ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΕ ΤΟ DOCUMENTO ΒΑΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΕΝΤΥΠΟ , “ΣΚΑΒΕΙΣ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΣΟΥ”. ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

                                                 ΕΚΤΑΚΤΟ

 

H επικεφαλής των Pussy Riot διέφυγε από τη Ρωσία μεταμφιεσμένη σε ντελιβερά

Η επικεφαλής του ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot, Μαρία Αλεχίνα

Όπως αναφέρουν οι New York Times η Μαρία Αλεχίνα, επικεφαλής των Pussy Riot, που είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινές κάθειρξης -μεταξύ άλλων για «χουλιγκανισμό υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος» έπειτα από τραγούδι διαμαρτυρίας κατά του Πούτιν που έπαιξε το ρωσικό συγκρότημα σε καθεδρικό ναό της Μόσχας- επρόκειτο να φυλακιστεί εκ νέου επί 21 ημέρες, αλλά το έσκασε από τη χώρα προτού προλάβει να τη συλλάβει η αστυνομία της Μόσχα

Για να διαφύγει της προσοχής της αστυνομίας της Μόσχας, που παρακολουθούσε το σπίτι ενός φίλου της, όπου διέμενε, η επικεφαλής των Pussy Riot μεταμφιέστηκε σε διανομέα τροφίμων. Η 33χρονη άφησε μάλιστα πίσω της το κινητό της τηλέφωνο, για να μην εντοπίσουν οι διώκτες της τις κινήσεις της.

Φιλικό της πρόσωπο την οδήγησε στα σύνορα της Ρωσίας με τη Λευκορωσία και από εκεί χρειάστηκε μία εβδομάδα για να φθάσει στη Λιθουανία. Εκεί ήταν που η ακτιβίστρια δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της αμερικανικής εφημερίδας.

Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει πλήρως αυτό που έκανα», λέει η επικεφαλής των Pussy Riot δηλώνοντας ευτυχής που κατάφερε να ξεγελάσει τη μοσχοβίτικη αστυνομία. «Θυμίζει κατασκοπευτικό θρίλερ», λέει.

Ασφαλής πλέον στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους, η Αλεχίνα είπε στους New York Times ότι δεν νομίζει πώς «η Ρωσία έχει πλέον δικαίωμα ύπαρξης». Όπως επεσήμανε, πριν την εισβολή της πατρίδας της στην Ουκρανία «υπήρχαν ερωτήματα για το πώς είναι ενωμένη η Ρωσία, ποιες αξίες την ενώνουν και προς τα πού οδεύει. Αλλά τώρα δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο ζήτημα».<

***

Αυτό κι αν είναι…pussy! ΄Οχι απ΄αυτά του καναπέ που …σέρνουν καράβια, αλλά…δικτάτορες,  μαφόζους και τους γκρεμίζουν απο τους θρόνους τους.

Να είσαι καλά Μαρία Αλεχίνα.  Σε ευχαριστούμε για το ζωογόνο αίμα που μας μεταγγίζεις.

_______________________________________________________________________

1.α Ε. Αντώναρος:  Κάτω κι από την πρόσφατη  δημοσκόπηση  η Ν.Δ

Αντώναρος: Ο Μητσοτάκης «δεν το έχει» | Alfavita

Με κόκκινο καπέλο και μάσκα: Η νέα φωτό του Κώστα Βαξεβάνη που έγινε viral σε χρόνο dt (Pic) - Dailymedia & News

β. Κ.Βαξεβάνης: Δημοσκόπηση: Προβάδισμα  8 ποσοστιαίων μονάδων η Ν.Δ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

*****.

Πώς γίνεται;  Ο  μεν  “μέτοικος”   στο ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αντώναρος,  να  δίνει τη σωστή ενημέρωση  και για την πρόσφατη ψεύτικη δημοσκόπηση των 8 μονάδων διαφοράς  και ήδη μιλάει  από παλιότερα για  καθίζηση κάτω από 23 ίσως και 20 % της Μητσοτακικής  Δεξιάς,  ο  δε δημοσιογραφικός αστέρας (διάβαζε κομήτης) του ΣΥΡΙΖΑ  που  φαίνεται να σηκώνει το βάρος της  κομματικής στήριξης του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, να αποδεικνύεται ο καλύτερος κράχτης της Ν.Δ  ;

Παίρνει μια  100% πέτσινη δημοσκόπηση  (και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει) και την παρουσιάζει ως…δημοσκόπηση.  Ούτε καν μνεία πως είναι από εκείνες που παραγγέλνουν σωρηδόν από τα σαλόνια του Μαρινάκη-Μητσοστάκη.  Στην ουσία υιοθετεί το 8%. Το παρουσιάζει ως είδηση!

