ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ. ΚΑΙ… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΜΟΙ! ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ…ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ

“Θεσσαλονίκη: Πέθανε 51χρονη που αρνούνταν να τη διασωληνώσουν -«Υπόγραψε και φύγε», τη συμβούλευε επόπτης υγείας

Ο διάλογος της αρνήτριας με τον επόπτη Δημόσιας Υγείας
51χρονη: Θέλουν να με διασωληνώσουν. Με οξυγόνο 93-94. Μπορείτε να με βοηθήσετε;
Επόπτης Δημόσιας Υγείας: Τι έπαθες; Υπόγραψε και φύγε. Μη δεχθείς. Κάλεσε την αστυνομία.
51χρονη: Πώς να καλέσω αστυνομία; Αφού είμαι με οξυγόνο. Δεν μπορώ να μιλήσω.
Μάλιστα, ο συγκεκριμένος επόπτης δημόσιας υγείας μετά τον θάνατο της γυναίκας ζητούσε προκλητικά και τα ρέστα, λέγοντας «οι φονιάδες σου θα πληρώσουν».

Δείτε την ανάρτησή του στο facebook:

«Έφυγε πριν από λίγο η Π… όπως πληροφορούμαι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες, ίνα αναπαύονται εκ των κόπων αυτών. Τα δε έργα αυτών ακολουθεί μετ’ αυτών. Καλή ανάσταση Π… και καλή αντάμωση. Οι φονιάδες σου θα πληρώσουν.»

Μία μέρα μετά ο ίδιος άνθρωπος, με μια παραληρηματική ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για γιατρούς που δέχθηκαν να κάνουν το εμβόλιο και να… τροποποιήσουν το DNA τους.

«Εξωνημένοι γιατροί, στους φαρμακοβιομηχανους, που δέχτηκαν εν γνώση τους, και εν πλήρη συνειδηση, να τροποποιησουν το DNA τους, μη σεβομενοι την ίδια την ζωή τους, αποδεδειγμένα πλέον, μετά τις φρικαλεες αποκαλύψεις της πρόσφατης Σουηδικής ερευνας, περιμένει κανείς, να σεβαστούν τις ζωές των ασθενών τους, μέσα στα νοσοκομεια; Όχι βέβαια. Δεν δικαιούστε ούτε να ομιλείτε, ούτε να απειλείτε. Βγάλτε τον σκασμό, τόσο απλά, γιατί με κάθε κουβέντα που λέτε, επιβαρύνετε την θέση σας. Οι απόλυτα και πρωταρχικά υπεύθυνοι για την τραγωδία της ιατρικής απάτης, που βιώνει η ανθρωπότητα.»

Τι λέει η μητέρα της 51χρονης
Η μητέρα της 51χρονης μίλησε στον Alpha και υποστήριξε ότι ήταν θέλημα Θεού να φύγει από τη ζωή το παιδί της και παραδέχεται πως η κόρη της δεν ήθελε να διασωληνωθεί.

«Ζητούσε βοήθεια, ότι τη διασωλήνωσαν με το ζόρι. Δεν ήθελε να διασωληνωθεί και έγινε μεγάλη πάλη μεταξύ τους. Ήταν αρνήτρια, κατά του εμβολίου, κατά των τεστ, όλα κατά. Ήταν θέλημα Θεού, ο Θεός ήθελε να την πάρει».

-Πιστεύετε ότι μπορεί να κάνατε κάποιο λάθος και να έπρεπε να εμβολιαστεί;

-‘ Οχι,όχι δεν ήταν λάθος”

***

Η Βίβλος, ειδικά η Καινή Διαθήκη, δε μιλάει μόνο για αγάπη ,συγχώρηση ,φιλευσπλαχνία,  όπως τεχνηέντως παραπληροφορεί το ιερατείο τους επί αιώνες  πιστούς ,   αλλά   διδάσκει εξίσου το μίσος, το φόβο, τη  σύγχυση αλλά   και την εξολόθρευση του εχθρού. ΄Αλλωστε,  η ίδια η ιστορική  πορεία του Χριστιανισμού  αποδεικνύει περίτρανα το “βίο  και  την πολιτεία” του.  Ανήκουστα τα εγκλήματά του!  Και μάλλον  θε έπρεπε  η Εκκλησία  στους  ποινικούς χαρακτηρισμούς της συστημικής  δικαιοσύνης , να αποκαλείται  “εγκληματική οργάνωση”.  Το αδέκαστο δικαστήριο της  ιστορίας,  εδώ και αιώνες, βέβαια, της έχει απονείμει αυτά τα… εύσημα , δικαίως!

 

Σε κανένα άλλο βιβλίο  δε θα συναντήσει κανείς τόσες και τέτοιες αντιφάσεις,  όσο στην Παλαιά και τη Νέα Διαθήκη. Η Βίβλος βρίθει  γενικώς,  πέραν των οφθαλμοφανών αντιφάσεων,  και  ανοησιών, ανιστόρητων -απίθανων καταχωρήσεων και παραλογισμών . Αλλά και από  άποψη Μορφολογίας  (σύνταξη,  γραμματική) ,πλην της μετάφρασης της Παλαιάς Διαθήκης από τους 70 (Ο΄ή  στην αγγλική βιβλιογραφία ως LXX) ,ειδικά η Κ. Διαθήκη , βρίθει βαρβαρισμών ,σολοικισμών και άλλων  γλωσσικών ατοπημάτων (π. χ εξελθών έξω, έκλαυσε πικρώς.  ῎Ηγοντο δ κα έτεροι δύο κακούργοι σύν αυτώ ἀναιρεθῆναι. Ίδε ἡ συκή ην κατηράσω ἐξήρανται.  Ούτοι νόμον μη έχοντες εαυτοίς  εισί νόμος .Και άλλα  τέτοια μαργαριτάρια , ων ουκ έστιν αριθμός)

