ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ρωσία: Αν η Ελλάδα χρειαστεί οικονομική στήριξη, θα το εξετάσουμε
Ρωσία: Αν η Ελλάδα χρειαστεί οικονομική στήριξη, θα το εξετάσουμε
 

Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Θα στηρίξουμε όποια λύση για τη ρύθμιση της ελληνικής κρίσης χρέους προταθεί από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Η προτεραιότητά μας είναι η σταθερότητα της Ευρώπης και της Ελλάδας. Επομένως θα υποστηρίξουμε όποια πιθανή λύση θα λύσει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που είναι ενάντια στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία και δεν είναι η μόνη. Αυτές οι χώρες δεν σκέφτονται βάσει της πολιτικής, αλλά ενδιαφέρονται για δουλειές και για την οικονομία τους. Αυτή είναι μια εποικοδομητική προσέγγιση», τόνισε.

«Το σημαντικότερο για μας είναι τα επενδυτικά projects και το εμπόριο με την Ελλάδα. Αν χρειαστεί οικονομική στήριξη, θα το εξετάσουμε», συμπλήρωσε ο κ.Ντβόρκοβιτς.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, όπως μετέδωσε το Reuters, Μόσχα και Αθήνα προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου.

Η πανάθλια εθνικιστική, φασιστο-“αριστερή” κυβέρνηση της Ελλάδας, που με αλχημείες, νομικά τερτίπια, πολιτικαντισμούς και φυσικά  ηθικά και πολιτικά απεράδεκτο τρόπο (δεινή ψευδολογία, δημαγωγία, λαϊκισμός, αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος, παραποίηση κομματικής ταυτότητας, πολιτική πλαστογραφία κ.α ) ΕΚΛΕΨΕ την εξουσία (σήμερα είναι αποδεκτή από  ένα ποσοστό 20-22% του εκλογικού σώματος!),όπως έχουμε καταγγείλει άπειρες φορές εδώ, είχε στόχο από την αρχή την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης με εντολή του δικτάτορα της Ρωσίας Πούτιν. Φυσικά με το αζημίωτο.

 Στην έρευνά μας με τίτλο Η  ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ (έχει ολοκληρωθεί αλλά για λόγους ασφαλείας των πηγών μας  δεν την αναβαζουμε ακόμα), έχουμε πλήθος τεκμηρίων που αποδεικνύουν πως ο αρχηγός των “Ναζί χωρίς στολή”  Πάνος Καμμένος, άλλα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ και φυσικά ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και τα βασικά  στελέχη του κομματικού μορφώματος  ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ  ΄(και συνεχίζουν) εδώ και πολύ καιρό από τον υπόδικο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δικτάτορα της Ρωσίας ,για να του προσφέρουν έργο. Με πακτωλό από ρούβλια γέμισαν τα κομματικά ταμεία και των δύο κομματικών μορφωμάτων, αλλά και τις…φασιστο-“αριστερές” τσέπες πολλών στελεχών.

Ο στόχο  του δικτάτορα ήταν και είναι  να αποκτήσει συμμάχους μέσα στην Ε.Ε , αφού η Ευρώπη και η Αμερική  είναι  οι μοναδικές  δυνάμεις στον κόσμο  που εναντιώνονται φανερά και δυναμικά στα εγκληματικά του σχέδια .  Σύσσωμη η Δύση, όπως είδαμε, από την πρώτη στιγμή τις απόσχισης της Κριμαίας, καταδίκασε, ως απάδουσες στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνη νομιμότητα, αυτές τις εγκληματικές ενέργειες στην Ουκρανία και την απόσπαση εδαφών μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας.

