ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ…ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ!

1. Γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι τα χειρότερα έπονται στην πανδημία του κορονοϊού

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, επεφύλαξε σκληρή γλώσσα για τους παγκόσμιους ηγέτες και τις προσπάθειές τους να περιορίσουν την πανδημία, τη Δευτέρα. Προειδοποίησε ότι τα “χειρότερα είναι μπροστά μας”, εάν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δεν υιοθετήσουν τις σωστές στρατηγικές.

“Παρόλο που πολλές χώρες έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο, σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία επιταχύνεται”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, σε μια ενημέρωση στη Γενεύη. “Ορισμένες χώρες βιώνουν μια επανεμφάνιση κρουσμάτων καθώς αρχίζουν να ανοίγουν ξανά τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους”.

Ο Tedros επεσήμανε την έλλειψη ενότητας και παγκόσμιας αλληλεγγύης στην αντιμετώπιση της πανδημίας ως βασικούς λόγους για τους οποίους η εξάπλωση αυξάνεται. “[Τα] χειρότερα είναι μπροστά μας”, προειδοποίησε, σύμφωνα με το NPR. Πρόσθεσε: “Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά με τέτοιο περιβάλλον και συνθήκες, φοβόμαστε για τα χειρότερα”.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ κάλεσε τις χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νότιας Κορέας, καθώς και άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την ιχνηλάτηση του ιού.

 **

“Φάγαμε τα λυσσακά” μας εδώ να λέμε πως ούτε με τα συνταγματικά πραξικοπήματα, ούτε με τις παρλαπίπες  Τσιόδρα και όμοιας συνομοταξίας, αντιμετωπίζεται ο ιός.  5 μήνες μάλλιασε το… πληκτρολόγιο.

Λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ΜΟΝΟ  τα μέτρα Ταϊβάν, Ν.Κορέας, Βιετνάμ. Με πρώτο και βασικό την ιχνηλάτηση του ιού και τον έλεγχο των ασθενών.

22 Μάρτη ,αεροδρόμιο Βενιζέλος. Κανένας έλεγχος σε επιβάτες  από άλλες χώρες.  1 Ιούλη, σήμερα. το ίδιο. Καμιά αλλαγή, π.χ,  χρήση apps για την ιχνηλάτηση του ιού . “Μπάτε χίλιοι ,αλέστε”!

΄Αξια χώρα  με μια εξίσου … άξια κυβέρνηση.  Αλλά και με σπουδαίους  αχυράνθρωπους επιστήμονες     και δημοσιογράφους- κοντυλοφόρους. Να τους χαιρόμαστε άπαντες.

 

2. Εξωδικαστικός συμβιβασμός 19 εκατ. για υποθέσεις εις βάρος του Γουάινστιν

Εξωδικαστικός συμβιβασμός 19 εκατ. για υποθέσεις εις βάρος του Γουάινστιν

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού  ύψους 19 εκατ. δολαρίων για δύο μηνύσεις για σεξουαλική κακοποίηση που έχουν υποβληθεί εις βάρος του κάποτε ισχυρού παραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος ήδη βρίσκεται στη φυλακή καταδικασμένος για ανάλογες υποθέσεις.
***

Στον άθλιο Γουάινστιν , δε θα βγάλω ποτέ το καπέλο. Αλλά, ούτε και σε κανένα απ’ αυτά τα ΞΕΚΩΛΑ που  χτύπησαν  φλέβα χρυσού.

Θα υποκλιθώ, όμως,  στη γυναίκα- θύμα του  σεξομανή, που    θα πει “δε δέχομαι ούτε μισό δολάριο αποζημίωση από ένα  τέτοιο γουρούνι”.   ΄Η “τα 19 εκατομμύρια  πάνε  ακέραια σε ένα ίδρυμα,κακοποίησης γυναικών” για παράδειγμα.  Να τη βάλω “κορόνα στο κεφάλι” μου.  Παλικάρι!

_________________________________________________

1. 400 εταιρείες μποϊκοτάρουν από σήμερα το Facebook

Οι διαφημίσεις περισσότερων από 400 εταιρειών, ανάμεσά τους η Coca-Cola και η Starbucks, θα εξαφανιστούν από σήμερα από το Facebook διαμαρτυρόμενες για την αποτυχία του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης να περιορίσει τον λόγο μίσους στην πλατφόρμα του.

