“Επί τον τύπον των ήλων» της σημερινής ελληνικής συστημικής-κομματικής πραγματικότητας και της αυριανής ΚΑΘΑΡΣΗΣ της τραγωδίας που βρίσκεται σε εξέλιξη

Υπάρχουν καθοριστικές  (“κόκκινες”) γραμμές στην κομματική συμπεριφορά  που αν, ως μέλος , στέλεχος ,βουλευτής, αρχηγός,  τις περάσεις, δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω. Κι αν κάποια στιγμή επιστρέψεις  , η λαβωματιά από τα “mea culpa”,  όσο και ειλικρινής να είναι η συγγνώμη,  δεν αποθεραπεύεται εύκολα .

Υπάρχει πάντα σε ένα κόμμα εκείνο το είδος του  …κομματόμετρου, κάτι σαν τη αρχαία «Λυδία λίθο»,   που μετράει τη  γνησιότητα  των αρχών του  και τη συνέπειά του σε αυτά που  οι ιδρυτές τους ορίζουν ως απαρέγκλιτους , «εκ των ων ουκ άνευ»,  ιδεολογικούς όρους.  Δεν υπάρχει, ας πούμε,  Δεξιό κόμμα, χωρίς την προσήλωση στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία,  οικογένεια». Όπως δεν μπορεί να υπάρξει,  ομοίως ,Αριστερό κόμμα που να υπηρετεί τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τον καπιταλισμό, την ελεύθερη, την  ανεξέλεγκτη  οικονομία της αγοράς.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα δεν έχει υποστεί ,μετάλλαξη, ιδεολογικό εκφυλισμό, εγκατάλειψη και αποστασιοποίηση από τις βασικές της αρχές. Δεν είναι τυχαίο που το κόμμα που ίδρυσε ο Κων/νος Καραμανλής, ως ΕΡΕ και Ν.Δ, δεν είχε  και δεν μπορεί να διαθέτει ούτε σήμερα  «διανόηση».   Ούτε καν ως κομματικούς  φίλους.

Πώς θα μπορούσε ποτέ ένας «διανοούμενος» να στηρίζει  ιδεασμούς  του καπιταλισμού και  οικονομίας της Αγοράς,  όπως «ο θάνατός σου η ζωή μου»,  «όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια», «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό»;   Αυτά, ακριβώς, τα ιδεολογήματα που εκφράζουν την αγριότητα, τον εκβαρβαρισμό, το στέγνωμα του φορέα του από ανθρωποκεντρικές, φυσικές, διαχρονικές  και απαράγραπτες αξίες .

Δείτε για παράδειγμα  τους  «επώνυμους» ,αντί για διανοούμενους  ,ομνύοντες  στο κόμμα του …Εθνάρχη ή έστω συμπαθούντες το σημερινό  Μητσοτακικό καθεστώς ,που δεν είναι, παρά  μια εκφυλιστική  συνέχεια της  ΕΡΕ του Κων/νου Καραμανλή.   Σαββόπουλος, Ράμφος, Γιανναράς, Δημητριάδης, Δήμου,  Καραμπελιάς .  Να μείνουμε στα…βαρβάτα ονόματα του διανοουμενισμού  ,αυτού  του νεότερου ελληνοΟρθόδοξου εκτρώματος.

΄Οσους απεγνωσμένα παλεύει ο Δανίκας με τις συνεντεύξεις του στο «κιτρινόμαυρο έντυπο» ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  ( φασιστική τερατογέννηση    Τριανταφυλλόπουλου και  Αναστασιάδη)  να τους παρουσιάσει  και να τους καθιερώσει ως Δεξιά  διανόηση (!).   Αν όλοι τούτοι και άλλοι σαν κι αυτούς,  είναι κάτι , μόνο ως  αντώνυμο της “Μόρφωσης”, της καλλιέργειας, της ανθρώπινης ευαισθησίας και του ανθρωπισμού, θα μπορούσαν να εκληφθούν , ως άξιοι  εκπρόσωποι.

Η Αριστερά από την άλλη,  δεν εκπροσωπείται πια  αποκλειστικά  από τα παραδοσιακά κόμματα και μορφώματα, με κυρίαρχα  το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ  (άντε και  το ΠΑΣΟΚ σε ασθμαίνοντες ρυθμούς κατάκτησης τέτοιου τίτλου). Η μισή Ελλάδα, της συνειδητοποιημένης Αποχής, ως πολιτική στάση περιφρόνησης και διαμαρτυρίας για το κατάντημα   του κομματιού ελληνικού  συστήματος,  είναι θα λέγαμε η κυρίαρχη   Αριστερά .

