Μάτι-Τέμπη. Σκύλευση νεκρών. Κάποιοι γονείς και συγγενείς θυμάτων , νεροκουβαλητές της Δεξιάς !

iefimerida.gr:

Τέμπη: Γονείς και συγγενείς θυμάτων κατά Καρυστιανού -«Τα ονόματα των παιδιών μας δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15€»

“Την έντονη αντίδραση γονέων και συγγενών θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη προκάλεσε η πρωτοβουλία της Μαρίας Καρυστιανού για συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, με το αντίτιμο των 15 ευρώ.

Η συντριπτική πλειοψηφία εξεμάνη με την πρωτοβουλία του λεγόμενου «Συλλόγου Θυμάτων για τα Τέμπη», ο οποίος -όπως παραδέχθηκε η πρόεδρός του, Μαρία Καρυστιανού- δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες παρά μόνο ένα μικρό μέρος αυτών”.

***

 Αν υπάρχουν  στα δύο εγκλήματα , στην πυρκαγιά στο Μάτι και στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη,  δύο ισχυροί  πόλοι που τα ενώνουν, είναι τούτοι:

α. και τα δύο  εγκλήματα έχουν …ιδιοκτήτη .Τη  Δεξιά.  Τη Μητσοτακική, μάλιστα.  Τα χρεώνεται αποκλειστικά ο Κυριάκος και τα δύο.   Το πρώτο, ως αρχηγός της τότε  Αντιπολίτευσης και επικεφαλής   των περίφημων  εκείνων  Μακεδονομάχων, που κάψανε το Μάτι .  Το δεύτερο, ως κυβέρνηση, που καταλήστεψε τα κονδύλια της Ε.Ε, αντί να διοχετευθούν στο έργο της ασφάλειας των  σιδηροδρομικών μεταφορών  για το οποίο είχαν εγκριθεί.

 β. Κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων   και στην  τραγωδία του 2018 και σε τώρα του 2023 έπαιξαν το παιχνίδι της προπαγάνδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και διέπραξαν μια  απίστευτη, τουλάχιστον για τα ελληνικά σεβάσματα, τυμβωρυχία στους νεκρούς τους.  Συντάχτηκαν στην πραγματικότητα  (και ας μην το παραδέχονται) με το θύτες, εκείνους, ακριβώς,  που δολοφόνησαν  τους ανθρώπους τους.

 Σήμερα, με τα Τέμπη, επαναλαμβάνεται  η  ίδια ιστορία ,όπως με το Μάτι. Τότε, μέχρι κι αυτή την ώρα, οι συγγενείς των θυμάτων αδιαφορούν για τους δράστες του εγκλήματος,  δε θέλουν να μάθουν ποιοι το διέπραξαν. Αρκεί που οι πυροσβεστική  το    χρέωσε    σε έναν…Αγγελόπουλο και όχι στην ανικανότητα και την ανοργανωσιά  της  (όπως και  με τις περισσότερες πυρκαγιές στη χώρα)! Αυτός ο «ανθρωπάκος»  (ο ίδιος  «διαρρηγνύει  τα ιμάτιά» του πως όλη η υπόθεση  είναι απάτη-και είναι) έβαλε τη φωτιά χιλιόμετρα μακριά από το θέατρο της τραγωδίας. Κι εκείνη  σε λίγα λεπτά  μέσα, διέτρεξε ως αστραπή απόσταση χιλιομέτρων για να… προλάβει στα κρεβάτια τους ανύποπτους κατοίκους. Και μια τέτοια, ασφαλώς, αφελή ερμηνεία της καταστροφής,   αθωώνονται  αυτόματα τα εγκληματικά χέρια των Μακεδονομάχων και των Ρώσων πρακτόρων που έβαλαν τις φωτιές.(*)

 Στα Τέμπη, σταθμάρχης, μηχανοδηγός, πάλι ανθρώπινος, δηλαδή,  παράγοντας, προξένησε την τραγωδία. Στο δικό τους λάθος  χρέωσε η κυβέρνηση το έγκλημα.  Γι΄ αυτό και  σύσσωμη η “γαλάζια ακρίδα”  πιπιλίζει τόσο καιρό  ασεβώς  και προκλητικά   την καραμέλα του …δυστυχήματος και όχι του εγκλήματος. Οι Σερραίοι, μάλιστα  ψηφοφόροι,  αλληλέγγυοι   στον έχοντα τη μεγαλύτερη ευθύνη (ως   αρμόδιος υπουργός τότε), αντάμειψαν το δολοφόνο συμπατριώτη τους της δυναστείας Καραμανλή , με,  ούτε λίγο ούτε πολύ 18.000 ψήφους στις τελευταίες εκλογές!

 Μόνο, που οι περισσότεροι από τους συγγενείς, τούτη τη φορά, δεν έπεσαν στην παγίδα της προπαγάνδας. ΄Ηταν ολοφάνερη  η ευθύνη της κυβέρνησης που έφαγε τα κονδύλια, αντί να  τα επενδύσει  εκεί που όφειλαν να πάνε. Και χρέωσαν το έγκλημα σε εκείνους, ακριβώς ,που το διέπραξαν.

