Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ, κάνε τη διαφορά. Ξεγύμνωσε τα παλαιοκομματικά εθνίκια του ΣΥΡΙΖΑ πάλι με μια κίνηση…ματ!

1. Μητσοτάκης: Δεν βάζουμε «στο ζύγι» ζητήματα κυριαρχίας -Συζητάμε αλλά δεν συμφωνούμε σε όλα με τον Ερντογάν

Και κλείνω το κεφάλαιο ΗΠΑ με τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο Ερντογάν, την 6η μέσα σε ένα χρόνο. Ξαναλέω, το γεγονός ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα. Η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζουμε «στο ζύγι» ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Συμφωνήσαμε για στενότερη συνεργασία στο μεταναστευτικό και για νέα συνάντηση του ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στις αρχές του 2025.

 

2. Ενημέρωση για την εξωτερική πολιτική ζητά από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Άμεση και επίσημη ενημέρωση ζητά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τα γεγονότα που αφορούν στην πορεία και στο περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων και συνομιλιών με την τουρκική πλευρά, μετά και τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Στο δελτίο Τύπου της, η Κουμουνδούρου προσθέτει: «Οι πληροφορίες που έρχονται  στο φως της δημοσιότητας, από διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων, προκαλούν έντονη ανησυχία. Απαιτείται συνεκτική εθνική στρατηγική, διαφάνεια και ενημέρωση».

Το αίτημα έχει κατατεθεί στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού μετά από επικοινωνία του γραφείου του προέδρου της Κ.Ο. του κόμματος, Νίκου Παππά.

***

Στέφανε Κασσελάκη, βγες επίσημα να συγχαρείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το δρόμο που άνοιξε και την πορεία που χαράζει στα ελληνοτουρκικά. Είναι  η μοναδική επιτυχία   της  Μητσοτακικής πενταετίας.΄Ισως, όμως, η σπουδαιότερη  στα χρόνια της «Μεταπολίτευσης»  Και δεν πρέπει από κομματική  τύφλα και μικρότητα, ούτε να παραβλέπεται , ούτε να αποσιωπάται.

Κάνε τη διαφορά.  Η κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, του Αλέξη Τσίπρα, του Καμένου, του Κοτζιά,  των αλήστου  μνήμης  πουτινιστών και δραχμιστών  υπουργών τότε , μόνο Αριστερά δεν …κοίταξε  σε  πατριδοκαπηλία  τα χρόνια της θητείας της.  Η εξαίρεση στο Σκοπιανό υπήρξε μονόδρομος για εκείνη την κυβέρνηση. ΄Όπως  και εκείνη της  επιλογής  «με την  Ευρώπη ή έξω από αυτή».

 Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ  με όποιο όνομα «βαπτιστεί» στη νέα του πορεία, οφείλει να απαλλαγεί από τα εθνικιστικά βαρίδια που ο παλαιοΣΥΡΙΖΑ του κληροδότησε.  Να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία  με στόχο αταλάντευτο  και δεσμευτικό την προσφυγή των δύο χωρών στη Χάγη, για να βρουν, επιτέλους,  λύση τα χρονίζοντα ( και ανύπαρκτα στην πραγματικότητα) «εθνικά ζητήματα».

Στέφανε Κασσελάκη, αν δε διαφοροποιηθείς  και  συνεχίσεις να  επιδίδεσαι και συ, όπως οι  παλιοί και οι  νέοι ΄Ελληνες   πολιτικάντηδες  στο εθνικό σπορ  της πατριδοκαπηλίας και του εθνικισμού (όμοια και πολλοί θερμοκέφαλοι ομόλογοι  στη γείτονα) , δεν πρόκειται να ανοίξεις την τεράστια  δεξαμενή  της  Ελλάδας του μεταμοντερνισμού. Είναι αυτή που  εκφράζεται και δίνει το παρόν με την …απουσία της, όπως και κυρίως από το θέατρο των εκλογών, μια πράξη- στάση καθαρά πολιτική.

Μην κάνεις τα λάθη  του π. αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Στη μεταΤσιπρική εποχή που ανέτειλε  ή θα αναμετρηθείς αποφασιστικά και  δυναμικά    με τον παλαιοκομματισμό, τη  δημαγωγία, τον εθνικισμό και τις άλλες γνωστές παθογένειες της  «φυλής» ή θα εξαφανιστείς από   προσώπου πολιτικής και…γης ελληνικής.   Ο συνειδητοποιημένος κόσμος είναι έτοιμος να σε επιβραβεύσει.

 Τόλμησε!