Αλέξης Τσίπρας, ασφαλώς δεν είναι ούτε πρόκειται  να γίνει ο Στέφανος Κασσελάκης. ΄Ομως;

 

΄Η κάποιοι  Συριζαίοι είναι εντελώς τρελαμένοι ή πρόκειται για   ΝεοΔημοκράτες μασκαρεμένους. Αλλιώς,  δεν εξηγείται η αγανάκτησή τους για την επιλογή μας να στηρίξουμε   Κασσελάκη,  μας γράφουν αγανακτισμένοι. Και είναι πολλοί και σφόδρα ενοχλημένοι.

Το επιχείρημά τους είναι ένα. Αλλοιώνεται  με την επιλογή Κασσελάκη  ο χαρακτήρας της Αριστεράς. Μπα;  Και με τον εγγονό του κομμουνιστοφάγου Τσακαλώτου ή   με τη μαινάδα του ΜΕ ΤΟΟ Αχτσιόγλου μένει ο χαρακτήρας της αλώβητος;  Μην τρελαθούμε .

Κατ΄αρχήν,  δεν στηρίζουμε κανέναν, όπως λέγαμε χτες.  Και ύστερα,  τίποτα δεν είναι ευαγγέλιο.  Ούτε στην πολιτική.  Ο Μαρξ ,  για παράδειγμα, υποστήριζε πως όλοι οι πόλεμοι έχουν οικονομικά κίνητρα.  Δεν είναι αλήθεια. Η ιστορία άλλα διαπιστώνει.  Για τούτο ,όμως, δε διαγράφεις    τη μαρξιστική  διάνοια συλλήβδην.

Αριστερά  σημαίνει ανθρωποκεντρική θεώρηση των πραγμάτων.   Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και τέτοιος δεν μπορεί, να είναι ο Κουτσούμπας, ας πούμε. Κι ας διατείνεται πως είναι Αριστερός. Αν είναι έτσι, πιο «αριστερός» μπορεί να θεωρηθεί  ο Μητσοτάκης με τον τρόπο που στέκεται απέναντι στις θηριωδίες του  Νέου Χίτλερ της Ρωσίας.  Πάνω από 700.000 νεκροί  και εκατομμύρια πρόσφυγες  είναι η…σοδειά του . Και ο  Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ, αντί , ως  εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής  Αριστεράς να καταδικάσει  με σφοδρότητα  την κτηνωδία του Ρώσου δικτάτορα, βγαίνει  κάθε τόσο  να  παίζει την ίδια κασέτα για το    πόσο κακοί  είναι όλοι οι καπιταλιστές του κόσμου.   Και ειδικά οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ , οι…φονιάδες των λαών!

Είναι Αριστερός, λοιπόν, ο Κουτσούμας;  Από πότε οι  εκκαθαρίσεις του Στάλιν , οι Δίκες της Μόσχας  και το Χολοντομόρ της Ουκρανίας στέκονται Αριστερά   και ο Αμερικάνικος Μακαρθισμός Δεξιά;  Τέτοια στεγανά είναι ανύπαρκτα στις ιδεολογίες, αν  δεν ισχύει η Πυθαγόρεια αρχή   «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος». Αυτή και μόνο  είναι  η Λυδία λίθος που δοκιμάζεται ο Αριστερά.  Τα άλλα είναι ιδεολογήματα, ιδεασμοί και  τύφλα.

Ο Στέφανος  Κασσελάκης πράγματι δεν είναι το πρότυπο του Αριστερού, όπως το ξέραμε  ως τώρα. ΄Όμως,ο λόγος του είναι  αριστερός. Με κοινωνικές ευαισθησίες, αυθορμητισμό και ειλικρίνεια. Τουλάχιστον δεν είναι πέτσινος, όπως πολλών κατ΄ επάγγελμα Αριστερών, ειδικά  μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος του οποίου, καλώς ή κακώς,  “ιδιοκτήτης” υπήρξε ο  Αλέξης Τσίπρας.  Και πώς να το κάνουμε;   Από την αρχή και  ως την ημέρα της παραίτησής του, ο αρχηγός του δεν ήταν απλώς η καρδιά, άλλά  ΟΛΟΣ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης Τσίπρας, ασφαλώς δεν είναι ούτε πρόκειται  να γίνει ο Στέφανος Κασσελάκης.   Είναι, πάντως, ο πιο ενδεδειγμένος να τον διαδεχθεί.  Αν μη τι άλλο, μέχρι την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα  στο πόστο  του,    που εμείς  πιστεύουμε πως είναι, πέρα από ανακγαία και σφόδρα  πιθανή