ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Μελανσόν, ο γάλλος πολιτικός που κάνει προεκλογική εκστρατεία μόνο στο YouTube και σαρώνει
Μελανσόν, ο γάλλος πολιτικός που κάνει προεκλογική εκστρατεία μόνο στο YouTube και σαρώνει [βίντεο]

Πώς να κάνει κάποιος προεκλογική εκστρατεία όταν δεν έχει χρήματα; Σε αυτό το ερώτημα αναγκάστηκε να απαντήσει ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, αριστερός υποψήφιος για τις προεδρικές του 2017 και βρήκε τη λύση.

Κάνει όλη την προεκλογική του εκστρατεία μέσα από το ίντερνετ και τα new media, ειδικά μέσα από το YouTube, ένα μπλογκ, έναν λογαριασμό στο Facebook και έναν στο Twitter.
Μέσα σε λίγους μήνες, ο υποψήφιος της Ανυπότακτης Γαλλίας για τις προεδρικές εκλογές του 2017 έβαλε φωτιά στο ίντερνετ με δεκάδες χιλιάδες χρήστες στα βίντεο που ανεβάζει στο YouTube, στα οποία παρουσιάζει διάφορες εκπομπές.


Ο Jean Luc Melenchon, υποψήφιος της Αριστεράς, ο οποίος στηρίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας, είναι ο πρώτος YouTuber πολιτικός στην ιστορία της χώρας και τον βλέπουν πάνω από 130.000 άτομα. Ειδικά οι εκπομπές που κάνει ο ίδιος στο YouTube και παρουσιάζει την επικαιρότητα κάνουν θραύση, η τελευταία του εκπομπή ξεπέρασε τα 170.000 κλικ σε πέντε μέρες.
«Παλιά τυπώναμε 10.000 φυλλάδια και τα μοιράζαμε. Είμασταν περήφανοι γι’αυτό. Τώρα , όταν βλέπουμε ότι μπορούμε να απευθυνθούμε σε πολλές χιλιάδες άτομα με ένα βίντεο, τρίβουμε τα μάτια μας. Βέβαια δεν σκοπεύουμε να κάνουμε μόνο αυτό», δήλωσε ο Alexis Corbière, εκπρόσωπος τύπου του υποψηφίου προέδρου.


Είναι ο πρώτος πολιτικός στη Γαλλία που επένδυσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η επιτυχία ήταν τεράστια, γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ. Μέσα σε λίγους μήνες ο Μελανσόν οικειοποιήθηκε ένα μέσο που χρησιμοποιούν κυρίως οι πιτσιρικάδες, το YouTube. Κάθεται σε ένα τραπέζι, οι τοίχοι πίσω του είναι στολισμένοι με αφίσες και μιλάει στην κάμερα. Αυτό είναι όλο.
Ηταν ένας μοναδικός τρόπος για τον υποψήφιο της Αριστεράς στη Γαλλία, υπέρμαχο της εξόδου από την ΕΕ και το ευρώ, πρώην φίλο του Αλέξη Τσίπρα, να παρακάμψει τα επίσημα ΜΜΕ τα οποία δεν τον καλούσαν συχνά και δεν του έδιναν τον λόγο στις πολιτικές εκπομπές.
Πώς είχε την ιδέα;
Όλα άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2016, όταν ξεκίνησε μια εκπομπή στο δικό του YouTube με τίτλο «Δεν το είδατε στην τηλεόραση». Ο 66χρονος ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος πήρε απλά την ιδέα από την εκπομπή Tuerka, την εκπομπή που είχε το αριστερό κίνημα της Ισπανίας Podemos. Το ίδιο έκανε κι αυτός, θέλοντας να δώσει το λόγο σε πρόσωπα και πολιτικούς που δεν τους καλούν συχνά στην τηλεόραση.
Το πρώτο πρόσωπο που κάλεσε στην εκπομπή του στο YouTube ο Ζαν Λυκ Μελανσόν ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου! Την είχε ζωντανά στο στούντιο, της έκανε αφιέρωμα για την πορεία της από το ελληνικό κοινοβούλιο και συζήτησαν για την «προδοσία» του Αλέξη Τσίπρα στις ιδέες της Αριστεράς και στις αντι-μνημονιακές αξίες. Δείτε την:

Θα ακολουθήσουν συζητήσεις και με άλλες προσωπικότητες που τα κλασικά ΜΜΕ θεωρούν «περιθωριακές» και δεν τις καλούν.
Ο Μελανσόν είναι κλασική περίπτωση πολιτικού που κατηγορεί τα μίντια ότι προβάλλουν τη δική τους αντζέντα και δεν δίνουν θέση στις αντιευρωπαϊκές του ιδέες. Στόχος του είναι, όπως λέει ο ίδιος «να κάνει ενδιαφέρον αυτό που είναι σημαντικό». Ετσι ξεκίνησε μια δική του εκπομπή με τα θέματα της επικαιρότητας, όπως τα βλέπει ο ίδιος και η ανταπόκριση ήταν τεράστια, 300.000 άτομα την βλέπουν κάθε μήνα. Γεγονός που κάνει την εκπομπή του την δεύτερη με την μεγαλύτερη επιρροή στη Γαλλία. «Η μέθοδός μου είναι να καταλάβω ότι το πρώτο Μέσο στο οποίο μπορώ να στηριχθώ είναι ο εαυτός μου» εξηγεί ο Μελανσόν σε ένα από τα βίντεό του. Δείτε το στιλ του:

Ο Μελανσόν σε αυτές τις εκπομπές αναπτύσσει επί είκοσι περίπου λεπτά θέματα της επικαιρότητας που επιλέγει ο ίδιος, όπως οι μάχες στο Χαλέπι της Συρίας, η εγγραφή στις εκλογικές λίστες, ο Φρανσουά Φιγιόν ή θέματα φτώχειας. Πρόκειται για μια μορφή επικοινωνίας που δεν στοιχίζει σχεδόν τίποτα και χωρίς την λογοκρισία των δημοσιογράφων. «Σχεδόν πετύχαμε να παρακάμψουμε το επίσημο σύστημα» είπε ο ίδιος σε ένα από τα βίντεό του.
«Το λέω χωρίς επιθετικότητα, αλλά αποδεικνύω ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό. Πρόκειται για μια απόλυτη πρωτοτυπία, ποτέ άλλοτε δεν έχει γίνει στη Γαλλία», δήλωσε.

Το Σύστημα πνέει τα λίσθοια . Η στρατευμένη δημοσιογραφία, που δίνει βήμα (κείμενο, εικόνα, μικρόφωνο) σε όσους γουστάρει και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών της και  των υπαλλήλων τους, θα φάει σίγουρα τα μούτρα της. Και δεν είναι μόνο ο Γάλος κομμουνιστής που άνοιξε το δρόμο και κατάφερε να ανεξαρτητοποιηθεί από το μονοπώλιο του Τύπου. Συμβαίνει παντού και με άλλους και όχι μόνο στην πολιτική.

Μένει να το δούμε και στη χώρα μας. Θα δουλέψουμε σύντομα κι εμείς, πάνω σ΄αυτό τον τρόπο επικοινωνίας,  για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε περισσότερο κόσμο. Ειδικά, όταν αποφασίσουν  εκλογές, θα δραστηριοποιηθούμε δραστήρια   μέσα από τις γωνιές που μπορούμε να εξασφαλίσουμε στο ιντερνέτ και θα δώσουμε το δικό μας αγώνα.

Εν αναμονή των καλών ειδήσεων. Αυτά κι αν θα είναι όχι  τέσσερα…δεκατέσσερα …ευαγγέλια!

