Στέφανε Κασσελάκη, μια σημαία μένει να σηκώσεις πια και ένα σύνθημα: Της κάθαρσης και της σκληρής τιμωρίας των ενόχων

Κασσελάκης: Με ένα F35 λιγότερο αγοράζεις 300 πυροσβεστικά – ΝΔ: Γραφικός και επικίνδυνος

«Το να περιλαμβάνει, όμως, στο λαϊκίστικο αφήγημά του και την αμυντική θωράκιση της χώρας, τον καθιστά εκτός από γραφικό και επικίνδυνο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ

ορκωμοσία

***

Αν το πολιτικό πρόγραμμα του  Νέου ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει από εδώ και πέρα  σε ζητήματα οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά και τα παρεμφερή,  έχει αποτύχει σε απήχηση και ενδιαφέρον εκείνων που θα μπορούσαν να κάνουν το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη κυβέρνηση. Και μιλάμε για σχεδόν 4 εκατομμύρια ψηφοφόρους.  Εδώ βρίσκεται η πλούσια  και ελεύθερη δεξαμενή, που αντλείς και πολύ και καθαρό νερό. Οι υπόλοιπες, είναι “ιδιοκτησιακές  στέρνες”, με συγκεκριμένη χωρητικότητα και στάσιμο νερό, άρα βρώμικο και ελώδες.

 Με τέτοιους  «καθαρούς», υποψήφιους  ψηφοφόρους που «δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί» τους  (και είναι αυτός ο λόγος που η πλειοψηφία δεν προσέρχεται στις κάλπες),  θέλει προσοχή ένα πράγμα,  Στέφανε Κασσελάκη.  Πώς θα χειριστείς τον πολιτικό σου λόγο σε  ζητήματα αλήθειας. Αν θα πεις ή όχι τα πράγματα με το όνομά τους.

Τον Δεξιό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  για δυο λόγους  μπορεί να τον  πείθει  πως ήταν πιο αναγκαίο  να αγοράσει ένα παραπάνω  f35 και  όχι ένα λιγότερο (που στην περίπτωση αυτή θα είχε η χώρα…300 πυροσβεστικά  αεροπλάνα και σήμερα ούτε κόσμος θα έκλαιγε τις περιουσίες του, ούτε  θα είχε εξαφανιστεί το 37% του δασικού μας πλούτου) και παράλληλα  να θεωρεί εσένα φαιδρό και όχι  τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο που ξεστόμισε πως  η… αμυντική  θωράκιση (!)   απαιτούσε να μείνει  στο έλεος της φωτιάς  η χώρα:

  1. ΄Η , γιατί ο δεξιός αυτός  ψηφοφόρος  έχει υποστεί  τέτοια  λοβοτομή σε βάθος (άρα είναι σε κώμα)  και  χάφτει αμάσητο το παραμύθι πως με την  άχρηστη λαμαρίνα  που πέταξε  τα υπόστεγα  ο διεφθαρμένος γόνος,  για να εισπράξει μίζες ,  από την 31η θέση  στην κατάταξη ως  στρατιωτική δύναμη, που βρισκόμαστε σήμερα , θα βρεθούμε ξαφνικά  μπροστά από την Τουρκία που είναι 11η(!)
  2. ΄Η,  γιατί ανήκει στο άλλος είδος του ψηφοφόρου.  Είναι  ο ορκισμένος οπαδός της Δεξιάς  από το  αισχρό σμήνος της γαλάζιας ακρίδας, που λυμαίνεται τον τόπο  και ως εκ τούτου είναι ανάγκη  να συμφωνεί και να επαυξάνει  με τους κομματικούς χορηγούς του.

Άλλος λόγος δεν υπάρχει. Ακόμα και ένας «ιδιώτης» να είναι, έχει τα περιθώρια να αντιληφθεί πως αυτή η συμμορία που υποδύεται την κυβέρνηση, εκλέγεται και μένει στη θέση της μόνο και μόνο, γιατί στηρίζεται πάνω  σε αυτά τα δύο    είδη οπαδών . Σε ό,τι, δηλαδή, πιο σάπιο  (ως  αισχρό και  ανήθικο) έχει να παρουσιάσει ως εκλογείς, αυτή η χώρα.

Για τέτοια «φρίκη»  ψηφοφόρων δεν μπορείς, Στέφανε  Κασσελάκη  να ψάχνεις ανάμεσα στα 4 αυτά εκατομμύρια.  ΄Ετσι κι αλλιώς, οι περισσότεροι απ΄  αυτούς  παραμένουν με το… όπλο παρά πόδα.   Και μπορούν να το σηκώσουν, να οπλίσουν,  να στοχεύσουν και να ρίξουν,  μόνο  αν πειστούν πως αυτός που θα δώσει το «παράγγελμα», έχει και τα κότσια και την ικανότητα και την ευθύνη να το κάνει.

Το «παράγγελμα»  θα πρέπει να είναι ένα πια.  Μην τολμήσεις να πεις πως θα σώσεις μια οικονομία που ξέρεις πολύ καλά πως δε σώζεται   με τίποτα. Πως ξαφνικά τα επόμενα λιγα χρόνια από ΄τη δεύτερη  θέση στην παγκόσμια κατάταξη του δημόσιου χρέους, θα μπορέσει η Ελλάδα  να ξεφύγει  . Ούτε από μια τέτοια χρεοκοπημένη  οικονομία να τάζεις αυξήσεις, επιδόματα και παροχές σε χαχόλους που κινούνται ως «άμμος» όπου τους μαυλίσουν καλύτερα.

Ασφαλώς, μην τολμήσεις να μιλήσεις για εθνικά θέματα.  Για κόκκινες γραμμές και   εξοπλισμούς.  ΄Ολα αυτά τα φούμαρα που πουλούσαν τόσα χρόνια   τα εθνίκια του παλιού ΣΥΡΙΖΑ . Δεν τσιμπάει   με τέτοια ο νοήμων και έντιμος  ψηφοφόρος. Αντίθετα, η υπόμνησή τους τον εξοργίζει.

 

Αυτή την ώρα μια σημαία σηκώνεις ψηλά. Και ένα σύνθημα αντιλαλεί πέρα για πέρα στο Νέο ΣΥΡΙΖΑ . Κανένα  άλλο.

ΥΨΩΝΕΙΣ   ΤΟ ΜΠΑΪΡΑΚΙ ΤΗΣ  ΚΑΘΑΡΣΗΣ. ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

Και το σύνθημα , επίσης, να είναι  ένα και μοναδικό:

ΝΑ  ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ  ΤΟ “ΓΟΝΟ”  ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ  ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΠΙΑ.

΄Οποια άλλη σημαία κι αν υψώσεις,  όσα άλλα τσιτάτα και συνθήματα  αν  επινοήσεις, όλα θα αποδειχτούν φληναφήματα. Παραμύθια και δημαγωγία για  κρετίνους,  Θα σου γυρίσουν,  μάλιστα, μπούμερανγκ, αφού σύντομα θα κληθείς να αδειάσεις την «καρέκλα», που όπως και ο προκάτοχό  σου , κι εκείνος δεν την τίμησε,  όπως και όσο άξιζε.  Θα αποδειχτείτε και οι δυο “λίγοι”  και “μικροί”!

Το νου σου,  τούτη την φορά!  Στενεύουν τα περιθώρια.