 

Αμερικανικές οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων ζήτησαν τη βοήθεια πολυεθνικών εταιρειών προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στο Facebook για να λάβει συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού του ρατσιστικού λόγου και του λόγου μίσους μετά τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς.

Αμερικανικές οργανώσεις, όπως η Anti-Defamation LeagueNAACP και η Color of Change ξεκίνησαν την εκστρατεία «Stop Hate for Profit» μετά τον φόνο του Φλόιντ.

Οι οργανώσεις υπέβαλαν 10 αιτήματα προς το Facebook, ανάμεσα στα οποία να μπορεί να μιλά με κάποιον εργαζόμενο όποιος χρήστης γίνεται στόχος σοβαρής παρενόχλησης και να δίνεται αποζημίωση στις εταιρείες οι διαφημίσεις των οποίων εμφανίζονται δίπλα σε προσβλητικό περιεχόμενο το οποίο αργότερα αποσύρεται.

***

Facebook  ή η…φωλιά του κούκου. Δε λέμε όλοι. Μη γένοιτο! Αλλά τρελαμένοι, άρρωστοι και διεστραμμένοι, ψωνισμένοι και διψασμένοι για …λάικ,  κατά κανόνα μικρής ή ανύπαρκτης “μόρφωσης” , χαρακτήρα, αλλά και παιδείας, συμφύρονται εκεί πολλοί και διάφοροι .΄Οπως, άλλωστε είναι και η πραγματική εικόνα της  κοινωνίας μας.

Ρατσισμός, εθνικισμός, σεξισμός,διαστροφή είναι από τα κύρια  προϊόντα αυτής της τεράστιας  βιομηχανίας , που ελέγχει τη σκέψη,τη θέληση και τις επιθυμίες   ενός  μεγάλου αριθμού πελατών της.  Κάποιοι το θεωρούν  μέσο κοινωνικής δικτύωσης.  Εν πολλοίς όχι,δεν είναι. Είναι κυρίως μέσο  αποβλάκωσης ,κοινωνικής αδράνειας και  το χειρότερο,   αποπνιχτικής οσμής “καναπέ”.

2.Το πρόβλημα δεν είναι ο Παππάς

Το πρόβλημα δεν είναι ο Παππάς

εφσυνν

Διαβάζω με προσοχή την αυτοκριτική του πρώην υπουργού για τη συνομιλία με τον Μιωνή. Τον ακούω με σεβασμό να λέει πως «όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου».

Το ερώτημα για την Αριστερά όμως είναι αμείλικτο: Τελικά η παραγόμενη πολιτική ταυτίζεται με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μας; Αν αποδειχτεί δηλαδή πως ο κ. Παππάς παρενέβη στην… τύπισσα (την εισαγγελέα) για τις υποθέσεις Μιωνή, αυτό είναι συμβατό με τις πεποιθήσεις του; Και η διαπίστωση της ισραηλινής πρεσβείας ότι «ο κ. Παππάς είναι η απόδειξη της δικομματικής υποστήριξης των σχέσεων Ισραήλ – Ελλάδας» είναι συμβατή με τις αυθεντικές πεποιθήσεις του;

Μπορεί η Αριστερά να κυβερνήσει με βάση τις αυθεντικές πεποιθήσεις της ή θα πρέπει να βάζει συνεχώς νερό στο κρασί της κινδυνεύοντας να μοιάζει στο τέρας που επί χρόνια ξόρκιζε; Και να φτάνει σήμερα το ίδιο το «τέρας» να την κατηγορεί, άκουσον άκουσον, για «παρακράτος»;

Η συζήτηση για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό επικεντρώνεται. Μπαίνει όλο και περισσότερο νερό στις «πεποιθήσεις» των ανθρώπων, για το καλό του «μαγαζιού». Και όχι μόνο στα θέματα που κάνουν ντόρο στα ΜΜΕ.

Δείτε για παράδειγμα το περιβάλλον (εξορύξεις κτλ) όπου οι υπογραφές του αριστερού πρωθυπουργού υποθήκευσαν ανεπίστρεπτα τον οικολογικό λόγο της Αριστεράς. Το πρόβλημα δεν είναι ο Νίκος Παππάς. Το πρόβλημα είναι ότι οι πεποιθήσεις μας υποχωρούν σταδιακά στη «realpolitik», που επικαλείται σε κάποιο σημείο των επίμαχων συνομιλιών και ο κ. Μιωνής.