Εκεί, όμως,  που  “τα σπάει”  η Βίβλος σε παραπληροφόρηση, τρομοκρατία, πανικό και σύγχυση είναι στα λεγόμενα “εσχατολογικά” της.  Σε εκείνους τους μύθους που τους παρουσιάζει  ως πρόβλεψη  “γεγονότων” (!)    και αφορούν  το τέλος του Κόσμου και της…Δευτέρα Παρουσίας.  Στην Κ. Διαθήκη,  στα  τέσσερα ευαγγέλια , τις επιστολές ,αλλά ιδιαίτερα  στην Αποκάλυψη του Ιωάννη γίνεται ο… μέγας χαμός.  Ρεσιτάλ ανοησιών και φοβιστικών προειδοποιήσεων για  “Αρμαγεδώνες”, κυριαρχία Αντίχριστου,  σφραγίδες με καταραμένους  αριθμούς, αίμα ποτάμια να ρέουν, πείνα, αρρώστιες, βάσανα πρωτοφανή στους ανθρώπους, τιμωρίες ανήκουστες  που θα κάνουν τους  άμοιρους θνητούς    να παρακαλούν να πεθάνουν την ίδια ώρα. Τέτοια κακά,  τέτοιες συμφορές περιμένουν τον άνθρωπο.  Ακόμα και τα αθώα μωρά, τα ανέμελα παιδάκια που θα παίζουν στα πάρκα ,άλλα  θα τα αρπάζει το σύννεφο και άλλα  θα μένουν  για να  κατασπαραχθούν.

 

΄Εχουμε ασχοληθεί εδώ στο παρελθόν  και αναλύσει  τα εσχατολογικά ζητήματα της Γραφής από ιστορικής πλευράς. Ειδικά στις συνέπειες που είχε η διάδοσή τους και ο ζήλος των  Χριστιανών της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας να διδάσκουν αυτά τις φοβιστικές τερατολογίες που δημιούργησαν  σοβαρά προβλήματα στην ειρηνική  συνύπαρξη των υπηκόων, αλλά και αναταραχή, ανησυχία, πανικό στους πληθυσμούς, που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν γιατί οι Χριστιανοί δεν εννοούν  να παρουσιάζουν τους θρησκευτικούς τους  μύθους, όπως έκαναν οι αρχαίοι ΄Ελληνες για τις δικές τους μυθικές επινοήσεις  και ουδέποτε φόβισαν ή τάραξαν τη συνοχή της κοινωνίας. Κι αυτό, επειδή, ακριβώς, ουδείς σοβαρός και νοήμων πολίτης εξελάμβανε τοις μετρητοίς τα…τερατολογήματα των ευφάνταστων Ελλήνων.  Οι Χριστιανοί, αντιθέτως, ήθελαν “σώνει και καλά”  να παρουσιάσουν  και να επιβάλουν με πρωτοφανή φανατισμό τις δικές τους φανταστικές και (εκ)φοβιστικές  επινοήσεις  ως μελλούμενα…γεγονότα! Που θα συμβούν οπωσδήποτε.  χωρίς καμιά αμφιβολία! Και όποιος το αμφισβητεί, ρίπτεται  στην πυρά.

΄Ηταν αυτό ο λόγος,   που ο αυτοκράτορας Κλαύδιος, όπως  ο Σουετώνιος  αναφέρει, αναγκάστηκε μετά τις ταραχές που δημιούργησαν αυτές οι εσχατολογικές  διδασκαλίες στον πληθυσμό της Αυτοκρατορίας ,γύρω στο 40-50 μΚΧ , να διατάξει την αποπομπή όσων τις διέδιδαν.  Και ειδικά εκείνων που δεν αρκούντο μόνο στη διάδοση των  τρομακτικών εικασιών, αλλά  επεδείκνυαν και   πρωτάκουστη για θρησκευτικά  ζητήματα, εριστική και επιθετική  συμπεριφορά, για να τις επιβάλουν με το ζόρι(*).

Οι θρησκείες  υπήρξαν ο “κακός δαίμων” του Ανθρώπου στο πολύπαθο διάβα και ταξίδι του, ως σήμερα.  Ο Χριστιανισμός, ειδικά, επειδή ανήγαγε πάντα την υποκρισία σε… επιστήμη και την ασπλαχνία, την αγριότητα-βαρβαρότητα σε μόνιμα γνώρισμά τους. Το φυσικό, εν τέλει, αφύσικο.   Από τη μια, όπως είπαμε,  “αγάπα τον εχθρό σου” και από  την  άλλη “φωτιά και τσεκούρι” στους απίστους.

Και δε φτάνει τόσο αίμα που έχυσε αιώνες τώρα. Απειλεί με νέο μακελειό. Τούτη τη φορά,  ούτε “πυρηνικός αφανισμός” να ήταν , όταν   ξανάρθει   ο Χριστός στη  Δευτέρα παρουσία  και θα εκδικηθεί με λύσσα και χωρίς έλεος τους απίστους.