΄Όμως,  ο εγκλεισμός  όλου αυτού   του κόσμου   σε τέτοια και μόνο στεγανά,  αποθαρρύνει  πολλούς να παραδεχτούν πως είναι αριστεροί  με  την κλασική , την παραδοσιακή  έννοια.  Αντιδεξιά παράταξη,  με ό,τι πεντακάθαρο σημαίνει  ένας τέτοιος χαρακτηρισμός. Η, ακόμα και  μέλη του  κινήματος του Μεταμοντερνισμού ,  θα λέγαμε  πως είναι οι  καλύτεροι όροι-“στέγες”,    για να  ταυτοποιούνται με   ιδεολογική επαναστέγαση    οι  συνειδητοποιημένοι αυτοί  πολίτες, που  φαίνεται καθαρά πως πλησιάζουν  τούτη τη ώρα  (και θα μεγαλώνει ο αριθμός) στα 4   εκατομμύρια από τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους.

΄Ολος αυτός ο αντιδεξιός κόσμος,  που δε συμφύρεται με  “κονκάρδες” και σημαίες    στα παραδοσιακά κόμματα της Αριστεράς, δεν έχει αυτή την ώρα εκπροσώπηση. Είναι…ορφανός!  Από κόμμα και αρχηγό.

Και πώς, δηλαδή, και από ποιον να έχει; Από τον Κουτσούμπα,  που στέλνει κάθε επέτειο στο χασάπη της   Πιονγιάνγκ , μηνύματα αγάπης  και λατρείας; Από τους επαγγελματίες αριστερούς  σαν την  Ευτυχία ,τη Σία και τον Ευκλείδη , που κλέψανε τις βουλευτικές έδρες του ΣΥΡΙΖΑ , για να μη χάσουν το  “μπούκωμα”;   Από τα   εθνίκια, τους πουτινιστές και τους ισαποστάκηδες   σαν τον Βαρουφάκη,  τη Ζωή και το Λαφαζάνη;

΄Η τον Αλέξη Τσίπρα και το Στέφανο Κασσελάκη;

Ο πρώτος, «ηλίου φαεινότερο» ,προχώρησε σε  πολιτικό χαρακίρι! Είναι αυτό, ακριβώς, που εύστοχα  πάλι  το απέδωσε η λαϊκή αγχίνοια  με τη φράση  ”κλότσησε την καρδάρα με το γάλα”!

Αυτοχειριάστηκε πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας , σε προκλητική μάλιστα θέαση. Προσχώρησε  με  τη νέα του κυρίως στάση   στην  ελίτ, το ελληνικό ,κομματικό σύστημα  εξουσίας και αναμένει ως “Κιγκινάτος” και  Κων/νος Καραμανλής  (τον λατρεύει κιόλας ως πολιτικό) να επανέλθει από τη πίσω πόρτα, όπως ο …Εθνάρχης στα πολιτικά δρώμενα ,έστω και στο θώκο του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης; « Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα»!  Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε  μια θεαματική  παρουσία και είχε μια πρωτοφανή  εξέλιξη για τα δεδομένα στο κομματικό σύστημα της χώρας.  Αλλά, μέχρι σήμερα, κέρδισε στα σημεία του εντυπωσιασμού, αλλά  όχι της ουσίας.

Αντίθετα.  Μέσα σε…12 μήνες έκανε τόσα λάθη,  όσα ο  παλιός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σε 12 χρόνια!

Ξεκινάμε από τα τελευταία του  ,για να συνεχίσουμε με τα  άλλα. Επίσης μεγάλα και ασυγχώρητα για ένα αρχηγό, αριστερού και αντιδεξιού κόμματος, που φιλοδοξεί να   κατεδαφίσει το καθεστώς Μητσοτάκη με το μοναδικό  τρόπο που μπορεί να το κάνει.  Να πείσει να τον  ψηφίσουν   4 εκατομμύρια συνειδητοποιημένοι πολίτες που απέχουν από τα κομματικά μαντριά. Συγκεκριμένα.

-Τη στιγμή που η μισή   Ελλάδα  αυτών των   πολιτών  δεν μπορεί ούτε στο χωριό των παππούδων τους να πάνε να βγάλουν καλοκαίρι, ο Στέφανος κάνει πολυήμερες, πανάκριβες  και προκλητικές  διακοπές.  Και μάλιστα στο νησί, σύμβολο της καπιταλιστικού εκφυλισμού,  της Μυκόνου , στην οποία πια , μόνο   κατάπτυστης   νοοτροπίας και συμπεριφοράς φαν , ονειρεύονται να  κάνουν διακοπές.

