“ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ” ΄Η ΑΚΡΑΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ;

 

Βροχή και σήμερα!…Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία…
Μεγάλα προβλήματα από την καταιγίδα – Που “έμειναν” αυτοκίνητα – Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών

– Βρέχει ήδη καταρρακτωδώς στα βόρεια προάστια

– Σε ποιές πόλεις θα έχει σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες

– Σε ισχύ εως και την Τετάρτη έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ, πότε φτιάχνει ο καιρός.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που θα πληγούν θα είναι …

 

Από τις 2.30 το μεσημέρι σήμερα μέχρι τις 5.30  το απόγευμα κινιόμουνα   από Κηφισιά-Βαρυμπόπη μέχρι πάνω στη λεωφόρο Καραμανλή στους πρόποδες της Πάρνηθας. Να βρέχει “θεός με το θεό”. ΄Εγινα στην κυριολεξία …”παπί”,  γιατί δεν πήρα ο έξυπνος αυτοκίνητο το πρωί που έφυγα. Ας είναι.

Αλλά,οκ . Μια καταιγίδα, μια μεγάλη μπόρα ήτανε. Δεν έγινε χαμός. Ούτε πλημμύρα να πνιγεί το σύμπαν,ούτε ανοίξαν οι ουρανοί,ούτε οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα βόρεια προάστια. ΄Ελεος!

Η εμπορική δημοσιογραφία και όσοι καρπώνονται τα (ηθικώς) παράνομα οικονομικά της οφέλη βρίσκουν ακόμα  και τον καιρό ως μέσον , για να καλλιεργούν και να εμπορεύονται το φόβο, να επενδύουν  στον πανικό ,την ανασφάλεια.

Πάει το θερμόμετρο το Καλοκαίρι 38 βαθμούς; “Καύσωνας θα…πλήξει τη χώρα! Προσοσχή!Τα έκτατα μέτρα που επιβάλονται…”, βγαίνουν με πυχιαίους τίτλους οι φυλλάδες και έκπληκτοι-τρομαγμένοι (τάχα μου) εκφωνητές αδημονούν με τις οδηγίες τους να…σώσουν τον κοσμάκη από το κακό που ζυγώνει.

Φθινόπωρο.   Για  “ακραία καιρικά φαινόμενα”, βάζει έκτακτους τίτλους και τρομοκρατεί τον κόσμο η παραπάνω ανεκδιήγητη ιντερνετική… “πατσαβούρα”(που έλεγε και ο μακαρίτης Βαγγέλης Γιαννόπουλος). Αν δεν ήμουνα στη Βόρεια Αττική σήμερα να δω με τα μάτια μου την κατάσταση και ήμουνα, ας πούμε, στην Κομοτηνή, θα νόμιζα πως καταστράφηκε το σύμπαν, πνίγηκε ο κόσμος δω πάνω στο Μενίδι. Αλλά, τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Απλά…έβρεξε γερά. Σεπτέμβρης είναι. Ο πιο όμορφος (μετά τον Αύγουστο) μήνας του χρόνου. Πότε με τα “καλοκαιράκια” του και πότε με τους “χειμώνες” του. Φυσιολογικά πράματα.

Η ζέστη ,λοιπόν, το θέρος,οι βροχές το φθινόπωρο και τα χιόνια το χειμώνα ,μαθαίνουμε από τα ξεδιάντροπα τσιράκια  των εντύπων και των καναλιών πως είναι “πρωτοφανή και ακραία γεγονότα ,πλήττουν και ταλαιπωρούν  τη χώρα,η οποία χρειάζεται έκτατα μέτρα κάθε φορά, για να  αντιμετωπίσει τη συμφορά”!

Μα τί  λένε; Σα να μην είμαστε κι εμείς οι κάποιας ηλικίας, ζώντες ακόμα. Σαν να μην υπήρξαμε παιδιά, έφηβοι.  Σα να μη θυμόμαστε στην Ανδρίτσαινα να κρέμονται, Γενάρη μήνα, κάτι 2μετρα κρούσταλα-σπαθιά από τα κεραμίδια και έξω το χιόνι να φτάνει το ύψος του …”γιούκου” μας.΄Η στο Περιστέρι τέτοια εποχή (και  το χειμώνα περισσότερο) να ξεχειλίζει ο Κηφισός ως κάτω στον ΄Αγιο-Αντώνη και  το Δημαρχείο, να παίρνει σβάρνα παραπήγματα, κρεβάτια, στρώματα, κουβέρτες (“Τσαλαβούτα” τη λένε ακόμα όλη αυτή την περιοχή  από Αγ.Αντώνη ως κάτω στον παλιό Ταξιάρχη και την Αγ.Τριάδα,στο γήπεδο του Ατρόμητου). Κανένας, όμως, δε μιλούσε τότε, δεκαετία του ΄70, για… ακραία καιρικά φαινόμενα, απειλή πνιγμών και καταποντισμών, για  τέτοιες “άγριες καταστάσεις”,που λένε σήμερα. Μόνο   η παραπληροφόρηση είναι το πιο… άγριο πράγμα σ΄αυτές τις ιστορίες, τελικά.

Και όλα αυτά γιατί; Για τον παρά,φυσικά. Η  άτιμη αυτή  φάρα που υπηρετεί την παραπληροφόρηση τα δίνει όλα για την κονόμα.