Τον Μιχαλολιάκο κατονομάζει ο Αντώνιος Ανδρουτσόπουλος, κατά κόσμον Περίανδρος, ως τον άνθρωπο που έδινε τις εντολές για πολλές κακουργηματικές πράξεις.

 

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών ο Περίανδρος, μιλώντας σε εκδήλωση ακροδεξιών που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου  στη Λάρισα, είπε:
«Είδαμε ξαφνικά τον Μιχαλολιάκο άμα τη αφίξει του στον Δήμο Αθηναίων να χαιρετά με δέος τον εκπρόσωπο της σφοδρής πολιτικής αρρενωπότητας εν Ελλάδι Ηλία Ψινάκη. Έναν άνθρωπο, όμως, που για μας τους παλαιότερους σήμαινε το σημείο προκλήσεως σοβαρών πλημμελημάτων και κακουργηματικών πράξεων όταν το 1997, όσοι θυμούνται, οι παλαιότεροι, μάς έστελνε ο Μιχαλολιάκος να τον ξυλοκοπήσουμε βαρέως μόνο και μόνο, διότι μας εδίδασκε ότι ήτο μέρος της εχθρότητος».

Στη συνέχεια, εστίασε στις εντολές του Μιχαλολιάκου για την τέλεση εγκληματικών ενεργειών, κατηγορώντας τον αρχηγό ότι σήμερα «χαιρετά με δέος και δουλικότητα» την Ντόρα Μπακογιάννη, «κι όμως, η Μπακογιάννη ήτο, αγαπητοί, πάλι με συμβουλές και με καθοδήγηση του ιδίου [του Μιχαλολιάκου] τότε σε μας τους νεότερους, στη Χρυσή Αυγή, ο απόλυτος εχθρός στο κέντρο των Αθηνών, διότι ως δήμαρχος Αθηναίων ήτο εκείνη που έκανε τα πάντα για να παρακωλύει τις πολιτικές μας ενέργειες, όχι μόνο στέλνοντας τον δήμο για να μαζέψει τα φειγ βολάν, τις προκηρύξεις, τις αφίσες κ.λ.π., αλλά να στέλνει την ίδια την αστυνομία για να μας συλλαμβάνει».

Όντας ο ίδιος καταδικασμένος για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Δ. Κουσουρή τον Ιούνιο του 1998, δηλώνει ότι οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες «είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αθώοι», όμως τους κρίνει ιδεολογικά και πολιτικά, ανάμεσα σε άλλες κατηγορίες για την «προδοσία των αγώνων κάποιων παλαιότερων από εμάς», αφήνοντας αιχμές για τη στάση Μιχαλολιάκου κατά τη διάρκεια της δίκης του, όπου ο αρχηγός τον άφησε «ξεκρέμαστο».

«Οι μόνοι παγκοσμίως που δεν αναγνωρίζουν τα μέλη τους, όταν διώκονται είναι οι μυστικές υπηρεσίες και η Χρυσή Αυγή! Όπερ Ρουπακιάς! Οποία κατάντια. Οποίος εξευτελισμός του κινήματος», αναφέρει σε άλλο σημείο. Παράλληλα, ζητά από τον αρχηγό και την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής να αναλάβουν ευθύνη για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης. «Ας αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες. Και αν ακόμα υποχρεωθούν, που το απευχόμεθα, να φορτωθούν κάποιοι κάποιες βαριές ποινές, ας τις πάρουν οι ηγέτες που έπαιρναν χρήματα γι’ αυτό και όχι κάποιοι άσχετοι ιδεολογικά που τους ακολούθησαν», λέει χαρακτηριστικά.

Σε τηλεφωνική του συνομιλία ( Ιός, 09/11/2014, Περίανδρος εναντίον Κατμαν) η οποία καταγράφηκε νόμιμα και περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση, ο Περίανδρος αναφέρει: «Αν ανοίξω το στόμα του, στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο για τα επεισόδια του ‘ 98 και ηθικό αυτουργό στέλνω φυλακή τον Μιχαλολιάκο». Προσθέτει επίσης ότι «άμα ανοίξει η υπόθεση του ’98, πάει ο Ζαφειρόπουλος [πρώην υπαρχηγός της Χ.Α.] φυλακή».

Nα τα πει και να αφήσει τις απειλές. Η απόκρυψη-παραποίηση  στοιχείων εγκλημάτων η συγκάλυψη, η υπόθαλψη εγκληματία είναι ποινικά αδικήματα από τα πιο βαριά.

Πέρα απ΄αυτό, αν, όπως διατείνεται, είναι πλέον “ανανήψας” ,ας αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι στις ανθρώπινες αρχές και αξίες και ας πει την ΟΛΗ την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος. Αλλιώς, ας σιωπήσει.