ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΔΕΛΤΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

(ΤΑ  ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ «ΔΡΩΜΕΝΑ» ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ( 3- 9   Φεβρουαρίου  2018)

Ποιοι πολιτικοί εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis και τι απαντούν

 

Κι εκεί που λέγαμε πως εξαντλήσαμε τα μεγάλα θέματα ,ειδικά το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ και πως θα αργούσαμε κάπως να έχουμε σοβαρά θέματα  για  να ανοίξουμε φάκελο με   “ΔΡΩΜΕΝΑ  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ”,  ξέσπασε το μέγα σκάνδαλο της  NOVARTIS. Και  δε μονοπώλησε μόνο την επικαιρότητα των προηγούμενων ημερών, αλλά όλα δείχνουν πως θα μας ταλαιπωρήσει για πολύ καιρό ακόμα, ίσως και ως τις επόμενες εκλογές, που φαίνεται να γίνονται στο τέλος αυτής της χρονιάς ή στις αρχές της άλλης.

Σκάνδαλο NOVARTIS ,λοιπόν και να τί λέει ένας εκ των κατηγορουμένων για χρημαστιμό ο π. πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σαμαράς: Σκευωρία Τσίπρα με ανώνυμους στημένους μάρτυρες -Θα τους πάω μέχρι τέλους
Ο Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Οι συκοφάντες να ξέρουν ότι θα τους πάω μέχρι τέλους, διαμηνύει ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για την υπόθεση Novartis, σε συνέντευξη στα «Νέα».

«Προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε μία βρωμερή υπόθεση. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με στημένους ανώνυμους μάρτυρες, με δικογραφία γεμάτη λάθη, που καταρρέει. Απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί, θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς συνδέει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα με μία «σκευωρία» που βασίζεται, όπως επισημαίνει, σε «ανώνυμους μάρτυρες» και αφήνει βαρύτατες αιχμές για τους χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

«Όλοι όσοι επιθυμούν “φυγή προς τα μπρος” για τη χώρα με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κ. Τσίπρας», τονίζει ακόμη.

Στηρίξαμε τον Αντώνη  Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ,όταν  συγκυβερνούσαν, επειδή ακολούθησαν συνετή πολιτική και με τους χειρισμούς  τους, κατάφεραν να αποτρέψουν την καλπάζουσα τότε άτακτη χρεοκοπία, που αν συνέβαινε την εποχή εκείνη, θα σηματοδοτούσε  μια γενικευμένη  εμφύλια σύρραξη, προετοιμασμένη  πολύ καιρό πριν από τον αρχηγό των ΝεοΝαζί και την εγκληματκή οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Μάλιστα, επιδαψιλεύσαμε τέτοια και τόσα…κοπλιμέντα στον Αντώνη Σαμαρα, , που κινδυνέψαμε να παραξηγηθούμε για…δεξιόστροφη πολιτική. Βέβαια, τέτοια λένε μόνο όσοι δε γνωρίζουν πως ο ιστορικός δεν έχει την πολυτέλεια να  γίνεται οπαδός, ούτε δεξιός ούτε αριστερός, να αλλάζει σημαίες, να στρατεύεται ,να διατυπώνει κρίσεις  “κατά παρραγγελία”.

Παλιότερα,πριν γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς,  είχαμε ασκήσει σκληρή κριτική ενατίον του . Μάλιστα , τον είχαμε κατηγορήσει ως σφοδρό  εθνικιστή και ακροδεξιό πολιτικό.  Αυτά είναι γραμμένα εδώ … χαρτί και καλαμάρι και ως γνωστό sripta manent.

Αλλά, δε θα είχαμε τσίπα ιστορική πάνω μας,αν συνεχίζαμε να κρατάμε την ίδια στάση απέναντι σε ένα πρωθυπουργό σαν τον Αντώνη Σαμαρά,που πήρε το τιμόνι της χώρας σε δύσκολες εποχές και όχι μόνο δεν  έρριξε το σκάφος  της  σε ξέρα, αλλά αντίθετα από εκείνη την εποχή  μπήκε  σε μια  σωστή πορεία, που την ακολούθησε ως αυτή την ώρα  και η σημερινή κυβέρνηση  . Αυτές οι διαπιστώσεις είναι ιστορικές πλέον και δεν επιδέχονται ουδεμιάς αμφισβήτησης.  Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, επίσης,  λέγαμε πως στάθηκε επάξια στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά και αναγνωρίσαμε πως και το δικό του έργο  ήταν  και παραμένει ιστορικό.

Σήμερα ,βρισκόμαστε στη δυσάρετη θέση να αλλάξουμε ΠΑΛΙ όχθη και να σταθούμε  απέναντι και εναντίον  και των δύο πολιτικών, που λίγα χρόνια πριν, πλέκαμε το εγκώμιό τους.  Κατηγορήθηκαν πως χρηματίστηκαν αμφότεροι, μαζί και με άλλους πολιτικούς, από τη Novartist.  Μια εταιρία υπότροπη σε απάτες, χρηματισμούς και άλλες παρανομίες.