 Η ελληνική,  ρωσοδωσίλογη  κυβέρνηση που επιβραβεύει τον ιμπεριαλισμό και την κατάφωρη  καταπάτηση των διεθνών συνθηκών και των συμφωνιών  μεταξύ των κρατών, προχωράει  σε απίστευτα άφρονες και εγκληματικούς χειρισμούς, με μια  ΘΡΑΚΗ, “Οσετία και Κριμαία” της Ελλάδας ,εκτεθειμένη στις ορέξεις του παρανοϊκού “Σουλτάνου” της Τουρκίας! Να μην ξεχνάμε πως ο Τούρκος δικτάτορας είναι αυτή τη στιγμή  ο  “κολλητός” και σύμμαχος του  ρώσου “ομολόγου”  του, ο οποίος και εξωθεί τους Ισλαμιστές να δημιουργήσουν “τετελεσμένα” σε Θράκη και Αιγαίο. Είναι η μοναδική ευκαιρία του αυτή να αναμειχθεί ως …ειρηνοποιός σε μια ενδεχόμενη  πολεμική σύρραξη για την προώθηση και την ολοκλήρωση της φάσης του Ανατολικού Ζητήματος, που βλέπουμε σήμερα να βρίσκεται σε εξέλιξη. Το σχέδιο αυτό της εμπλοκής του Ρώσου δικτάτορα  στις διαφορές Ελλάδας-Τουρκίας είναι απολύτως διασταυρωμένο και γνωστό φυσικά στους κύκλους του ΝΑΤΟ.

Ο ανιστόρητος,απολίτικος,άπειρος  και ημιμαθής (γενικώς) Αλέξης Τσίπρας,με τέτοιο άμεσο κίνδυνο, απολύτως  ορατό και σε εξέλιξη, απειλεί (1)(1) να αποχωρήσει η χώρα από την αμυντική ομπρέλα της Ε.Ε! Και όχι μόνο. Εσπευσε ο άφρων  να προσφέρει  απλόχερα στη Ρωσία και τη συμπάθειά του για τις αντίθετες από κάθε διεθνή νομιμότητα, διεθνείς συνθήκες, διακρατικές συμβάσεις και πρωτίστως  την  ηθική,  πράξεις του τέρατος που την κυβερνά σήμερα, αλλά   και τη φανερή, απροκάλυπτη και προκλητική   πια συνεργασία του με  τον παρανοϊκό αυτό “τσάρο-κλόουν”. “Σημεία των καιρών”!

Η Ελλάδα, μετα την άνοδο στην εξουσία των εθνικιστών είναι η μοναδική χώρα της Δύσης, με ανοιχτές πληγές στα ανατολικά  σύνορά της, που αυτονομήθηκε από τη γραμμή του ΝΑΤΟ για την επιβολή κυρώσεων στον ιμπεριαλιστή “Χιτλερίσκο” . Και δε φτάνει αυτό.  Σήμερα, η  ίδια ανήθικη κυβέρνηση…απειλεί πως θα “μαγαρίσει”  με  ρούβλια  τον ελληνικό, δημόσιο κορβανά από το αιματοβαμμένο  χρήμα της ρώσικης  μαφίας! “Θου,Κύριε…”!

Μην το τολμήσουν. Κάνανε τόσο κακό στη χώρα.Κι αυτό που επιχειρούν για να καλύψουν τι δικές τους πομπές ,ευθύνες και ενοχές,είναι από τα πλέον ανήκουστα.  Είναι εμποτισμένα με  πολύ αίμα αυτά τα ρώσικα λεφτά! Αίμα της Τσετσενίας, της Γεωργίας, της Ουκρανίας, της Μ.Ανατολής. Χιλιάδες νεκροί, ακρωτηριασμένοι, ανάπηροι. Πόλεις και χωριά ισοπεδωμένα από τη μανία του ιμπεριαλιστή. 

Αλλά και στο εσωτερικό της  χώρας “βοά το αίμα” επίσης   των πολιτικών κρατουμένων ,των αντιπάλων του μαφιόζικου καθεστώτος, των εκτελεσθέντων, των συλληφθέντων, των φυλακισθέντων και βασανισθέντων.΄Ενα απέραντο  “χασάπικο” είναι η Ρωσία  και ο Πούτιν ο χειρότερος σήμερα δικατάτορας -μακελάρης στον κόσμο.

