ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. Ο Πολάκης απαντά στον Ευρωπαίο επίτροπο: Το τσιγάρο θα το κόψω όταν θέλω εγώ
Ο Παύλος Πολάκης/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

Με το τσιγάρο δεν κάνουν τσαμπουκάδες, υπουργέ. Ούτε σου δίνουμε άφεση, λόγω απρόβλεπτου, θυμικού και αψίκορου, λαϊκού χαρακτήρα. Πόσω μάλλον όταν  είσαι γιατρός και  υπουργός  υγείας!

 Τα σκάνδαλα  Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι τα μοναδικά που έχουν βάρος και αφορούν τον ΄Ελληνα πολίτη. Το τσιγάρο είναι εξίσου σκάνδαλο στη χώρα μας. ΄Οταν  μπαίνεις σε μια καφετέρια και σε πνίγει η μπόχα από τους μισούς θαμώνες που γράφουν τους άλλους μισούς στα υποδήματά τους και  φυσάνε  στα μούτρα τους  τον καρκινογόνο καπνό τους, λογαριάζονται ως άνθρωποι αυτοί;   Αν ναι, τότε τί είναι φασισμός, καταπάτηση του ανθρώπινου δικαιώματος και αγαθού της υγείας ή έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού, τουλάχιστον στα παιδιά;

Ο καπνιστής είναι  φασίστας. Μετά λόγου γνώσης το λέμε και δεν το παίρνουμε πίσω.  Κι ας το παίζει προοδευτικός και “ψαγμένος”.

΄Οταν δεν μπορείς να τιθασεύσεις τέτοια επικίνδυνα πάθη, πολλώ μάλλον όταν τις συνέπειες του ηλίθιου αυτού πάθους σου τις υφίστανται αθώοι, μην παριστάνεις τον αγωνιστή, τον ακτιβιστή, τον αλλιώτικο. Να το επαναλάβουμε. Είσαι φασίστας.

 

Είμαστε όπως ζούμε στην καθημερινότητά μας.΄Οπως τη βιώνουμε. Με τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον μας.

Από κει και ύστερα, ας γράφω κι ας λέω ό,τι θέλω. Η εμπειρία, όμως, λέει άλλα,  έχει άλλο ατράνταχτο επιχείρημα: “.Δείξε μας τη ζωή σου, να σου πω ποιος είσαι” .Τελεία και παύλα!

 

2. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Δημοτικές εκλογές, δημοσκόπηση: Πρώτος με 25 μονάδες διαφορά ο Μπακογιάννης, 2ος Γερουλάνος, 4ος Τεντόμας, 5ος ο Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Μπακογιάννης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

 Μια…Metron Analysis και η Opinion Poll . “Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”. Μην το ξανασυζητάμε.

Αλλού, όμως, είναι το πρόβλημα. Από 11 εκατομμύρια ΄Ελληνες,     3 μέλη μιας  φαμίλιας,που είναι χρόνια φορτωμένη-χρεωμένη με όλα τα εγκλήματα των μαφιόζων , έχουν αφεθεί , ως οι ικανότεροι να κυβερνούν τον τόπο και να  πρωτοστατούν  στα δημόσια!   ΄Υβρις για μια ολόκληρη χώρα. Για έναν λαό, που ως φαίνεται,αποδεικνύεται ο χειρότερος της Ευρώπης.

Ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη,όπως έχουμε ξαναγράψει,θα έπρεπε να ντρέπεται. Δεν έψαξε, δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει ποτέ ποιος σκότωσε τον πατέρα του.

Και δεν τον σκότωσε μόνο ο Κουφοντίνας. Πληρωμένος δολοφόνος ήταν. Το συμβόλαιο ποιος το έκανε; Θα θελήσει να το ψάξει ποτέ;

Εμείς λέμε όχι.΄Οπως και η μάνα του, βολεύτηκαν στο όνομα Μπακογιάννη και εισπράττουν από τη δολοφνία του τα όβολα της προδοσίας τους. Τί αίσχος!