****

Γράφει ο τυπάκος παραπάνω:  “Μπορεί η Αριστερά να κυβερνήσει με βάση τις αυθεντικές πεποιθήσεις της ή θα πρέπει να βάζει συνεχώς νερό στο κρασί της κινδυνεύοντας να μοιάζει στο τέρας που επί χρόνια ξόρκιζε;”
Η μεγαλύτερη αρετή της αρχαιότητας ,ήταν   η αυτογνωσία. Λείπει από το συγκεκριμένο  συντάκτη.΄΄ Οπως και στους λοιπούς φυσικά κοντυλοφόρους, αδιακρίτως και γενικώς θα λέγαμε .
Λοιπόν, ο Παππάς έριξε, καλώς ή  κακώς,   “νερό στο κρασί” του. Εσείς, όμως, εκεί  στη εφσυν,πόσο πια νερό  θα βάλετε στο δικό σας  κρασί,  για να κάνετε αυτά ακριβώς που κάνουν και οι άλλοι στο συνάφι, αλλά, λέτε, πως  δεν είστε σαν εκείνους;
Παίρνετε κι εσείς  κρατικές διαφημίσεις , αλλά και πάσης φύσεως άλλες,  κι ας είναι από μάπα το προϊόν ως  επικίνδυνο.   Μπήκατε με τα τσαρούχια  στην απάτη  της παραπληροφόρησης και επί πληρωμή , στηρίξατε το συνταγματικό  πραξικόπημα του lockdown ,τάχα για την …προστασία   μου (που τώρα πια δεν τη … χρειάζομαι  γιατί  σταματήσατε όλοι εσείς τον κίνδυνο με τα μέτρα σας  και τα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ).
Και  ακόμα , κάνετε τουμπεκί  σε χιλιάδες μη δημοσιογραφικής  συνταγής ζητήματα. Από πού να αρχίσω και πολύ να τελειώσω.  Ακολουθείτε γενικώς το νόμο της αγοράς. Τί θέλει  ο πελάτης, τί τραβάει η δική του όρεξη; Αυτό είναι το μέτρο και  το ζητούμενο.
Πότε,επιτέλους,  θα δεχτείτε πως δεν είστε καλύτεροι από το Κουρτάκη; Απλώς, το δικό σας μαγαζί πουλάει  αριστεροσύνη σε ανάλογο  περιτύλιγμα  και του άλλου απατεώνα   …τούμπαλιν.
΄Ολα για τον παρά,  βέβαια, το παντεσπάνι  ή έστω και την κουραμάνα.  Γιατί απ΄αυτή τη “δουλειά” ζείτε. Μόνο βέβαια, που η πληροφόρηση,η είδηση, δεν είναι δουλειά για όποια  κονόμα.,μικρή-μεγάλη.
Οπότε “λογικό” και εξηγήσιμο,πως  αν υπάρχει καλή προσφορά από τη μια ή την άλλη μεριά , δε λέτε όχι  εκεί στη συντεχνία,  αν είναι να αλλάξετε αφεντικά. Πάντα με το αζημίωτο. Και όλα … για τη σωστή  πληροφόρηση και τη Δημοκρατία, ρε γαμώτο!
Για μετρήστε πόσοι  κοντυλοφόροι  έκαναν  μεταγραφή τελευταία    στον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο,το  Παπαχελά,  το Ράπτη.  Κρατάτε λογαριασμό ; Κράξατε ποτέ την Ακρίτα, τον  Παπαχρήστο,   τον  Τσιντσίνη;
Μα τι λέμε τώρα.  “Κόρακας κοράκου  μάτι βγάζει”; Κι αν του το  βγάλει, είναι γιατί επέπεσε  να κατασπαράξει το αλλουνού κορακιού  το ψοφίμι. Βρώμα και δυσωδία το συνάφι.

3. Με ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook οΟ Γιώργος Παπαχρήστος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εφημερίδα «Τα Νέα».

«Αποχωρώ. Από “ΤΑ ΝΕΑ”. Όχι από το επάγγελμα. Καλή αντάμωση λοιπόν στα μανταλάκια», Αποφάσισα να διακόψω το συναρπαστικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από τριάντα τρία χρόνια γιατί δεν αντέχω να βλέπω αυτήν την άλλοτε κραταιά εφημερίδα να αργοπεθαίνει».