Ναι, ο Ιησού Χριστός της Αγάπης, της καλοσύνης ,της φιλανθρωπίας και της ΕΙΡΗΝΗΣ. Ως  εδώ ήταν η υπομονή του. Κι ας είναι, λέει, εκείνος θεός κι εμείς θνητοί. Τελείωσε η χάρη.   Θα μας εξολοθρεύσει άπαντες,  μικρούς και μεγάλους, τους μη πιστεύοντας  πως έλεγε παραμύθια. Και  όντως ,τόσο τρομακτικά, που όχι μόνο τα παιδιά   μπορούν να κατουρηθούν  από το φόβο τους, αλλά και  ενήλικες,  άμυαλοι και αλαφροϊσκιωτοι.

Εκατομμύρια τα θύματα  στους αιώνες των Χριστiανών βασιλιάδων ,αυτοκρατόρων, ηγεμόνων και των  στρατών  τους υπό τις ευλογίες των ιερατείων.   Ολόκληρους  πολιτισμούς  εξαφάνισαν με πρώτο τον  αρχαίο ελληνικό .  Και εξολόθρευαν σωρηδόν  τους απίστους εθνικούς και  ιθαγενείς.

Από τη άλλη, η δεισιδαιμονία  και ο φανατισμός τους είχαν άλλα ,επίσης εκατομμύρια,  θύματα. Ειδικά στο Μεσαίωνα.  Καταδίωξαν ανηλεώς   τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία,   τη γνώση, την πρόοδο.

Τί να αναφέρει κανείς ως παράδειγμα; ΄Ολη η πορεία του Χριστιανισμού  είναι ένα μεγάλο  παράδειγμα με αίμα, δυστυχία, πυρές, συλλήψεις, βασανισμούς.  Οι δεισιδαιμονίες  τους  απίστευτες. Και όχι μόνο με τους Αντίχριστους και τα “θηρία”. Ακόμα και με τα αθώα γατάκια τα έβαλαν.   Η Μεγάλη , Η  “Μαύρη Πανώλης”  είχε αιτία την  εξολόθρευση των γατιών.  Οι  Χριστιανοί   διέδωσαν πως  μέσα τους κατοικεί ο Διάβολος! Και διέταξαν να τα κρεμάνε και να τα γδέρνουν ζωντανά ,για τιμωρία και για  να βγει από μέσα τους  ο Δαίμονας. Το αποτέλεσμα  ήταν να  να μην  αφήσουν  γάτα για γάτα και  τα ποντίκια  να γίνουν εκατομμύρια πληθυσμός και να μεταδώσουν εύκολα  τον  ιό της πανούκλας, με εκατομμύρια πάλι θύματα.

Σήμερα,  μεσούντος σε λίγα χρόνια του 21 ου αιώνα,  επιστρέφουμε στο Μεσαίωνα. Δρέπουμε  άλλη μια φορά τους,,, σάπιους   καρπούς των ανοησιών της Βίβλου. Στην πράξη.

Με ποια πανδημία που δε λέει να σταματήσει γιατί το όπλο που θα την σταματούσε, είναι του Αντίχριστου!  Και όσοι εμβολιάζονται παίρνουν τη σφραγίδα  με το  δαιμονικό αριθμό 666. Και θερίζει κόσμο ο ιός.  Και ουδείς γνωρίζει πότε και αν ,επί τέλους,  μας αφήσει. Και όλα αυτά οι πιστοί τα βλέπουν εκεί που δεν τα βλέπουμε εμείς. Στις προφητείες και τις σφραγίδες της Αποκάλυψης. Και αρνούνται να βάλουν μέσα  τους το εμβόλιο, που είναι όπλου του Διαβόλου.

Για δείτε τί λέει ο επόπτης  Υγείας παραπάνω:  “Έφυγε πριν από λίγο η Π… όπως πληροφορούμαι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες, ίνα αναπαύονται εκ των κόπων αυτών.  Τα δε έργα αυτών ακολουθεί μετ’ αυτών. Καλή ανάσταση Π… και καλή αντάμωση. Οι φονιάδες σου θα πληρώσουν.»  (“Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι”, όντως).

 

 

Κι  έχει δίκιο. Τη στάση του την επικροτεί και  τη στηρίζει και το ίδιο το ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ , δέχεται και το σφραγίζει με το κύρος του  πως η Χριστιανική  θρησκεία  και  η Βίβλος  εμπεριέχουν  ιστορικά γεγονότα. Πως  ο Ιησούς Χριστός που τον κατονομάζει κιόλας , είναι αναμφισβήτητα Ιστορικό  πρόσωπο.  Και  πως  όσα δίδαξε ο ίδιος και οι  οι συγγραφείς των βιβλίων της Κ .Διαθήκης   είναι η θεόπνευστη   αλήθεια!

Κι αν τολμήσω εγώ σήμερα να μεταφράσω την Αποκάλυψη  και να γράφω σε παρενθέσεις  το αντίθετο,  το ανυπόστατο, δηλαδή,  εκείνων που μεταφράζω, θα με καλέσει ο εισαγγελέας και θα  διωχθώ  για  αντισυνταγματικές παρεκτροπές, αφού  ξεκάθαρα το Σύνταγμά μας γράφει:

Αρθρο 3,

1.”Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού  τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις”

3.”Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη”.