___________________________________________________________________

  1. ΟΜΠΑΜΑ  “ΛΕΕΙ”  ΣΗΜΕΡΑ,  ΤΡΑΜΠ…”ΞΕΛΕΕΙ” ΑΥΡΙΟ.
  2. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ.  ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ
  3. ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ.  ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥΣ
  4. ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
1. ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Αντίποινα Πούτιν σε Ομπάμα: Η Ρωσία απελαύνει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες
Αντίποινα Πούτιν σε Ομπάμα: Η Ρωσία απελαύνει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες

 

Με το ίδιο νόμισμα απαντά η Ρωσία στις ΗΠΑ για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών.

Ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές κυρώσεις, η κυβέρνηση της Μόσχας κινείται προς την απέλαση 35 Αμερικανών διπλωματών.

Aυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Τass. Παράλληλα, η Ρωσία σχεδιάζει να απαγορεύσει στα μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής η διαμονή στην πρεσβεία αλλά και η χρήση της αποθήκης της.

Σύμφωνα με το Ria Novosti το ρωσικό ΥΠΕΞ πρότεινε συγκεκριμένα στον Πούτιν, 31 υπάλληλοι της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα και 4 διπλωματικοί υπάλληλοι από το προξενείο της Αγίας Πετρούπολης να κηρυχθούν persona non grata και να απελαθούν.

Σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε και καμιά νέα φάση παίζεται του ψυχρού πολέμου με αυτές τις εξελίξεις για ένα και μοναδικό λόγο. Ο τύραννος της Μόσχας και ο ακροδεξιός, ρατσιστής (και όχι μόνο) δυνάστης της Αμερικής  ,θα τα βρουν στο συγκεκριμένο  ζήτημα.  Ο Τραμπ θέλει πάση θυσία να καλύψει τις πομπές του Πούτιν για την παράνομη  εμπλοκή των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές, για να βοηθήσουν στην εκλογή  Τραμπ.  Και όταν  ο ευνοηθείς από τις “χακεριές” των Ρώσσων εγγκληματιών,  θα αναλάβει την εξουσία, θα φροντίσει να θάψει γρήγορα το θέμα. Δεν τον συμφέρει να βρίσκεται στην επικαιρότητα και πολύ περισσότερο να  ακολουθήσει, ως  σκάνδαλο, δικαστικό δρόμο. 

Αν, όμως, δεν υπάρχει κίνδυνος  εκτροχιασμού των σχέσεων μεταξύ των δύο δυνάμεων γι΄αυτήν την υπόθεση, σύντομα ο Τραμπ θα κληθεί να πάρει θέση σε σοβαρά θέματα, όπως  στο ζήτημα της Κριμαίας, της Συρίας, της λυκοφιλίας Πούτιν-Ερντογάν,που σχηματίζουν ισχυρή συμμαχία ενάντια στη Δύση, της Β. Κορέας (δε λέμε ακόμα για την Κίνα, τοπρόβλημα εδώ έχει πολλές ιδιαιτερότητες ) κ.α. Εκεί θα τα βρει τα μεγάλα  “παλούκια” ο γραφικός αμερικανός πρόεδρος .

Οι αποφάσεις ,βέβαια, για αυτά σοβαρά θέματα, είναι ειλημμένες στα μυστικά γραφεία της αμερικάνικης διπλωματίας. Και σε τέτοια εθνικής στρατηγικής και σημασίας θέματα, ουδείς πρόεδρος μπόρεσε ποτέ να χαράξει ή να ακολουθήσει αντίθετη πορεία. Αλλιώς…πάει καλιά του!

Εδώ θα ειμαστε και θα το δούμε.

 

2.ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
FT: Ανέκδοτο επί ΣΥΡΙΖΑ οι ανεξάρτητοι θεσμοί -Οπως σε Πολωνία, Ουγγαρία
Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο οι Financial Times επιτίθενται σφόδρα κατά της ελληνικής κυβέρνησης για την οποία διερωτάται κατά πόσο σέβεται την ανεξαρτησία θεσμών και οργάνων. Συγκρίνει μάλιστα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις ακροδεξιές κυβερνήσεις Ουγγαρίας-Πολωνίας.