Πρόσφατα, όμως, κάποιοι, από τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, ζήλωσαν, ως φαίνεται τη ασεβή    συμπεριφορά  των άλλων συγγενών,  θυμάτων    στο Μάτι    και έστρεψαν τα βέλη τους στη  Μαρία  Καρυστιανού , που πραγματικά έχει συγκλονίσει Ελλάδα και Ευρώπη με τη στάση, τη μαχητικότητα και την επιμονή της να  μην κουκουλωθεί το έγκλημα και να οδηγηθούν  οι  ένοχοι στο σκαμνί.

  Και ,αντί  να της συμπαρασταθούν,   να συγχωρήσουν ακόμα και λάθη κι αν έγιναν , όπως αυτό με το εισιτήριο των  15 ευρώ  της συναυλίας για τα θύματα στα Τέμπη, βγήκαν με… γαλάζια μικρότητα και τύφλα, να τα βάλουν με τη  μάνα, που  μπήκε για τα καλά  στο στόχαστρο της Δεξιάς.  Δε δίστασαν  με τις ανακοινώσεις και τις συνεντεύξεις τους  στα κατάπτυστα Μέσα προπαγάνδας της κυβέρνησης , να  ρίξουν μπόλικο   «νερό στο μύλο» του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβερνητικής συμμορίας   που συνεχίζουν να ασελγούν  στις μνήμες των  εξαερωμένων  πτωμάτων της τραγωδίας .

Διέπραξαν  «΄Υβριν»  αυτοί οι συγγενείς.  Μιλάμε για τυμβωρυχία!  Η απόλυτη ασέβεια στα  θύματα!   Τόση εμπάθεια και κομματική  τύφλα   από γονείς για τα δολοφονημένα παιδιά τους, αποτελεί όνειδος στο πανελλήνιο!

 Αυτή  τη χώρα (με τα τόσα της κουσούρια) από αρχαιοτάτων χρόνων , σέβεται τους νεκρούς της. Και κανένας «Κρέοντας» δεν μπορεί να διαπράττει  «΄Υβριν» ατιμωρητί.  Ας  το έχουν αυτό υπόψη τους, όσοι ασεβώς και αφρόνως έσπευσαν να «βάλουν πλάτη» στην προπαγάνδα της κυβέρνησης για το έγκλημα στα Τέμπη.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

 

(*) ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

(Απόσπασμα)

Φωτιά στο Μάτι -Σοκαριστική περιγραφή:” Έβλεπα να λιώνουν τα πόδια του γιου μου και δεν του είπα τίποτα ως μαμά”

Συγκλόνισε με την περιγραφή της μια από τους επιζώντες στη φωτιά στο Μάτι

“Συγκλόνισε ξανά η Κάλλι Αναγνώστου, η οποία υπέστη σοβαρότατα εγκαύματα μαζί με τον 5,5 -τότε- ετών γιο της, περιγράφοντας όσα έζησε κατά τη διάρκεια της φονικής φωτιάς στο Μάτι.

Μετά την ανατριχιαστική κατάθεσή της στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο την Πέμπτη (8/12), η κυρία Αναγνώστου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24, όπου περιέγραψε όσα τραγικά βίωσε την 23η Ιουλίου 2018″.

***

΄Ενα θέατρο ,όπως άλλωστε είναι πολλά από  τα δικαστήρια,  παίζεται και  στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αυτές τις ημέρες. Και δεν είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει.   Τα θύματα δε θέλουν να μάθουν την αλήθεια.   Η απώλεια των δικών τους, η φωνή του  αίματος, είναι ασθενέστερα της προπαγάνδας και της λοβοτομής που έχουν υποστεί.

Τους είπαν πως…  ΚΑΠΟΙΟΣ έβαλε,  χιλιόμετρα μακριά,  φωτιά  για να κάψει  καλοκαιριάτικα  χαμόκλαδα  και η μικρή φωτιά…έξαλλη και φουριόζα,    κατέρριψε όλα τα ρεκόρ ταχύτητας των πυρκαγιών όλων των εποχών στην υφήλιο  και έφτασε  ΓΙΓΑΝΤΙΑ στο Μάτι και τον Βουτζά  ,όπου και συνέλαβε  εξ απήνης  τα θύματα.  Τόσο…λογική η εξήγηση !

Και δεν τους είπαν,  φυσικά,  οι ίδιοι οι  θύτες   πως τα δικά τους δολοφονικά  χέρια  έβαλαν τις φωτιές στις αυλές και στα δέντρα δίπλα τους.  Κι έκαψαν τους ανθρώπους τους  που δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν,ακριβώς γιατί δεν υπήρχε  χρόνος.

Δεν θέλουν μάθουν  την αλήθεια!΄ Αλλωστε τί…πατριώτες  θα ήταν πολλοί απ΄αυτούς;   Ο Κούλης τους , τους  αποκάλυψε  την αλήθεια.    Ο Αλέξης Τσίπρας  ήταν αυτός που  τους έκαψε!   Αρκεί η φωνή της διαβεβαίωσης του αρχηγού των Μακεδονομάχων,  για να σκεπάσει τις κραυγές τους αίματος των δικών τους, που βούν ακόμα.