Ούτε τον τύπο δεν κρατάει. Ανερυθρίαστα , ασελγώντας σε κάθε  έννοια και κανόνα , έστω και στοιχειώδους αντικειμενικής ενημέρωσης,  βάζει κι αυτός πλάτη στο ανύπαρκτο   προβάδισμα της Ν.Δ. Και αποφαίνεται πρωτοσέλιδα πως ΟΝΤΩΣ η Ν.Δ προηγείται με 8%. Τόσο ανήθικος.

Τα έχουμε πει. Ο Κ. Βαξεβάνης είναι ο το alter ego  του  Χ. Ράπτη . Τale quale.  Μόνο που τούτος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην άλλη γωνία, την αριστερή. Εκεί έχει το δικό του μαγαζί με το συριζικό του εμπόρευμα.

Αμφότεροι  στο  ίδιο αισχρό  συνάφι με   άδειες λειτουργίας  των καταστημάτων τους από ΕΣΗΕΑ.  Εξ ου  και οι   ανήκουστες  αλλαξοκωλιές και αλληλο(υπο)στηρίξεις.   Αν νοιάζονται για κάτι, είναι οι εισπράξεις τους.    ΄Αρρωστοι για χρήμα.  Ο  ένας δε δίστασε να τακιμιάσει και με το μιντιακό κύκλωμα των μαφιόζων  Ρώσων , ο δεύτερος να ανοίξει  μπίζνα ακροδεξιάς και πορνογραφικής δημοσιογραφίας  με τα ναρκοδολάρια  του  άλλου μαφιόζου, κατηγορούμενου εφοπλιστή.

“Δεν έχουν το θεό τους”, άγνωστες   λέξεςι  η μπέσα και η αξιοπρέπεια .  Στερούνται ό,τι ακριβώς   ο μέσος ,ο απλός άνθρωπος τα θεωρεί αυτονόητα για την οικειοποίηση και άσκηση μιας  ιδιότητας,  ειδικά σε ό,τι αφορά την ενημέρωση.

΄Οπου βρουν καλό κομμάτι πίτας , στρογγυλοκάθονται στο τραπέζι.  Οι επιλογές τους δεν έχουν να κάνουν με ιδεολογία, αλλά με την οικονομική  επιφάνεια των αφεντικών. Και  μεταβάλονται  σε Γενίτσαρους.   Ορκισμένοι αχυράνθρωποί τους.

Δείτε τα βιογραφικά τους. Δεν υπάρχει  κοντυλοφόρος  που να μην έχει λάμψει η τροχιά του   σε όλο το φάσμα της   κομματικής,  εμπορικής δημοσιογραφίας .Από τη μια ως την άλλη  παραταξιακή άκρη. Εκεί που φτύνανε, γλείφουν. Και αντίστροφα. Και έχουν ως απάντηση πως είναι…επαγγελματίες. Κάνουν μια δουλειά κι αυτοί για να ζήσουν.

Αλέξη  Τσίπρα, δε φτάνει τα λίγα  μιντιακά μέσα  που σε στηρίζουν,  να μιλούν   για τη Novartis ,τους  κλέφτες της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ ή  τί λέει κάθε φορά  ο Αντώναρος, Κύρτσος και η Ακρίτα  για το  Μητσοτάκη.   Αυτά ,δηλαδή  που θάβουν  ο Ράπτης και ο ο Κουρτάκης.

