ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ. Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ, ΧΡΗΣΙΜΟΘΗΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

Σχεδόν 77 χρόνια από τη λήξη του Μεγάλου Πολέμου και την ήττα του Χίτλερ, με την πρόσφατη εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία,  φαίνεται να βρισκόμαστε πάλι στα πρόθυρα ενός νέου, Μεγάλου, αν όχι παγκόσμιου, ευρωπαϊκού ,πιθανότατα, πολέμου, πάλι με την υποκίνηση ενός Νέου Χίτλερ με όλα τα  γνωρίσματα συμπεριφοράς του πρώτου. Και ακριβώς, θα λέγαμε. Δεν του χάνει ούτε καν…εμφανισιακά.

Παρανοϊκός, εθνικιστής, ρατσιστής, φαλλοκράτης,    χαμηλού επιπέδου  μόρφωσης και φυσικά  χωρίς ηθικές αναστολές ή  ανακλαστικά  ανθρωπιστικού συνειδότος. ΄Ενας τύπος, που αν δεν ήταν  αυτό που είναι ,ως μέσος, καθημερινός  άνθρωπος, θα ήταν αυτός, που ο κόσμος στην Ελλάδα  αποκαλεί κουτσαβάκη,  ψευτόμαγκα,  τσαμπουκαλή και κούτσαβο,  γεννημένος  φονιάς.  Θα ήταν εκείνος  που θα κουβαλούσε πιστόλι στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, θα έδερνε τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αλλά  θα το έπαιζε  νοικοκύρης και  θρησκευόμενος. Την ίδια ώρα ,μάλιστα που θα ήταν  ενταγμένος σε κάποια χρυσαυγίτικη ή άλλη, μαφιόζικη εγκληματική οργάνωση . Σήμερα, ο  Βλαντιμίρ  Πούτιν  τηρουμένων των αναλογιών, κάνει αυτά που θα έκανε , ως μικρού βεληνεκούς εγκληματίας.

Αλλά και οι λόγοι που επικαλείται  ο Ρώσος Χίτλερ, σήμερα για την εισβολή σε ξένη  χώρα, είναι  ίδιοι ακριβώς με εκείνους του παλιού Φύρερ.  Και τα συνθήματα και το ντελίριο  που  ντοπάρει   τους εθνικιστές ,ακροδεξιούς, αφασικούς  και μαφιόζους, Ρώσους οπαδούς του,  ίδια. Διαβάστε την πορεία του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος  στη Γερμανία και τη διαμόρφωση βήμα βήμα του ιδεασμού και  των σχεδίων του Ναζί Χίτλερ από το 1935 και μετά. Θα ανακαλύψετε μια τρομερή ομοιότητα σχεδόν σε όλα, και όχι μόνο στο υπόβαθρο  της ιδεοληψίας  και των στόχων του παλιού και του νέου Χίτλερ.

Παράλληλα,  η σύγκριση μοιραία θα σας οδηγήσεις σε τέσσερες επίσης σοβαρές διαπιστώσεις:

1. Την καθεστωτική  εργαλειοποίηση του Γκεμπελισμού,  τότε και τώρα. Ρώσοι φίλοι ακτιβιστές,  μας  μεταφράζουν και μας  στέλνουν  τον τελευταίο  καιρό άρθρα, ειδήσεις, κριτικές του ρώσικου Τύπου. Τρίβουμε τα μάτια μας!  Δε λέμε πως απλώς ξαναζεί ο Γκέμπελς.  Θα  ζήλευε τους Ρώσους συναδέλφους του,  αν τους έβλεπε από κάποια μεριά πώς προετοίμασαν με  τις πένες, τα μικρόφωνα και τους θεατρινισμούς τους  στις οθόνες , την  εισβολή στην Ουκρανία. ΄Ιδια τώρα, όπως και το 2014. Με ποια τέχνη και ποια τερτίπια  καλλιεργούν τον εθνικισμό,  το φασισμό, τη ρατσισμό, τη  λατρεία  στον αρχηγού. ΄Ιδια και απαράλλακτα , όπως τότε.  Στο πρώτο ξέσπασμα του Γερμανικού Ναζισμού. Ακριβώς όμοια και στο Ρώσικο σήμερα,

