ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥΤΙΝ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΗ “ΜΕΤΑΝΟΥΣΑΝ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΝ”!

Πούτιν: Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει να ρέει το αίμα στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κριμαία ότι η Ρωσία θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία.

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τελειώσει αυτή η σύγκρουση όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να σταματήσει να ρέει το αίμα στην Ουκρανία».

Παράλληλα τόνισε ότι οι Ρώσοι χρειάζεται να κινητοποιηθούν προς όφελος της χώρας τους, όχι όμως για σύγκρουση με τον έξω κόσμο”.

«Πρέπει ήρεμα, με αξιοπρέπεια και με αποτελεσματικότητα να χτίσουμε τη χώρα μας και όχι να την αποκλείσουμε από τον έξω κόσμο. Χρειάζεται να ενωθούμε και να κινητοποιηθούμε όχι όμως για πόλεμο ή οποιουδήποτε είδους αντιπαράθεση αλλά για σκληρή δουλειά στο όνομα της Ρωσίας».

Θράσος; ΄Οχι. Εγκληματική παραφροσύνη και υποκρισία ενός δικτάτορα- “Τσάρου”, ο οποίος, αφού  έγραψε στα “παλαιότερα των υποδημάτων” του  τους διεθνείς κανόνες δικαίου, αφού αιματοκύλησε σε εμφύλιο πόλεμο μια ολόκληρη χώρα (την οποία χώρισε τελικά και ανεπανόρθωτα στα δύο),αφού έκλεψε την Κριμαία και τη βάση της Σεβαστούπολης (γι΄αυτή τη ναυτική βάση έγινε όλο το “κακό”, προετοίμαζε, μάλιστα, πολλά χρόνια ό,τι είδαμε να γίνεται στην Κριμαία ,πριν λίγους μήνες), αφού κατέρριψε ένα επιβατηγό αεροπλάνο με 300 αθώους επβάτες και αφού δεν τιμωρήθηκε ουσιαστικά και πραγματικά  από τη διεθνή κοινότητα και το ΝΑΤΟ, σήμερα βγαίνει με περισσή θρασύτητα, αλαζονεία  και υποκρισία και  το παίζει… ειρηνοποιός.

Είναι αδίστακτος και πανούργος. Είναι παράφρων και εγκληματίας.  Η  ειρήνη στην περιοχή (και στον κόσμο ολόκληρο)  θα διασφαλιστεί μόνο, αν συλληφθεί και δικαστεί στο διεθνές ποινικό δικαστήριο για “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”  ή “γκρεμοτσακιστεί” από το “θρόνο”,στον οποίο τον “έστησε” μια  μερίδα (μεγάλη να ομολογήσουμε σήμερα)  άρρωστων, εθνικιστών συμπατριωτών-οπαδών του.

Και φυσικά, πέρα απ΄αυτά, οφείλει η Ρωσία  να επιστρέψει την Κριμαία και τη βάση της Σεβαστούπολης στη χώρα που ανήκουν. Και όχι μόνο την Κριμαία. Να αποσυρθεί εντελώς και από τις άλλες ουκρανικές περιοχές στις οποίες υποδαυλίζει το μίσος και καλλιεργεί κλίμα εμφυλιακού πολέμου. Και τέλος, να αποχωρήσει και  από  τις περιοχές της Αμπχαζίας και της Οσετίας στη Γεωργία και να αφήσει σε διεθνή οργανισμό να προστατεύσει το ρώσικο πληθυσμό από πιθανές Γεωργιανές προκλήσεις.

Αν θέλουν οι Ρώσοι να χρησιμοποιούν τη ναυτική βάση της Σεβαστούπολης, για να έχουν δι-έξοδο στη Μεσόγειο, ας πληρώνουν ενοίκιο, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Με “τσαμπουκάδες”,φασιστικές  συμπεριφορές   και αναίσχυντη  καταπάτηση των διεθνών κανόνων δικαίου, δεν μπορείς να παίζεις. Ούτε να απειλείς με πυρηνικά την παγκόσμιια ειρήνη.

Η Ρωσία, αν  επιθμεί να παρακολουθήσει ως χώρα τη νέα εποχή, το νέο “αιώνα”,που θα ενώσει ΟΛΑ τα κράτη του κόσμου σε ένα παγκόσμιο ΄Εθνος, σε μια  μεγάλη κοινότητα, οφείλει  να αλλάξει την εθνικιστική-φασιστική συμπεριφορά της και να τροποποιήσει -αναθεωρήσει εκ βάθρων  το “πολιτικό” καθστώς της. Σήμερα, το ρώσικο “πολίτευμα” είναι μια κατ΄επίφαση δημοκρατία (διάβαζε κοινοβουλευτική δικτατορία),χωρίς θεμέλια, ούτε σεβαστούς δημοκρατικούς κανόνες, με ένα κράτος που μαστίζεται από τεράστια διαφθορά, νεποτισμό και διαπλοκή.΄Ενα ιδιόμορφο κράτος , προσομοιάζον περισσότερο σε μαφιόζικο. Καμιά σχέση με αυτό που λέμε “δημοκρατία δυτικού τύπου”.

Από την άλλη, πέρα από την επιστροφή των εδαφών στην Ουκρανία και τη Γεωργία, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τις χώρες αυτές και να τις αποζημιώσει ηθικά και υλικά για τις τεράστιες ζημιές που προξένησε  στα “καλά καθούμενα”, εξαιτίας της αρπακτικότητας, των φιλοδοξιών, του εθνικισμού  και ,βεβαίως, της αφροσύνης ενός ιδιόμορφου δικτάτορα που του την …”έδωσε”   να   παριστάνει  και τον “Τσάρο”.

Ούτε βήμα πίσω δεν πρέπει να κάνουν,ειδικά η Ουκρανία, αλλά  και η διεθνής κοινότητα από αυτά τα αυτονόητα, αν θέλει η Ρωσία να βρει χώρο να σταθεί στη διεθνή οικογένεια.  Αλλιώς, θα συνεχίζει να είναι  παρίας, περιθωριοποιημένη,φτωχή και μόνη, όπως ακριβώς  είναι αυτή την ώρα.