ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΚΑΠΗΛΟΥΣ. ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ”

Αλέξη Τσίπρα,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λόγους να προκαλεί τον τρελαμένο Ερντογάν.  ΄Ετσι μόνο  μπορεί να δικαιολογεί τις μίζες από τις  άχρηστες λαμαρίνες που αγοράζει.  Από την άλλη, ο  ίδιος, ως πανούργος και ανήθικος  δημαγωγός,  απευθύνεται σε ένα κομματικό κοινό, που πέρα από πατριδοκάπηλο και ως τέτοιο,  “απαίδευτο”, τα μέλη του  έχουν υποστεί βαθιά   διανοητική και ιδεολογική λοβοτομή και  πλέον αποτελούν   μια  ανατριχιαστική αγέλη  από ζόμπι εθνικισμού και τύφλας.

Εσύ ,υποτίθεται πως εκτός από την πολιτική σου συγκρότηση που απέχει παρασάγγας από εκείνη του Κούλη τους,  απευθύνεσαι σε ένα διαφορετικό  ακροατήριο με πλειοψηφία  πολίτες και λιγότερο  οπαδούς. Κι αν αυτό είναι αλήθεια,   γιατί στο μέγα, ζωής και θανάτου, ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων , ταυτίζεσαι με το διεφθαρμένο γόνο; Με τέτοια στάση ,όχι μόνο του παρέχεις άλλοθι στη νέα και μεγάλη  απάτη των αγορών Ραφάλ και Φρεγατών που του απέφεραν, ελπίζουμε να το γνωρίζεις, εκατομμύρια μίζες (κι από αυτή την πηγή), αλλά  οδηγείς τη χώρα σε   δρόμους  χωρίς επιστροφή.

Πώς βγαίνεις ιστορικά και πολιτικά ανεύθυνα , να συμφωνείς με τις «κόκκινες γραμμές» του ελληνικού, παραδοσιακού, κομματικού κατεστημένου από το οποίο εσύ ,τουλάχιστον, δεν προέρχεσαι,  ως γόνος δυναστείας; Πώς  (από) δέχεσαι  ότι  μόνο μία και μόνο διαφορά μας χωρίζει από τους γείτονες και όλα τα άλλα είναι …λυμένα;

 Σε τέτοια ζητήματα- φωτιά δεν υπάρχουν  εθνικές  σκοπιμότητες σιωπής και  υποχρεωτικής (!) ταύτισης με τις ανιστόρητες  και αντίθετες με τα διεθνή  ισχύοντα δίκαια,  θέσεις της χώρας μας,  μόνο και μόνο για να μη κατηγορηθείς ως εθνικός μειοδότης.  Δεν απευθύνεσαι και δε λογοδοτείς σε χαχόλους  της  παράταξης της προδοσίας και της διαφθοράς.

 Ο  «δικός» σου κόσμος , μεταξύ αυτών και η τεράστια δεξαμενή των πολιτών της ΑΠΟΧΗΣ-ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ, έχει την ικανότητα, διανοητικά και ιδεολογικά να αντιληφθεί πότε εμείς έχουμε τα δίκια με το μέρος μας και πότε οι απέναντι.  Και είναι αυτοί, επίσης, που δεν έχουν στα μυαλά στα κάγκελα, να το παίζουν Ελληνάρες ,  να πετάνε τη σκούφια τους  να ακούν δεκάρικους απόστρατων πως  τούτη τη φορά με την εξοπλιστική μας…υπεροχή(!)  θα τους πεταξουμε στη θάλασσα,  όπως δεν μπορέσαμε  το 22!

Αυτό το μεγάλο πολιτικό και συνετό κομμάτι της χώρας, γιατί δεν το σέβεσαι; Γιατί  το υποτιμάς και εν τέλει ή το στρέφεις εναντίον σου ή το στέλνεις κατ΄ ευθείαν  στην ΑΠΟΧΗ, ως πολιτική στάση και  διαμαρτυρία , μέσω τέτοιων επιλογών; Αν μη τι άλλο, η πολιτική αγχίνοια και η  διαίσθηση ενός σοβαρού  αρχηγού κόμματος, είναι εκείνα  που του υποδεικνύουν  τα αυτονόητα και τον καθοδηγούν  στην πορεία.