– Διέγραψε το βασικό στέλεχος,  εκφραστή του έντιμου κομματιού του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη,  μετά τη  στημένη παράσταση των κροκοδείλιων  δακρύων  της Λινού, που τσέπωσε εκατομμύρια  κονδύλια από το Μητσοτακικό καθεστώς με αντάλλαγμα,  “προσφορά έργου” …  μετά διακρύων (τούτη τη φορά) .  Και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να τη διαγράψει,  συνεχίζει να την κρατά στο κόμμα  (γιατί;) από το οποίο φυσικά σύντομα  και κακήν κακώς, θα αναγκαστεί αν την εκδιώξει, για να μετεγγραφεί στο φυσικό της χώρο ,τη Ν.Δ , όταν έρθουν στο φως οι αποκαλύψεις  του μεγάλου σκανδάλου της διαπλεκόμενης  με τους Γεωργιάδηδες  λοιμωξιολόγου   με ηθική, πλην των άλλων, αυτουργία στη δολοφονία 20.000 ασθενών  που  πέθαναν  εκτός ΜΕΘ στην πανδημία.  Συνενοχή!  (Είχε η κυβέρνηση να δώσει εκατομμύρια στη Λινού, όχι ,όμως, και  για να αγοράσει ΜΕΘ στα θεόγυμνα νοσοκομεία.  Ούτε καν σωτήριες, απλές μάσκες δε φρόντισε το καθεστώς  να παρέχει δωρεάν  στον κόσμο τις τραγικές εκείνες ημέρες της καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου  και ατομικού δικαιώματος από το  Μητσοτακικό  καθεστώς ,που  όντως, έδωσε   εξετάσεις με λαμπρές βαθμολογίες στις προσομοιώσεις-  πρόβες των οργουελικών καθεστώτων).

Και συνεχίζουμε:  Εγκλήματα και σκάνδαλα ,” ων ουκ έστιν αριθμός” της διεφθαρμένης κυβέρνησης,  ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ  είτε τα υποβάθμισε εντελώς  είτε η αναφορά και η κριτική τους από τον ίδιο και  το κόμμα του , είναι ευκαιριακή  ή  από χαλαρή έως  παγωμένη. ΄Όπως:

-Εγκληματική  διαχείριση  πανδημίας .

-Δολοφονίες στην  Πύλο και τα  Τέμπη, αλλά και  σε εκατοντάδες άλλες στις επαναπροωθήσεις  “κολασμένων της γης”.

-Δεύτερη  ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ πλέον, χρεοκοπία της χώρας .

-Φτωχοποίηση της Αντιδεξιάς Ελλάδας.

– Μίζες εξοπλισμών.

-Novartis .

-Υποκλοπές.

-Δικαστικά πραξικοπήματα  (πρβλ Ντογιάκος-Ζήσης-Αδειλίνη).

-Τραπεζίτες-Funds  (κόκκινα δάνεια).

Προκλητική  διασπάθιση δημόσιου χρήματος  με απ΄ ευθείας αναθέσεις.

-Τάισμα μέχρι σκασμού του τεράστιου σμήνους της γαλάζιας ακρίδας που  ενέσκηψε εδώ  και πέντε χρόνια.

Να μείνουμε στα κυρίαρχα, αλλά όχι τα μοναδικά.

Μέσα σε λίγους μήνες ο Στέφανος Κασσελάκης, ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ξεκίνησε δυναμικά και άρθρωσε έναν ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, αντιδεξιό  πολιτικό λόγο, αυτή την ώρα, ζήλωσε και τούτος την … κόπωση του Αλέξη Τσίπρα. “΄Εδωσε μια κλωτσά και έχυσε το γάλα”  (σε άλλη ανάλυσή μας, θα ξεκαθαρίσουμε  ακόμα  πιο λεπτομερειακά , τί όφειλε να κάνει και ακόμα δεν το έκανε).

Για να χρησιμοποιήσουμε τη δυνατή (διάβαζε φοβιστική)  περιγραφή  της γραφίδας του Ιωάννη στην Αποκάλυψη, όχι μόνο  γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, αρέσκεται και στα θρησκευτικά   δρώμενα, αλλά και για λόγους…ετυμολογίας,   θα τον παρομοιάζαμε με τον “άγγελο της εκκλησίας της Λαδοκείας” (=η  δικαιοσύνη του λαού. Αυτήν, ακριβώς,  που δεν κατάφερε  να κερδίσει , ως τώρα  με τα έργα και τις ημέρες του ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ):

3-15 οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ
οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός
3-16 οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς
οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ
στόματός μου.