Το εκτενές ρεπορτάζ, υπό τον τίτλο «Ελλάδα: ένα ζήτημα ανεξαρτησίας», κάνει αναφορά στην υπόθεση της ηγεσίας της Τράπεζας Αττικής και την κόντρα μεταξύ κυβέρνηση και του διοικητή της Τράπεζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Οι FT υπενθυμίζουν ότι η κυβέρνηση είχε ανατρέψει την απόφαση του κ. Στουρνάρα να ανατεθεί η διεύθυνση της τράπεζας στον «επαγγελματία τραπεζίτη» Θεόδωρο Πανταλάκη. Οι FT επικαλούνται μάλιστα πηγές που αναφέρουν ότι κυβερνητικά στελέχη κανόνισαν με το ΤΣΜΕΔΕ, τον μεγάλο μέτοχο της Τράπεζας Αττικής, να δοθεί η θέση στον «με λίγη γνώση περί τα τραπεζικά» Κωνσταντίνο Μακέδο.

 

Η απόλυτη ανηθικότητα  και  συγκεκριμένος ο  στόχος της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Και φυσικά   από τον κανόνα δεν εξαιρούνται ούτε  οι F.T, που δεν αποφεύγουν τα αισχρά  παιχνίδια, ειδικά όταν πρόκειται να στηρίξουν την οικονομία της Αγοράς και κατ΄επέκταση τα ταμεία τους.

Μας πληροφορούν, λοιπόν, εδώ…”παραβιάζοντας ανοιχτές πόρτες”, κάτι που όλοι γνωρίζουμε (“ο κόσμος τό χει τούμπανο…”).  Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη γνωστή χρόνια παθογένεια πως οι θεσμοί στην Ελλάδα δε λειτουργούν. Ειδικά  εκείνος της δικαιοσύνης, στην οποία αυτή την ώρα  βρίσκεται επικεφαλής  μια συριζιανή συνδικαλίστρια. Η κυρία Βασιλική Θάνου  πήδησε, ως γνωστό, μια ολόκληρη σειρά από συναδέλφους της, για να την κάνουν πρόεδρο του Αρείου Πάγου. ΄Οπως, άλλωστε, συμβαίνει πάντα με όλους τους προέδρους του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.

΄Όμως, το πρόβλημα δεν είναι εκεί, που το τοποθετεί η εφημερίδα. Δεν υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα που να σέβεται τους θεσμούς. Ιδιαίτερα της δικαιοσύνης. ΄Ολοι, ή έστω οι περισσότεροι, ανώτατοι δικαστές, είναι της εκάστοτε κυβέρνησης ενεργούμενα. Κανόνας αυτό για όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ.

Αλλά, είναι απίστευτα χυδαίο και ανήθικο να «διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλον».  Η καλή εφημερίδα δεν είδε ποτέ στο παρελθόν χιλιάδες τέτοια σκάνδαλα θεσμών στη χώρα μας με κυριότερο εκείνο της χρεοκοπίας της χώρας, που το χρεώνεται ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ η κυβέρνηση Κώστα Κραμανλή.

Ήταν η μοιραία εκείνη κυβέρνηση που διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα  πάνω από  15%.  Και η ελληνική δικαιοσύνη ,που έχει …φοβερές ευαισθησίες σε άλλα θέματα ήσσονος ή και καμιάς σημασίας, εδώ είναι θεότυφλη και θεόκουφη. Ο Κ. Καραμανλής κάνει διακοπές στη Ραφήνα και στη φυλακή βρίσκονται  καταχραστές και λαμόγια,οι οποίοι,  συγκρινόμενα τα εγκλήματά τους   με εκείνο το μέγα  της επάρατης  κυβέρνησης Κ.Καραμανλή, που βύθισε τη χώρα στην καταστροφή,   είναι…αγγελούδια.

