Λάθος το  εξώδικό σου ,   πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ!

 Στέφανε Κασσελάκη, κάνεις λάθη, τακτικής, στρατηγικής και ουσίας, που δε δικαιολογούνται από την κομματική σου απειρία.   Όπως αυτό πρόσφατα με  το εξώδικο που τους έστειλες.

 Και δεν υπήρξε το  μόνος  σου λάθος. Προηγήθηκαν κι άλλα,  με πλέον σοβαρό την αποδοχή του πραξικοπήματος της καθαίρεσής σου, που την επικύρωσες με την αποχώρησή σου από την Κουμουνδούρου.

 Είσαι ή δεν είσαι  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί  το θέλει  ή δεν το θέλει  μια όζουσα  σαπίλας  παλαιοκομματισμού, κομματική νομενκλατούρα, αλλά, γιατί σε εξέλεξε η βάση. Ο κόσμος. Τα κόμματα ιδρύονται και  υπάρχουν  από και για  το λαό  και  όχι για  να εισπράττουν  παχυλούς μισθούς  η Γεροβασίλη, ο  Φάμελος και η Νοτοπούλου.  Και τώρα που  τους χάνουν, να ωρύονται  ως πεινασμένες ύαινες.

 

 

Δεν πήρες ποτέ στα σοβαρά  τις συνέπειες του πραξικοπήματος της καθαίρεσής  σου και έριξες νερό στο μύλο της χούντας της Κουμουνδούρου ασυλλόγιστα,  με απόλυτα  δική σου την  ευθύνη.  Συμπεριφέρθηκες, ως… ενοικιαστής!  ΄Όχι μόνο  «μάζεψες τα πράγματά» σου  και τους  άφησες το σπίτι ελεύθερο,  ως ιδιοκτήτες (!)  που σου κάνανε έξωση,  αλλά  ούτε καν,  ως νόμιμος πρόεδρος ,δε συνέχισες, στην αρχή τουλάχιστον, να υπογράφεις με αυτή την ιδιότητα  τις ανακοινώσεις σου.  ΄Οντως μέγα λάθος!

Κι αν τότε  δεχτούμε πως δεν ήθελες, όπως είπες,  να σύρεις το κόμμα στα δικαστήρια και διάλεξες το δρόμο της αυτοκατάργησή  σου, γιατί σήμερα δεν έκανες το ίδιο  με τα εξώδικα και τους πρόσφερες   πάλι « το φαϊ στο πιάτο «;  Δεν θα έφτανε  μια  σκληρή, αλλά απλή καταγγελία και να τελειώσει εκεί το θέμα;

Το ζητούμενο δεν είναι (ούτε έγκλημα θα το χαρακτηρίζαμε) που διέρρευσε το «πόθεν έσχες» σου νωρίτερα. ΄Ετσι κι αλλιώς, την επομένη θα έβγαινε  στη φόρα.  ΄Όπως κι έγινε.

Η ουσία  βρίσκεται στο περιεχόμενο της δήλωσής σου για τα οικονομικά σου. Ποια  είναι και πάνω απ΄ όλα, αν πρόκειται για καθαρή περιουσία και πώς αποκτήθηκε.  Αυτό είναι το ζητούμενο από εδώ και πέρα. Κι όχι δικαστήρια και …μαλλιοτραβήγματα.

 Αυτό, άλλωστε, περιμένουν εναγωνίως και  όσοι αύριο θα αποφασίσουν να σε στηρίξουν ή να άρουν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπό σου. Να μάθουν…πόθεν έσχες!  Εδώ παίζεται ΟΛΟ  το παιχνίδι.

Αλλά , μην το εξαντλήσεις σε ανακοινώσεις και κόντρα «χαρτομάνι» με λεπτομέρειες και απολογίες.   Αυτό θέλουν.  Να πάρουν τον προβολέα του πραξικοπηματία από πάνω τους και να το στρέψουν σε σένα. Να υφέρπει  η κατηγορία  του  διεφθαρμένου  , του κατόχου “μαύρου χρήματος” ως την ημέρα της ψηφοφορίας.

Μην παίζεις στο γήπεδό τους. Μια απλή, περιεκτική, ΟΥΣΙΑΣ ανακοίνωση ,φτάνει. Που θα εξηγεί, όμως  καθαρά και ξάστερα  πώς  απόκτησες το βιο σου.  Κι εκεί  να κλείσεις το ζήτημα. Άφησέ τους να αυτοεξευτελίζονται  κάθε ημέρα και περισσότερο. Επικεντρώσου  στη στάση σου στην περίπτωση που θα διαγραφείς και δε θα σου επιτραπεί να είσαι υποψήφιος. Αυτός,  άλλωστε,  είναι ο στόχος τους.

 Μην κάνεις επιπόλαιες και αψυχολόγητες  κινήσεις. Ούτε πριν τη συνεδρίαση του Σαββάτου  ΄Ασε εκείνους πρώτα να χτυπήσουν . Και χτύπησε μετά και ισχυρά  με τα ίδια τους τα όπλα.

Ακούς, τούτη τη φορά πρόεδρε;