ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

 

1. Ατύχημα με Καναντέρ που επιχειρούσε στη φωτιά στη Λακωνία
Εκτακτο: Ατύχημα με Καναντέρ που επιχειρούσε στη φωτιά στη Λακωνία [εικόνα]
αεροπλάνο τύπου Καναντέρ «χάθηκε» μέσα στην πυρκαγιά στη Λακωνία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση. Οι δύο πιλότοι εντοπίστηκαν σώοι.

 
2. ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Τώρα: Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό -Με καπνό καλύφθηκε η μισή Αθήνα.
Μάχη με τη φωτιά στον Υμηττό -Κάηκαν σπίτια
Τώρα: Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό -Με καπνό καλύφθηκε η μισή Αθήνα [εικόνες]
 

Και ενώ από το πρωί η πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες στη Λακωνία, δύο πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει και στην Αττική, σε Καρέα και Κορωπί. 

Μεγαλύτερο είναι το μέτωπο του Καρέα. Η φωτιά ξεκίνησε σε σημείο ανάμεσα στο νεκροταφείο Βύρωνα και τη λεωφόρο Κατεχάκη και τώρα οι φλόγες έχουν φύγει προς τον Υμηττό. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύουν σπίτια καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς το βουνό. 

Η φωτιά, μέσα σε λίγα λεπτά πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθώς στην Αττική πνέουν δυνατοί άνεμοι. Μάλιστα, με καπνό έχει καλυφθεί η μισή Αττική. 

Στο σημείο σπεύδουν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, αλλά και 2 καναντέρ και ένα ελικόπτερο. 

Οσον αφορά το μέτωπο στο Κορωπί, η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει χαμηλή βλάστηση

Τελευταίες εξελίξεις στη φωτιά στον Υμμητό

13:23 Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής πηγαίνει ο Τσίπρας

13:22 Αντιδήμαρχος Βύρωνα: Δύσκολη η κατάσταση -Σε δύο σημείο η φωτία, αριστερά από τα προσφυγικά και κοντά στο μοναστήρι

13:21: Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη 
13:20: Στα προσφυγικά Καρέα η φωτιά έχει φθάσει στην άκρη τοιχίων
13:20: Πληροφορίες ότι η φωτιά στο σημείο από όπου ξεκίνησε πέρασε και μέσα από αυλές 
13:19: Οι άνεμοι στο σημείο πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ 
13:18: Η φωτιά έχει μπει στο δάσος, κατακαίει αναδασωτέα έκταση 
13:17: Μόλις έκανε ρίψη ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο

Ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε μέρες του  Ιουλίου  2007, όταν  με εντολή του δικτάτορα Πούτιν κάηκε τότε   η Ελλάδα. Μέχρι και στα ιερά σεβάσματα της αρχαίας Ολυμπίας  ασέλγησε η ρώσικη μαφία, αφού κόντεψε να γίνει παρανάλωμα της φωτιάς ολόκληρη η αρχαία    περιοχή που σεβάστηκε και ο χρόνος και οι λογής επιδρομείς. Το τίμημα, πέρα από τη φυσική καταστροφή, ήταν και  περίπου 60 νεκροί (μεταξύ αυτών  παιδιά) που κάηκαν στην Ηλεία στις μεγάλες εκείνες πυρκαγιές. 

Το “στενό μαρκάρισμα”  του τότε πρωθυπουργού  Κ. Καραμανλή από τους Ρώσους, φαίνεται να είχε αρχίσει μερικά χρόνια πριν το 2007,  όταν , έναντι γενναίας οικονομικής ενίσχυσης του ταμείου της Ν.Δ από το Ρώσο δικτάτορα ,   ο αρχηγός της δεξιάς παράταξης αποδέχτηκε εντελώς επιπόλαια να δημιουργήσει   ρήγμα  στο   ΝΑΤΟ και την Ε.Ε με στόχο την αποσταθεροποίησή τους, όπως ακριβώς  τη βλέπουμε σήμερα να εκτυλίσσεται (σύγχρονη φάση  του Ανατολικού ζητήματος).

 Οι Αμερικανοί, βέβαια, που παρακολουθούσαν από κοντά τη συμπεριφορά του  Κ. Καραμανλή, τον προειδοποίησαν πως είναι εγκληματική αυτή η  συνεργασία της Ελλάδας με τη Ρωσία και τον προέτρεψαν να εγκαταλείψει άμεσα  το σχέδιο. Ο κίνδυνος ήταν όντως μεγάλος για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ και ο π. πρωθυπουργός, μόλις το συνειδητοποίησε, άρχισε να κρατάει αποστάσεις από το Ρώσο δικτάτορα. Είχε όμως εκτεθεί ανεπανόρθωτα.  Είχε πάρει και ξοδέψει τα ρούβλια του δικτάτορα, ο οποίος από τότε δεν τον άφησε σε “χλωρό κλαρί”.