΄Εχει διαπράξει άπειρα ανοσιουργήματα. Είναι υπόδικος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και μια μέρα θα δικαστεί στο  Διεθνές, ποινικό Δικαστήριο.Μαζί του  θα είναι και η παρέα της δικής μας φασιστο-“αριστερής” κυβέρνησς των εθνικιστών. Είναι ηθικοί αυτουργοί στα ίδια εγκλήματα.

Να αρνηθούμε οι συνειδητοποιημένοι πολίτες, αν τολμήσουν και φέρουν τέτοιο βρώμικο χρήμα στη χώρα, να  εισπράξουμε μισθούς και συντάξεις.  Προσωπικά,ως ενεργός πολίτης,  δηλώνω από εδώ, πως θα το κάνω. ΄Αλλες πηγές εισοδημάτων δεν έχω, αλλά προτιμώ να  ζήσω με παντελή στέρηση, παρά να χρησιμοποιήσω τέτοιο  αιματοβαμμένο  χρήμα για τη συντήρηση της οικογενειάς μου.  Δεν είναι θέμα υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας, λογικής μόνο. Είναι πρώτα απ΄όλα  θέμα  ηθικό.

Η απόφαση αυτή είναι πολιτική στάση. Είναι αντίσταση, πόλεμος κατά των εγκλημάτων  των κρατών και των εξουσιών   υπό οποιαδήποτε μάσκα  κι αν κρύβουν το απαίσιο  πρόσωπό τους!

 

 

(1.)«ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗ»

Ο Τσίπρας από την Αγία Πετρούπολη απειλεί την Ευρώπη

Ο Τσίπρας από την Αγία Πετρούπολη απειλεί την Ευρώπη
 

Επίθεση στην Ευρώπη από την Αγία Πετρούπολη και παράδοση μαθημάτων δημοκρατίας από το… πλευρό του Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (αφότου είχε μιλήσει εκεί ο Ρώσος Πρόεδρος) και λίγη ώρα πριν τη νέα του συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην ΕΕ και την απείλησε ότι θα αλλάξει λιμάνι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε λαός της θάλασσας, δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε καινούργιες θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλέστερα λιμάνια». 

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης:  

 • Στην Ευρώπη είχαμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου 
 • Το οικονομικό βάρος του πλανήτη έχει μετατοπιστεί 
 • Αναδυόμενες δυνάμεις διαδραματίζουν σημαντικότερο ρόλο σε διεθνές επίπεδο 
 • Η Ευρασιατική Ενωση αποτελεί ένα δυνητικό παράδειγμα νέων δομών παραγωγής πλούτου 
 • Οι παλιές προκλήσεις όμως παραμένουν 
 • Το μεγάλο διακύβευμα της νέας εποχής είναι αν η μετατόπιση του κέντρου βάρους του κόσμου θα γεννήσει νέες προκλήσεις ή αν θα επιταχύνει την ανεξέλεγκτη πορεία της οικονομίας
 • Για το παλιό οικονομικό κέντρο, την Ευρώπη, το διακύβευμα είναι αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί θετικά στις νέες προκλήσεις
 • Αν θα ρίξει γέφυρες με τον αναδυόμενο κόσμο ή θα υψώσει τείχη 
 • Η Ελλάδα βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο κρίσεων και εντάσεων, διατηρεί όμως τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας στην περιοχή 
 • Ως χώρα βαλκανική, επιδιώκει να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας για την περιοχή, να γίνει κόμβος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων 
 • Σε αυτό το πλαίσιο σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε τη συμμετοχή μας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που είμαστε μέλη ως ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και με παραδοσιακούς φίλους μας όπως η Ρωσία 
 • Τώρα βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης φουρτούνας 
 • Είμαστε λαός της θάλασσας, δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε καινούργιες θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλέστερα λιμάνια 
 • Η ΕΕ οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της γυρνώντας πάλι πίσω στις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης
 • Η εμμονή στη λιτότητα επιτείνει την ύφεση  
 • Το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό 
 • Το πρόβλημα δεν λέγεται Ελλάδα, λέγεται Ευρωζώνη και αφορά τη δομή της 
 • Το ζήτημα είναι αν θα δώσει χώρο σε πολιτικές αλληλεγγύης ή αποτυχημένων προγραμμάτων 
 • Ο νέος πολυπολικός κόσμος θα είναι νέος αν απαλλαγεί από τον χώρο που υποχωρεί 
 • Αυτό ποτέ δεν έγινε στην Ιστορία χωρίς γενναίες αποφάσεις 

