ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

 

___________________________________________________________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

«Συνωστισμός» στο Σύνταγμα: Νέα συγκέντρωση, υπέρ της παραμονής στο ευρώ, την Πέμπτη

(ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) 

 

Τη δική τους απάντηση στην αυριανή συγκέντρωση υπέρ της ρήξης με τους πιστωτές, δίνει άλλη ομάδα πολιτών η οποία καλεί – επίσης μέσω Facebook – σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

Η αυριανή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ με κύριο σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται – Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».

Η δεύτερη συγκέντρωση οργανώνεται από ομάδα πολιτών, με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα και δηλώνουν υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχει αποσταλεί μέσω social media πρόσκληση σε 29.000 πολίτες και πολλοί εξ αυτών έχουν ανταποκριθεί θετικά.

Διευκρινίζουν μάλιστα ότι προγραμμάτιζαν συγκέντρωση για την Τετάρτη, αλλά μόλις δημοσιοποιήθηκε το αντίθετο συλλαλητήριο, την μετέθεσαν κατά μία ημέρα για να μην θεωρηθεί ως «αντισυγκέντρωση».

Ολόκληρο το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Facebook:
«Η συγκέντρωση αγωνίας και διαμαρτυρίας, μερικές μέρες (ή και ώρες) πριν φθάσει στο αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε., μεταφέρεται κατά μία ημέρα:
Θα γίνει στο Σύνταγμα, Πέμπτη 18 Ιουνίου, 7:30 το απόγευμα.
Η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση. 
Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών. 
Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας. 
Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας.
Η μετάθεση κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι μετά από την ανακοίνωση της συγκέντρωσής μας προγραμματίσθηκε στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα συγκέντρωση υπέρ της ρήξης με την Ε.Ε. 
Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν πρόκειται για αντισυγκέντρωση για να μην έχει την ευκαιρία να εκδηλωθεί το φρόνημα της ευρωπαϊστικής πλευράς. 
Για την ομάδα πρωτοβουλίας η ασφάλεια των συμμετεχόντων και η καθαρότητα των μηνυμάτων είναι το πρώτο μέλημα.
Θα σας δούμε στο Σύνταγμα, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη την Πέμπτη στις 7:30 μ.μ.!
Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! 
Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. 
Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. 

Η μετάθεση κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι μετά από την ανακοίνωση της συγκέντρωσής μας προγραμματίσθηκε στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα συγκέντρωση υπέρ της ρήξης με την Ε.Ε. 
Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν πρόκειται για αντισυγκέντρωση για να μην έχει την ευκαιρία να εκδηλωθεί το φρόνημα της ευρωπαϊστικής πλευράς. 

«Ναζί με ή χωρίς στολή»  και ΣΥΡΙΖΑ («αδελφές ψυχές») προγραμμάτισαν  για  αύριο Τετάρτη  συγκέντρωση  ρήξης με Ε.Ε, ενώ είχε ήδη ανακοινωθεί πως αύριο  θα κάναμε συγκέντρωση στο Σύνταγμα οι ευρωπαϊστές! Ως γνήσιοι τραμπούκοι και πολιτικά απολίτιστοι, έκαναν αυτό ακριβώς που  κάνουν πάντα.  Προέταξαν έναντι του πολιτικού πολιτισμού, αλλά και του αυτονόητου, του λογικού, της στοιχειώδους ευγένειας τον τσαμπουκά, τη βιαιότητα  και το… “ξέρεις ποιος είμαι εγώ ,ρε;». Αυτή τη  φάρα, που τρώμε    χρόνια τώρα  στη μούρη οι «άλλοι»,οι «διαφορετικοί»  ΄Ελληνες. Δεν έμειναν πολλοί, ευτυχώς, αλλά υπάρχουν. ΄Ετσι, για να μας θυμίζουν πως εμείς είμαστε Ευρώπη, πολιτισμός, 21ος αιώνας.

΄Υστερα απ΄αυτή την κατάπτυστη ενέργεια, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε τη μετέθεσαν αμέσως  για την Πέμπτη, 18 Ιουνίου. «΄Οποιος υπομόνεψε τον Κύριο είδε»,λέγανε οι παλιοί.

ΟΛΟΙ,λοιπόν,  στο Σύνταγμα 18 /6, την Πέμπτη , 19.30 να διατρανώσουμε την πίστη μας στη δημοκρατία, τον πολιτισμό, την Ελλάδα,την Ευρώπη.