Κουβαλάνε τη ρετσινιά του  δημοσιογράφου, συνώνυμο η ίδια η λέξη, του ρουφιάνου, του πουλημένου. Είναι ανυπόληπτα πρόσωπα στις  κοινωνίες, όπου υπάρχουν έντιμοι και αξιοπρεπείς πολίτες.  Απαξιωμένοι  μόνο και μόνο,  επειδή έχουν  την είδηση ως επάγγελμα. Και κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν. Το έχουν τιμή και καμάρι τους.  Βουτηγμένοι στο σκατό και λένε τις μύγες ..πεταλούδες που κάθονται πάνω τους.

Αλέξη Τσίπρα ,  κάνε την  επανάσταση που θα αφήσει Ιστορία.    Αναμέτρηση   και η οριστική  ρήξη με το  γκεμπελικό  κατεστημένο.     Ακόμα και ο ακροδεξιός Τραμπ το αντελήφθη και τους κήρυξε πόλεμο.  Και μαίνεται αυτή την ώρα και σε άλλες χώρες.  Π.χ στη Ρωσία. Ειδικά εκεί, ακόμα δεν έχουν οι κοινωνίες συνειδητοποιήσει το μέγεθος των εγκλημάτων των Γκέμπελς του  Ρώσου  Χίτλερ, που δε δίστασαν να δείξουν χάρτες με τους λαούς που ο ηγέτης τους προτίθεται να εξαφανίσει «για της Ορθοδοξίας την πίστη την Αγία και της Ρωσίας την ελευθερία».

Ως αριστερός ηγέτης  πρώτα, ακόμα και πριν την εφαρμογή  του κοινωνικού και οικονομικού σου πρόγραμμα,  οφείλεις να αναμετρηθείς  με το Μαρινάκη, τον Αλαφούζο,  τον Κυριακού, την ΕΣΗΕΑ .  Και κατ΄επέκταση με όλο το αισχρό μιντιακό κύκλωμα  ΄Εχουν διαπράξει εγκλήματα καθοσίωσης, Μόνο και μόνο για το κέρδος. Είναι βουλιμικές  βιομηχανίες, όχι Τύπος.

Αν δεν χτυπηθείς με αυτό το  σάπιο  απόστημα, με  τα τερατώδη  κεφάλια, τέτοιας   Λερναίας ΄Υδρας, που  σεμνύνονται κιόλας πως είναι η   ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, θα τους βρεις μπροστά σου. Πάλι σε ανήθικο  πόλεμο. Πώς να  κυνηγούν και να κατέχουν  τα  «αισχρά λήμματα» του Σοφοκλή, είναι το μόνο επάγγελμα που γνωρίζουν.

Δεν έχουν φίλο, δε διαθέτουν ηθική, ήθος ,ιδεολογία. Συνέπεια κι αντοχές να λένε ΝΑΙ ή ΟΧΙ , χωρίς να αποβλέπουν στο «διάφορο». Τί θα τσεπώσουν.

Υπάρχουν στα γραφεία σας οι  προτάσεις μας  για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΦΡΑΦΙΑ(*).  Πως θα χτυπήσεις αποτελεσματικά και μόνιμα την ύπουλη γάγγραινα  που κατατρώγει  από συστάσεως ελληνικού κράτους  το σώμα της  Ενημέρωσης ,της Πληροφορίας,της Ειδησης και της Κριτικής.

Αυτή θα είναι η επανάσταση. Και τέτοια μορφή θα παίρνουν οι εξεγέρσεις από  εδώ και ύστερα. ΄Οσο ο «κυβερνοχώρος»  παραμένεις ακόμα ελεύθερος, έστω και με άνισες προϋποθέσεις, θα συμβεί μια μέρα το ΘΑΥΜΑ. ΄Ολα τα κεφάλια της Λερναίας ΄Υδρας της εμπορικής Δημοσιογραφίας καυτηριασμένα  και την ίδια, όζον, πλαδαρό  πτώμα , να κείται  στη βρώμικη λεωφόρο που είχε ανοίξει η ίδια για να διακινεί  το βρώμικο εμπόρευμά της,

 

(8)ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (Κ. ΑΝ. Ε)