 

Είναι νόμιμος ο επόπτης υγείας, επομένως,  παραπάνω  που πιστεύει πως  ως  ΄Ελληνας και Χριστιανός, οφείλει να τηρεί, απαρασάλευτα  μάλιστα (με τη  ζωή του), τα ιερά κείμενα (δηλ. και την Αποκάλυψη).Και ουδείς εισαγγελέας μπορεί να τον  διώξει. Αντίθετα, εγώ, που δεν τηρώ τις παραδόσεις αυτές και τολμώ από επιστημονικό καθήκον  να  στηρίζω την ιστορική  αλήθεια,  πως όλα τούτα τα ιερά βιβλία εμπεριέχουν  φληναφήματα και η θέση  τους είναι στο σκουπιδοτενεκέ  της Ιστορίας,  μπορεί   και να βρεθώ φυλακή. Και με    την αυστηρή απαίτηση  του … Συντάγματος,  βεβαίως,  βεβαίως!

Θεοί!

(*)

“Judaeos impulsore Chresto assidue tumultuantes Romae expulsit” (“Οι Ιουδαιοι,επειδη δημιουργουσαν συνεχως ταραχες για το Χριστο εκδιωχθηκαν απο τη Ρωμη”).  Οντως, καπου εκει γυρω στο 40-50 μχ με αποφαση του αυτοκρατορα  Κλαυδιου, την οποια μνημονευει ρητα ο ιστορικος, επροκειτο να αποπεμφθουν ολοι οι Ιουδαιοι απο τη Ρωμη λογω της εριστικης και επιθετικης συμπεριφορας τους. Βεβαια, ολοι οι Ιουδαιοι δεν ηταν χριστιανοι, αλλα  ο Σουετωνιος  δεν τους ξεδιακρινει. Ιουδαιοι και χριστιανοι ειναι ακομα  ενα και το αυτο για τους Ρωμαιους (Το ονομα χριστιανοι δεν ειχε ακομα ταξιδεψει απο την Αντιοχεια στη Ρωμη).

11.04.09  και  26 Απριλίου 2016

. Σουετωνιος (69 ή 75 -125 μχ ,κατα προσεγγιση).Στο εργο του Vita Claud. C. XXV 4,  αναφερει:

  “Judaeos impulsore Chresto assidue tumultuantes Romae expulsit” (“Οι Ιουδαιοι,επειδη δημιουργουσαν συνεχως ταραχες για το Χριστο εκδιωχθηκαν απο τη Ρωμη”).  Οντως, καπου εκει γυρω στο 40-50 μχ με αποφαση του αυτοκρατορα  Κλαυδιου, την οποια μνημονευει ρητα ο ιστορικος, επροκειτο να αποπεμφθουν ολοι οι Ιουδαιοι απο τη Ρωμη λογω της εριστικης και επιθετικης συμπεριφορας τους. Βεβαια, ολοι οι Ιουδαιοι δεν ηταν χριστιανοι, αλλα  ο Σουετωνιος  δεν τους ξεδιακρινει. Ιουδαιοι και χριστιανοι ειναι ακομα  ενα και το αυτο για τους Ρωμαιους (Το ονομα χριστιανοι δεν ειχε ακομα ταξιδεψει απο την Αντιοχεια στη Ρωμη).

  Ειναι γεγονος πως εκεινη την περιοδο, οι προστριβες μεταξυ των χριστιανων  για δογματικα και μεσσιανικα ζητηματα, ειχαν δημιουργησει εναν πρωτοφανη πυρετο στη Ρωμη, με διαστασεις επικίνδυνες για την ταξη της μεγαλης πολης, στην οποία ζούσε μια  πανσπερμια  λαων, με διαφορετικες και ποικιλες ιδεολογιες και φιλοσοφιες. Οξυθυμοι και επιθετικοι οι χριστιανοι, εξαιτιας των διενεξεων, των διαφοροποιησεων και των αντιφασεων των ιδιων των πρωτοκλασατων  στελεχων της νεας θρησκειας (οπως του Πετρου και του Παυλου), που μεταφερονταν και στους απλους πιστους και τους φανατιζαν, συμπεριφερονταν αναρμοστα οχι μονο στους  ομοϊδεατες τους, αλλα και και στους υπολοιπους πολιτες. Κατηγορουσαν, μαλιστα, τους Ρωμαιους,  γιατι τους ειρωνευονταν και χλευαζαν τη θρησκεια τους. Οι Ρωμαιοι, οπως και οι Αθηναιοι,οντας ειρωνες και περιπαικτικοι, δεν αφηναν ασχολιαστες σαχλες και παιδαριωδεις κουβεντες,οπως αυτες των χριστιανων. Ποιος ξερει τι ειδους ατακες  και ανεκδοτα  θα ειχαν κυκλοφορησει στην αυτοκρατορια για τους χριστιανους και τις δοξασιες τους. Δεν ηταν μονο η τερατολογια της αναστασης του Ιησου, που υποστηριζαν οι χριστιανοι πως εγινε.  Ηταν και οι αλλες, επιμερους αποψεις και θεωριες τους, τοσο παραξενα ακομψες στα ωτα και αμεσα αποβλητες απο το μεσο νου, που, αν δεν προκαλουσαν οργη,σιγουρα  προξενουσαν  θυμηδια, αλλα και στους πιο αδαεις και αλαφροησκιωτους, φοβο και πανικο.

