται, αποσιωπάται, θάβεται  στην κυριολεξία ζωντανή.

Το ζητούμενο είναι αν  ο Ραχόι θα καταφέρει να κάνει κυβέρνηση ή όχι. Και  αν τελικά οι …Πεντέρμοι  Podemos  νίκησαν  ή πήραν την άγουσα-κατηφόρα  και τούτοι  του δικού μας εδώ αχταρμά των “Αγανακτισμένων”,  με τον  πενιχρό αριθμό των  ψήφων που εισέπραξαν στις χτεσινές εκλογές.

Τόσο άδικο,τόσο άθλιο,παράνομο και φασιστικό το σύστημα των “δημοκρατιών” σε όλο σχεδόν τον κόσμο .Αλλά και  η  αναίσχυντη, ανήθικη και διαπλεκόμενη με τις εξουσίες “Βιομηχανία Παραπληροφόρησης”,που στοχεύει αποκλειστικά  στο κέρδος (όπως κάθε βιομηχανία άλλωστε) και σε καμιά περίπτωση στην εξεύρεση και τη μετάδοση της αλήθειας, δίνει άλλη μια φορά ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης τούτη τη φορά σε ό,τι αφορά το πραγματικό μήνυμα  των αποτελεσμάτων των ισπανικών εκλογών.

Θα καταρρεύσει σύντομα το σύστημά σας. Είναι τόσες και τέτοιου βάθους οι ρωγμές του ετοιμόρροπου οικοδομήματός σας, που δε θα αντέξει στα ελάχιστα “ρίχτερ”. Το κρατάτε με τις πλάτες αφρόνων και αναίσχυντων παλιάτσων όλων των εξουσιών, Αλλά είναι ατροφικές  και  το μόνο σίγουρο είναι πως πως δε θα αντέξουν . Θα τους πλακώσουν  κι αυτούς τα συντρίμμια της κατάρρευσης .

Κάθε συνειδητοποιημένος Πολίτης,κάθε φορέας της “Αποχής” σε όλες τις χώρες, οφείλει να είναι σταθερά προσανατολισμένος στην ανάγκη κατάργησης  των σημερινών πολιτευμάτων. Είναι και άδικα και παράλογα,και αφύσικα. Ανίκανα να παίξουν οποιοδήποτε ρόλο ειρήνης ,απόδοσης δικαιοσύνης, δίκαιης κατανομής των αγαθών. ΄Ο,τι υποτίθεται πως είναι χρέος και στόχος, ειδικά των πολιτευμάτων που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατίες.

 Εγγύς το τέλος σας. Για άλλη μια φορά με αφορμή της ισπανικές εκλογές , ο διεθνής “Τύπος” έδωσε τις εξετάσεις του στο θέμα “αντικειμενικότητα-ανεξαρτησία”,  ,για να λάβει κι αυτή τη φορά ένα “στρογγυλό κουλούρι”.

Και  μπορεί, μεν,  να είναι ανήθικη η εμπορική δημοσιογραφία, αλλά όχι και τυφλή. Αντίθετα. Οι εκπρόσωποί  της καταλαβαίνουν πως “λίγα είναι τα ψωμιά τους”. Το Μέλλον του Ανθρώπου  είναι αδύνατο να πορευτεί μαζί τους.  Αν  συμβεί να  επιβιώσει  και στις μελλοντικές κοινωνίες αυτό το άρρωστο σύστημα της πληροφόρησης, ενημέρωσης, δε θα μιλάμε πλέον για πρόοδο, αλλά για οπισθοδρόμηση.

Γι΄αυτό πιστεύουμε πως είναι ανάγκη να  συντριβεί  ΤΩΡΑ όλο το σύστημα διαπλοκής των εξουσιών. Και ειδικά ο “Τύπος”,γιατί είναι ασήκωτο πλέον  το βάρος  των αμαρτιών του.

 

2. Η φιλελεύθερη κεντροδεξιά νίκησε την δεξιά στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
Μεϊμαράκης με 40% και Μητσοτάκης με 28% αναμετρώνται στον β’ γύρο στις 10 Ιανουαρίου – Aργά το απόγευμα της Δευτέρας θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών
Η φιλελεύθερη κεντροδεξιά νίκησε την δεξιά στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Μεγάλος χαμένος της εσωκομματικής αναμέτρησης είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας για τον οποίο είχαν καλλιεργηθεί πολύ υψηλές προσδοκίες, αλλά και οι δεξιές δυνάμεις στο εσωτερικό του κόμματος, στο οποίο η πολιτική σκιά του Κώστα Καραμανλή εξακολουθεί και πέφτει βαριά, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, καθώς ο κ. Μεϊμαράκης είχε το άτυπο χρίσμα του πρώην Πρωθυπουργού.

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες από την κεντρική εφορευτική επιτροπή, ο Ευ. Μεϊμαράκης λάμβανε 40%, ο Κ. Μητσοτάκης 28%, ο Απ. Τζιτζικώστας 20% και ο Αδ. Γεωργιάδης 12%.

Πρώτος, λοιπόν,  ο “Βαγγέλας”  σ΄αυτές τις κομματικές εκλογές της Ν.Δ, που κυριάρχησε κι εδώ η ΑΠΟΧΗ (Η Δεξιά έχει στην Ελλάδα μέχρι σήμερα πάνω από 1.500.000 ψηφοφόρους. Μόνο 400.000 είναι τα…κομματόσκυλα; Οι άλλοι είναι ευκαιριακοί ψήφοι τελικά;

Εν πάση περιπτώσει. Με τα αποτελέσματα των χτεσινών εκλογών  της Ν.Δ το μόνο που ταιριάζει να λέμε είναι πως “μεταξύ δύο κακών το μη χείρον βέλτιστον”. Πάλι καλά, που αποφύγανε την παλινόρθωση του τ. βασιλιά στο κόμμα που κάποτε είχε τους βασιλιάδες “αρχηγούς”. Είναι κι αυτό μια…πρόοδος!