2. Τη στάση  της υπόλοιπης Ευρώπης και της Αμερικής πάλι από το  1935 μέχρι και την έναρξη του Β παγκοσμίου πολέμου το 1939. Αλλά και με την έκρηξη και την εισβολή στην Τσεχοσλοβακία .  Διαβάστε μια σχετική ανάλυση της εφημερίδας Ριζοσπάστης (15/3/2002):

“Τη νύχτα της 14ης προς τη 15η  Μάρτη 1939  τα γερμανικά στρατεύματα άρχισαν να εισβάλλουν στην Τσεχοσλοβακία. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα είχε καταληφθεί. Η τσεχοσλοβάκικη Δημοκρατία έπαψε να υπάρχει. Ούτε η Αγγλία, ούτε η Γαλλία, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, αν και ήξεραν πως προετοιμαζόταν η χιτλερική εισβολή, έκαναν κάτι για να την εμποδίσουν. Μόνο η Σοβιετική Ενωση καταδίκασε αποφασιστικά το κομμάτιασμα και την κατάκτηση της Τσεχοσλοβακίας.

Η εισβολή στην Τσεχοσλοβακία ήταν το αποτέλεσμα της κατάπτυστης «Συμφωνίας του Μονάχου», την οποία συνυπέγραψαν, στις 29 Σεπτέμβρη 1938, ο Χίτλερ, ο Τσάμπερλεν, ο Νταλαντιέ και ο Μουσολίνι. Με βάση τη «Συμφωνία του Μονάχου», η Τσεχοσλοβακία ήταν υποχρεωμένη να παραδώσει στη Γερμανία μέσα σε δέκα μέρες τη Σουδητία και μέσα σε τρεις μήνες να ικανοποιήσει τις εδαφικές αξιώσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Ολες οι βιομηχανικές επιχειρήσεις, τα ορυχεία, οι συγκοινωνίες και τα μέσα τηλεπικοινωνίας, το τροχαίο υλικό, τα στρατιωτικά οχυρά, οι αποθήκες και οι πρώτες ύλες που βρίσκονταν στο παραχωρούμενο έδαφος θα παραδίδονταν σε απολύτως καλή κατάσταση.

Με τη Συμφωνία αυτή αφαιρέθηκε από την Τσεχοσλοβακία μια εδαφική έκταση από 41.098 τετραγωνικά χιλιόμετρα με 5 εκατομμύρια κατοίκους, απ’ τους οποίους πάνω από ένα εκατομμύριο ήταν Τσέχοι και Σλοβάκοι. Στα χέρια των χιτλερικών, έπεσαν βιομηχανικές περιοχές με σπουδαία μεταλλουργικά και χημικά εργοστάσια, μεθοριακά οχυρά και μια σημαντική ποσότητα οπλισμού. Ετσι, στην ουσία, η Τσεχοσλοβακία ήταν αφοπλισμένη και αντιμέτωπη με το Γερμανό φασίστα επιδρομέα, που περίμενε μόνο την κατάλληλη στιγμή για να την υποδουλώσει οριστικά.

Η προδοσία που έγινε στο Μόναχο προκάλεσε βαθιά αγανάκτηση στους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Οι ιμπεριαλιστές της Αγγλίας και της Γαλλίας, σε συνεννόηση με τους Αμερικάνους, προχώρησαν στην υπογραφή της Συμφωνίας, ακολουθώντας την πολιτική του «κατευνασμού», δηλαδή την ικανοποίηση των απαιτήσεων του Χίτλερ για επέκταση της Γερμανίας προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη”.

΄Οπως και τότε, και σήμερα η οργή της Δύσης είναι μόνο στα λόγια.  Και φυσικά  την άφησαν να εκδηλωθεί  με τα μέτρα που έλαβαν   εναντίον της οικονομίας του Νέου Χίτλερ.  Δεν είπαν όμως πως όλες οι κυρώσεις  πάρθηκαν με το αζημίωτο, αφού  από την καταβαράθρωσης της ρωσικής οικονομίας , θα ωφεληθούν σε πολλούς  τομείς οι Αμερικανοί, όπως για παράδειγμα με τις υπέρογκες από εδώ και πέρα  πωλήσεις  όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες και την εξαγωγή υπερτιμημένου  φυσικού αερίου. “Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια”.  (Οι γνωστές αμερικανιές).    Με αυτή την  υποκριτική  τους στάση και με το αζημίωτο,  εξάντλησαν και την υποχρέωσή τους να βοηθήσουν έναν άκρως ταλαιπωρημένο “εβραϊκό”   λαό στην Ιστορία  με  τη σοβιετική-σταλινική  πρώτα   γενοκτονία  από πείνα (Γολoντομόρ ,  ουκρανικά: Голодомор.1932-33)   ) και σήμερα από τη φασιστική  Ρωσία του κατά  φαντασία  “Τσάρου”   με την την σε εξέλιξη πολύνεκρη εισβολή στην τραγική  χώρα.