   Εκεινο που φαινεται,ομως,  οτι  επηρεασε καταλυτικα τους συμβουλους του  Κλαυδιου να εισηγηθουν στον αυτοκρατορα την αποπομπη των χριστιανων (Ιουδαιων  συλληβδην) απο τη Ρωμη, ηταν οι καθημερινες και απεριγραπτες συγκρουσεις μεταξυ χριστιανών και Ιουδαίων  για ζητήματα μεσσιανικα (ηταν ο Ιησους ο αναμενομενος μεσσιας ή οχι;),αλλα και μεταξυ των χριστιανων για θέματα δογματικα. Ιδιαιτερο ενδιαφερον παροσιαζε η φοβιστικη εκεινη θεωρια-διαδοση  περι της… οσον ουπω, αρπαγης των πιστων στους ουρανους και αναστασης των  νεκρων χριστιανων. (Η θεωρια αυτη ειναι και σημερα…ζωντανη στους χριστιανους, ιδιαιτερα στους ευαγγελικους και πεντηκοστιανους). Εκεινος που πρωτος αναφερθηκε στο θεμα της “αρπαγης” των πιστων, ηταν ο ιδιος Ιησους. Αυτος,ομως, που την υποστηριξε με παθος και περιεγραψε το συγκλονιστικο σεναριο της εξελιξης της, δεν ειναι αλλος απο τον Παυλο. Στους Θεσσαλονικεις εντελλεται οι πιστοι να ειναι ετοιμοι ανα πασα  στιγμη, γιατι πολυ συντομα θα ακολουθησει η αρπαγη της εκκλησιας, του σωματος, δηλαδη, των πιστων,που θα γινει ως εξης:  Ολα θα ειναι κανονικα τη μερα εκεινη.Τιποτα δεν προμηνυει  τη ζοφερη μερα και την επερχομενη συμφορα για τους μη χριστιανους και την αφατη χαρα και ευτυχια, που περιμενουν τους χριστιανους.Καποια ωρα εκεινης της ημερας, σε ενα χωριο ο πατερας, (μη χριστιανος, ας πουμε),  σκαβει στο χωραφι του, η μανα (χριστιανη να υποθεσουμε)  αλεθει το σταρι και τα παιδια (αδιαφορα θα λεγαμε)  παιζουν ανεμελα στα σοκακια.Τοτε, ξαφνικα και απο το πουθενα, σημαινουν οι σαλπιγγες της αρπαγης.Ο Ιησους, μεσα σε τεραστια συννεφα εμφανιζεται,για να παρει μαζι του στους ουρανους την εκκλησια (το σωμα των πιστων) Γινεται πανικος, χαμος, αλοφροσυνη. Αλλοι φευγουν, αλλοι μενουν και δεν προφτανουν καν να αποχαιρετιστουν. Απο την παραπανω οικογενεια,φυσικα η μανα φευγει για τους ουρανους και ολα τα αλλα μελη της οικογενειας μενουν  πισω τραγικα μονοι.

  Πριν απο αυτο, τα σωματα των υπο…αρπαγη πιστων, θα εχουν μεταλλαγει (θα εχουν γινει πιθανον αναλαφρα,αερας).Πρωτα,ομως, Θα αναστηθουν  οι νεκροι, αλλα μονο οι πιστοι,οι χριστιανοι, που λιωμενοι και αλιωτοι θα παρουν νεο σωμα.Ολοι μαζι, ζωντες και τεθνεωτες-αναστημενοι  πιστοι, θα ανεβαινουν πομπη στους ουρανους, μπροστα ο Ιησους, πισω το ασκερι.Απο κατω,οι αλλοι, οι απιστοι, θα θρηνουν και θα χτυπουν το κεφαλι τους στον τοιχο, γιατι δεν ειναι και αυτοι μεσα στους τυχερους, που πανε ταξιδι στον παραδεισο,αλλα και για τα επερχομενα απο εκει και περα δεινα.

  Ας παραθεσουμε απο τις  δυο επιστολες του Παυλου στους Θεσσαλονικεις  καποια αποσπασματα σχετικα με το θεμα της αρπαγης της εκκλησιας  σε μεταφραση:

                                  ΠΑΥΛΟΣ  ΠΡΟΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ

                                                               #

13 Δε θέλουμε όμως εσείς να αγνοείτε, αδελφοί, όσα αφορούν αυτούς που κοιμούνται, για να μη λυπάστε καθώς και οι λοιποί που δεν έχουν ελπίδα. 14 Γιατί αν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε, έτσι και ο Θεός αυτούς που κοιμήθηκαν, μέσω του Ιησού θα τους φέρει μαζί του.

15 Γιατί αυτό σας λέμε βασισμένοι στο λόγο του Κυρίου, ότι εμείς οι ζωντανοί που θα απομένουμε στην παρουσία του Κυρίου δε θα προλάβουμε να φτάσουμε αυτούς που κοιμήθηκαν. 16 Γιατί ο ίδιος ο Κύριος θα κατεβεί από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι νεκροί στο Χριστό θα αναστηθούν πρώτα. 17 Έπειτα εμείς οι ζωντανοί, που θα απομένουμε, συγχρόνως μαζί με αυτούς θα αρπαχτούμε μέσα σε νεφέλες για συνάντηση του Κυρίου στον αέρα. Και έτσι πάντοτε θα είμαστε μαζί με τον Κύριο. 18 Ώστε να παρηγορείτε ο ένας τον άλλο με τα λόγια αυτά.

