ΑΠΟΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .

Από ιδρύσεως ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και την εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας,  ιστορικά  φρονίμως και πολιτικά  εντίμως ποιών απέτρεψε την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε μαζί  και  τις  μη αναστρέψιμες  συνέπειες,  αν ακολουθούσε  την ολέθρια   Βαρουφακική τακτική-εμμονή, είχαμε ξοδέψει τόνους μελάνι εδώ στην επίθεσή μας εναντίον  του νεοσύστατου τότε κόμματος  με κυτταρική σύσταση στελεχών και οπαδών από  το κίνημα των  Αγανακτισμένων  και  προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που ως σήμερα,  οι περισσότεροι Συριζαίοι  πνέουν μένεα εναντίον μας και παλιότερα τορπίλιζαν με κάθε μέσο τη συνέχιση της λειτουργίας του ιστορικού μας σάιτ.

Η επισήμανσή μας  από τότε, συνεχής και αναλυτική, μάλιστα,   ήταν τούτη:    Η οπαδική  βάση του ΣΥΡΙΖΑ ως  συμποσούμενη και συγκροτούμενη από…πλίνθους, λίθους ,  ξύλα και κεράμους ατάκτως ερριμμένα,   αργά ή γρήγορα θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη.   Δεκάδες όμοιες υπήρξαν οι  αναφορές μας  για όλη εκείνη την  περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ  ακολουθούσε τις πεπατημένες του ελληνικού κομματικού κατεστημένου με προεξάρχουσες τη δημαγωγία και το λαϊκισμό.

Η πρόβλεψη της διάλυσης έγινε εκείνη την εποχή   και η επαλήθευσή της ακολούθησε σε δυο φάσεις.   Με την έξοδο Βαρουφάκη-Λαφαζάνη και Ζωής      από το κόμμα  και σήμερα με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα που  αποτέλεσε  το καίριο, το τελικό   χτύπημα.  Το   κενό  που άφησε, είναι πλέον δυσαναπλήρωτο, δοθέντος πως  στην πραγματικότητα , ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε για χρόνια  ΣΥΜΠΑΣ  ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Αυτή την ώρα και με την άνεση και το δικαίωμα  που μας  προσφέρει  η  επαλήθευση    (και αυτής)  της   ιστορικής μας κρίσης ,   απευθύνουμε έκκληση στα στελέχη και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον τώρα, έστω  και αργά πια, να τείνουν ευήκοα ώτα στις προτροπές και τις προτάσεις  μας, όπως δεν έπραξαν τότε, αλλά και πάμπολλες άλλες φορές.  Ας   μην υπερισχύσει  πάλι ,  η γνωστή αριστερίστικη οίηση και  αλαζονεία τους . Κι αν διαλέξουν να αφεθούν  για άλλη μια φορά στον ολέθριο αυτό κατήφορο,   θα είναι η βασική  αιτία  να διαλυθεί πλέον οριστικά το κόμμα τους , χωρίς καμιά ελπίδα αναγέννησης. ΄Η κι αν επιβιώσει, ως  συστημική  ουρά   στην καλύτερη περίπτωση να καταντήσει ένα ΚΚΕ.

Μονόδρομος, λοιπόν, η πορεία του ορφανεμένου πια (και ευτυχώς, λέμε εμείς) κόμματος της Κουμουνδούρου. ΄Η θα ακούσει  τη φωνή των καιρών και θα ακολουθήσει  τη νέα εποχή,  το διαφορετικό κόσμο που ήδη ανέτειλε ,αλλά ελάχιστοι το πήραν είδηση ή ,αν κλείσει πάλι  τα αυτιά και τα  μάτια, δε θα υπάρξει αύριο για έναν κατακερματισμένο, εντελώς λαβωμένο σήμερα,  ΣΥΡΙΖΑ.  Ούτε  καν  για να απολαύει τη χαρά  της αποσύνθεσης  του   σεσηπότος  πτώματος του ακροδεξιού  Μητσοτακικού μορφώματος , που φτάνει σύντομα.   Τον επιθανάτιο ρόγχο ενός   Νεάντερταλ    του άγριου παλαιοκομματισμού  και του νεποτισμού  που ήδη  πνίγεται μέσα στα  λύματα  του ανθρωποκτόνου  συστήματος-υπόνομου  που συμφύρεται με  τη βρώμικη πελατεία του.

 

 

 

Η βασική αρχή που στελέχη και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να κατανοήσουν , είναι τούτη: Το κομματικό ,κοινοβουλευτικό σύστημα  εξεμέτρησε το ζην.  Πνέει τα λοίσθια και οσονούπω  εκβράζει τη βρώμικη, κολασμένη   ψυχή του . Νέες μορφές «πολιτεύματος» και «πολτικής»  ξεπροβάλλουν στον Ορίζοντα. Κι αν έχουν ένα κυρίαρχο και απολύτως ορατό στην ανάγνωση τους γνώρισμα ,    είναι αυτό ακριβώς . Δε θα καταδεχτούν να σεμνύνονται πως είναι δημοκρατικά  πλειοψηφικά, αντιπροσωπευτικά ,  πολιτικά συστήματα ή όπως αλλιώς λέγονται,  όπως σήμερα, την ίδια  ώρα ,που ο πυρήνας τους  είναι ίδιος με όλων των άλλων,παλιών  πολιτευμάτων.Με κύρια συστατικά , τον αρχηγισμό-ηγεμονισμό και τον οπαδισμό των υπηκόων.