Δεν είδαν ούτε αυτό, ούτε άλλα κορυφαία παλιά σκάνδαλα των θεσμών οι F.T Τα ξέρουν, αλλά σιωπούν. Είδαν σκάνδαλο  για παράδειγμα  την ανοησία αυτής της κυβέρνησης με την υπόθεση Στουρνάρα, το έκαναν σημαία, αλλά τσιμουδιά για τον Κ. Καραμανλή και την παρέα του!

Και τί να πουν, αφού βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους δανειστές;  Ο Τσίπρας πρέπει να τελειώνει και να αναλάβει ο καλύτερος «γιες σερ», που τώρα το παίζει αντιευρωπαϊκή αντίσταση, ο    Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται τα περισσότερα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού κυρίως τύπου για την Ελλάδα. Οι F.T μπήκαν εδώ και καιρό στο ίδιο, ανίερο  παιχνίδι. Στόχος να κρατηθεί στο απυρόβλητο το κόμμα της Ν.Δ που διεκδικεί την εξουσία. Γι΄αυτό και δεν βγάζουν “κιχ”  για το μέγα έγκλημά της στη χρεοκοπίας της χώρας και τους υπεύθυνους συντελεστές του.

΄Ατιμη φάρα οι υπάλληλοι και τα αφεντικά της εμπορικής δημοσιογραφίας. Στις μελλοντικές κοινωνίες υπό άλλες ανθρωποκεντρικές μορφές άσκησης εξουσίας, οι πρώτοι που θα τιμωρηθούν και θα αποπεμφθούν ,θα είναι όσοι τώρα έχουν ως αποκλειστικό επάγγελμα την παραποίηση ,την απόκρυψη, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. ΄Οχι μόνο της είδησης και της πληροφορίας.

Αισχροί και ανήθικοι ,όσο κανείς άλλος σ΄αυτό τον όντως διεφθαρμένο και απάνθρωπο κόσμο! Δεν έχουμε δικαίωμα, όμως, να τον παραδώσουμε έτσι στα παιδιά μας. Ας τους παλαίψουμε. Μπορούμε.

 

3. Αστρολογικές προβλέψεις για το 2017 από την Άση Μπήλιου!
Αστρολογικές προβλέψεις για το 2017 από την Άση Μπήλιου! (video)

Αυτή την κυρία, κύριε εισαγγελέα,που όλα πάνω της (και στο κεφάλι της μέσα)  είαι ψεύτικα , αφύσικα και ελεεινά,γιατί δεν την έχετε φυλακή ; Για ακούστε στο βίνεο τί λέει η πανάθλια:

“Πώς θα κυλήσει η νέα χρονιά που καταφθάνει με γοργούς ρυθμούς για το κάθε ζώδιο;

Η κορυφαία αστρολόγος Άση Μπήλιου μας τα αποκάλυψε όλα!

Δείτε τι θα συμβεί στο κάθε ζώδιο στα παρακάτω βίντεο:”

Ξέρετε πόσα θύματα της εν λόγω ασυνάρτητης, αλλά με το αζημίωτο, κυρίας θα οδηγηθούν  στον ψυχίατρο, θα πλακωθούν στα χάπια ,για να νταγιαντίσουν τον ανυπόφορο πόνο, το σφοδρό ψυχικό άλγος, που τους προξένησαν  τα ανεκπλήρωτα όνειρα; Αυτά ακριβώς που υποσχέθηκε και  εξέθρεψε ποικιλοτρόπως η απατεώνας μόρτισσα γυναίκα που διατείνεται πως είναι και επιστήμονας.

