Η χώρα της “φαιδρής πορτοκαλιάς” , αν κρατάει μια πρωτιά σε όλο τον κόσμο, είναι για τη συνεχή και αδιάκοπη διάπραξη ΄Υβρεως!

Μίμης Πλέσσας:  «Όταν στην Ευρώπη σάρωνα τα βραβεία και ήμουν διδακτέα ύλη στην Ασία, στη χώρα μου δεν με άφησαν να είμαι σε ωδείο γιατί δεν είχα πτυχίο… Ήμουν αυτοδίδακτος»

Ο Μίμης Πλέσσας

«Πριν τρία χρόνια είχα πάρει τρία βραβεία από το μεγαλύτερο τζαζ Φεστιβάλ στο Ρότερνταμ -συμμετείχαν 19 από τους καλύτερους μουσικούς της Ευρώπης. Πήρα βραβείο για τη σύνθεση, την ενορχήστρωση και την ερμηνεία. Οι άνθρωποι εκεί δεν ήξεραν την ηλικία μου -εξάλλου και οι κλασικοί μουσικοί και η τζαζ συγχωρούν την ηλικία. Φτάνει αυτά που παίζεις να είναι ”φρέσκα”.

»Συνεργάστηκα με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου και είναι ένα κεφάλαιο που δεν τολμώ να το θίγω, γιατί όταν πήγαινα να διευθύνω όλες αυτές τις ορχήστρες κανείς δεν με ρωτούσε τι ωδείο έχω τελειώσει. Μπορεί να με ρωτούσαν αν θέλω μπαγκέτα κι απαντούσα ”όχι, ευχαριστώ, διευθύνω με τα χέρια”. Παίζαμε και μαζεύαμε κατά συρροήν τα βραβεία.

»Όταν με κάλεσαν στη χώρα μου να διδάξω σε ένα από τα ωδεία, είπα ότι είναι μεγάλη μου τιμή και θα το κάνω με μεγάλη χαρά. Μου ζήτησαν, λοιπόν, να πάω τα χαρτιά μου, για να μπορέσει να γίνει η πρόσληψη. Λέω τι χαρτιά, εγώ είμαι αυτοδίδακτος και η απάντηση ήταν απλή: ”Ε, τότε δε γίνεται”. Κι εγώ αυτή τη στιγμή είμαι διδακτέα ύλη στη Μόσχα… Τέλος πάντων….» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στις «Ανοιχτές Σελίδες».