“ΠΡΟΣΤΙΜΟ” ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕ “ΚΟΚΙΝΟ” ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα θα είχαν γίνει θεμέλια για κεμπαπτζιδικο!

Ξεπέρασαν και τον εαυτό τους οι Βρετανοί. Με άρθρο του στην Telegraph ο Jeremy Paxman ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι ο λόρδος Έλγιν έκανε χάρη στην παγκόσμια κοινότητα κλέβοντας τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς οι άξεστοι Έλληνες θα τα είχαν σπάσει και κατά την προσφιλή τους συνήθεια θα τα χρησιμοποιούσαν για να θεμελιώσουν κανένα … κεμπαπτζιδικο.Η χολή του κυρίου Jeremy Paxman που υπογράφει το άρθρο ξεκινάει από την Αμαλ Αλαμουντιν και … χύνεται στη συνέχεια εναντίον όλων.

Με λίγα λόγια ο κ. Jeremy Paxman λέει ότι οι Έλληνες έχουν κατασκευάσει με λεφτά που τους έλειπαν ένα πραγματικά υπέροχο μουσείο για να αναδείξουν όχι κάτι που έχουν αλλά κάτι πόυ δεν έχουν και προσπαθεί μέσα από άκρως εμπαθή επιχειρήματα να αποδείξει ότι δεν θα έπρεπε να ζητάμε και τα ρέστα για ένα μνημείο που διασώθηκε από τύχη.

Μέσα σε μια πραγματική θύελλα ιστορικών γεγονότων που συμπυκνώνει σε μερικές παραγράφους ο κ. Jeremy Paxman προσπαθεί να πει ότι η χώρα μας βρίσκεται στην Ε.Ε. λόγω της αρχαίας της κληρονομιάς, αλλά αυτή η κληρονομιά μάλλον δεν την ανήκει αφού και το ίδιο το μνημείο αφέθηκε στη μοίρα του, ύστερα έγινε χριστιανικός ναός, ύστερα τζαμί, μετά φρούριο ολόκληρη η ακρόπολη της Αθήνας και άλλα διάφορα… για να αφήσει να εννοηθεί ότι το νέο βασίλειο της Ελλάδας υπό τον Όθωνα κάπου έπρεπε να αναζητήσει ρίζες (που προφανώς δεν είχε κατά τον κ. Jeremy Paxman ) και έτσι τις αναζήτησε στην αρχαιότητα της Αθήνας…

Το άρθρο βέβαια έχει ξεσηκώσει απ’ τις 25 του μήνα που γράφηκε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των αναγνωστών της Telegraph, με ορισμένους μάλιστα να αναρωτιούνται πως θα ένιωθαν άραγε οι Βρετανοί αν κάποιος άρπαζε τμήματα του Stonehenge … για να τα φυλάξει…

Αλήθειες ,ψέματα και ρατσιστικό ντελίριο  από την Telegraph.

΄Οσοι παρακολουθούμε ξένο τύπο και ξέρουμε από παλιά τη συμπεριφορά κάποιων ,ειδικά αγγλικών, εντύπων (ταμπλόιντ), δε μας ξενίζουν τέτοια δημοσιεύματα. Η Telegraph,βεάβαι, το “παίζει” κάπου στη μέση (σοβαρή),κάτι μεταξύ Times και Mirror, αλλά όλοι, όμως ,γνωρíζουν πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια “κατινίστικη” εκδοχή της δημοσιογραφίας. Κάτι σαν τη Γερμανική Bild νA λέμε. Στο θέμα τώρα.

Ορθά αναφέρεται (και το λένε οι σοβαροί ερευνητές, οπότε είναι περιττό να μας το υπενθυμίσει, και μάλιστα σε… ρατσιστική διάλεκτο, ο κύριος Πάξμαν) πως ο ΄Ελγιν,παίρνοντας τα “μάρμαρα” τα διέσωσε όχι μόνο από την Οθωμανική διαφθορά και την κερδοσκοπία (ένα μεγάλο κεφάλαιο που ποτέ δεν έθιξαν οι  ιστορικοί, είναι αυτό ακριβώς: Οι κερδοσκοπικές μπίζνες από τους  Σουλτάνους και τους κατά τόπους… Πασάδες και Αγάδες του αρχαίου ελληνικού, “κινητού” πλούτου της Τέχνης).