 

 

 

Το πρώτο βήμα που οφείλει αυτή την κρίσιμη ώρα των καταλυτικών αποφάσεων  να κάνει το κομματικό κονκλάβιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι τούτο. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ)  ΑΝΑΓΚΗ    ΑΡΧΗΓΟΥ.    Ούτως ή άλλως ,  Αλέξης Τσίπρας δεν υπάρχει άλλος στο κόμμα τους. Καρικατούρα θα είναι, αν διαλέξουν  άλλον.

Μια ” ΟΜΑΔΑ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΩΝ” , όπως συνηθίσαμε να τη χαρακτηρίζουμε εδώ στα κείμενά μας,   τα μέλη της οποίας ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ   ΜΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΓΚΑΜΑ  ΕΓΝΩΣΜΕΝΗΣ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ , θα αντικαταστήσουν τον ηγεμόνα. ΄Ενα αυστηρό καταστατικό, συντεταγμένο με βάση τις αναλλοίωτες, διαχρονικές, απαρασάλευτες και αναντικατάσατες  ανθρωπιστικές αρχές.  που οι αγώνες αιώνων των ιδεολόγων ανέδειξαν και καθιέρωσαν,  θα δεσμεύουν απολύτως τα μέλη της ομάδας, έτσι, ώστε οι όροι του να αποτελούν  τη Λυδία Λίθο στη λήψη όλων των αποφάσεων. Η μη τήρηση αυτών των αρχών-όρων, θα  θέτει τον παραβάτη εκτός ομάδας.  Ως την ολοκλήρωση της διαδικασίας και της έρευνας για την οριστικοποίηση των μελών,  μπορεί να  υποδειχτεί-συσταθεί  από τα σημερινά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μια τέτοια προσωρινή ομάδα , που θα αναλάβει  αυτή την ώρα την οργανωτική πορεία και των άλλων επί μέρους διαδικασιών.

Η  δεύτερη, επίσης καταλυτική  κίνηση , και ως τέτοια ενδεικτική των προθέσεων πολιτικοποίησης και απεξάρτησης από τον παραδοσιακό παλαιοκομματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ στις τελευταίες εκλογές. ΄Οπως  καταγγέλλουμε συνεχώς , η σημερινή Βουλή είναι αντισυνταγματικής ,πραξικοπηματικής και παράνομης προέλευσης και σύστασης

΄Οταν ο ελληνικός λαός είναι απών   από  τον παρεϊστικο και οπαδικό  χαρακτήρα  ενός τέτοιου κομματικού συτήματος    και απέχει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ   από αυτό το θέατρο  στην πραγματική  πλειοψηφία του , όπως στις εκλογές, όταν  η  σχηματισθείσα κυβέρνηση   ασκεί εξουσία όχι εξ ονόματος του λαού, όπως ορίζει το Σύνταγμα, αλλά    με τον τσαμπουκά  μιας  ψηφοθηρικής πελατείας με τη  βουλιμία  ενός σμήνους οπαδών της γαλάζιας ακρίδα,  που  είναι η ντροπιαστική  μειοψηφία,  οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λόγο ύπαρξης  σε τέτοια Βουλή.  Οφείλουν να  καταγγείλουν το συνταγματικό αυτό έγκλημα   και να παραιτηθούν.

Πλην της ηθικής και συνταγματικής τους υποχρέωσης, η κίνηση αυτή θα κονιορτοποιήσει  και  το μοναδικό  πρόσχημα  της  κοινοβουλευτικής δικτατορίας     πως αν   απέχουν οι ψηφοφόροι από τις κάλπες, δεν μπορεί να κυβερνηθεί το κράτος. Ο γόνος ,ως πρωθυπουργός μιας ληστρικής συμμορίας ,  τοποθετημένος  σε αυτή τη θέση από μια κατάπτυστη μειοψηφία ενός 20/25% του εκλογικού σώματος, που ελέγχουν οι τραπεζίτες και η μιντιακή  βιομηχανία  με βαθιά λοβοτομή νάρκωσης,  θα αποδείξει περίτρανα  πως , είτε  πάνε 1000 να ψηφίσουν ή λιγότεροι, είτε υπάρχει  Αντιπολίτευση  στη Βουλή,  για να παίζει   ρόλους φωνακλάδων κομπάρσων ή απέχει,  το Μητσοτακικό  κράτος της διαφθοράς, της απάτης και του αυταρχισμού  μια χαρά θα μπορεί να λειτουργεί,  ως τέτοιο. Και κανείς με φωνές και  αντιπολιτευτικές κορώνες  δεν μπορεί να  αποτρέψει το εγκληματικό του έργο.

 

 

 

Τα δυο αυτά βήματα για αρχή ,θα είναι εκείνα που θα (απο)δείξουν πως ήδη έφτασε το τέλος εποχής για το κομματικό Σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ…  αποσυριζοποιείται, αποκομματικοπιείται και εξελίσσεται σε καθαρή. πολιτική δύναμη που μπορεί να συσπειρώσει όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις με πρώτη εκείνη της Αποχής. Και ακόμα, θα φανεί καθαρά και δυναμικά  πως μπορεί με νέο  σφρίγος και  αίμα  στις νέες εποχές  να περπατήσει σε καινούριους δρόμους με αξιώσεις άσκησης πραγματικής εξουσίας σε Κράτος Δικαίου και  ευνομούμενη  Πολιτεία.

  Είναι τότε, που τα παραδοσιακά κόμματα ,ειδικά της Δεξιάς, θα…τρίβουν τα μάτια τους από τις αλλεπάλληλες σφαλιάρες. Η διάλυσή τους θα είναι πια αυτονόητη, οριστική  και ζήτημα λίγου, μόνο,  χρόνου.