3. Αν προσέξει κανείς τη διατύπωση των ηγετών της Δύσης, όταν αναφέρονται στον παρανοϊκό δικτάτορα, θα  διαπιστώσει πως μπορεί, μεν, να τον βρίζουν  πατόκορφα  (για το θεαθήναι), αλλά… πρόεδρο τον ανεβάζουν , ηγέτη της Ρωσίας τον κατεβάζουν!   Πώς γίνεται; Μα,  τον εξέλεξε  ο…ρωσικός λαός, ένα  εκλογικό σώμα ,όχι, βέβαια,  πάνω από 35- 40%   στην πλειοψηφία τους ακροδεξιοί, Ναζί, μαφιόζοι,  λούμπεν στοιχεία. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ δια ψήφου  ,διαδικασία που είναι η  βάση ,το ευαγγέλιο της κοινοβουλευτικής  δημοκρατίας!  Και ως εκ τούτου…  κολυμπήθρα του Σιλωάμ.  Ακόμα και ο πρώτος  Χίτλερ με εκλογές έγινε Φύρερ, αυτές  τον νομιμοποίησαν σύμφωνα με τα Διεθνή νόμιμα  και έτσι τον αποκαλούσαν οι ηγέτες  του τότε κόσμου .΄Οπως, ακριβώς , και για τον ίδιο λόγο αποκαλούν   σήμερα πρόεδρο της Ρωσίας  το Νέο Χίτλερ.   Αν έχεις  ακολουθήσει  τους κανόνες και τηρήσει   τα προσχήματα  των εκλογών ,στέφεσαι  ηγέτης  και έχεις νομική ΔΙΕΘΝΗ κατοχύρωση   να διεξάγεις ακόμα  και…  παγκόσμιο πόλεμο.  Να σφαγιάζεις, όπως ο “Τσάρος”  700.000 στη Συρία, αλλά  να συνεχίζει ο Μπάιντεν και ο Μακρόν να σε αποκαλούν  ηγέτη και πρόεδρο της Ρωσίας. Μιλάμε για  τέτοια ανηθικότητα.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται ένα μεγάλο  έγκλημα μπροστά στα μάτια μας . Κι αν το δούμε στις πραγματικές του διαστάσεις   και  αναζητήσουμε την πραγματική ευθύνη από εκείνους  που είναι οι ηθικοί αυτουργοί του, δε θα σταθούμε μόνο στους  ηγέτες και προέδρους της  Ρωσίας, της Κίνας, της  Βόρειας Κορέας   και της Βενεζουέλας. Ο  Ομπάμα πριν λίγα χρόνια, ο Τραμπ και ο Μάιντεν στην Αμερική μαζί με όλους τους ηγέτες ,κυρίως της συμμαχίας του ΝΑΤΟ έχουν την ίδια, για να μην πούμε μεγαλύτερη ευθύνη για το δράμα που παίζεται δίπλα μας  στην Ουκρανία.

Και σύντομα, αν δε κινηθούμε ως οργανωμένη, λαϊκή  Δύναμη ,θα  δούμε μεγαλύτερα δράματα να εκτυλίσσονται  ανάμεσά μας Θα θρηνήσουμε κι εμείς, όπως οι παππούδες και οι πατεράδες μας τους ανθρώπους τους, θύματα ενός  …ηγέτ-η Φύρερ σε παντελή παράκρουση. Ο Νέος Χίτλερ έκανε την αρχή. Τη ζούμε αυτή την ώρα.

Υ.Γ.  Πώς, ως Οργανωμένη, λαϊκή Δύναμη, θα αντιδράσουμε,  για να προφτάσουμε το κακό  που  είναι σίγουρο πως θα ξεσπάσει σύντομα  από τον τρόπο που λειτουργούν και συμπεριφέρονται  οι παρανοϊκοί   ηγέτες του κόσμου αυτή την ώρα,  ,θα το αναπτύξουμε σε άλλη ανάρτησή μας  αναλυτικά.