Το σχέδιο πίεσης του π. πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή είχε πολλές… παραγράφους και υποπαραγράφους, αλλά κυρίαρχα σημεία ήταν: 1. Η δημιουργία δεινής αναταραχής στη χώρα και έκθεση σε  κίνδυνο της ασφάλειας , της ακεραιότητας και της δημόσιας τάξης  της χώρας. 2. Οι  άμεσες απειλές για τη ζωή του ίδιου του Κ. Καραμανλή και της οικογένειάς του, αν συνέχιζε ο ότε πρωθυπουργός  να μη συμμορφώνεται με τις εντολές Πούτιν.

Το 2007 ο δικτάτορας εφάρμοσε την πρώτη απειλή του  και έκαψε την Ηλεία, όπως γράφαμε παλιότερα με αφορμή την αμετροέπεια του Β.Πολύδωρα:

Είναι επίσης  και αδίστακτος και θρασύς ο  Β. Πολύδωρας. «΄Ακουσα τη φωνή της συνειδησής μου», μας πέταξε παραπάνω και μας «κούφανε «απαξάπαντες, όπως πάντα. Κι εμείς θα  ρωτήσουμε: Ποιας συνείδησης τη φωνή άκουσες, Βύρωνα, αφού  χρόνια τώρα, μόνο στο λεξιλόγιό σου μπορεί κανείς να τη συνατήσει; Γιατί, συμπατριώτη μου, αν είχες, ως  γεννηθείς και ανδρωθείς  υπό τη σκιά του Ναού του  Επικουρείου Απόλλωνος, έστω και ίχνος συνείδησης,  δε θα άφηνες το 2007 ,ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, να καεί ολόκληρη η «ιδιαίτερη πατρίδα» μας και μάλιστα να υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές το Μουσείο  της Αρχαίας Ολυμπίας, που το σεβάστηκαν  εχθροί, επιδρομείς, πολεμιστές, ακόμα και τα…στοιχειά της Φύσης. Και την έκαψες εσύ,  Πολύδωρα, την Ιερή  Ολυμπία! Και σαν να μην έφτανε αυτό, βγήκες μετά το μεγάλο κακό εκείνων των φοβερών πυρκαγιών (στις οποίες κάηκαν πάνω από 60 άνθρωποι και παιδιά μεταξύ αυτών!) και έλεγες  τα ανήκουστα και ανισόρροπα  περί …»στρατηγού ανέμου» και «ασύμμετρης απειλής».  Οποία  αθλιότης!
Αν είχε συνείδηση ο «παρακοιμώμενος» του Κώστα Καραμανλή και πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ, δε θα εγκατέλειπε το σκάφος της χώρας, που το έρριξαν όλοι μαζί οι  «ένοικοι»  της τότε κυβέρνησης στην «ξέρα».  Ούτε, μόλις διαπίστωσαν πως «βάζει  νερά», θα την «κοπάναγαν»  άπαντες άρον -άρον, καπετάνιος και πλήρωμα, με πρώτο και καλύτερο τον…αξιωματικό βάρδιας Βύρωνα Πολύδωρα.

Ο Κ.  Καραμανλής,  έμπλεος φόβου και δέους μετά απ΄αυτό το κακό, τον Ιανουάριο  του  2008, αναγκάζεται  να δεχτεί στο προεδρικό μέγαρο της Σόφιας τη  συμφωνία των μετόχων και το καταστατικό της διεθνούς εταιρείας για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.  Τότε άρχισε στην ουσία για πρώτη φορά να δια- φαίνεται η προσέγγιση  της κυβέρνησης Κ. Καρμανλη στη Μόσχα και  η  επικοινωνία που διατηρούσε  ο πρωθυπουργός  με το ρωσικό παράγοντα και ιδιαίτερα με τον Βλαντιμήρ Πούτιν. 

Λίγους μήνες αργότερα,  τον Απρίλη του ίδιου χρόνου, ο Κ. Καραμανλής στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, πάλι υπό την πίεση του Ρώσου δικτάτορα και με πρόσχημα το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας, προβάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και γίνεται το…έλα να δεις.  Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, άλλοι έξαλλοι και άλλοι στα   πρόθυρα νευρικής κρίσης  για τη στάση του ΄Ελληνα πρωθυπουργού, τον κατηγορούν ανοιχτά  πως στηρίζει φανερά πια τους Ρώσους με πρόσχημα το “εθνικό” ζήτημα των Σκοπίων.

