ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

Η Γερμανία αναστέλλει το Δουβλίνο ΙΙ για τους Σύρους πρόσφυγες
 
δεν θα επαναπροωθούνται στις χώρες πρώτης απογραφής όπως η Ελλάδα και η Ιταλία κα οι αιτήσεις τους για άσυλο θα εξετάζονται στη Γερμανία, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η μεταναστευτική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη

Η Γερμανία ανοίγει επί της ουσίας τις πύλες της στους Σύρους πρόσφυγες, αναστέλλοντας τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και σταματώντας την επαναπροώθησή τους στις χώρες πρώτης καταγραφής όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

 

Η εν λόγω πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνσης ελήφθη σε συνέχεια της συνάντησης Μέρκελ – Ολάντ για την προσφυγική κρίση, όπου η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος απήυθυναν κάλεσμα για την εφαρμογή ενιαίου συστήματος χορήγησης ασύλου.

 

 

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Asylum Information Database, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας (BAMF) εξέδωσε εσωτερικές οδηγίες για την αναστολή ισχύος των διαδικασιών που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ για τους Σύρους πρόσφυγες, προκειμένου η Γερμανία να καταστεί το κράτος-μέλος που θα είναι υπεύθυνο για την απεξεργασία των αιτήσεων ασύλου.

Ταυτόχρονα, ανακαλούνται εντολές αναγκαστικής επαναπροώθησης σε άλλες χώρες που έχουν ήδη εκδοθεί.

Βάσει της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, ένα κράτος-μέλος της ΕΕ μπορεί να κάνει χρήση της “ρήτρας κυριαρχίας” για να αναλάβει οικειοθελώς την ευθύνη για την επεξεργασία των αιτήσεων χορήγησης ασύλου για τις οποίες σε άλλη περίπτωση δεν φέρει την ευθύνη.

Μπαράβο στη Μέρκελ και τη γερμανική κυβέρνηση!  “Έβαλε τα γυαλιά” σε πολλούς και τούτη τη φορά.΄Οταν σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις και οι λαοί στην Ευρώπη  “ποιούνται την νήσσαν”  , οι Γερμανοί (πάλι) έδειξαν ανθρωπισμό και αλληλεγγύη στο συνάνθρωπό τους.

Και τί να πεις και συ τώρα , πανάθλιε, υποκριτή και εγωπαθή Λαφαζάνη! “΄Αξιος ο μισθός”  από τα…ρούβλια σου και τον  εξευτελισμό σου εν γένει!

____________________________________________________________________________

 1. ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΒΟΥΤΣΙΤΣ.  ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!
2. ΛΑΠΑ-ΒΙΤΣΑΣ. Η ΑΛΛΗ ΒΕΡΣΙΟΝ  ΛΑΦΑΖΑΝΙΚΟΥ …ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ
3. “ΘΥΓΑΤΕΡΑ” ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ:  L΄ ETAT C΄ EST  MOΙ!
4. ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ!

_________________________________________________________________

1.Κριτική της Σερβίας στην Ελλάδα για τη μεταναστευτική κρίση
Κριτική της Σερβίας στην Ελλάδα για τη μεταναστευτική κρίση

 

Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στις αρχές της Γερμανίας και της Ελλάδας με αφορμή την κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο Βούτσιτς δήλωσε «βέβαιος ότι εάν η Γερμανία πρόσφερε λιγότερα χρήματα (σ.σ. σε επιδόματα) στους μετανάστες από τα δυτικά Βαλκάνια, η ροή (των προσφύγων) θα μειωνόταν σημαντικά», ενώ καταδίκασε παράλληλα την «απαράδεκτη» απροθυμία, όπως υποστήριξε, των ελληνικών αρχών να καταγράφουν τους πρόσφυγες διότι κατ” αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα γίνεται η χώρα εισόδου τους στην ΕΕ.

Ο Ναζί πρωθυπουργός της εθνικιστικής Σερβίας ας ντρέπεται καλύτερα με αυτά που λέει και κάνει. (Εκτός των άλλων, είναι και αχυράνθρωπος-σφογγοκωλάριος του δικτάτορα Πούτιν και τον… σεργιάνισε πρόσφατα στο Βελιγράδι).

Αλλά ποιος έχασε τσίπα;  Μια φοβερή και επαίσχυντη γενοκτονία (η μοναδική μετά το 2ο Πακόσμιο πόλεμο)  διέπραξαν οι Σέρβοι της Βοσνίας, εκτελώντας 8.000 άντρες και  αγόρια το 1995 στη Σρεμπρένιτσα.  Και  αντί να “τρώνε χώμα” απαξάπαντες οι Σέρβοι, να αισχύνονται και να μη βγάζουν τσιμουδιά, οι περισσότεροι νιώθουν υπερήφανοι κιόλας γι΄αυτό το ειδεχθές έγκλημα!

Αυτή την άθλια εθνικιστική χώρα, ας μην την υπολήπτονται οι ΄Ελληνες. Υφέρπει στην πλειοψηφία του λαού , πέρα από τον εθνικισμό, και έντονος φασισμός-ναζισμός. Δεν το λέμε εμείς. Φίλοι- Σέρβοι ακτιβιστές μας έχουν διεκτραγωδήσει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα των…ομοδόξων (Ορθόδοξοι) με εμάς. 

Ντροπή στο λαό ,που οι ΄Ελληνες σεμνύνονται πως είναι σύμμαχοι και αδέλφια! Ντροπή και στην Ελλάδα, που τρέφει συμπάθειες για μια χώρα που διέπραξε γενοκτονία και αισθάνεται …εθνική υπερηφάνεια γι΄αυτή!

