“Πάμε στοίχημα”, Παύλο Πολάκη, πως θα χάσεις και με διαφορά;

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβαίνω για να χάσω -Ήταν και δικό μου λάθος ο Κασσελάκης

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβαίνω για να χάσω (Videos)

Μια και είναι της μόδας τα στοιχήματα αυτή την ώρα με τους υποψήφιους αρχηγούς των δυο κομμάτων, εμείς… πάμε στοίχημα πως όχι μόνο θα χάσει ο Πολάκης και οι συνυποψήφιοι, ιδεολογικοί του αντίπαλοι(!) , αλλά το   «απολίτικο Αμερικανάκι»    θα  τερματίσει πρώτος  και με διαφορά. Κι ευτυχώς!

΄Οσο για   το   λάθος , που θεωρεί  τώρα ο “αψύς Σφακιανός”  τη στήριξη του   Κασσελάκη ήταν μάλλον ευλογία για  τον  ΣΥΡΙΖΑ.  Σώθηκε  στο παραπέντε. Αλλιώς, με αρχηγό μια ΄Εφη ή έναν Ευκλείδη , θα είχε γίνει από τότε  απόκομμα  «Νέα Αριστερά».

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν, όπως ο ίδιος το είχε δηλώσει παλιότερα, «σκορδαλιά  χωρίς σκόρδο». Δεν υπάρχει τέτοια συνταγή.   Και είναι η  αλήθεια .΄Ολο το κόμμα της Κουμουνδούρου ήταν ο εκλεκτός του Αλαβάνου.  Φρέσκος τότε και πολλά υποσχόμενος ,  ως επισήμως εκλεκτός της Αριστεράς , έλαβε  το δαχτυλίδι της διαδοχής και προχώρησε δυναμικά.

Στην πορεία, μετά τη απέκδυση της βαριάς δημαγωγίας τα πρώτα χρόνια, ο  αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε στο κομματικό  σύστημα της χώρας το  «μη χείρον» στην κούρσα για την κατάκτηση της εξουσίας.  Και ως πρωθυπουργός, μπορεί να μην είχε  και την καλύτερη σχέση η κυβέρνησή του με ό,τι στην πραγματικότητα θα έπρεπε να σημαίνει  εκείνο το περίφημο   «πρώτη φορά αριστερά», αλλά ουδείς μπορεί να διαγράψει το θετικό της έργο , τα χρόνια της θητείας της. Αυτές οι ιστορικές σελίδες   (κατά)γράφηκαν-κρίθηκαν,  σφραγίστηκαν και παραδόθηκαν στις γενιές. Δεν παραγράφονται, δε σκίζονται, δε αναιρούνται.

΄Όπως δεν αποσιωπώνται ή δε λησμονιούνται από την άλλη  και τα λάθη της. ΄Εχουμε  όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα λεπτομερώς, καταγράψει  με την ανθρωπίνως δυνατή, αμερόληπτη κρίση , το έργο, τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, όσο και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, ως αρχηγού του κόμματος και πρωθυπουργού.  Η ιστορία έχει τελειώσει με αυτή  την αποτίμηση έργου.

Κλείνοντας  εδώ το κεφάλαιο “Αλέξης Τσίπρας και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ”,  να διευκρινίσουμε  για άλλη μια φορά, τούτο: Η δουλειά του ιστορικού  έχει κύριο γνώρισμα την …κινητικότητα.  Δεν  έχει την πολυτέλεια να «αράζει» σε μια όχθη. (Αλλιώς,  θα   γινόταν Γκεμπελίσκος να… βγάζει και φράγκα).  Να μη φοβάται στις σελίδες του να καταθέτει  ανεπηρέαστα και κάποτε οδυνηρά, όσα δεν τολμούν εκείνοι που  προσλαμβάνονται, για να «λιβανίζουν» κάθε φορά  με μικρό ή μεγάλο διάφορο, δεν έχει σημασία, τους εκάστοτε χορηγούς και  αφεντικά τους.

 

 

Να δώσουμε τώρα το λόγο …δι΄  ημών  στο Στέφανο Κασσελάκη.  Διάδοχος και αρχηγός κι  αυτός  του κόμματος με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα. ΄Εστω κι αν ο π. αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τον αποκηρύσσει  ανεπισήμως και του ροκανίζει την καρέκλα υποχθονίως. ΄Εκανε το ίδιο ο Αλαβάνος για τον εκλεκτό του.  Είναι ιστορικά  κατανοητό.   Να μην ξεχνάμε πως αυτή είναι συνήθως η μοίρα, όσων παίρνουν  το χρίσμα από  τους προηγούμενους χρισθέντας. Ο Κρόνος τρώει πάντα τα παιδιά του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αυτή την ώρα είναι ό,τι υπήρξε ο Αλέξης Τσίπρας  στην εποχή του για το κομματικό σύστημα της χώρας:    ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ. Δεν υπάρχει, ούτε κατά διάνοια, δυνατότητα ένας Φάμελος, ακόμα και ένας Πολάκης με όλη τη θετική του συνεισφορά στο ξεγύμνωμα και το συνεχές μαστίγωμα  του Μητσοτακικού καθεστώτος των …Αρίστων και αρεστών, να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Των οπαδών που δεν έχουν πελατειακές σχέσεις με το κόμμα.