 

3. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ
Αγριος πόλεμος σεισμολόγων -Η πρόβλεψη για σεισμό στη δυτική Ελλάδα που έβαλε φωτιές
Ο Ακης Τσελέντης (Φωτογραφία: Eurokinissi/Παναγόπουλος Γιάννης)

 

Ο κακός χαμός έχει προκληθεί μεταξύ των σεισμολόγων μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Πρέβεζα τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η σεισμική δραστηριότητα στη δυτική Ελλάδα αποκάλυψε παρασκήνιο πίσω από τις προβλέψεις και έναν άγριο πόλεμο των σεισμολόγων.

Ο Ακης Τσελέντης έστειλε τις προβλέψεις του (από την ομάδα ΒΑΝ) στην αρμόδια επιτροπή υπό τον Μακρόπουλο, οι οποίες απορρίφθηκαν με 19-1 από την επιτροπή.

«Η ομάδα ΒΑΝ δεν στέλνει πλέον τις εκτιμήσεις της στην Ελλάδα και ο λόγος είναι απλός, επειδή της την έχουν στημένη και όταν έκανε μια επιστημονική εκτίμηση αμέσως την διέρρεαν και δημιουργούσαν πανικό. Γι αυτό και τα στοιχεία δίνονται στο εξωτερικό», είπε ο Ακης Τσελέντης σήμερα το πρωί μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

 

Η γνωστή έλλειψη σοβαρότητας, η τσαπατσουλιά, ο ατομικισμός ακόμα και σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως  είναι η συχνή, σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Χρόνια πριν θυμάμαι, είχαν σταυρώσει  τον Βαρώτσο, που εκείνη την εποχή είχε κάνει σοβαρά βήματα στο θέμα της πρόβλεψης των σεισμών.   Αντιζηλείες, εγωισμοί,  προσωπικά συμφέροντα των συναδέλφων του. Είχαν πέσει επάνω του να τον φάνε.

Γι αυτό λέμε. Φέρτε ξένους, επστήμονες, οικονομολόγους, δασκάλους, δικαστές, αστυνόμους. Και προπαντός πολιτικούς έντιμους   να κυβερνήσουν. Να κάνουν παντού κουμάντο ο Γερμανός, ο Σουηδός, ο Γάλλος. Ο ΄Ελληνας είναι παντελώς ανίκανος να σταθεί, χαμένη υπόθεση να αλλάξει ποτέ.

΄Ωρα, 13.30

 

4. α. Σαν σήμερα η εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη -Οι εικόνες που συγκλονίζουν
το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο νεαρός σπουδαστής

β. Παρέμβαση εισαγγελέα για τον 12χρονο από την Καλαμαριά

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση ρατσιστικής συμπεριφοράς κατά 12χρονου μαθητή στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, ο οποίος έχει «επιθετική συμπεριφορά λόγω γενετικής παρέκκλισης» και έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα παράλληλης στήριξης.

Μετά τη δημοσιοποίηση των περιστατικών κατά του 12χρονου από συμμαθητές του και καθηγητές ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας έτσι ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και γονιών.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας ζήτησε από την εισαγγελία ανηλίκων να εξετάσει τις συνθήκες φοίτησης του 12χρονου στο σχολείο ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν εξασφαλιστεί στον μαθητή όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη φοίτησή του στη σχολική μονάδα, όπως εξειδικευμένο καθηγητικό προσωπικό κ.ά. Η εισαγγελέας ανηλίκων καλείται να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για να επιστρέψει η ομαλότητα στο σχολείο και να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η εκπαιδευτική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση πήρε διαστάσεις ότι το 15μελές συμβούλιο των μαθητών έλαβε απόφαση και προχώρησε σε κατάληψη του σχολείου με αίτηματην απομάκρυνση του μαθητή από το 2ο Γυμνάσιο Καμαριάς. Οι συμμαθητές του παιδιού και οι γονείς τους καταγγέλλουν ότι τα φαινόμενα επιθετικής συμπεριφοράς του 12χρονου είναι καθημερινά, από την αρχή της χρονιάς.