Η παραπληροφόρηση είναι  η δίδυμη αδερφή  της προπαγάνδας. Ο Γκέμπελς γνώριζε αυτή την αλήθεια. Αλλά, λαθεμένα πολλοί πιστεύουν πως ο υπουργός της  ναζιστικής μηχανής Προπαγάνδας είχε μοναδική του αρχή  την ισχύ της επανάληψης του ψεύδους, για να καταστεί με αυτό τον τρόπο αλήθεια. Μια από τις προσφιλείς του μεθόδους και η πλέον αποτελεσματική, ήταν να επιλέγει  τη μισή αλήθεια  από μια είδηση και την άλλη μισή να την παραμορφώνει. Με αυτό τον τρόπο η πληροφορία  έπαιρνε  τη μορφή που εκείνος ήθελε. ‘ Ετσι χτίζεται η   παραπληροφόρηση και  εξυπηρετείται  ο τελικός  της  σκοπός, που είναι η προπαγάνδα.

Σήμερα ο παγκόσμιος τύπος  είναι τέτοιος.  Γκεμπελικός. Με τον ελληνικό επίσης σε… άριστη σειρά  όμοιων  επιδόσεων.

Η εμπορική δημοσιογραφία σε όλο τον κόσμο  έχει αντιγράψει σχεδόν αυτολεξεί τις Nαζιστκές μεθόδους προπαγάνδας.  Σκοπός της δεν είναι φυσικά η επικράτηση πλέον  του εθνικοσοσιαλισμού  και η κατίσχυση   της Αρίας φυλής, αλλά η εξυπηρέτηση  των δικών της συμφερόντων, κυρίως  οικονομικών.

Ο Τύπος  και παλιότερα, αλλά κυρίως σήμερα, είναι   “βιομηχανία”, επιχείρηση ,που αναγκαστικά, για να  συνεχίζει να υφίσταται και να έχει κέρδη,     υπακούει απολύτως στους  αρχέγονους νόμους του εμπορίου.   Διαθέτει  ιδιοκτήτη-αφεντικό, υπαλλήλους, κέρδη , ζημίες. ΄Αρα, οι μέθοδοι και οι συμπεριφορές του , είναι αντίστοιχες και ανάλογες των άλλων εμπορικών επιχειρήσεων  με σκοπό πάντα το κέρδος και συνήθως  μόνο  αυτό.

Τη μόνη αρχή και αξία, επομένως,  που ούτε μπορεί ούτε θέλει να υπηρετήσει ο Τύπος, είναι η ολοκληρωμένη παρουσίαση  της  αλήθειας και η ανεξάρτητη, η αντικειμενική κριτική της.  Κι ας είναι αυτό η ευθύνη του. Η αλήθεια στις δικές του διαδικασίες και  επιδιώξεις  είναι πλέον είδος εκμετάλλευσης  ,όπως κάθε    εμπορικό.  Γνωστά και χιλιοειπωμένα τούτα.

Να επικαλεστούμε ένα απλό,  πρόσφατο  παράδειγμα από την ελληνική πραγματικότητα: Λίγες ημέρες πριν το πρωθυπουργικό ζεύγος βρέθηκε στην Πάρνηθα για  ποδηλασία και  motorcross. Από τη στιγμή που όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στάλθηκε sms στο 13033 και αιτήθηκε άδεια για σωματική  άσκηση, δεν υπάρχει καμιά παρανομία.  Το ζήτημα είναι ηθικής τάξης, ΄Οταν έχεις πάνω από 100 νεκρούς την ημέρα, εξαιτίας της κακής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, δεν πας για …παιδιές στην Πάρνηθα !

Κι αυτήν , ακριβώς,  την πρόκληση με   σοβαρό κομματικό κόστος,  ήταν  που θέλησε ο ελληνικός Τύπος ,σχεδόν στην  ολότητά του κυβερνητικός, να αποκρύψει.΄Ετσι, όπως γράφαμε χτες , τα περισσότερα Μέσα  αποσιώπησαν εντελώς την είδηση.  Και όσα τη μνημόνευσαν, χρησιμοποίησαν τη μέθοδο Γκέμπελς .  Μισή αλήθεια και την άλλη μισή τη διαμορφώνεις.