                                                         #

Αλλά σχετικά με τους χρόνους και τους καιρούς, αδελφοί, δεν έχετε ανάγκη να σας γράφουν, 2 γιατί εσείς οι ίδιοι ακριβώς ξέρετε ότι η ημέρα του Κυρίου έτσι έρχεται, όπως ο κλέφτης μέσα στη νύχτα. 3 Όταν λένε, «ειρήνη και ασφάλεια», τότε αιφνίδιος όλεθρος πέφτει πάνω τους όπως ακριβώς οι ωδίνες σ΄ αυτήν που έχει παιδί στην κοιλιά, και οπωσδήποτε δε θα ξεφύγουν. 4 Εσείς όμως, αδελφοί, δεν είστε στο σκοτάδι, ώστε η Ημέρα να σας καταλάβει ξαφνικά σαν κλέφτης. 5 Γιατί όλοι εσείς είστε γιοι φωτός και γιοι ημέρας. Δεν είμαστε της νύχτας ούτε του σκότους. 6 Αρα, λοιπόν, ας μην κοιμόμαστε όπως οι λοιποί, αλλά ας αγρυπνούμε και ας είμαστε νηφάλιοι. 7 Γιατί αυτοί που κοιμούνται, τη νύχτα κοιμούνται, και αυτοί που μεθούν, τη νύχτα μεθούν.

                                                             #

3 Οφείλουμε να ευχαριστούμε το Θεό πάντοτε για σας, αδελφοί, καθώς είναι άξιο να γίνεται, γιατί υπεραυξάνει η πίστη σας και πλεονάζει η αγάπη καθενός ξεχωριστά όλων σας, του ενός προς τον άλλο, 4 ώστε εμείς οι ίδιοι να καυχιόμαστε για σας στις εκκλησίες του Θεού για την υπομονή σας και την πίστη σας, μέσα σε όλους τους διωγμούς σας και στις θλίψεις που ανέχεστε, 5 οι οποίες είναι ένδειξη της δίκαιης κρίσης του Θεού, για να γίνετε άξιοι της βασιλείας του Θεού, υπέρ της οποίας και πάσχετε. 6 Πράγματι, είναι δίκαιο απέναντι στο Θεό να ανταποδώσει θλίψη σ΄ αυτούς που σας θλίβουν 7 και άνεση σ΄ εσάς που θλίβεστε μαζί μ΄ εμάς, όταν αποκαλυφτεί ο Κύριος Ιησούς από τον ουρανό μαζί με τους αγγέλους της δύναμής του 8 μέσα σε πύρινη φλόγα, αποδίδοντας εκδίκηση σ΄ αυτούς που δεν ξέρουν το Θεό και σ΄ αυτούς που δεν υπακούν στο ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού. 9 Οι οποίοι θα πληρώσουν την τιμωρία τους με αιώνιο όλεθρο προερχόμενο από το πρόσωπο του Κυρίου και από τη δόξα της ισχύος του, 10 όταν έρθει κατά την ημέρα εκείνη να δοξαστεί μεταξύ των αγίων του και να θαυμαστεί μεταξύ όλων εκείνων που πίστεψαν, επειδή έγινε πιστευτή η μαρτυρία μας προς εσάς. 11 Γι΄ αυτό και προσευχόμαστε πάντοτε για σας, ώστε ο Θεός μας να σας κάνει άξιους της κλήσης σας και να εκπληρώσει κάθε αγαθή ευαρέσκεια και κάθε έργο πίστης με δύναμη, 12 για να δοξαστεί το όνομα του Κυρίου μας Ιησού μέσα σας, και εσείς να δοξαστείτε μέσα σ΄ αυτόν, σύμφωνα με τη χάρη του Θεού μας και του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Παρακαλούμε λοιπόν εσάς, αδελφοί, όσον αφορά την παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τη συναγωγή μας στο ίδιο μέρος κοντά του, 2 να μη σαλευτείτε γρήγορα από την ψυχραιμία του νου σας ούτε να θορυβείστε, μήτε με πνεύμα μήτε με λόγο μήτε με επιστολή σαν να ήταν από εμάς, πως δήθεν έχει έρθει η ημέρα του Κυρίου. 3 Κανείς ας μη σας εξαπατήσει κατά κανέναν τρόπο. Γιατί δε θα έρθει η ημέρα εκείνη αν δεν έρθει η αποστασία πρώτα, και δεν αποκαλυφτεί ο άνθρωπος της ανομίας, ο γιος της απώλειας, 4 αυτός που αντιτάσσεται και υπερυψώνεται ενάντια σε καθέναν που λέγεται Θεός ή σέβασμα, ώστε αυτός να καθίσει στο ναό του Θεού, για να αποδεικνύει τον εαυτό του ότι είναι Θεός. 5 Δε θυμάστε ότι, ενώ ήμουν ακόμη κοντά σας, αυτά σας τα έλεγα; 6 Και τώρα ξέρετε εκείνο που τον εμποδίζει, στο να αποκαλυφτεί αυτός κατά το δικό του καιρό. 7 Γιατί το μυστήριο της ανομίας ήδη ενεργείται. μόνο υπάρχει εκείνος που το εμποδίζει τώρα, ωσότου φύγει από τη μέση. 8 Και τότε θα αποκαλυφτεί ο άνομος, τον οποίο ο Κύριος Ιησούς θα εξολοθρέψει με την πνοή του στόματός του και θα τον καταργήσει με την επιφάνεια της παρουσίας του. 9 Αυτού του άνομου η παρουσία θα είναι σύμφωνα με την ενέργεια του Σατανά με κάθε δύναμη και με σημεία και τέρατα ψεύδους, 10 και με κάθε απάτη αδικίας σ΄ αυτούς που χάνονται, επειδή δε δέχτηκαν να αγαπήσουν την αλήθεια για να σωθούν. 11 Και γι΄ αυτό ο Θεός στέλνει σ΄ αυτούς ενέργεια πλάνης, για να πιστέψουν στο ψέμα, 12 ώστε να κατακριθούν όλοι όσοι δεν πίστεψαν.