΄Εχετε ακούσει ποτέ, κύριε εισαγγελέα,  τις διαφημίσεις τους; Τί υπόσχονται και με πια ψευδή  τεχνάσματα απάτης, όλοι αυτοί του συναφιού των αστρολόγων; ΄Εχουν καταστρέψει  κοσμάκη.΄ ΄Εχουν εξαπατήσει και καταληστέψει πλήθος κόσμου. Και συνεχίζουν να το κάνουν ανενόχλητοι.

Ακούει κανείς αρμόδιος;

4. ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΠΛΕΡ
Ο Ιησούς δεν γεννήθηκε 25 Δεκεμβρίου; Ποιος όρισε την ημερομηνία (INDYMEDIA.GR)
Ο Ιησούς δεν γεννήθηκε 25 Δεκεμβρίου; Ποιος όρισε την ημερομηνία [εικόνες]

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γερμανού αστρονόμου Γιοχάνες Κέπλερ (1571-1630), ο Ιησούς δεν γεννήθηκε την ημερομηνία και τη χρονιά που ξέρουμε.

Αυτοί οι υπολογισμοί δημοσιεύτηκαν το 1614 στο βιβλίο De vero anno quo æternus Dei Filius humanam naturam in utero benedictæ Virginis Mariæ assumpsit (το οποίο θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε ως «Σχετικά με το πραγματικό έτος που ο Αιώνιος Υιός του Θεού πήρε τη μορφή του ανθρώπου στην κοιλία της Παρθένου Μαρίας»).

Ο Κέπλερ αμφέβαλλε για τις ημερομηνίες που είχαν δώσει οι προκάτοχοί του για το έτος 1 της γέννησης του Ιησού. Επικεντρώθηκε στο «άστρο της Βηθλεέμ», το οποίο αναφέρεται στη Βίβλο ως το άστρο που γνωστοποίησε στους τρεις Μάγους τη γέννηση του Ιησού, παρότι ένα αστέρι στον ουρανό δεν μπορεί να υποδείξει το ακριβές σημείο επί της Γης.


Αυτό το αστέρι, σύμφωνα με τον Κέπλερ, είναι μια σύνοδος, μια προσέγγιση Δία και Κρόνου, το οποίο δημιουργεί ένα φωτεινό σημείο μέσα στη νύχτα και το οποίο μπορεί να εντοπιστεί από ένα έμπειρο μάτι. Καθορίζει, σύμφωνα με τον Κέπλερ, την πορεία των πλανητών και εκτίμησε ότι η σύνοδος των άστρων πρέπει να έγινε επτά χρόνια πριν ο Ιησούς λέγεται ότι γεννήθηκε: δηλαδή περίπου στις 7 Απριλίου, στις 3 Οκτωβρίου ή στις 4 Δεκεμβρίου του έτους -7.

Αυτή η θεωρία του Κέπλερ επιβεβαιώθηκε από τον Πάπα Βενέδικτο XVI, ο οποίος δήλωσε το 2012 ότι πρέπει να καθοριστεί μια ημερομηνία «μερικά χρόνια νωρίτερα», περίπου «έξι ή επτά χρόνια», για τη γέννηση του Ιησού. Ο Πάπας, λιγότερο κατηγορηματικός από τον Κέπλερ, εκτίμησε ότι θα μπορούσε ο Ιησούς να είχε γεννηθεί και «τέσσερα χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Κινέζων χρονολόγων».


Επομένως, από πού προέρχεται η βεβαιότητα σύμφωνα με την οποία καθορίζεται το «Ετος μηδέν» των αστρονόμων; Η βεβαιότητα ανάγεται στον 6ο αιώνα μ.Χ. και στις εργασίες ενός Ρωμαίου μοναχού, του Denys le Petit. Μετά από αίτημα του Πάπα Ιωάννη Ι, ο μοναχός, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα μαθηματικός και αστρονόμος, ξεκινάει μια πλήρη αναθεώρηση της χρονολόγησης με βάση τη χριστιανική πίστη. Η αναθεώρηση εγκρίθηκε από τον Πάπα Ιωάννη ΙΙ, το 533.