***

Δεν τα λέμε παραπάνω; Ο  γνωστός κοντυλοφόρος αποχωρεί από τα ΝΕΑ (και πάει στου Ράπτη μήπως;), όχι γιατί είχε αφεντικό , κατηγορούμενο για εμπόριο ναρκωτικών, αλλά γιατί τώρα πια στα ΝΕΑ  δεν το διαβάζει ούτε η μάνα του, αν έχει.  Αθλιότης!

4. Η κυβέρνηση καλείται να δώσει εξηγήσεις στην Ε.Ε. για τον θάνατο πρόσφυγα στον Έβρο

Η κυβέρνηση καλείται να δώσει εξηγήσεις στην Ε.Ε. για τον θάνατο πρόσφυγα στον Έβρο

Παρά τις παρόλες για «τουρκική προπαγάνδα και fake news», η ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί ενώπιον της επιτροπής LIBE του ευρωκοινοβουλίου για να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο από πυρά 22χρονου Σύρου πρόσφυγα κατά την πρόσφατη κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Το ημερολόγιο έγραφε 5 Μαρτίου 2020 και η ελληνική κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από φιλικά προς εκείνη ΜΜΕ, βρισκόταν σε κατάσταση… εθνικής ευφορίας για την απόκρουση «εισβολής», όπως την αποκαλούσε, προσφύγων και μεταναστών στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, σε μία σύντομη κρίση στον Έβρο.

Ένα βίντεο, όμως, και πλήθος δημοσιευμάτων ήρθαν να χαλάσουν το «πατριωτικό» αφήγημα της κυβέρνησης, καθώς κατέγραφαν στοιχεία και σοβαρές μαρτυρίες για πυροβολισμούς εναντίον προσφύγων, από τους οποίους έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Σύρος πρόσφυγας, Μοχάμαντ Αλ Αράμπ.

****

Τους Μητσοτάκηδες,τους Χαρδαλιάδες,τους Πέτσες , τους  τα έχουν κανονίσει να μην πηγαίνουν ποτέ φυλακή, έστω κι αν διαπράττουν φόνο. Και  στην παραπάνω  δολοφονία (και άλλων τη ίδια περίοδο)  αυτά τα αισχρά υποκείμενα είναι οι ηθικοί αυτουργοί.

΄Ομως ο Ράπτης, ο Χατζηνικολάου,ο Κουρτάκης, τα “καλά παιδιά” στα μαφιόζικα έντυπα του Μαρινάκη, που συγκάλυπταν το έγκλημα (“τουρκική προπαγάνδα και fake news”!), γατί δεν υπάρχουν διαδικασίες και μάλιστα  αυτόφωρες   στο  νομικό σύστημά μας,   για να τιμωρούνται ,όπως θα συνέβαινε σε κάθε άλλο όμοιο ποινικό αδίκημα  τους “Μέσου”  ανθρώπου;

Οι  εγκληματίες  των εξουσιών,μέσα και πρώτοι οι κοντυλοφόροι,είναι εκείνοι που      έφτιαξαν τη ατμόσφαιρα να διαπραχθούν  στον ΄Εβρο  δολοφονίες, σαν αυτή του νεαρού  Σύριου πρόσφυγα. Κι όμως, σήμερα, ξανακυκλοφορούν  ανενόχλητοι  τα βρώμικα  έντυπα και σάιτ τους, θα ομιλούν πάλι  ως ειδικοί και χωρίς τσίπα, περί παντός επιστητού,  θα  αυτοαναγορεύονται  σε κριτές και δικαστές άλλων  (με το  αζημίωτο πάντα) .

Ακόμα και η ΄Ελενα Ακρίτα   θα συνεχίζει  αγέρωχα και αυτάρεσκα  την …επανάσταση από το μαλακό καναπέ της.  Και  θα εξαπολύει μύδρους  στο …ρατσιστή Αμβρόσιο, όχι όμως και στον εαυτούλη της και στους λοιπούς κοντυλοφόρους -τρόφιμος του ΔΟΝ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ναρκέμπορου), οι φυλλάδες του οποίου πρωτοστάτησαν στο ρατσιστικό-εθνικιστικό  έγκλημα του ΄ Εβρου.