 Αλλα δεν ηταν μονο αυτες οι παραδοξολογιες-τερατολογιες, που με παθος πρωτοφανες διεδιδαν οι χριστιανοι παντου.Απειλουσαν με χονδροειδη τροπο τους αλλους πολιτες πως  πολυ συντομα θα υποστουν τις μυριες οσες συμφορες. Τα αστερια θα πεσουν στη γη, αιμα  θα βρεχει και χολη, ο ηλιος θα εξαφανιστει και ουαι και αλλοιμονο στη γη και τους ανθρωπους .Ο ιδιος ο Ιησους ,μαλιστα,ειχε προφητευσει,οπως  μνημονευει ο Λουκας ,πως ολα αυτα θα γινουν μεσα σε εκεινη τη γενεα (και φυσικα δεν εγιναν).

   Τετοιες φοβιστικες απειλες, οσο κι αν φαινονται  χονδροειδεις σημερα, για μια εποχη σαν αυτη που μιλαμε, μπορουσαν να γινουν απολυτα πιστευτες, να αποπροσανατολισουν τον κοσμο απο την καθημερινη ρουτινα, που αυτο αυτοματα σημαινε αποδιοργανωση του κρατους, εγκαταλειψη της εργασιας και των λοιπων δραστηριοτητων της πολης. Στη Θεσσαλονικη ειδικα, ειχαν παρει τοσο φανατικα το θεμα, που οι χριστιανοι περιμενα πως απο μερα σε μερα θα γινοταν η αρπαγη και επομενως γιατι να δουλευουν και να κοπιαζουν, αφου συντομα θα πανε στον παραδεισο;Ο  Παυλος τους κατακρινει γι αυτο και προσπαθει να τους επαναφερει στην ταξη, ξεχναει ,ομως, πως αυτος πρωτος ειχε ανοιξει τον ασκο του Αιολου .

   Ας παραθετουμε το 21ο κεφ του ευαγγελιου του Λουκα με τη φοβερη αυτη προφητεια.

                                                                      #

           ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ (απο το 21ο κεφ του ευαγγελιου του Λουκα)

5 Και όταν μερικοί έλεγαν για το ναό ότι είναι κοσμημένος με λίθους ωραίους και με αφιερώματα, είπε: 6 «Γι΄αυτά που βλέπετε θα έρθουν ημέρες κατά τις οποίες δε θα αφεθεί λίθος πάνω σε λίθο που δε θα καταστραφεί».

7 Τον επερώτησαν, τότε, λέγοντας: «Δάσκαλε, πότε λοιπόν θα γίνουν αυτά και ποιο το σημείο όταν μέλλουν να γίνονται αυτά;» 8 Εκείνος είπε: «Προσέχετε μην πλανηθείτε. Γιατί πολλοί θα έρθουν με το όνομά μου, λέγοντας: -Εγώ είμαι-, και: -Ο καιρός έχει πλησιάσει-. Μην πορευτείτε πίσω τους. 9 Όταν λοιπόν ακούσετε πολέμους και ακαταστασίες, μην πτοηθείτε. Γιατί πρέπει πρώτα να γίνουν αυτά, αλλά δεν είναι αμέσως το τέλος». 10 Τότε τους έλεγε: «Θα εγερθεί έθνος εναντίον έθνους και βασιλεία εναντίον βασιλείας, 11 και θα γίνουν σεισμοί μεγάλοι, και κατά τόπους θα γίνουν πείνες και επιδημίες, και φαινόμενα φοβερά, και από τον ουρανό θα γίνουν σημεία μεγάλα. 12 Πριν όμως απ΄ όλα αυτά θα βάλουν πάνω σας τα χέρια τους και θα σας καταδιώξουν, παραδίνοντάς σας στις συναγωγές και στις φυλακές, οδηγώντας σας μπροστά σε βασιλιάδες και σε ηγεμόνες εξαιτίας του ονόματός μου. 13 θα αποβεί σ΄ εσάς για μαρτυρία. 14 Βάλτε λοιπόν στις καρδιές σας το να μην προμελετάτε να απολογηθείτε. 15 Γιατί εγώ θα σας δώσω στόμα και σοφία, στην οποία δε θα δυνηθούν να αντισταθούν ή να αντείπουν όλοι οι αντίθετοι σ΄ εσάς. 16 Θα παραδοθείτε, λοιπόν, και από γονείς και αδελφούς και συγγενείς και φίλους, και θα θανατώσουν μερικούς από εσάς, 17 και θα είστε μισούμενοι από όλους για το όνομά μου. 18 Αλλά τρίχα από το κεφάλι σας δε θα χαθεί. 19 Με την υπομονή σας αποκτήστε τις ψυχές σας».

