OI ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. “ΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ;” ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΠΑΝΤΩΣ, ΟΧΙ.
Αμφίπολη: Αποκάλυψη βόμβα της Μενδώνη για τα οστά που βρέθηκαν στον τάφο! Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία!

– Δεν είναι ταριχευμένος ο σκελετός που βρέθηκε στον τάφο

– Βρέθηκαν οστά ακόμη και έξω από το “περίγραμμα” του ταφικούμνημείου

– Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η ανθρωπολογική έρευνα που θα αποκαλύψει το φύλο και την ηλικία του νεκρούΟ σκελετός που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης δεν ήταν ταριχευμένος. Αυτό αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης, βάζοντας “τέλος” επί της ουσίας, στα σενάρια ότι ο σκελετός ανήκει στον Μεγάλο Αλέξανδρο…

Τα πρώτα αποτελέσματα από την ανθρωπολογική έρευνα, η οποία, σημειωτέον, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αναμένεται να δώσουν στοιχεία για το φύλο και την ηλικία του νεκρού

Πηγή: amfipoli-news.com

Μετά το Βατερλώ και τον εξευτελισμό που υπέστησαν οι…3 Μοίρες ή Χάριτες ή Μυροφόρες (Περιστέρη, Μενδώνη, Παναγιωταρέα) ,που ήθελαν σώνει και καλά να ξεθάψουν από τον τάφο “Μέγα Αλέξανδρο, Λευκό Πύργο και μπουγάτσα Σαλονίκης” (δες και το σχετικό, ξεκαρδιστικό, βίντεο http://www.newsbomb.gr/bomb-tv/funny-tv/story/524049/to-asteio-vinteo-apo-tis-anaskafes-stin-amfipoli#ixzz3Jc2hHaSg), πού θα κρυφτούν τώρα; ΄Η δε θα κρυφτούν, αφού δε νιώθουν την ανάγκη να εξαφανιστούν; (Σαν να τις ακούω: «Γιατί, καλέ, τί κάναμε,τί είπαμε, κακό, οι γυναίκες;». Ώ, τίποτα σπουδαίο. Κάτι κοτσάνες μόνο περί …βασιλικής μοναδικότητας του ταφικού συγκροτήματος και αφηρωισμένου ενοίκου του).

΄Οταν δεν έχεις μυαλό ,δεν είσαι σοβαρός και διακατέχεσαι από εθνικιστικές υστερίες και παραληρηματικό και όχι επιστημονικό λόγο, τέτοια και χειρότερα θα παθαίνεις. Ξιφουλκούσαν πριν λίγες ημέρες στα τηλεοπτικά παράθυρα οι κυρίες: Και…«τί φοβερά και τρομερά έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη…και μόνο υιός θεού (διάβαζε Μέγ΄ Αλέξανδρος) θα μπορούσε να έχει ταφεί κει μέσα…». Το τί σαχλό, (ξε)κατινέ και παλαβό ακούστηκε στη διάρκεια αυτών των ανασκαφών στην Αμφίπολη, δε λέγεται. Και όχι μόνο από τις 3 «ελαφριές» κυρίες και το γραφικό Καργάκο.΄Απαντες πανελλαδικά οι έχοντες σοβαρό πρόβλημα και κόλλημα με το ορίτζιναλ της καταγωγής τους, έδωσαν ρεσιτάλ πανικού, ανοησίας και τύφλας.

Γι΄αυτό λέμε. ΄Αλλη φορά το υπουργείο πολιτισμού οφείλει να είναι πιο προσεκτικό και στην επιλογή των προσώπων που εμπλέκονται σε τέτοιες επιστημονικές εργασίες, αλλά και οι εκπρόσωποί του να είναι πιο φειδωλοί και μετρημένοι, όταν κάνουν επίσημες ανακοινώσεις. Αλλο να βγαίνει και να μιλάει από τηλεοπτικού παραθύρου ο “λαλημένος” εθνικιστής, και άλλο να…λαλεί εξ ονόματος της πολιτείας ασύνετα η κυρία Λίνα Μενδώνη.

Οπότε, ύστερα απ΄όσα έγιναν κει πάνω στην Αμφίπολη, γιατί οι άλλοι τρελαμένοι, που στήσανε εκείνο το θεόρατο, κιτς άγαλμα του προγόνου τους του …«Μέγ΄Αλέξανδρου του Σλαύου» στη μέση της κεντρικής πλατείας των Σκοπίων, να είναι περισσότερο αστείοι ή γραφικοί εθνικιστές από τους δικούς μας εδώ κάτω; ΄Ετσι κι αλλιώς, και οι μεν και οι δε στον…«παπά» ποντάρουν . «Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς;” ( ο Μέγ΄ Αλέξανδρος ο Μακεδών θαμμένος;).

Η “αυλαία” στην Αμφίπολη έπεσε. Και τί απέμεινε απ΄όλο εκείνο το πανηγύρι και το τζέτρζελο; Ο εθνικός εξευτελισμός, η τσαπατσουλιά, η ανευθυνότητα, οι κραυγές. Το ίδιο ,όπως παλιότερα, με τη μακαρίτισα τη Μελίνα Μερκούρη. Κούναγε απειλητικά το δάχτυλο και έσκουζε στους Εγγλέζους η πληθωρική θεατρίνα : «Φέρτε τα μαρμαρά μου πίσω, ρεεεεεεεε!».

Κι εκείνοι φυσικά γελούσαν και κάνανε πως δεν καταλαβαίνουν. Διότι, αυτά τα ζητήματα, τέτοια που είναι, θέλουν σύνεση, σοβαρότητα, τεκμηριωμένο λόγο. Με κραυγές,υστερίες και ψευτομαγκιές δεν πείθεις κανέναν.Και ως γνωστό, όποιος φωνάζει πιο πολύ, δε σημαίνει πως έχει και το δίκο με το μέρος του. Και αν το έχει, έτσι που κάνει, το χάνει κιόλας.