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο είναι προγραμματισμένη για τις 16:15 ώρα Ελλάδας, ενώ νωρίτερα, κατά την είσοδο στο Φόρουμ, οι δύο άνδρες είχαν θερμή χειραψία.

Nωρίτερα σήμερα στην Αγία Πετρούπολη υπεγράφη σήμερα η προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream. Σύμφωνα με όσα είπε μετά την υπογραφή ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας η χρηματοδότηση κατασκευής από τη Μόσχα θα είναι στο 100% μέσω δανείου. Η ελληνική πλευρά αισιοδοξεί ότι θα λάβει προκαταβολή ύψους 3 δισ. ευρώ από τα έσοδα του αγωγού. 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Αρκάδιο Ντβορκόβιτς, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS, δήλωσε ότι  «η Ρωσία θα μπορούσε να εξετάσει την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα», με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου λίγο αργότερα να υποστηρίζει ότι η Ρωσία θα πρέπει να ακούσει μια πρόταση από την Ελλάδα προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με ομογενείς της Ρωσίας ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αρχίζει μια νέα περίοδος στις ελληνορωσικές σχέσεις:

 __________________________________________________________________ 
1.«ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»
Για πρώτη φορά χιλιάδες Ελληνες διαδήλωσαν στο Σύνταγμα υπέρ του ευρώ
Για πρώτη φορά χιλιάδες Ελληνες διαδήλωσαν στο Σύνταγμα υπέρ του ευρώ [εικόνες]
 

Με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος για να δηλώσουν υπέρ της παραμονής σε Ευρώπη και ευρώ.

Περισσότερα από 5.000 άτομα βρέθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, κλείνοντας τόσο τη λεωφόρο Βασ. Σοφίας όσο και τη λεωφόρο Αμαλίας. Μάλιστα, διαδηλωτές ανέβηκαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πάνω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τη στήριξή τους στην κίνηση αυτή δείχνουν με την παρουσία τους στελέχη της Νέας Δημοκτρατίας, κ.κ Γεωργιάδης, Δένδιας, Κικίλιας, Βρούτσης, Τασούλας και Κουμουτσάκος.

«Η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση», τόνιζαν οι διοργανωτές και προσθέτουν πως «η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».

1.Είμαστε όλοι εκεί και  όχι μόνο 5.000.

2.Κακώς  τρύπωσαν στη συγκέντρωσή μας  βουλευτές, έστω και ευρωπαϊστές.  Η διαδήλωση δεν ανήκε σε κόμμα, σε παράταξη, σε αρχηγό. Ανήκε στην Ευρώπη.

3.Αν οι αρχηγοί  των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων είχαν εδώ και καιρό ξεκινήσει να διοργανώνουν ΟΛΟΙ μαζί τέτοιες μαζικές συγκεκτρώσεις υπέρ  του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, σήμερα τα  «ζόμπι» και οι βρυκόλακες  του εθνικισμού θα είχαν επιστρέψει στους «τάφους» τους. Είναι υπεύθυνα γι΄αυτό τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα.

_____________________________________________________________________

2. Ζωή: Η Ελλάδα να κηρύξει μονομερώς πτώχευση
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI 

 

Να ανασταλούν οι πληρωμές της χώρας για το χρέος, κηρύσσοντας έτσι μονομερώς πτώχευση, είναι το συμπέρασμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, όπως το παρουσίασε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αντιδρώντας, το Ποτάμι κάνει λόγο για «αστείες συμπεριφορές, μιας επικίνδυνης παρέας».