20 «Όταν όμως δείτε την Ιερουσαλήμ να κυκλώνεται από στρατόπεδα, τότε να γνωρίζετε ότι έχει πλησιάσει η ερήμωσή της. 21 Τότε όσοι είναι στην Ιουδαία ας φεύγουν στα όρη και όσοι είναι στο μέσο αυτής ας αναχωρήσουν και όσοι είναι στην ύπαιθρο ας μην εισέλθουν σ΄ αυτή, 22 γιατί αυτές είναι ημέρες εκδίκησης, για να ολοκληρωθούν όλα τα γραμμένα. 23 Αλίμονο σε όσες έχουν παιδιά στην κοιλιά και σε όσες θηλάζουν εκείνες τις ημέρες. Γιατί θα γίνει καταπίεση μεγάλη πάνω στη γη και οργή στο λαό τούτο, 24 και θα πέσουν από το στόμα της μάχαιρας και θα οδηγηθούν αιχμάλωτοι σε όλα τα έθνη, και η Ιερουσαλήμ θα πατιέται συνεχώς από τα έθνη, μέχρις ότου συμπληρωθούν οι καιροί των εθνών».

25 «Και θα γίνουν σημεία στον ήλιο και στη σελήνη και στα άστρα, και πάνω στη γη στενοχώρια των εθνών με αμηχανία για τους ήχους της θάλασσας και το σάλο, 26 ενώ θα λιποθυμούν οι άνθρωποι από το φόβο και την προσμονή αυτών που θα επέλθουν στην οικουμένη, γιατί οι δυνάμεις των ουρανών θα σαλευτούν. 27 Και τότε θα δουν τον Υιό του ανθρώπου ερχόμενο μέσα σε νεφέλη με δύναμη και δόξα πολλή. 28 Όταν λοιπόν αρχίζουν να γίνονται αυτά, ανορθωθείτε και σηκώστε πάνω τα κεφάλια σας, γιατί πλησιάζει η απολύτρωσή σας».

29 Και είπε μια παραβολή σ΄ αυτούς: «Δείτε τη συκιά και όλα τα δέντρα. 30 Όταν προβάλουν ήδη τα φύλλα, βλέπετε από μόνοι σας και γνωρίζετε ότι είναι ήδη κοντά το θέρος. 31 Έτσι κι εσείς, όταν δείτε αυτά να γίνονται, να γνωρίζετε ότι κοντά είναι η βασιλεία του Θεού. 32 Αλήθεια σας λέω ότι δε θα παρέλθει η γενιά αυτή, ωσότου όλα γίνουν. 33 Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, οι λόγοι μου όμως δε θα παρέλθουν». (Παρατηρηση:Στο 32 ο Ιησους βεβαιωνει με απολυτοτητα οτι δε θα εχει πεθανει αυτη η γενια στην οποια ανηκε και ο ιδιος και ολα οσα προφητευσε παραπανω θα εχουν συμβει. Αλλα, ως φαινεται, επεσε εξω. Και ευτυχως,  γιατι ουτε τοτε συνεβησαν ουτε ποτε θα συμβουν).

  Αλλους λογους,  ιδιαιτερα θρησκευτικους,  δεν ειχε ο Κλαυδιος για να διωξει τους Ιουδαιους απο τη Ρωμη. Αντιθετα, η πολιτικη των Ρωμαιων ηταν  η κεντρικη εξουσια να σεβεται και να προστατευει τα ηθη, τα εθιμα και ειδικα τις θρησκειες των κατακτημενων λαων. Οταν, ομως, οι δοξασιες και οι διδασκαλιες μιας εθνικης  θρησκειας, παρασαλευαν την ταξη και δημιουργουσαν αναταραχες και συγκρουσεις, φυσικα και  η αντιδραση της διοικησης ηταν αναμενομενη, παιρνοντας τα καταλληλα μετρα (και πολλες φορες αυστηρα) για να επιβαλει την ταξη

  Το ιδιο εγινε και σε αυτη την περιπτωση της εκδιωξης των Ιουδαιων απο τη Ρωμη. Ο Κλαυδιος  ακουσε τις περιγραφες των συμβουλων του για ο,τι συνεβαινε στην πολη, εξαιτιας τοσο των διενεξεων μεταξύ Ιουδαίων και Χριστιανων για το Μεσσία,όσο και μεταξυ των ιδιων των Χριστιανων περι  των καινοφανων και φοβιστικων δοξασιων,που αναλυσαμε, αντεληφθη τον κινδυνο γενικευσης των ταραχων και του  πανικου και αποδεχθη την προταση  των συμβουλων του για ην εκδιωξη των  υπευθυνων της αναστατωσης απο τη Ρωμη,δηλ των Ιουδαιων.  Ο Σουετωνιος, ο οποιος και απο  το εργο του συνολικα  φαινεται πως ειχε καλη προσβαση στις πηγες, ειδικα στα αυτοκρατορικα εγγραφα, θα κρινει  ως ιστορικο γεγονος αυτο το περιστατικο και θα το καταγραψει. Γι αυτο και μονο το λογο, χωρις φυσικα να εχει κατα νου να διασωσει τη μνημη του Ιησου-Χριστου, του  θεου και σωτηρα των χριστιανων, μας παραθετει το ονομα Χριστος. Δε φαινεται να αμφιβαλει πως  αυτο το ονομα ανηκε  σε υπαρκτο  προσωπο,Βεβαια, θα μπορουσε κανεις να αντιτεινει πως δεν αναφέρει ο ιστορικος το ονομα Ιησους,αλλα Χριστος,που ηταν ο Μεσσίας των Ιουδαίων,ετσι οπως οι εβδομηκοντα τον αναφερουν.Δεν αποκλειεται κι αυτο,δεν εχουμε περισσοτερα επιχειρηματα για να αντικρουσουμε μια τετοια αποψη.  (Αποσπασμα).