_____________________________________________________________________

 

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ
Λαπαβίτσας: Θέτουμε θέμα συμμετοχής της χώρας στην ΟΝΕ
 (EUROKINISΣΙ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) 

 

«Η Λαϊκή Ενότητα δεν φοβάται να δηλώσει ότι θα θέσει θέμα συμμετοχής της χώρας μας στην ΟΝΕ με στόχο την εφαρμογή του προγράμματός της» δήλωσε ο Κώστα Λαπαβίτσας.

Σε άρθρο του στην iskra.gr ο κ. Λαπαβίτσας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «απεδείχθη παντελώς αναξιόπιστος» και υποστηρίζει ότι «ποτέ δεν υπήρξε κυβερνητικό Σχέδιο Β, παρά τα αβάσιμα που αναφέρουν τα ΜΜΕ εκ του πονηρού».

Λαπαβίτσας: “Θέτουμε θέμα συμμετοχής της χώρας στην ΟΝΕ.”

Καλά κάνετε και θέλετε. Με τις υγείες σας!  (Πώς λέμε; “Εκανε και η μύγα κ@λο και έχεσε τον κόσμο όλο” .Ο …Λαπα-Βίτσας!)

Για τα “ρούβλια” θα μας πει τίποτα; Μπήκε κι αυτός στο τημ της λαφαζανικής   μάσας, ως θιασώτης της δραχμής, που είναι;  Ταϊζει καλά κόσμο  ο δικτάτορας της Ρωσίας, ειδικά  όσους υποσκάπτουν και απεργάζονται τον όλεθρο της.Ε.Ε.

__________________________________________________________________

3.α. ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Κωνσταντοπούλου: Εγώ εκπροσωπώ τον ΣΥΡΙΖΑ!

β. Κωνσταντοπούλου: Εγώ εκπροσωπώ τον ΣΥΡΙΖΑ!
Ζωή: Η τωρινή Βουλή είναι φιμωμένη, η επόμενη θα είναι αντιμνημονιακή.

 

Αν  είναι η  Βουλή των Ελλήνων  εξευτελισμένη ,σίγουρα δεν είναι για τους λόγους που μνημονεύει η “θυγατέρα”. Ξευτελίστηκε από τη στιγμή που κάθισαν στα έδρανά της (με απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας!) οι Ναζί.  

Και φυσικά, γιατί έκανε το μεγάλος λάθος ο πρωθυπουργός και τοποθέτησε πρόεδρο της Βουλής αυτό το άτομο.  Η θέση του ήταν  σε άλλους χώρους (νοσηλείας) και όχι πάντως στη Βουλή.

_______________________________________________________________________

4.Σελίν Ντιόν: Ο καρκινοπαθής άνδρας μου θέλει να πεθάνει στα χέρια μου !
Σελίν Ντιόν: Ο καρκινοπαθής άνδρας μου θέλει να πεθάνει στα χέρια μου [εικόνες]
 
 

Την τελευταία επιθυμία του άνδρα της, Ρενέ Αντζελίλ, να πεθάνει στα χέρια της αποκαλύπτει η Σελίν Ντιόν.

Η τραγουδίστρια μίλησε για τον άνδρα της, που πάσχει από καρκίνο, στην εφημερία «USA Today», περιγράφοντας την εξομολόγηση που της έκανε, λέγοντας της πως θέλει να πεθάνει στα χέρια της. Φυσικά, εκείνη τον διαβεβαίωσε πως θα κάνει την επιθυμία του πράξη.

«Τον ρώτησα “φοβάσαι;” και ο Ρενέ είπε “θέλω να πεθάνω μέσα στα χέρια σου”. “Εντάξει, θα είμαι εκεί, θα πεθάνεις στα χέρια μου”, του είπα».

Παράλληλα, ανέφερε πως σε αυτή τη φάση της ζωής της δεν έχει ανάγκη από το τραγούδι, καθώς οι προτεραιότητές της είναι άλλες.

«Ο Ρενέ μου έκανε ένα δώρο. Την περυσινή χρονιά θρήνησα πολύ και πλέον σταμάτησα. Όταν είναι να συμβεί (σ.σ. ο θάνατος του συζύγου της), θα συμβεί. Το μεγαλύτερο μέλημά μου είναι να διαβεβαιώσω τον άντρα μου ότι είμαστε καλά, ότι θα φροντίσω τα παιδιά μας. Θα μας βλέπει από ένα άλλο μέρος. Έχουμε ρωτήσει πολλές φορές τους γιατρούς, πόσο χρόνο έχει. Τρεις εβδομάδες; Τρεις μήνες; Ο Ρενέ θέλει να ξέρει, αλλά οι γιατροί λένε πως δεν γνωρίζουν», δήλωσε.

Οι δυο τους είναι ζευγάρι από το 1987 και παντρεμένοι από το 1994. Εχουν αποκτήσει τρία παιδιά, 14χρονο Ρενέ Σαρλ και τα 5 ετών δίδυμα, Έντι και Νέλσον.

Η πρώτη φορά που ο Ρενέ Αντζελίλ διαγνώστηκε με καρκίνο στο φάρυγγα ήταν το 1999.

Διαβάσαμε, συλλογιστήκαμε  για άλλη μια φορά τί σημαίνει συντροφικότητα και πόσο σπάνιο και ανεκτίμητο απόκτημα είναι στις ημέρες μας . Αφήσαμε και τα δάκρυά μας να τρέξουν για τους δυο αυτούς υπέροχους ανθρώπους!