«Τα κράτη έχουν δικαίωμα να κηρύξουν μονομερώς πτώχευση όταν δεν είναι βιώσιμη η εξυπηρέτηση του χρέους, στην οποία περίπτωση δεν διαπράττουν διεθνώς παράνομη πράξη και, επομένως, δεν φέρουν ευθύνη» τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου. Χαρακτήρισε το χρέος «παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο» επισημαίνοντας ότι τα ευρήματα των 2,5 μηνών έρευνας, δημιουργούν ισχυρά επιχειρήματα για την «απονομιμοποίησή» του.

«Όσον αφορά τη μη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, κάθε κράτος έχει νόμιμο δικαίωμα να επικαλείται την ύπαρξη κατάστασης ανάγκης σε εξαιρετικές περιστάσεις, προκειμένου να διαφυλάξει ουσιώδη συμφέροντα τα οποία απειλούνται από κίνδυνο μεγάλο και παρόντα. Σε τέτοια περίπτωση το κράτος μπορεί να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεών του, οι οποίες επαυξάνουν τον κίνδυνο, όπως συμβαίνει με τις εκκρεμείς δανειακές συμβάσεις» σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής.

Ποτάμι: Αστείες συμπεριφορές μιας επικίνδυνης παρέας

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, το Ποτάμι σχολίασε την πρόταση της προέδρου της Βουλής.

«Τη μπουκιά από το στόμα του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί να πάρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μόλις μαθεύτηκε ότι ο Πρωθυπουργός θέτει ως προϋπόθεση για μια συμφωνία την αναδιάρθρωση του χρέους, η υπερπρόεδρος της πλατείας Συντάγματος αποφάνθηκε ότι  το χρέος είναι παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο. Οπότε ποιος ο λόγος να διαπραγματευόμαστε;» διερωτάται το Ποτάμι και καταλήγει: «Αστείες συμπεριφορές μιας επικίνδυνης παρέας που θέλει να στεριώσει την πολιτική της καριέρα στα ερείπια της χώρας».

Η «Ζωή»,ως έχουσα το ακαταλόγιστο, θα τη γλιτώσει τη «στενή» ( αλλά, όχι  και τα κάγκελα!)  Ποιος αμφιβάλει, όμως,  πως αυτά τα «λέλουδα»  που …δούλεψαν (με το παχυλό αζημίωτο) στην παραπάνω  κατάπτυστη, επονείδιστη και παράνομη (βάσει του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου) επιτροπή  του ασύστολου, ανερυθρίαστου και ανθρωποκτόνου   ψεύδους , θα πέσουν στα «μαλακά»; Δε θα μείνουν ατιμώρητοι στις μέρες της «΄Ανοιξης» που πλησιάζει για τη χώρα. Ούτε  πρόκειται  πια και ποτέ  να απειλούν, ούτε να εξαπατούν,ο ύτε να ξεκοκαλίζουν ατιμωρητί το δημόσιο χρήμα.

Ουδείς γλιτώνει από τη Δίκη και τη Νέμεση!  

__________________________________________________________________

3. ΑΡΚΑΣ: Φεύγοντας απ’την Ευρώπη

 

ΑΡΚΑΣ: Φεύγοντας απ'την Ευρώπη

ΑΡΚΑΣ: Φεύγοντας απ’την Ευρώπη

O  αχτύπητος Αρκάς! 

Καλά, εδώ,βέβαια,  δεν πιάνεται με τίποτα!