Πρόσφατα,   διαπράχτηκε μια τεράστια πρόκληση,  ένα νέο  εθνικό έγκλημα από την κυβέρνηση της  επάρατης Δεξιά ,της οποίας, ειρήσθω εν παρόδω,   ανέκαθεν  η σταθερή,κομματική της  βάση , ποσοστικά δεν  ξεπερνάει  το 25%  του  εκλογικού πληθυσμού.   ΄Εσυρε πάλι τη χώρα ένα βήμα κοντά στη σύγκρουση,  ρίχνοντας πάλι νέο ποτάμι νερό στο μύλο του Σουλτάνου. ΑΘΕΤΗΣΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ  ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ  ΠΟΥ  ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 42  ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

«η Ελλάδα δεσμεύεται να σεβαστεί τα έθιμα που απορρέουν από συγκεκριμένες θρησκευτικές πρακτικές».

Και έχουμε ξαναγράψει  εδώ πως  και ο Βενιζέλος δέχτηκε ασυζητητί τον όρο αυτό.  Η εκλογή Μουφτή, σύμφωνα με την παράδοση και τα μουσουλμανικά έθιμα, γίνεται από το λαό και δε διορίζεται από την κυβέρνηση.  Και έτσι γινόταν για χρόνια από τις πρώτες ελληνικές κυβερνήσεις.  Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να τα τηρεί αυτά τα έθιμα, όσο ισχύει η συγκεκριμένη συνθήκη. Αλλά δεν το κάνει. Διορίζει τους Μουφτήδες. Πού είναι, επομένως,  το αναληθές στην παρακάτω διαμαρτυρία της Τουρκικής πλευράς;

Πού οδηγείται η χώρα;  Καταλαβαίνετε τις συνέπειες από την  ανεύθυνη και εγκληματική  αυτή ακύρωση όρων  ιστορικών συνθηκών και αθέτηση τέτοιων  κορυφαίων συμφωνιών;  Με τί “μούτρα” αύριο  σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση, θα προσφύγετε σε διεθνείς οργανισμούς και θα απαιτήσετε  δίκαιη αντιμετώπιση; ΄Εχετε τρελαθεί εντελώς το κομματικό κατεστημένο σε αυτή τη χώρα;

Ακούει κανείς;

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφέρει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες «των συμπατριωτών» τους με τη νομοθετική ρύθμιση για τους Μουφτήδες:

Με μια νομική ρύθμιση για τις Μουφτείες στη Δυτική Θράκη, η Ελλάδα παραβίασε για άλλη μια φορά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης που έχουν την εγγύηση των διεθνών συνθηκών, ιδιαίτερα της Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.

»Αυτή η νομοθεσία, που εκπονήθηκε χωρίς συνεννόηση με τους εκπροσώπους της Τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης , αγνοεί για άλλη μια φορά τους Μουφτήδες που εκλέγονται από την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και συνεπώς τη βούληση της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και την ελευθερία της θρησκείας. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση που έκανε χθες η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, η οποία αντικατοπτρίζει τη δίκαιη αντίδραση των συμπατριωτών μας.

»Το άρθρο 40 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης παρέχει στην Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης το δικαίωμα να ιδρύει, να διαχειρίζεται και να ελέγχει τις δικές της θρησκευτικές, εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές-κοινωνικές οργανώσεις. Η παραβίαση αυτού του δικαιώματος από την Ελλάδα έναντι των συμβατικών της υποχρεώσεων έχει καταγραφεί και με αποφάσεις του ΕΔΔΑ στο παρελθόν.

«Τουρκική μειονότητα»

»Ενώ η Ελλάδα θα πρέπει να παρέχει στην Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης την απαραίτητη υποστήριξη και διευκόλυνση για την εκλογή, τη διαχείριση και τη διάρθρωση των Μουφτήδων της, είναι απαράδεκτο να προσπαθεί να φέρει τον Μουφτή υπό τον δικό της έλεγχο, παρά τη θέληση της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

»Με αυτή τη νομική ρύθμιση, η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει τα θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες των συμπατριωτών μας, που κατοχυρώνονται από διεθνείς συμφωνίες, και προσπαθεί να μετατρέψει τον θεσμό του Μουφτή σε δομή υπό τον έλεγχο του ελληνικού κράτους. Η Τουρκία δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία των θρησκευτικών θεσμών των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στη χώρα της και στην εκλογή των ηγετών τους με τέτοιους κατασταλτικούς νόμους και πρακτικές.

»Καλούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης και άλλες σχετικές συμφωνίες και να θέσει τέλος στις πολιτικές της πίεσης και εκφοβισμού έναντι της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Όπως και πριν, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά  των δικαιώματα και τις ελευθερίες  των ομογενών μας».