Στον αντίποδα , οι γονείς του 12χρονου αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα ευφυές παιδί και οι ίδιοι έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την εξατομικευμένη υποστήριξη της ένταξής του στο σχολικό περιβάλλον, ενώ καταγγέλλουν στιγματισμό και διασυρμό του παιδιού τους.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» για το θέμα: Ρατσισμός του διπλανού θρανίου

Τέσσερα χρόνια μετά, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν οι  δράστες, αλλά η ατιμωρησία οδήγησε στην επανάληψη, πάλι με οργανωμένο μπούλινγκ ,στην Καλαμαριά τούτη τη φορά, με θύμα ένα νέο “Γιακουμάκη”. Ελπίζουμε για το 12χρονο ζωηρό παλικαράκι, που…”κατατέστρεφε την περιουσία του σχολείου”  γι΄αυτό και κάποιοι…καλοί  συμμαθητές του το διαπόμπεψαν  δημοσίως, ακόμα και  με κατάληψη του σχολείου(!), ο ανεξίτηλος τραυματισμός του  να μην το οδηγήσει σε άκρα. Γιατί τότε, πολλοί δε θα έχουν πού να κρυφτούν!

 

6. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΝΑΤΑΛΙΣΜΟ
Ινδία: 27χρονος θέλει να μηνύσει τους γονείς του επειδή τον… γέννησαν
O 27χρονος Ραφαέλ Σάμουελ (Φωτο: Nihil Anand/Youtube)

 

Ενας 27χρονος από την Ινδία, σκοπεύει να μηνύσει τους γονείς του, επειδή τον… γέννησαν χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Πρόκειται για τον Ραφαέλ Σάμουελ, ο οποίος όπως υποστηρίζει, έχει τέλεια σχέση με τους γονείς του. Ο νεαρός άνδρας ο οποίος κατάγεται από το Μουμπάι, έχει ασπαστεί τη φιλοσοφία του αντιναταλισμού, που εναντιώνεται στη γέννηση νέων βρεφών στην ανθρώπινη κοινωνία για ηθικοφιλοσοφικούς λόγους.

Ο Σάμουελ πιστεύει πως τα παιδιά δεν πρέπει να γεννιούνται για να ευχαριστιούνται οι γονείς τους κι ότι δεν πρέπει να υποφέρουν στη ζωή.

Το κίνημα του αντιναταλισμού κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ινδία, καθώς οι νέοι άνθρωποι αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στην κοινωνική πίεση να αποκτήσουν παιδιά.

Μιλώντας στο «The Print», ο 27χρονος είπε: «Αγαπώ τους γονείς μου, κι έχουμε υπέροχη σχέση, αλλά με έκαναν για δική τους χαρά και ευχαρίστηση. Η ζωή μου είναι καταπληκτική, αλλά δεν βρίσκω το λόγο να βάλω άλλη μια ζωή στη διαδικασία του να πάει σχολείο και να αποκτήσει μια αξιόλογη καριέρα, ειδικά όταν δεν το ζήτησε να γεννηθεί».

Ο Σάμουελ, έχει μια σελίδα στο Facebook που λέγεται Nihilanand, και η οποία έχει εκατοντάδες ακόλουθους, όπου συχνά αναρτά υλικό σχετικά με τον αντιναταλισμό.

Μάλιστα, ανέβασε κι ένα βίντεο για να υποστηρίξει την άποψή του και να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα.

Στις μελλοντικές κοινωνίες η γέννηση ενός παιδού  θα είναι επιμελώς προγραμματισμένη και όχι μόνο υπόθεση των γονέων. Πολύ περισσότερο, δε θα είναι σύμπτωση, συναισθηματισμός, καπρίτσιο, εγωισμός, συμφέρον.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν ορισμένες βασικές προδιαγραφές, ψυχική και σωματική υγεία πρώτα ,για να τεκνοποιήσουν σε αυτές τις κοινωνίες Αυτό το σημερινό έγκλημα,στο όνομα τάχα της ελεύθερης βούλησης του καθενός, να κάνουν παιδιά άρρωστοι ψυχικά, αδιάφοροι, ανίκανοι, ελαττωματικοί-ανεπαρεκείς γονείς, μόνο και μόνο γιατί έτσι ορίζει η παράδοση ή επειδή ένα παιδί “πιάνεται” εύκολα και άκοπα, πρέπει να σταματήσει.

΄Οπως επίσης και η ασυλλόγιστη αύξηση του πληθυσμού. ΄Ελεγχος τόσο στις γεννήσεις, όσο και στο ποιοί θα φέρουν και για ποιο σκοπό παιδιά σ΄αυτό τον κόσμο.