Το Μega π.χ  αναφέρθηκε σε αυτή την επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Πάρνηθα  για περίπου 3,5 λεπτά. ΄Ομως,  απ ΄αυτό το χρόνο, τα 3 λεπτά δόθηκαν στο δημοσιογράφο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργο Παπαχρήστο, ο οποίος φυσικά, υποβάθμισε την ηθική σημασία αυτής της πρόκλησης και έβγαλε στο τέλος…λάδι τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του. Να θυμίσουμε μόνο  α. Πως σε αντίστοιχο περιστατικό στις πυρκαγιές στο Μάτι που κάηκαν 100 άνθρωποι, όταν ο τότε πρωθυπουργός εθεάθη σε κότερο, τα Μέσα Προπαγάνδας  έπαιζαν αυτό το θέμα συνεχώς και αδιαλείπτως μέχρι σήμερα!  β. Ο δημοσιογράφος   Γιώργος Παπαχρήστος ,που ανέλαβε να  ξεπλύνει τις πομπές” της Πάρνηθας  ,  μισθοδοτείται από ένα εργοδότη, φίλο του πρωθυπουργού και  κατηγορούμενο για σκληρό εμπόριο ναρκωτικών!

Συμπέρασμα;

Δοθέντος πως το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος δεν έχει πρόσβαση στο ιντερνέτ και η τηλεόραση παραμένει αποκλειστικό  Μέσο ενημέρωσης  (διάβαζε παραπληροφόρησης), δεν έμαθε ποτέ γι΄ αυτή την πρόσφατη πρόκληση του πρωθυπουργού και της συζύγου του στην Πάρνηθα. Είναι οι ίδιοι, όμως ,εκλογείς, που γνωρίζουν και θυμούνται   πολύ καλά , το αντίστοιχο και μικρότερης σημασίας περιστατικό με τις πυρκαγιές στο Μάτι  με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.. μια και, όπως είπαμε,  ακόμα η τηλεόραση το θυμάται κα το παίζει.

Βεβαίως, τον   παραπάνω τρόπο  διαχείρισης  της είδησης για την ηθικά επιλήψιμη   εξόρμηση του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα  από τα Μέσα  κυβερνητικής προπαγάνδας, δε θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε εγκληματική παραπληροφόρηση.  Να παραθέσουμε, όμως, συνοπτικά, μια σειρά  άλλων  τέτοιων συμπεριφορών  που κόστισαν ακριβά και στον τόπο αλλά και σε άτομα, εξαιτίας της χάλκευσης, της παραποίησης, της κακοποίησης της είδησης. Κι αυτή ήταν όντως  εγκληματική παραπληροφόρηση.

  1. Η απόκρυψη από το σύνολο του Τύπου το 2008 της  επερχόμενης χρεοκοπίας της χώρας,  που  είχε  τα  γνωστά, τραγικά, επακόλουθα.
  2.  Η υστερική,  εθνικιστική προπαγάνδα για τη συνθήκη των Πρεσπών, που παρουσιάστηκε από την πλειοψηφία  του Τύπου,  ως έγκλημα…  εσχάτης προδοσίας. Σήμερα οι πρωταγωνιστές της προπαγάνδας εκείνης  (πολιτικοί, “Μακεδονομάχοι”, δημοσιογράφοι) το… λησμόνησαν. Σαν να μην υπήρξε ποτέ τέτοιο ζήτημα.
  3. Η απόκρυψη της πραγματικής αιτίας της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018 με 100 και πλέον νεκρούς, που αποδόθηκε στο…στρατηγό άνεμο (αντίστοιχα, όπως κα το 2007 στις πυρκαγιές της  Ολυμπία).  Η δική μας πεποίθηση από πλήθος στοιχείων που παραθέσαμε κατά καιρούς είναι πως  τις φλόγες τις  άναψαν οι    “Μακεδονομάχοι” εθνικιστές σε συνεργασία  με Ρώσους πράκτορες.
  4. Η  αισχρή προπαγάνδα από το σύνολο του ελληνικού ,γκεμπελικού Τύπου   πως το σκάνδαλο Novartis είναι …σκευωρία, που έστησαν   ο ΣΥΡΙΖΑ και   το αμερικάνικο FBI . ΄Ολα αυτά , τα ίδια κυβερνητικά  Μέσα προπαγανδίζουν πως έγιναν , για να πληγεί η… ακεραιότητα  των διεφθαρμένων  “πολιτικών” που δωροδοκήθηκαν.
  5. Η απόκρυψη της ευθύνης της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης  στη διαχείριση της πανδημίας του Κορονοϊού  από την αρχή.  Τα  συνταγματικά πραξικοπήματα (lockdown) και τα υπόλοιπα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, τα οποία με το δεύτερο κύμα της πανδημίας,  αποδείχτηκαν ολέθρια και για τις ζωές ανθρώπων, αλλά και στην υπονόμευση της οικονομίας και της νέας χρεοκοπίας που απειλεί τη χώρα.
  6. Η στρεβλή ενημέρωση από το σύνολο του ελληνικού Τύπου στα ελληνοτουρκικά.  ΄Ολα τα ελληνικά  Μέσα αποδίδουν τις  κρίσεις και τα “θερμά” επεισόδια ανάμεσα στις δυο χώρες στην ιμπεριαλιστική τακτική της Τουρκίας και την εθνικιστική υστερία του “Σουλτάνου” απέναντι. Κι ακόμα πως η μοναδική διαφορά της χώρας μας με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και τίποτα άλλο. Κι αυτό ακριβώς πιστεύει στο σύνολό του ο ελληνικός λαός.