ΟΛΟΙ οι ΄Ελληνες  πολιτικοί που κατηγορήθηκαν για χρηματισμό από τη συγκεκριμένη εταιρία “διαρρηγνύουν τα ιμάτιά” τους και υποστηρίζουν πως οι κατηγορίες είναι ψεύτικες, κατασκευασμένες  και έωλες. Μάλιστα , δείχνουν τον ίδιο  τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  ως τον  υπεύθυνο  της κατασκευής αυτού του σεναρίου, ενώ δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως είναι αθώοι, δεν πήραν “δεκάρα τσακιστή” και πως οι μάρτυρες δεν είναι μόνο  “κουκουλοφόροι”, αλλά στημένη η μαρτυρία τους, άρα εντελώς ψεύτικη και παρανοϊκή.

Υπόθεση τρέλας. Αν είμαστε στην αρχαιότητα  θα ακούγαμε  στην τραγωδία του Σοφοκλή ΑΝΤΙΓΟΝΗ  το “Φύλακα” να λέει πως ,για να αποσείσουν οι συνάδελφοί του την κατηγορία,  όταν αλληλοεκατηγορούντο  πως ένας απ΄αυτούς έθαψε το νεκρό Πολυνείκη, ακόμα  και πυρωμένα σίδερα θα πιάνανε και στη φωτιά θα πέφτανε, κι όρκους πολλούς θα λέγανε πως ούτε αυτοί το κάνανε, ούτε και ξέρανε ποιος το σκέφτηκε για να το κάνει.  Αυτή ήταν η τακτική σε κείνα τα αρχαία χρόνια, για να αποσπάσουν  οι άρχοντες την αλήθεια από μάρτυρα ή ένοχο. Του έδιναν να κρατήσει στα χέρια του πυρωμένα σίδερα.

Σήμερα  που δεν ακολουθούμε πια τέτοιες μεθόδους, αλλά ούτε και τον ορό της αλήθειας εμπιστεύονται οι δικαστές, ούτε, όπως θα έπρεπε, κάμερες και δορυφόροι  σαρώνουν κάθε γωνιά και  σπιθαμή της γης, είμαστε υποχρεωμένοι μόνο  μέσω  της λογικής και των πραγματικών στοιχείων και περιστατικών ,που έχουμε στα χέρια μας,  να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας. Στοιχεία και συμπεράσματα για   τη συγκεκριμένη  περίπτωση  του χρηματισμού των πολιτικών από τον αντιπρόεδρο της Novartist στην Ελλάδα είναι τα ακόλουθα:

1. Η εταιρία Novartist  είναι  παγκοσμίως γνωστή για τις απάτες της,αλλά ειδικότερα  για την προσφιλή της μέθοδο της δωροδοκίας γιατρών, κρατικών υπαλλήλων, πολιτικών για να προωθούν τα προϊοντα της. Οι Αμερικανοί μάλιστα  πολύ καιρό τώρα, την έχουν στην μπούκα.  Να, τί λέει ο  δικηγόρος των τριών μαρτύρων-μηνυτών που κατέθεσαν στην Αμερική για τη φαρμακοβιομηχανία,  Παύλος Σαράκης.

Πώς οι αμερικανικές αρχές ξετύλιξαν το κουβάρι
Η έρευνα των ελληνικών αρχών για το σκάνδαλο Novartis διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο. Οι αμερικανικές αρχές είχαν όμως αρχίσει να ασχολούνται με το θέμα πολύ νωρίτερα.
Ήδη από το καλοκαίρι του 2016 ο κολοσσός της φαρμακοβιομηχανίας Novartis απασχολεί τη διεθνή επικαιρότητα για μια ακόμη υπόθεση διαφθοράς αυτή τη φορά στην Ελλάδα.
Η έρευνα ξεκίνησε στην Αμερική όταν, αρχικά, δύο, στη συνέχεια τρείς Έλληνες υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis ΕΛΛΑΣ έδωσαν πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές προκειμένου να μπουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Οι Αμερικανικές Αρχές ενδιαφέρονται πρωτίστως για το εάν η Ευρωπαϊκή Novartis κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος άλλων φαρμακοβιομηχανιών κυρίως αμερικανικών.
Στην Ελλάδα όμως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και άρχισε να παρασέρνει ανώτατους κρατικούς λειτουργούς, γιατρούς και πολιτικούς.
Οι μάρτυρες αποκάλυψαν το μηχανισμό που είχε στήσει η εταιρία για να υποστηρίζει τα συμφέροντά της (πολιτικούς, Media, ιατρική κοινότητα)
«Οι μάρτυρες επεξηγούν το μηχανισμό διείσδυσης της συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας στη χώρα μας. Επεξηγούν το πώς χειραγωγήθηκε η τιμολόγηση των φαρμάκων. Επεξηγούν το ποια ήτανε η επιρροή της στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας» ο δήλωσε ο Παύλος Σαράκης, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους προστατευόμενους μάρτυρες που έδωσαν στοιχεία στην αμερικανική Δικαιοσύνη και στο FBI.
Κλιμάκιο του FBI εγκαθίσταται στην Ελλάδα γίνεται έφοδος στα γραφεία της Novartis ΕΛΛΑΣ κατά τη οποία βρέθηκε λίστα με πάνω από 4.500 γιατρούς σε σταθερή μισθοδοσία από την εταιρεία.
Το Φεβρουάριο του 2017 ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε στη βουλή ότι παίρνουν το δρόμο για τον εισαγγελέα και στοιχεία για τα δελτία τιμών φαρμάκων του 2012,13,14 που αφορούν αυξήσεις σε συγκεκριμένα φάρμακα μεταξύ των οποίων και της Novartis .
Από το 2000 έως 2009 η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 400%. 18 δισ. ευρώ παραπάνω δηλαδή μέσα σε 9 χρόνια.
Στην Ελλάδα της κρίσης και της κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων η συνολική ζημιά από πολιτικές χειραγώγησης της φαρμακευτικής δαπάνης από τις πολυεθνικές του φαρμάκου εκτιμάται επιεικώς στα 23 δισ. ευρώ σχεδόν όσο ήταν το 2009 το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας για το οποίο μπήκαμε σε μνημόνια.