Το 2008, είναι χρόνος σημαδιακός για τον Κ. Καραμανλή.΄Ηδη ο τότε πρωθυπουργός  έχει καταστήσει το χρέος μη βιώσιμο, αφού το διπλασίασε  και εκτόξευσε το έλλειμμα πάνω από 15,5%, γεγονός  πρωτοφανές και πρωτόγνωρο  στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.  Ο οικονομικός κατήφορος της Ελλάδας έχει χρονολογία   έναρξης κι αυτή είναι το 2008 επί κυβερνήσεως Ν.Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή.

Πάλι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι προειδοποίησσαν τον τότε πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς  για ο μεγάλο  κακό  της χρεοκοπίας και της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας , που πλησίαζε.  Ο Κ.Καραμανλής πανικόβλητος, τόσο από τις απειλές   των Ρώσων για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του, όσο και από το  επερχόμενο οικονομικό χάος, αποφάσισε να  εξαφανιστεί (κρύφτηκε  στην κυριολεξία!) , εγκαταλείποντας το σκάφος στην τύχη του κι από τότε σπανιότατα τον βλέπει κανείς να βγαίνει μπροστά και να εκτίθεται.

Οι Ρώσοι, μετά τη “προδοσία” Κ.Καραμανλή και έχοντας σε εξέλιξη το  νέο σχέδιο του Ανατολικού ζητήματος, στράφηκαν στον εθνικιστή-“Ναζί χωρίς στολή” Π. Καμμένο και τον αρχηγό της Χ.Α Ν. Μιχαλολιάκο, τους οποίος πάλι χρηματοδότησαν  αδρά,  για να δημιουργήσουν νέο ρήγμα, τόσο στο πολιτικό-κομματικό,  όσο και στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Και τα κατάφεραν.

Ο  Π.Καμμένος με τη σειρά του, μύησε στη νέα “Φιλική εταιρεία” πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ( Π.Λαφαζάνης, Ν. Κοτζιάς κ.α) και τη νύχτα της 25ης ιανουραίου 2015 , ένα αριστερό ( υποτίθεται) κόμμα, δε διστάζει να συνεργαστεί   κατά τρόπο αφύσικο (τερατογέννηση)  και πολιτικά ακατανόητο ,όχι απλά με ακροδεξιούς και εθνικιστές, αλλά με Ναζί, έστω και “χωρίς στολή”, όπως ευφυώς οι  ΑΝ.ΕΛ χαρακτηρίστηκαν παλιότερα.  

Τα ιστορικά δρώμενα και τα  παρεπόμενα αυτής της ρωσοδωσίλογης συνωμοσίας είναι  σε εξέλιξη. Η  Ιστορία είναι παρούσα και τα παρακολουθεί με όλες της  τις προσλαμβάνουσες σε εγρήγορση.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχόμαστε να μην καταλήξει …καταζητούμενος  των Ρώσων , όπως κάποτε  ο  Κ. Καραμανλής.  Πολύ χρήμα κατέληξε στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ . Ρούβλια ποτισμένα από το αίμα της Ουκρανίας, που έχυσε  εκεί ο δικτάτορας Πούτιν. Η “Αρκούδα του Βορρά”  πλήρωσε,  για να εκτελέσει  συγκεκριμένο  έργο η  κυβέρνηση  Τσίπρα-Καμμένου : Την αποσταθεροπόιηση της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ. ΄Αλλά, όπως είδαμε, και αυτή η κυβέρνηση έκανε πίσω και δεν τήρησε το συμβόλαιο, που υπέγραψε  με το δκτάτορα. Και είναι συμβόλαιο θανάτου! Ο τρελαμένος “τσάρος” δεν αστειεύται.

Κάποιοι  νομίζουν  πως μπορούν να   ξεφύγουν την επιτήρηση της Ιστορίας και να κρυφτούν. Αλλά  είναι γελασμένοι. Να μην ξεχνούν τη σοφή ρήση των αρχαίων  Ελλήνων  πως “ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον”. Είναι νόμος της Φύσης και της Ιστορίας. Αρκετοί  που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα (και μάλιστα “από μέσα”), για  κάποιος  λόγους “σπάζουν” και αρχίζουν να “κελαηδάνε”. Και τότε …”ποιος είδε το θεό και δε φοβήθηκε”!