16.30.

 

7. Κάθειρξη 13 ετών με αναστολή στον Πέτρο Μαντούβαλο

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος και ο εφέτης Γιάννης Ευσταθίου, για την εμπλοκή τους σε παρακλάδι της υπόθεσης του  «παραδικαστικού κυκλώματος».

Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε επίσης ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης ενώ σε μικρότερες ποινές καταδικάστηκαν σε άλλους δύο από τους συνολικά εννιά κατηγορούμενους.

Η δίκη για την υπόθεση διήρκεσε δύο χρόνια, ενώ οι κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο μετά από καταγγελίες του επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, επίσης, κατηγορούμενου στην παρούσα δίκη, ο οποίος μέχρι πρότινος φυγοδικούσε. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το 2010 πως ο Γιοσάκης τον εκβίασε να πληρώσει με 60.000 ευρώ τους εφέτες Γιώργο Ευσταθίου και Αθανάσιο Μουστάκα, προκειμένου να τον αθωώσουν σε δίκη για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό 1».

Ειδικότερα, οι καταγγελίες του επιχειρηματία Ι. Μπολέτση έγιναν κατά τη διάρκεια της δίκης με κατηγορούμενους μεταξύ άλλων τον δικαστή Ευάγγελο Καλούση και τον δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο, στην οποία πρόεδρος ήταν ο εφέτης Γιάννης Ευσταθίου. Ο πρώην βουλευτής κατηγορείται ότι δωροδόκησε με 600.000 ευρώ -μέσω του Ιάκωβου Γιοσάκη -τον κ. Ευσταθίου προκειμένου να αθωωθεί ο ίδιος και δύο συνεργάτες του, που δικάζονταν για το «παραδικαστικό κύκλωμα Νο 1».

Κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία, και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σε όλους τους καταδικασθέντες, το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση επιβάλλοντας σε κάποιους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σε όλους όσοι καταδικάστηκαν για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων, επιβλήθηκε και επιπλέον χρηματική ποινή 50.000 ευρώ στον καθένα.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος δήλωσε ακόμη μία φορά «αθώος» στο δικαστήριο και τόνισε πως θα είναι παρών στη δίκη που θα διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του, να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και να μην του επιβληθούν περιοριστικοί όροι με την αναστολή.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της δωροδοκίας ήταν ομόφωνη, ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ελήφθη κατά πλειοψηφία 2-1.

Ο έτερος δικαστικός λειτουργός, Αθανάσιος Μουστάκας, κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία 2-1 με την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή να ψηφίζει υπέρ της ενοχής του.

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής του πλημμελήματος της δωροδοκίας για τον επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, τον δικηγόρο Πέτρο Λεωτσάκο και τον ιερωμένο Διονύση Ζήκο.

 

΄Εχω την τύχη να γνωρίζω από παλιά έναν εξαίρετο δικαστή, “αδάμαντα της δικαοσύνης”, συνταξιούχος πια, ο οποίος ,εκτός από έντιμος και άριστος σε κατάρτιση νομική, έχει και υπέροχη κλασική παιδεία. Δε μου επιτρέπεται να πω όνομα.

΄Εχω ακούσει τόσα πολλά από αυτό τον άνθρωπο για το τί συμβαίνει στο χώρο της δικαιοσύνης, που είναι  να… τρελαίνεται κανείς . Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα δικαστών, δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων που ΣΤΗΝΟΥΝ δίκες, χρηματίζουν και χρηματίζονται ασύστολα, βάζουν υποθέσεις στα πινάκια δικαστών που θέλουν, χάνουν -υπαιξερούν έγγραφα από δικογραφίες, κάνουν σκόπιμα λανθασμένες επιδόσεις.

Μιλάμε  για σημεία και τέρατα.   Φυλάω ως κόρη οφθαλμού ονόματα και ντοκουμέντα. Στο μυλό μου φυσικά,γιατί η (παρα) δικαστική μαφία είναι ικανή για όλα.΄Ετσι κι αλλιώς. για εγκληματίες πρόκειται.Αλλά  του κολλάρου τούτοι.

΄Ωρα, 20.30