Είναι πλέον φανερό πως δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί  αυτή η παρανοϊκή  και ανήθικη κατάσταση ,  ο ελληνικός, γκεμπελικός Τύπος, υπό την ιδιοκτησιακή μάλιστα κατοχή  “Αλαφούζων”  και  “Μαρινάκηδων”, να θριαμβεύει  σε βάρος της αλήθειας, της σωστής και αντικειμενικής ενημέρωσης και  κριτικής.  ΄Ηδη το απόστημα έσπασε. ΄Οζει συνεχώς και  αδιαλείπτως.

Η ανάγκη της ίδρυσης ενός ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  (Κ.ΑΝ.Ε) είναι περισσότερο από  απαραίτητη σήμερα.΄Ενας Οργανισμός μια,  ας το πούμε,  για λόγους ευκολίας, Μη Κυβερνητική  Οργάνωση. Που  φυσικά ουδεμία θα μπορούσε επίσης να έχει   σχέση με τα γνωστά κρατικά- κομματικά άντρα προπαγάνδας , τύπου ΕΡΤ.

Μια και η  δημοσιογραφία είναι επάγγελμα, εμπορική  επιχείρηση, “μαγαζί”, δεν μπορεί  ο έλεγχος των “προϊόντων” της  να  αφήνεται στους ίδιους τους  επιχειρηματίες ή σε  μηχανισμούς ελέγχου, όπως  η  ΕΣΗΕA. Αν ένα ακατάλληλο προϊόν το κατεβάζει αυτοστιγμεί  ο ΕΦΕΤ  ( ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ )   από το ράφι  ενός σουπερμάρκετ, πόσο μάλλον πρέπει ένα  ακατάλληλο και επικίνδυνο   δημοσιογραφικό προϊόν να εξαφανίζεται από τα “μανταλάκια” των περιπτέρων κα των ιστοσελίδων  και  να επισημαίνεται η επικινδυνότητα του.

Αλλά, τα μέλη που  συγκροτούν  το ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  δεν μπορεί και δεν  πρέπει  να έχει  καμιά σχέση με την εμπορική  δημοσιογραφία.  ΄Η   με άλλα, κυρίως οικονομικά, ή κομματικά συμφέροντα.  Αλλά, δε θα αντιγράφει επίσης τους σκοπούς και τον  τρόπο λειτουργίας της λεγόμενης  Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) της γνωστή Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεομένων

Η σύσταση του  “Κ.ΑΝ.Ε”  η λειτουργία του και οι λοιπές προτάσεις  είναι σχεδόν αντίστοιχες  και συγγενείς με εκείνες που  κατατέθηκαν  και στο κείμενό μας εδώ   με τίτλο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» (ΑΚΕΪ)