(Ξέρω τα έργα σου· ότι ούτε ψυχρός είσαι
ούτε ζεστός. Έπρεπε να ήσουν ψυχρός ή ζεστός.
Έτσι, επειδή είσαι χλιαρός και ούτε (είσαι)
ζεστός ούτε ψυχρός, μέλλω να σε αποβάλω σαν
εμετό από το στόμα μου.).

 

 

 «Ο έχων ώτα ακούειν,  ακουέτω». Και  πρώτος ,μεταξύ άλλων, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπεράσματα:

(Τί έχεις Γιάννη, τί είχα πάντα)!

1.Η Ελλάδα,   έχει ήδη μπει στην τροχιά της κατάρρευσης σε όλα τα επίπεδα. Πολιτικό-κομματικό, κοινωνικό, δημοσιογραφικό,   δικαιικό, οικονομικό.  Η διάβρωση είναι βαθιά και χρόνια. Και δεν πρόκειται για  αποκλειστική  παθογένεια της εξουσίας, των θεσμών  και του κρατικού μηχανισμού, αλλά επεκτείνεται το ίδιο ισχυρή και διαβρωτική, «μέχρι μυελού οστέων» και στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας,  ως σύνολο- λαό  και μέλη-άτομα.

2. Ως «Ζιμπάμπουε» και το «Μπαγκλαντές» της Ευρώπης είναι  η πλέον ευάλωτη χώρα της  Ε. Ε.  Η οριστική της κατάρρευση θα ξεκινήσει από την οικονομία, οι δείκτες της οποίας (όλοι), αποδεικνύουν καθημερινά την αναπόφευκτη  επέλευση-επέλασή  της.  Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν ως ιστορικές παρενέργειες.  Το  κοινωνικό χάος και οι  βιαιότητες , η αυτοδικία   στην    πραγματικής   εκδοχή της φράσης  «πήραν το νόμο στα χέρια τους» οι  “εμφύλιες”,  παραταξιακές συγρούσεις,   θα είναι  (και για πολύ καιρό) μέσα στην επόμενη δεκαετία (το πιθανότερο νωρίτερα) , το καθημερινό φαινόμενο- σκηνικό στη χώρα. (Τα τελευταία γεγονότα στο Μπαγκλαντές είναι μια εικόνα της μελλοντικής Ελλάδας).

3.Το καθεστώς Μητσοτάκη θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος της ανείπωτης  διαφθορά του . Και οι… αριστεροί πατριώτες    Κουτσούμπας,  Βαρουφάκης,  Ζωή, Ευτυχία και Σία, Ευκλείδης και Φίλης ,  ο νέος  «Ανδρουλάκης»  και  ο κατοπινός  “Κασσελάκης” (αν ΤΩΡΑ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ  δε φροντίσει να μη συμβεί) ,  όλα τα κομματικά “καλόπαιδα” εκείνης  της εποχής ,θα κληθούν πιθανότατα  από τον Αλέξη Τσίπρα  ( ως πρόεδρος της Δημοκρατίας),  να… σώσουν την Ελλάδα!

Το χειρότερο. Θα έχουν το θράσος να «νίπτουν τας χείρας» τους , επαναλαμβάνοντας  το γνωστό ανά τους αιώνες άλλοθι  των εγκληματιών:  « Εμείς σας τα λέγαμε. Είμαστε αθώοι  τους αίματος» !

Κι αντί  ΟΛΟΙ  αυτοί οι βρώμικοι επαγγελματίες του κομματικού συστήματος, Δεξιάς  και «Αριστεράς» με όλο το Γκεμπελιστάν που τους στηρίζει,   να έχουν  ΑΠΟ ΧΤΕΣ  βάλει μια πέτρα στο λαιμό και να φουντάρουν  αγκαλιά  στο Φάληρο, θα περιμένουν  ΑΥΡΙΟ , η δική τους  στρατευμένη πένα  να τους δικαιώσει (!) και να τους μνημονεύσει στις “χρυσαφί”  σελίδες της  ως… Σωτήρες της πατρίδας!

Η Ιστορία δεν μαντεύει,   ούτε προφητεύει. Ερμηνεύει. Και δεν πέφτει έξω γιατί,  γνωρίζει ένα κανόνα απλό και κατανοητό. Το μεγαλύτερο εργαλείο της: «Ουδέν καινόν  (έργον και λόγος)  υπό τον ήλιον». Καμιά παρθενογένεση.

Η ιστορία  επαναλαμβάνεται.  Αλλάζουν πρόσωπα (κάποτε ούτε αυτά ) και χρόνια.  Ακόμα χειρότερα:

“Ο λαός που ξεχνά την Ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει”!

 

Στέφανε Κασσελάκη, ακούς;