Δεν τραβάνε στο Νέο ΣΥΡΙΖΑ  κανενός είδους δεινόσαυροι-παλαιοκομματικοί.  Ο μόνος  ικανός να οδηγήσει την Κουμουνδούρου σε κόμμα με προοπτική κατάκτησης εξουσίας,  είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Μόνο οι  επαγγελματίες  της αριστεροφροσύνης  και οι κομματικοί καριερίστες μπορούν και έχουν λόγους, να ισχυρίζονται το αντίθετο. Δεν τους πιστεύει πια κανείς.

Δεν υπάρχει μάλιστα χρόνος. Πολυτέλεια της όποιας καθυστέρησης ή αλλαγής προσώπων . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να παραδώσει σύντομα την εξουσία για δύο βασικούς λόγους:

α Η κατάρρευση της οικονομίας (δεύτερη χρεοκοπία ,υπαρκτή, αλλά τεχνηέντως συγκαλυμμένη)  είναι μια πραγματικότητα.  Ορατή απολύτως, όχι πια  μόνο από τους  δείκτες, που όμως μόνο οι ειδικοί ξέρουν να «διαβάζουν», αλλά κι από τους … αγράμματους. Είναι όσοι  ζουν πλέον στο πετσί  τους τη  φτωχοποίηση στη χώρα. Και η  δεινή ανέχεια, αφορά   το  μεγαλύτερο τμήμα  του ελληνικού λαού , οι βασικές  ανάγκες του οποίου δεν μπορούν να καλυφθούν πια ,ούτε μέσω του ειδεχθούς και επαχθούς  δανεισμού. Το δημόσιο χρέος έχει «πιάσει  ταβάνι»  τα πέντε και παραπάνω χρόνια μιας ανείπωτης και πρωτοφανούς στην ιστορία της χώρας, διαφθοράς  του καθεστώτος.

β.Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης τον τελευταίο καιρό δεν  έχει απλώς θορυβηθεί, αλλά πανικοβληθεί,  αφού δεν είναι πια μυστικό η «βία και η νοθεία» που έδωσαν  τα σαραντακατοστάρια για να γίνει ο Κυριάκος  πρωθυπουργός». «Ο κόσμος το έχει τούμπανο», αλλά και η κυβερνητική συμμορία  δεν τολμά πια να καμαρώνει  για τη μεγάλη απάτη που διέπραξαν  και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Μια νέα προσφυγή στην κάλπη, θα αποτελέσει πανωλεθρία για τους …νικητές της νοθείας, η οποία δεν μπορεί πλέον ούτε να αποκρυβεί,  ούτε να επαναληφθεί με την ευκολία που έγινε τις δυο προηγούμενες φορές.

 

 

«Οι καιροί ου μεντοί»,  επομένως. Ούτε για αντικαταστάσεις, ούτε για άλλα πειράματα και δοκιμές .Καλός, κακός , ο Στέφανος  Κασελάκης είναι  Ο ΜΗ ΧΕΙΡΩΝ  αυτή τη ώρα.  Με αυτόν οφείλει  να πορευτεί στο κόμμα τις κρίσιμες ημέρες που έρχονται.

Μια συμβουλή, πάντως, είναι  αναγκαία, αλλά πάνω απ ΄όλα επιβεβλημένο να κατανοηθεί απολύτως από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Με πολλές από τις συμπεριφορές του και με όσα  κατά καιρούς παλαιοκομματικά  λέει, έτσι που «η μεν φωνή»  είναι Στέφανου,   “αι δε χείρες»  Αλέξη,     διαφωνούν, όχι μόνο ένα μεγάλο και το καλύτερο  κομμάτι της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η τεράστια πηγή  της Αποχής και των «μοναζόντων»  πολιτών.  Μόνο από τέτοια  Δεξαμενή μπορεί  να αντλήσει καθαρό και πολύ νερό, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας σταματήσει    με τις Τσιπρικές και παλαιοκομματικές του  τακτικές να απομακρύνει αυτόν το κόσμο. Είναι  οι ελεύθεροι, συνειδητοποιημένοι   πολίτες που έχουν διαγράψει κάθε  σχέση με το άρρωστο,  κομματικό σύστημα της χώρας.   Αυτούς, που ούτε ο Αλέξης Τσίπρας μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει, επειδή, ακριβώς ,  έλεγε, όσα ,  πολλές φορές,  ως φερέφωνο, επαναλαμβάνει και ο σημερινός  αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος  Κασσελάκης να θυμάται πάντα…  το δη  λεγόμενο  πως  «νέο κρασί, σε παλιό ασκί δεν μπαίνει». ΄Εμειναν τα σάπια κρόσσια.  Θα σπάσουν   και … πάει χαμένο.    Θα είναι κρίμα!