2. Τα ονόματα των πολιτικών, που φέρονται να δωροδοκήθηκαν  δεν ήταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η πρώτη που τα ανάφερε, αλλά ήταν  γνωστά πολύ πριν στο FBI κι από εκεί τα ζήτησε η ίδια.

3.Για τα σκάνδαλας της Novartist  δε μιλούσαν μόνο στην  Αμερική, αλλά στον κόσμο ολόκληρο. ΄Ηταν παγκόσμιας  εμβέλειας τα… ανδραγαθήματά της. Στην Ελλάδα τουλάχιστον, 1μιση χρόνο πριν, είχαμε αποκαλύψει κι εμείς εδώ  στο  HOMO πως  βοά ο κόσμος για το μεγάλο σκάνδαλο της εταιρίας  και λέγαμε χαρακτηριστικά πως μόνο στην Ελλάδα δεν κουνιέται φύλλο.

4. Δεν ήταν, επομένως,  “κεραυνός  εν αιθρία” η αποκάλυψη των ονομάτων των πολιτικών της Ελλάδας που χρηματίστηκαν. Και φυσικά δεν τα επινόησε η κυβέρνηση ούτε το FBI, για να …διευκολυνθεί η κυβέρνηση στο Μακεδονικό!΄Οπως και τα χιλάδες ονόματα των γιατρών και των άλλων κρατικών υπαλλήλων που συμμετείχαν στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο των φαρμάκων.

5.΄Οσα και να λένε τώρα οι ΄Ελληνες κατηγορούμενοι πολιτικοί , ειδικά πως μπήκαν στο στόχαστρο  από τους πολιτικούς αντιπάλους τους και πως δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία πέρα από τις  στημένες μαρτυριες  των κουκολουφόρων μαρτύρων, δεν πείθουν κανέναν, εκτός  από τους φανατικούς οπαδούς τους και τους αφελείς.

6. Το κακό είναι πως ουδείς από τους κατηγορουμένους πολιτικούς  θα τιμωρηθεί, επειδή έχουν παραγραφεί τα αδικήματα.Κι αυτό είναι  ό,τι χειρότερο,ακόμα κι από την ίδια τη δωροδοκία και τη διαφθορά.  Και μπορεί, μεν, να μην υπάρξει καταδικαστική απόφαση από δικαστήριο, όμως , το  δικαστήριο της Ιστορίας, που είναι και  αδέκαστο και αυστηρό, παραδίδει στις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων τα ονόματα των κατηγορουμένων πολιτικών που  χρηματίστηκαν από την  Novartsit, την εταιρία που χρησιμοποιεί μαφιόζικες μεθόδους για να επικρατήσει στη διεθνή αγορά του φαρμάκου. Και δηλώνει πως είναι άπαντες  ένοχοι  για  χρηματισμό και διαφθορά. Αυτό, εκτός των άλλων, σημαίνει πως και οι “γόνοι”  τους, που θα κληρονομήσουν τις βρώμικες αυτές περιουσίες, οφείλουν να επιτρέψουν στο δημόσιο κορβανά τα χρήματα που καταχράστηκαν και τους κληροδότησαν οι διεφθαρμένοι συγγενείς τους

7. Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των διεφθαρμένων πολτικών:

πρώην πρωθυπουργοί:
Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος
*πρώην υπουργοί:
Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς και Γιώργος Κουτρουμάνης.