Και σε εκατοντάδες άλλα όμοια εγκλήματα.΄Οπως παλιότερα πάλι ο ΔΟΛ , στον οποίο έκανε από τότε καριέρα η…΄Ελενα.  Δολοφόνησε εν ψυχρώ  τον ηρωικό    Βασίλη Τσιρώνη στο σπίτι του στο Π.Φάληρο. Ξεχνιούνται αυτά;

Ερώτημα. Γιατί οι πολιτικοί να μη ρίχνουν όσο νερό ,ρίχνουν και οι δημοσιογράφοι στο δικό τους κρασί;

5. Φρουζής: «Κατέρρευσε η σκευωρία ότι χρηματοδότησα πολιτικά πρόσωπα» – Απειλεί με μηνύσεις

 

Τον φτύνει μια ολόκληρη κοινωνία, τον ξεβρακώνει ολόκληρο FBI ,του τρίβει στη μούρη σοβαρό δικαστήριο την απόφαση πως χρημάτιζε ο αλητάμπουρας αυτός πολιτικούς , γιατρούς και κάθε βρώμικο συνεργαζόμενο λαμόγιο και   και σου λέει… βρέχει, μωρέ!

Παιδί  σοβαρό και έντιμο  δεν έχει ο αρχιμαφιόζος  να του τραβήξει ένα γερό χαστούκι,και να του πει, “φτου σου ρε,άθλιε πατέρα, που μας ξεφτίλισες στα πέρατα της οικουμένης”!  Αλλά και να του πετάξει την ίδια ώρα  στα μούτρα και τα  αργύρια  της διαπλοκής και της  διαφθοράς. Να μην τα ξεκοκαλίζουνε  μαζί.

 

6. DW: Αύριο η συνεδρίαση για να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά -Στον Ερντογάν η απόφαση

Η Αγιά Σοφιά δεσπόζει στον Βόσπορο

“Λαγός την φτέρη κούναγε,κακό της κεφαλής του”.Θα μου πεις, ούτε καν πίσω από φτέρη δεν κρύβεται πια  ο δικτάτορας της Τουρκίας. Τον έχουν πάρει όλοι  μυρωδιά, τι  βρώμικα παιχνίδια παίζει εν το ονόματι του…Αλλάχ και της πατρίδος!

 ΄Ατιμη φάρα αυτοί οι δικτάτορες. Χειρότεροι, οι έχοντες άλλοθι τον κοινοβουλευτισμό. ‘ Οπως ο παραπάνω πανάθλιος τύραννος της Τουρκίας.

7. ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ
Ελένη Μενεγάκη: Φίλησε on air τον Μάκη Παντζόπουλο και έδειξε για πρώτη φορά τα 4 παιδιά της Ελένη Μενεγάκη:Το φιλί στο στόμα στον Μάκη

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/eleni-menegaki-finale-oikogeneia

Η φρίκη  και το καρακατσουλιό  έχουν  όνομα και πρόσωπο. Και επί χρόνια υφέρποντο αμφότερα  στα δυσώδη τηλεοπτικά πάνελ στα οποία  τρεφόταν ανελλιπώς και πλουσιοπαρόχως   το λοιπό πανελλήνιο καρακατσουλιό.

Στο καλό και να μας γράφεις. Μη χανόμαστε και …χάσουμε!

8. Η  απολογία του γιατρού-μαϊμού:

 

Ο γιατρός-μαϊμού ενώ προσάγεται στα δικαστήρια

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο η αρχή της διαδρομής του σαν γιατρός, ξεκίνησε στα τέλη του 2015 «σε μία επίσκεψή μου στη μονή Βατοπεδίου» όπου έτυχε να αναφερθεί ότι αρκετοί μοναχοί αντιμετώπιζαν πρόβλημα προστάτη και πως οι συμβατικές θεραπείες που ακολουθούσαν δεν τους είχε βοηθήσει. Έτσι «τους πρότεινα μία εξειδικευμένη θεραπεία με βότανα η οποία είχε ευεργετικά αποτελέσματα.

***

Είπε και μια αλήθεια,κι ας την προσέξουμε .Κι ας είναι συμβουλή ψευτογιατρού.

Οι καλόγεροι είναι στατιστικά γνωστό πως πάσχουν  σε υψηλά ποσοστά κυρίως από καρκίνο  προστάτη.Κι αυτό έχει άμεση σχέση με την εγκράτεια.Δεν κάνουν σεξ.

΄Εγκλημα στον   εαυτό τους,βέβαια. Ο υγιής προστάτης είναι εκείνου που είχε και έχει υγιή σεξουαλική ζωή .

Οι θρησκείες  τα βάζουν ως γνωστό με τη φύση.Κι εκείνη εκδικείται χωρίς έλεος.