____________________________________________________________

4. Oλιβερ Στόουν: «Viva Tsipras, Viva Greece»
 
Ο γνωστός σκηνοθέτης γράφει στο Facebook ύμνους υπέρ της κυβέρνησης και παραπέμπει σε ένα άρθρο συστήνοντας στους φίλους του να το διαβάσουν. Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα στέλνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο γνωστός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν τιτλοφορώντας την ανάρτηση του: «Viva Tsipras, Viva Greece». Στην ανάρτηση του θυμίζει τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Κροατία πριν από δύο χρόνια και τότε «όλοι καταλαβαίναμε πως ήταν το νέο πρόσωπο που χρειαζόταν η Ελλάδα». Ο Στόουν κάνει και μια ιστορική αναδρομή στον ρόλο της Βρετανίας και των ΗΠΑ στην Ελλάδα με τις επεμβάσεις τους και τον Εμφύλιο Πόλεμο αλλά και τη δικτατορία που επιβλήθηκε το 1967 με την υποστήριξη του Νίξον. «Είναι σαφές πως δεν υπήρξε ποτέ μια πραγματική ελληνική κυβέρνηση, την οποία θα μπορούσαν να σεβαστούν οι Έλληνες πολίτες», τονίζει και καταλήγει: «Λέω λοιπόν: Viva Tsipras, Viva New Greece!». Oλιβερ Στόουν: «Viva Tsipras, Viva Greece» Ο γνωστός σκηνοθέτης συστήνει μάλιστα σε όλους τους φίλους του να διαβάσουν ένα «διορατικό», όπως το χαρακτηρίζει, άρθρο με τίτλο «Germany is Bluffing on Greece». Στο άρθρο αυτό που δημοσιεύεται στο america.aljazeera.com, ο συντάκτης Mark Weisbrot αναφέρει ότι παρότι η προθεσμία για την πληρωμή του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου πέρασε, η Ελλάδα δεν έπεσε στον γκρεμό και ότι έπεσαν στο κενό οι προειδοποιήσεις ότι ο χρόνος εξαντλείται. Σημειώνει ακόμη ότι η Μέρκελ δεν θέλει να συνδέσει το όνομα της με την καταστροφή του ευρώ αλλά και πως «υπάρχει και ένας ελέφαντας στο δωμάτιο: οι ΗΠΑ» που δεν θέλουν να χάσουν ένα κομμάτι της Ευρώπης από τη Ρωσία μέσω ενός αγωγού. «Θα ήταν ωραίο να σκεφτεί κανείς ότι τα χειρότερα χαρακτηριστικά της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ έχουν αλλάξει μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά δεν έχουν. Ο Ψυχρός Πόλεμος δεν τελείωσε ποτέ, τουλάχιστον στο βαθμό που οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι μια παγκόσμια αυτοκρατορία και θέλουν να στηρίξουν τα συμφέροντα τους. Οι σημερινές εχθροπραξίες με τη Ρωσία προσθέτουν μια αίσθηση déjà vu, αλλά είναι κυρίως μια πρόσθετη δικαιολογία για «πολιτική σε κάθε περίπτωση», γράφει ο συντάκτης. Επισημαίνει ακόμη ότι μέχρι τώρα στόχος της ευρωπαϊκής στρατηγικής ήταν η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και η αλλαγή του με μια κυβέρνηση πιο «φιλική». Αφού αναλύει τις οικονομικές επιπτώσεις της πολιτικής των ευρωπαίων στην Ελλάδα ο Weisbrot επισημαίνει την υψηλή δημοτικότητα του Τσίπρα και σημειώνει ότι «είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι τόσοι πολλοί Έλληνες στηρίζουν την κυβέρνηση παρά τις επιπτώσεις και δεν εξαπατώνται από τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν τα γεγονότα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα».

1.Γνωστός  λαθρεπιβάτης  της Ιστορίας. «Μαϊμού» ιστορικός  

2. Σφογκοκωλάριος του  δικτάτορα Πούτιν και…βιογράφος του (Θα κάνει ταινία την …υπέροχη ζωή του τέρατος. Με το αζημίωτο φυσικά,λένε τα δικά μας στοιχεία). 

3. Γενικά ανεκδιήγητος.