Ο Εγγλέζος λόρδος τα πήρε με την έγκριση της Πύλης, με επίσημη σφραγίδα και υπογραφή  από τη νόμιμη αρχή  κααι την ανώτατη εξουσία στην οποία υπάκουε και ο ελληνικός πληθυσμός εκείνη την εποχή. Δεν  “ξεκόλλησε” τα μάρμαρα βίαια ο ΄Ελγιν, δεν ανέβηκαν κρυφά μια νύχτα κάποιοι …μαντρά-χαλοι στην Ακρόπολη ,ενώ κάποιοι άλλοι φύλαγαν τσίλιες και  άλλα έσπασαν,άλλα σακάτεψαν και αλλα τα μάζεψαν και τα πήγαν στον Πειραιά για να τα στείλουν στην γηραιά Αλβιώνα.΄Ολα έγιναν με την έγκριση της Πύλης και  του Αγά στην Αθήνα στο φως της ημέρας,άρα νόμιμα. Κράτησαν καιρό οι εργασίες της αποκόλλησης-απογύμνωσης  και δεν έφυγαν όλα τα “μάρμαρα” με την πρώτη “καραβιά”,όπως γράφουν οι περισσότεροι,αλλά τμηματικά και σε πολλά τα ταξίδια (άλλο θέμα για έρευνα,που έχει και πολύ…ψητό.Τί άλλο έφυγε όχι μόνο από τον Παρθενώνα και δεν το μάθαμε ποτέ; Και ποιος  τα κατέχει σήμερα;).

Ο ΄Ελγιν λοιπόν τα πήρε νόμιμα, όχι για να τα διαφυλάξει,όπως ισχυρίζονται κάποιοι “ντοπαρισμένοι” Εγγλέζοι ,αλλά για να στολίσει την έπαυλή του.(Συνήθης τακτική από τη ρωμαϊκή εποχή μέχρι της ημέρες του ΄Οθωνα).Μετά, τα δώρισε στο αγγλικό κράτος .΄Ετσι, όχι τόσο από την…καλοσύνη του ΄Ελγιν,τη φιλοκαλία του ή τον φιλελληνισμό του σώθηκαν τα “μάρμαρα”,που ξέρουμε.Αν έμεναν εδώ ,σίγουρα σήμερα δε θα ξέραμε ούτε καν την ύπαρξή τους. Γιατί καθόλου δεν αποκλείεται κανένας μερακλής συμπατριώτης μας να τα είχε εντοιχίσει για διάκοσμο σε κανένα “χάνι” της εποχής,που τρώγανε και πίνανε οι λήσταρχοι και οι λησταρχίνες των Ορέων.

Αυτή είναι η αλήθεια. Οι συμπατριώτες μας δε σεβάστηκαν τον ” εθνικό” ,αρχαίο πλούτο. (Τους τα έσουρνε ο Μακρυγιάννης: “Ρε, κλεφταράδες, συν-΄Ελληνες, για τούτα τα μάρμαρα πολεμήσαμε!). Είτε (ως χριστιανοί)  γκρέμιζαν τα παλιά “σεβάσματα” και τα ιερά και τα έκαναν ναούς,είτε έκλεβαν τα αγκωνάρια και έκτιζαν μ΄αυτά τα μαντριά τους, είτε τα πούλαγαν στους “περιηγητές” και τους ” λόρδους”… “αντί πινακίου φακής”.

Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία παλιότερα, αναπτυγμένη σε μακροσκελές άρθρο μας, τη δημοσίευσε “κολοβωμένη” στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η γνωστή κυρία Φοίβη (η …συνωνόματη κυρία Αδαμοπούλου Μαίρη),αφού πρώτα μας “πέρασε γεννεές δεκατέσσερις” σε 2-3 δημοσιεύματά της και μας κατέταξε στους προδότες του ΄Εθνους και τους πράκτορες των Εγγλέζων!(“Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια”, βέβαια και…”θα βάλουμε τον κόπανο να κλάψει”, που λένε  στην ιδιαίτερη πατρίδα και των δυο μας, κυρία Μαίρη μας). Πάει αυτό.

Τώρα,να κάτσει κανείς να ασχοληθεί με τα εθνικιστικο-ρατσιστικό ντελίριο του συντάκτη του παραπάνω άρθρου ,θα του κάναμε τη χάρη να τον θεωρούμε σοβαρό και ούτε θέλουμε ούτε τον θεωρούμε. Γιατί ,να αφήνει να εννοηθεί ο ασεβής  Εγγλέζος πως ”  το νέο βασίλειο της Ελλάδας υπό τον Όθωνα κάπου έπρεπε να αναζητήσει ρίζες (που προφανώς δεν είχε και έτσι τις αναζήτησε στην αρχαιότητα της Αθήνας…” είναι, αν μη τι άλλο,  πρόκληση και ΄Υβρις!

Κύριε….Ιερεμία μας (Jeremy Paxman), “στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί”.  Εμείς εδώ κάτω,  “κουτσά -στραβά” περάσαμε το εθνικό μας τεστ και προβιβαστήκαμε στην παραπάνω “τάξη”. Είμαστε΄Ελληνες,απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων (΄Οχι πως έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία,αυτά είναι παιχνίδια για σας τους εθνικο-ρατσιστές).