Τότε ήταν που μπήκε τέλος στην περιφερόμενη ημέρα γέννησης του Ιησού. Ως τότε άλλοτε τη γιόρταζαν στις 19 Απριλίου, άλλοτε στις 28 Μαρτίου ή και στις 6 Ιανουαρίου. Ο μοναχός αποφασίζει να εκκινήσει το χριστιανικό έτος από τις 25 Δεκεμβρίου, κάνοντάς την ημερομηνία γέννησης του Ιησού, ενώ αποφάσισε ότι το Πάσχα θα γιορτάζεται η Ανάσταση του Κυρίου.

Ο 6ος αιώνας δεν γνώριζε τη χρήση του «Ετους μηδέν», έτσι ο Denys le Petit ξεκίνησε τον χριστιανικό του αιώνα από το Ετος 1.

O χρησιμοθηρικός τύπος, που θέλει “φυτά” πελάτες,  τον τελευταίο καιρό δημοσιεύει σωρηδόν  παραμύθα της…Χαλιμάς, πότε για το ΄Αγιο Σεντόνι, που ειναι άλιωτο από τότε,που κήδεψαν τον Χριστό,  πότε για τους…επιστήμονες που άνοιξαν τον ΄Αγιο Τάφο και μοσκοβόλαγε! Και τώρα πιάσανε  τις  ανοησίες του Κοπέρνικου και του Κέπλερ για το έτος γέννησης του Χριστού. Σαν να πρόκειτια για ιστορικό πρόσωπο  και μας έλειπε μόνο η επιβεβαίωση της γέννησής του!

Για να δείτε ποιος είναι ο Κέπλερ που γράφει αυτή την ανοησία και κάνει τους απίστευτα αντιεπιστημονικούς υπολογισμούς, όπως διαβεβαιώνουν κορυφαίοι σύγχρονοι αστρονόμοι, διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιογραφικό του. Ανεπαίσχυντη  υποταγή της επιστήμης στη θρησκεία.

“Ένα μεγάλο μέρος του ενθουσιασμού του Κέπλερ για το σύστημα του Κοπέρνικου προήλθε από τις θεολογικές του πεποιθήσεις σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ του σώματος και του πνεύματος, το σύμπαν από μόνο του ήταν μια εικόνα του Θεού με τον Ήλιο να αντιστοιχεί στον Πατέρα, η αστρική σφαίρα στον Υιό και το ενδιάμεσο διάστημα στο Άγιο Πνεύμα
Ο Κέπλερ ισχυριζόταν ότι είχε μια αποκάλυψη στις 19 Ιουλίου του 1595 στη διάρκεια της διδασκαλίας του στο Γκρατς, αποδεικνύοντας τον περιοδικό συνδυασμό του Κρόνου και του Δία στον ζωδιακό κύκλο.
Όπως προαναφέραμε, ο Κέπλερ πίστευε ότι είχε ανακαλύψει το γεωμετρικό σχέδιο του Θεού για το σύμπαν. Ένα μεγάλο μέρος του ενθουσιασμού του Κέπλερ για το σύστημα του Κοπέρνικου προήλθε από τις θεολογικές του πεποιθήσεις σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ του σώματος και του πνεύματος, το σύμπαν από μόνο του ήταν μια εικόνα του Θεού με τον Ήλιο να αντιστοιχεί στον Πατέρα, η αστρική σφαίρα στον Υιό και το ενδιάμεσο διάστημα στο Άγιο Πνεύμα. Το πρώτο χειρόγραφο από το Mysterium περιείχε ένα εκτενές κεφάλαιο που συμφιλίωνε την έννοια του ηλιοκεντρισμού με βιβλικά χωρία που αναφέρονταν στο γεωκεντρικό.”