΄Ομως, να “λέμε και του στραβού το δίκιο”. Κατοικούμε τα χώματα,που έθρεψαν και  σκέπασαν τους αρχαίους ΄Ελληνες. Μπορεί να περάσανε Ρωμαίοι,Γερμανοί- Γότθοι, Σλαύβοι, Βυζαντινοί, Ενετοί, Τούρκοι ,λαοί, φυλές , πλήθος μέγα,αλλά πληρούμε 2 βασικές προϋποθέσεις  που ορίζονται παγκοσμίως ή είναι άγραφος και ιερός νόμος, για να δικαιούται ένας λαός, κληρονομικώ δικαίω ,να κατέχει ένα εθνικό  όνομα :1. Συνεχίζουμε να ζούμε στη γη που ζούσαν οι παλιοί ΄Ελληνες με όλες τις επιμειξίες και τις συγχωνεύσεις  που έχουμε υποστεί και ήταν ιστορικά αναπόφευκτες. 2.Μιλάμε μια γλώσσα που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ με αυτή που μιλούσαν οι αρχαίοι ΄Ελληνες, πιθανότατα για 4.000 χρόνια. Μπορεί να μιλήθηκαν εδώ και άλλες γλώσσες στους αιώνες που πέρασαν, μπορεί την εποχή των Ρωμαίων να εκλατινίστηκε η χώρα από τη μια άκρη ως την άλλη (Ρ(ο)ωμιοί,Ρο(ω)μανία,Ρο(ω)μιοσύνη), μπορεί να μπήκαν χιλιάδες “ξένες” λέξεις (λατινικές,βλαχο-σλαύικες, ενετικές, τουρκικές κ.α) στην εξελισσόμενη σε νεο-ελληνική  γλώσσα ,αλλά,προσέξτε, υπήρξε αδιάκοπη γλωσσική συνέχεια σε όλους τους αιώνες μέχρι σήμερα. Στα αρχαία ελληνικά κέντρα (Ολυμπία, Κόρινθος, Αθήνα, Θήβα), δε σταμάτησε ποτέ να ομιλείται η ελληνική. Ακόμα και οι Ρωαμαίοι  “δια το σέβας προς την ελληνικήν αρχαιότητα” μάθαιναν στα κέντρα  αυτά του ελληνισμού την  ελληνική γλώσσα και στις επίσημες αρχές (διοίκηση, δικαστήρια, έγγραφα) χρησιμοποιούσαν την ελληνική γλώσσα και όχι τη λατινική! Μόνο ο Κινέζοι και οι Εβραίοι μπορούν να σεμνύνονται παγκοσμίως γιά τέτοιο προνόμιο.(Δες και Ν. Αδαμόπουλος, “Ο εκλατινισμός της Βαλκανικής (Ευρώπης”), (Dreyfus”,1994).

΄Οσο για σς,κύριε … PAX MAN ,όπως και το όνομά σας υπονοεί, ψάξτε ακόμα πιο βόρεια,αλλά και νότια ,καθώς επίσης στις Ρώσικες στέπες και στη  Μογγολία (“κουλουβάχατα” να λέμε) να ανακαλύψετε  την καταγωγή σας στις περίφημες (ιστορικά αναπόδεικτες) μεταναστεύσεις φύλων και φυλών. ΄Οσο για τη γλώσσα, ας μην πούμε κουβέντα καλύτερα.Πείτε μας και μας να μάθουμε από πού κρατάει η σκούφια της, αφαιρώντας το πλήθος των λατινικών και των ελληνικών λέξεων που την εμπλούτισαν καταλυτικά και παραγωγικά,ειδικά στην επιστημονική της μορφή, όπως και σεις οι ίδιοι παραδέχεστε.

Από την άλλη,ρίξτε μια προσκτική και ειλικρινή ματιά (και σεις και οι Γάλλοι) στα “κειμήλια” που αναπαύονται στις αίθουσες των Μουσείων σας. Πλάι στα αγέρωχα “Μάρμαρα”, τη Νίκη της Σαμοθάρκης ,την Αφροδίτη της Μήλου, που κουβαλάνε τους αιώνες  στις πλάτες τους, “κοκινίζουν” από  νεανική αιδώ  κάποια δικά σας “σεβάσματα” από την επίσης  νεανική, εθνική σας ιστορία.

Εμείς προσωπικά δεν πστεύουμε στη σημασία των εθνών,των γλωσσών και προπαντός του “αίματος”, για να ζουν οι άνθρωποι με “ταυτότητες”.Δε χρειάζονται “διαβατήρια” για να περνάμε εθνικά σύνορα. Μαύροι, άσπροι, κίτρινοι,όλοι είμαστε μια “ράτσα”, μέλη της πανανθρώπινης οικογένειας. ΄Ομως,όσοι εθνικιστές και ρατσιστέ ς τολμάτε να περνάτε τους ιστορικούς δρόμους με “κόκινο”, δε θα μένετε ατιμώρητοι. . Θα σας “γράφουμε” και θα σας καλούμε να πληρώνετε το τσουχτερό “πρόστιμο” που μόνο η ιστορια ξέρει και έχει δικάιωμα να επιβάλει.